Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas nėra patenkintas Vyriausybės nustatyta tvarka, pagal kurią komandoje nustačius nors vieną koronaviruso atvejį, visi ekipos nariai privalo 14 dienų praleisti karantine.

Fotogalerija

Dėl to praėjusią savaitę LKL nukėlė Kauno „Žalgirio“ ir Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ rungtynes, nors vėliau paaiškėjo, kad Joffrey Lauvergne'o teigiamas testas buvo pripažintas negaliojančiu.

„Čia yra tragedija. Jūs juokaujate? 14 dienų karantinuoti komandą, tai ką mes veiksime, kur čia mums užsidaryti? – po pergalės prieš Klaipėdos „Neptūną“ kalbėjo Urbonas. – Kažkaip reikės nuomotis salę ir ten gyventi. Tragedija. Jeigu jie neserga, o yra aibės nešiotojų, neturinčių simptomų... Mes dirbame tokį darbą, yra daug žmonių, dirbančių tokį darbą, o dabar sugalvojo tokį sprendimą... Visiška kvailystė.

Gerai, vienas rungtynes nukeli, išsitiri, jeigu nėra koronaviruso, važiuoji toliau ir žaidi. Šioje vietoje nereikia perlenkti lazdos.

Tiek to, Vyriausybės sprendimus reikia gerbti ir Lietuvą reikia mylėti. Išsirinkome valdžią ir turime juos gerbti. Verdiktas toks, bet šiaip – kvailystė.“

Dėl to jau nukentėjo ir viena NKL komanda. „Neptūno“ vairininko Tomo Gaidamavičiaus buvusi ekipa „Neptūnas-Akvaservis“ klube sulaukė dviejų teigiamų koronaviruso atvejų ir nors likę komandos nariai virusu neužsikrėtė, jie vis tiek privalės 14 dienų saviizoliuotis.

„Visur bendrai turėtų būti tos taisyklės, – pažymėjo Gaidamavičius. – Dabar Eurolygoje yra taisyklė, kad vienas suserga, bet komanda žaidžia, NKL – kita taisyklė. Bet ne treneriams spręsti tas problemas, organizacinius reikalus sprendžia vadovai.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
21
Blokuoti metimai
1
Baudų metimai
100%
4/4

Kalbėdamas apie rungtynes, Urbonas pasidžiaugė vis gerėjančiu savo auklėtinio Jamelo Artiso žaidimu. Šįkart puolėjas per 23 minutes įmetė 8 taškus (3/6 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 8 naudingumo balus.

„Čia gali LeBronas Jamesas atvažiuoti į Uteną, ir ką, jis po dviejų treniruočių arba savaitės treniruočių čia padarys tokį patį šou, kaip daro ten (NBA – aut. past.)? Nemanau, nemanau. Europoje yra žaidžiamas krepšinis, kur žmonės statosi, griuvinėja ant kelio ir tu neperšoksi per galvas ir nepridarysi kažkokių stebuklų. Artisui tas pats, na ir kas, kad jis žaidė ir NBA, ir atletiškoje Prancūzijos lygoje.

Čia reikia įeiti, pagauti komandos ritmą, sistemą, žinoti derinius, jam yra reikalų ir su šitais dalykais. Artisas po truputį tai perkanda. Šiandien jis buvo geras mūsų ramstis, gal ne taškais, bet sprendimai buvo neblogi, gynyba mane tenkina. Aš matau, kad jis tikrai padės“, – kalbėjo Urbonas.

Kitas rungtynes „Juventus“ žais sekmadienį su Kauno „Žalgiriu“, o „Neptūnas“ šeštadienį išbandys jėgas su Vilniaus „Rytu“.

Komentarai:
rr
Nesigilink, šitas taisykles tik kvailys ir gali suprasti. Palauk užsirausi ant prastų testų ir turėsit problemų.
2020-10-15
+3
Atsakyti
lol
atvaziuotu lebronas ir su savo mase visus europinius paliegelius nusistumtu ramiai
2020-10-15
-22
Atsakyti
Keistuolis
Paskaitytu SAM taisykles ir suprastu, kad nusisnekejo. Sportininkams isimtis yra. Jie pasidaro testa, kuris jeigu yra neigiamas, tai po prasymo pateikimo SAM tada gali eiti sportuoti ir rungtyniauti... Kam pezet nezinant..
2020-10-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Utenos Juventus
57%
34/60
Metimai iš žaidimo
59%
32/54
26
Atkovoti kamuoliai
26
23
Rezultatyvūs perdavimai
22
6
Perimti kamuoliai
10
62%
24/39
Dvitaškiai
62%
24/39
71%
10/14
Baudų metimai
78%
25/32

Rungtynių žaidėjai

Evaldas  Šaulys
17 PTS
4/4 FG
7/9 FT
Mindaugas  Kupšas
20 PTS
8/10 FG
4/4 FT
Benas  Griciūnas
4 REB
3 DREB
1 OREB
Žygimantas  Skučas
5 REB
4 DREB
1 OREB
Tadas  Pažėra
9 AS
3 TO
24 MIN
Utenos Juventus
Keli žaidėjai
5 AS
Evaldas  Šaulys
19 EFF
100% 2P%
100% 3P%
Mindaugas  Kupšas
21 EFF
80% 2P%
- 3P%