Nuotr.: Ž.Vingelis
Nuotr. Ž.Vingelis

Lietuvos rinktinė šiandien pradės paskutinį Europos čempionato atrankos etapo langą, kuriame dėl vietos pagrindiniame turnyre kovos rungtynėse su Čekija ir Danija.

Dariaus Maskoliūno auklėtiniai po ketverių rungtynių yra už Europos čempionato borto – užima trečiąją vietą. Iš C grupės į pirmenybes automatiškai pateks viena iš čempionato šeimininkių Čekija ir dar dvi stipriausios grupės komandos.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ apžvelgia Lietuvos rinktinės dabartinę situaciją rungiantis dėl vietos Europos čempionate.

Turnyrinė lentelė:

Pos
Komanda
GM
W
L
PPG
PPG A
Diff
SER
L5
1 4 3 1 83.8 70.8 13 -1 - + + +
2 4 2 2 78.5 82.3 -3.8 +2 + + - -
3 4 2 2 80.5 81.5 -1 +1 + - + -
4 4 1 3 79.0 87.3 -8.3 -3 - - - +

Šiame lange lietuviai Vilniuje iš pradžių susitiks su Čekija, o po to – Danijos rinktine. Jeigu mūsiškiai įveiks čekus, o Danija pralaimės belgams, tuomet Lietuvai pakaks pergalės prieš Daniją bent vieno taško persvara ir mūsiškiai pateks į Europos čempionatą.

Jeigu paskutinį susitikimą danams lietuviai pralaimėtų, tuomet Dariaus Maskoliūno auklėtiniai liktų už Europos pirmenybių borto.

Jeigu pirmąją burbulo dieną lietuviai nugalės Čekiją, o Danija – Belgiją, scenarijus išlieka praktiškai toks pats. Lietuviai vis tiek privalės nugalėti Daniją, mat priešingu atveju į priekį praleistų Belgiją, nes ji turi tarpusavio pranašumą prieš Lietuvą. Pirmąjį mačą belgai laimėjo 86:65, o antrąjį pralaimėjo 71:84.

Jeigu lietuviai pralaimėtų Čekijai, o Danija nugalėtų Belgiją, tuomet lietuviams lemiamose rungtynėse tektų Daniją nugalėti mažiausiai 5 taškų persvara ir taip įgyti tarpusavio pranašumą, mat pirmoji dvikova baigėsi mūsiškių nesėkme 76:80.

Nuotr. BNS

Belgai savo padėtį gali susikomplikuoti pralaimėdami abejas rungtynes, tačiau net ir tokiu atveju jie turi 16 taškų pranašumą prieš Daniją, nes pirmąjį tarpusavio susitikimą laimėjo 88:72. Taigi, jeigu neįvyks mini stebuklas, belgai jau dabar yra viena koja Europos čempionate.

Teoriškai yra įmanomas scenarijus, kuriame visos komandos surinks po lygiai pergalių. Tam reikia, kad Lietuva pralaimėtų Čekijai, bet įveiktų Daniją, o Belgija nusileistų tiek danams, tiek čekams.

Jeigu dvi ar daugiau komandų surenka po lygiai pergalių, FIBA rinktines rikiuoja tokia tvarka:

1. Žiūrima į tarpusavio rungtynių skirtumą;

2. Tolimesnis veiksnys – tarpusavio rungtynėse įmestų taškų suma;

3. Jei nepakanka ir to, žiūrima į visų grupės įmestų/praleistų taškų santykį;

4. Galų gale, jeigu lygybė yra ir po trečiojo punkto, lemiamu faktoriumi tampa per visą atrankos etapą įmestų taškų suma.

Likusios rungtynės:

Vasario 20 d.

16.30 val. Belgija – Danija;

19.30 val. Čekija – Lietuva;

Vasario 22 d.

16.30 val. Belgija – Čekija;

19.30 val. Danija – Lietuva.

Komentarai:
As
Nu ka norit ta sakykit fiboj pusprociai sėdi, ką veikia atrankoj čekai, tokia atranka išvis nesąžininga, iš mūsų grupės dvi komandos išeina iš kitų po tris, kažkokius ne tokius miltelius sniaukia fibs bosai
2021-02-20
+4
Atsakyti
leo
nu geda kad su tokiom saliu komandom dar reikia strateguoti kaska ...! Bet lt krepsinis tikrai siknoj , kalti visi tipo krepsinio patrijotai aplipe aplink Saba , juo amzinai naudojasi...
2021-02-20
-4
Atsakyti
Antanas
viskas cia aisku. tiek ceku erzilai tiek danu vikingai atvanos musu krepsinio la.vonus. patariu kuo daugiau mestelt saibu uz sias abi rinktines nes kofai nuostabus. as uz ceku erzilus mestelejau 5000eur o uz danu vikingus net 7000eur. susuksiu didziausia sezono varke vos per kelias dienas.
2021-02-20
+2
Atsakyti
M
Kokiu tikslu cekai dalyvauja atrankoj, jei jie automatiskai patenka i cempionata?
2021-02-20
-1
Atsakyti
Adas
kokie čia gali būt scenarijai??? čekus ir danus sutriuškinti ir vsio. Scenarijai, ant tiek nustekeno Lietuvos krepšinį, kad jau reik scenarijų rašyt su danais Nemokat vadovait Lietuvos krepšiniui, traukitės. Jomajo, nedarykit gėdos Ogi pats Saboni ir privedei iki tokios gėdos. Kur moterų krepšinis? Kur jaunimo piramidės? Būdavo medaliai visose amžiaus grupėse. Dabar nuo visų visur malkų kraunamės....
2021-02-20
+4
Atsakyti
ssfdf
Blacha, vyrukai, pabukit profai. Blacha jomajo.
2021-02-20
+3
Atsakyti
Propeleris
Iki kiek nusirites krepsinis Lietuvoje, moteru krepsinis apskritai pavadinimas likes, vyru krepsinyje del patekimo i EC reikia kovot su Danija ir Belgija :D
2021-02-20
-10
Atsakyti
rr
Ką čia rasinejate nesamones. Pergales abiejuose mačuose ne mažiau 30 taškų. Kitaip gali tegul baigia karjeras nejuokine žmonių.
2021-02-20
Atsakyti
Braliukai
🙏🏀🇱🇹
2021-02-20
+5
Atsakyti
buru
Maskoliunui vieninteliam nebuvo aisku, kad tasku persvara pries belgus praverstu, kuria ir turejom likus kelioms minutems, kol Blazeviciaus neileido
2021-02-20
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.