Vilniaus „Perlo-MRU“ komanda savaitgalį išlygino aštuntfinalio serijos su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ rezultatą (1:1). Ketvirtadienį Marijampolėje laukia lemiamas dviejų klubų mūšis.

Prieš jį savo mintimis dalijosi „Perlo-MRU“ gynėjas Vytautas Buzas.

„Džiaugiamės, kad pavyko išlyginti serijos rezultatą. Dabar reikia kiek įmanoma geriau pasiruošti lemiamoms rungtynėms bei nekartoti klaidų. Pirmiausia, neleisti varžovams atkovoti kamuolių puolime ir viskas bus gerai. Esame labai užsivedę ir norime įrodyti, kad prieš „Sūduvą-Mantingą“ galime laimėti ne vien namuose, bet ir jų salėje“, – kovingumo prieš svarbiausią sezono mačą neslėpė „Perlo-MRU“ krepšininkas.

– Kaip komandą atsakomoji pergalė paveikė emociškai?
– Teigiamai. Sugebėjome atrasti savo užsivedimą, susikalbėjimą ir gynybos sistemos judėjimą. Pagaliau gynėmės taip, kaip galime. Aišku, neatsižvelgiant į keletą klaidų zoninėje gynyboje.

– Ar pergalė antrose serijos rungtynėse padidino pasitikėjimą savo jėgomis?
– Taip. Tiesa, jis buvo ir prieš pirmąsias rungtynes. Pasitikėjimas nedingo ir po pralaimėjimo. Tikimės, kad sugebėsime žaisti tokį greitą krepšinį, kokį parodėme trečiame ir ketvirtame antrųjų rungtynių kėlinyje, o varžovai nespės paskui mus.

Gerbiame varžovą. „Sūduva-Mantinga“ turi daug gerų žaidėjų visose pozicijose. Tačiau jų nesibaiminame. Po antrų rungtynių mūsų psichologinė būsena yra pagerėjusi ir esame nusiteikę kovai.
 
– Ar „Sūduvos-Mantingos“ namų aikštės pranašumas yra didelis faktorius šioje serijoje?
– Iš tiesų, NKL pirmenybėse tai yra labai svarbus dalykas. Tačiau stengsimės įrodyti, kad galime žaisti ir išvykoje bei tai mums nebus neperšokamas barjeras. „Sūduvos-Mantingos“ sirgaliai pagal lankomumą NKL užima antrą vietą. Žiūrovų būna daug, jie aistringi, o Marijampolė myli krepšinį. Ten malonu žaisti. Bent jau man, kuo daugiau sirgalių, tuo maloniau.

– Reguliariojo sezono pabaigoje įsitvirtinai starto penkete. Kaip pavyko įgyti trenerio pasitikėjimą?
– Iš pradžių treneris manęs nelabai pažinojo. Anksčiau nesame kartu dirbę ir vienas kitam buvome „nauji“. Taip pat sezono pradžioje nebuvo aišku, ar liksiu komandoje. O dabar – darbas, darbas, darbas. Manau, kad darbas gynyboje yra svarbiausias dalykas. Aš nuo mažų dienų esu išmokytas, jog išėjęs į aikštę pirmiausia turiu rūpintis tuo, kad varžovas nepelnytų taškų. Ir tik tada galvoti apie pelnomus taškus. Stengiuosi tuo vadovautis ir vykdyti trenerio užduotis. Žinoma, ne visada viskas pavyksta, tačiau stengiamės ir dar turime bent vienerias rungtynes viskam pagerinti.

– Ar jau galiausiai radai savo vietą komandoje?
– Manau, kad taip. Nežaidžiu taip, kaip norėčiau, tačiau gal tam yra kažkokių kitų priežasčių. Bet viskas eina teigiama linkme. Tikiuosi, kad ir toliau viskas taip klostysis, o sezonas ketvirtadienį mums dar nesibaigs.

Komentarai:
romanov
mantas myli vycka
2013-03-14
+2
Atsakyti
meskiukas TEdzis aitvaras
buzas myli mocke
2013-03-14
-3
Atsakyti
vv
idomu ar po pralosimo ir bus straipsnis :DDDD
2013-03-14
+1
Atsakyti
2mck
Tu mocke esi tikras begalvis ... O dar ir lazybininka maladec vadini ...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-13
+4
Atsakyti
nu
oi, kiek čia tas Perlas svarbus ant visos Lietuvos, rašykite kasdien. labai juokinga ir kartu graudu.
2013-03-13
-1
Atsakyti
Anonimas
tikrai keista, taip šališkai rašo jau ne pirmą straipsnį
2013-03-13
+4
Atsakyti
pritariu
labai šališkas portalas, akivaizdu, kad taip neturėtų būti.
2013-03-13
+5
Atsakyti
Palangiskis
Kitamet i Palangos komanda ji su Minde :)
2013-03-13
-2
Atsakyti
mck
Malacius Vycka !!!
2013-03-13
Atsakyti
pofix
atsibodot jūs su tuo perlu, kiek čia galit stūmt, jau ketvirtas interviu - su kuče, virbalu, juodu, dabar dar kažkoks buzas... gėda, ar nėra kitų komandų, tik perlas....švogerių portalas...
2013-03-13
+1
Atsakyti
xexe
nk gero nebus nes gaus!!! tos laimetos rungtynes buvo tik atsitiktinumas!!! SUDUVA SUDUVA!!!
2013-03-13
-1
Atsakyti
Perliukas12345
Laimekit ir viskas bus gerai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-13
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.