Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vienas turtingiausių Lietuvos žmonių Gediminas Žiemelis perka „SEVEN Entertainment“ pramogų verslo kompanijų grupę, į kurią įeina ir Vilniaus „Siemens“ arena, praneša „15min.lt“ žurnalistas Donatas Urbonas.

„SEVEN Entertainment“ grupei taip pat priklauso Panevėžio „Cido“ arena, bilietų platintojas „Tiketa“.

Žiemelis praeityje buvo siejamas su Vilniaus „Ryto“ klubo pirkimu, tačiau, pasak „15min.lt“ šaltinių, verslininkas sostinėje veikiausiai kurs visiškai naują komandą.

Praėjusiais metais Žiemelis prabilo ir apie ambiciją įsigyti NBA klubą.

„Tikslas asmeniškai – nusipirkti NBA komandą. Po 5 metų (gal ir anksčiau) pamatysite. Bet kaip verslą, ne kaip žaislą. Yra algoritmas, ką reikia daryti su NBA komanda, kadangi krepšininkai yra gerai sukomplektuoti.

Nereikia pirkti 100 proc., dalį reikia palikti vietiniams – profsąjungoms, savivaldybei. Pigiausias klubas – Naujojo Orleano „Pelicans“, 1 mlrd. dolerių, brangiausias – Niujorko „Knicks“, 3,8 mlrd. dolerių“, – portalui „delfi.lt“ tuomet sakė aviacijos verslo įmonių grupės „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas.

2019-aisiais „Top“ žurnalo sudarytame 500 turtingiausių Lietuvos žmonių reitinge Žiemelis užėmė trečiąją vietą, o jo turtas buvo įvertintas 630 mln. eurų.

Komentarai:
nejuokinkit
ka jis bl skrudzas kurs... paeme arena, su vilniaus liberaliais aferistais subankrotins ryta ir paims for free, pasikeis pavadinima ir bus tas naujas klubas. kam daryt normaliai jei galima daryt banditiskai? sitoj saly normaliai beveik niekas nevyksta. vargsai politikeliai budami ryto dalininkais uz pora euru padarys betka, galit neabejot.
2020-10-12
+1
Atsakyti
EDGARAS PULKOVSKIS
Eikit jus durniai ims ir atsiras nauja Vilniaus komanda ir visus ims nugalėt, prireiktu 10 metų kol nugalėtų išstumtu Žalgiri ar Ryta iš sosto, pažiūrėkit buvo toks Kauno Atletas su Ilgausku priešaky 1993-1998 visada zaisdavo lkl finale su Žalgiriu bet taip ir netapo lkl čempionu nors komanda buvo galinga. Neužtenka vien surinkti nauja komanda ir pasipils pergalės, Lietkabelis turi nauja komanda o žaidžia kaip ir Žalgiris klaikiai,Rytas senokai buvo laimėjas LKL. Naujai čempioniškai komandai suburti reikia laiko, gerus trenerius turėti, NBA lygio vadyba, skautus, gerų legionierių, lietuvių krepšininkų geriausi žaizda nba arba Europoje ar Žalgiryje.
2020-10-12
+12
Atsakyti
Anonimas
nu jo, kosmaras dedasi su Lietuvos kasiu: huawei pagr rinktines remejas, ir kremliaus draugelis oligarchas dabar kurs antra komanda Vilniuje su ko gero rusiskais santykiais bei remejais. Aciu bet jau geriau nereikia visai, nei turet koki tais "draugiska" rusu projekteli.
2020-10-12
+6
Atsakyti
labai liudna zinia
Gudelis maitinsis tik is trupiniu?
2020-10-12
-8
Atsakyti
tai gaunasi
jai Vlinije susikurs naujas klubas,rytuj zopa?
2020-10-12
-4
Atsakyti
Sakalai
Pagal LKL nuostatus užtenka susimokėt 400k, turėt galimybę žaisti arenoje kuri atitinka lygos standartus ir jau žaidi LKL. Lauksim naujo klubo!
2020-10-12
+7
Atsakyti
KIEK GIRGEJAU
tai naujas klubas turi pradeti nuo zemesnes pakuopos?
2020-10-12
-8
Atsakyti
....
Žiemelis praeityje buvo siejamas su Vilniaus „Ryto“ klubo pirkimu, tačiau, pasak „15min.lt“ šaltinių, verslininkas sostinėje veikiausiai kurs visiškai naują komandą. Kam tokius spangalus rasyt?Kurs nauja kluba?Kad pradet viska nuo kokios ten RKL?Urbonas toks ekspertas, o kartais tokais nesamones raso, kad....
2020-10-12
-5
Atsakyti
Anonimas
vien ,kad atsiribot nuo psichiskai kvailu fanu kuria nauja kluba
2020-10-12
+5
Atsakyti
djgaffer
Tai ką,atrodo rimtai Vilniuje gali atsirasti dar viena komanda.Daug apie tai kalbėta,kol galiausiai tai gali tapti realybe.Įdomu tik,kiek pats Žiemelis yra tuo suinteresuotas.Jį labiau į NBA traukia,tai gal persigalvos dėl klubo įkūrimo Vilniuje.Verslininkai mėgsta dažnai keisti planus,todėl čia dar nieko neaišku.
2020-10-12
-3
Atsakyti
Sakalai
Pagaliau! Naujienos kurių bene 10 metų laukiau! Pradžia gera, belieka tikėtis kad ir klubą įkurs visiškai naują ir neprasidės su tuo žlugusiu bei blogą karmą turinčiu projektėliu Rytas. Jei gerb. Žiemelis įkurs naują klubą sostinėje, labai greitai ir lengvai bus nukonkuruotas tas vėžinis Gudelio projektėlis. Nes turint savo areną visi pinigai už bilietus eis į klubo sąskaita. O taip pat ir už bet kokius renginius pinigai kris klubui. Kas jau yra sėkmingai padaryta Kaune. Turint solidžia komanda tikrai galima solidų biudžeta surinkti vien iš bilietų ( su sąlyga kad coronos nebebus ). O demonstruojant ir gerą žaidimą rėmėjų atsirastų begalė. Tokio klubo galimybės būtų didžiulės! Nes purvino projektėlio niekas nenori remti kurie sugeba adekvačiai mąstyti. O pas mus sostinėje įmonių kurios galėtų paremti tikrai netrūksta! Daugelis vilniečių jau seniai laukia skaidraus ir solidaus klubo sostinėje, į kurio rungtynes nebūtų gėda ateiti. Gal pagaliau bus klubas kur aš galėsiu su savo šeima ir draugais reguliariai kas savaite lankytis. Laukiame daugiau naujienų!
2020-10-12
+10
Atsakyti
Koks skirtumas ar jis Putino draugelis ar ne, ne i seima eina, tegul kisa saibas i kase nuo to tik geriau. Saibu tiek turi, kad gal Vilnius tures komanda pagaliau, nes su Rytu nesigauna niekas.
2020-10-12
+2
Atsakyti
ulialia
Na jei nores uzlenks jis ryta vienu pirsto spragtelejimu. Tik dar nezinia kokie jo planai. Bet vienas pagrindiniu - rusisku pinigu plovykla.
2020-10-12
-2
Atsakyti
tegul kuria nauja kluba
bet tas klubas prades tik nuo RKL
2020-10-12
+11
Atsakyti
asdf
Kvieskit staliu Kurtinaiti reikes kalti ryto ofiso langus hahahaha
2020-10-12
+5
Atsakyti
Anonimas
turės kur lėtkvus sandeliuoti protingas žingsnis
2020-10-12
+5
Atsakyti
GrandMx
Tai kur dabar rytas zais?
2020-10-12
-10
Atsakyti
šarikovas iš jiezno
Įdomus pastebėjimas žmonėms kurie nežino kas per vienas tas Žemelis. Tai dar visai nesenai jo valdoma lėktuvų antžeminio aptarnavimo paslaugų įmonė pretendavo aptarnauto Šiauliuose esnačius NATO orlaivius tai KATEGORIŠKAI BUVO ATSAKYTA NEIGIAMAI. Įmonė buvo įvardinta kaip nesaugia dėl savo politinių ir ekonominių ryšių su Rusijos elitu. Vien tas faktas kuomet atidarė savo oro uostą Rusijoje atvyko tuometinis Rusijos premjeras Medmedevas. Aišku kaip diena čia krepšinis 100000000000000000 vietoj o Žiemelis tiesiog statosi kapitalą ir plėsti savo įtaką krautis kapitalą galbūt net į ateities rinkimus
2020-10-12
+8
Atsakyti
Anonimas
nereikia rytui tokiu oligarchu gal jis panevezy rems jis gi ir cidp arena nupirko
2020-10-12
+1
Atsakyti
Anonimas
Na pagaliau! Viena gera naujiena seka kita. Negana to, kad griuna prokremliniu rytfaniu palaikomi Tomasevskininku planai, tai Ziemelio atejimas i Vilniaus krepsinio rinka visiskai pribaigs isisaknijusi komunistini, vien del klastingu asmeniniu ambiciju gyvuojanti ir valstybes pinigus siurbianti parazitini organa. Tai istorine diena tiek normaliems vilnieciams, tiek visai Lietuvai. Klubo skaidrumo ir issivalymo reikejo reikalauti vos isejus Vainauskui. Dabar jau per velu - joks geru ketinimu vedamas krepsinio zmogus nesijungs prie sitos parodijos.
2020-10-12
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.