Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą patyrė penktąjį pralaimėjimą iš eilės ir lapkričio mėnesį liko be pergalių. Vyriausiasis treneris Martinas Schilleris po dar vienos nesėkmės teigė, jog toliau tiki savo krepšininkais ir jų galimybėmis atsitiesti.

Fotogalerija

„Sveikinimai „Zenit“. Tam tikrose atkarpose tai mums buvo neblogos rungtynės. Bet tik tam tikrose atkarpose. 13 taškų deficitas po dviejų kėlinių nesijautė, kaip 13 taškų deficitas. Buvo dalykų, kuriuos galėjome kontroliuoti, jog galėtume grįžti į rungtynes.

Antroje pusėje vėl išsikasėme sau duobę ir tada vėl iš jos išsikapstėme. Tačiau duobė buvo per gili, kad visiškai iš jos išliptume. Paskutines 16 minučių laimėjome 41:26 ir neblogai pasirodėme gynyboje, kas leido atsigauti puolime. Nesijaudiname dėl savo puolimo. Vis tik tos duobės yra problema, su kuria turime kautis, kad suteiktume sau šansų laimėti“, – sakė Schilleris.

– Ką reikia padaryti, siekiant sustabdyti varžovų metikus?
– Paprastas klausimas, paprastas atsakymas – turime geriau gintis. Turime likti šalia metikų, kabintis į jų marškinėlius. Neturiu problemų su sudėtingais metimais, nes kaip treneris dėl tokių metimų negaliu skųstis, bet man nepatinka geri ir palankūs metimai aukščiausio lygio snaiperiams.

– Kas įvyko blogai trečiojo kėlinio pradžioje ir kokią įtaką mačo pabaigai turėjo ši atkarpa?
– Komunikacijos klaidos gynyboje. Tai lėmė prasiveržimus krepšio link, atmetimus laisviems metikams ir jų tritaškius. Tai buvo labai svarbus momentas rungtynėse.

– Koks greičiausias ir geriausias būdas sutvarkyti šias komunikacijos problemas gynyboje?
– Komunikacija. Atverti burnas ir kalbėti. Vienas kitam padėti bei siekti bendro tikslo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
19
Baudų metimai
100%
5/5
Dvitaškiai
43%
3/7

– Per tą nesėkmingą atkarpą iš aikštės išėmėte Roką ir Joffrey. Ar jie buvo problema ginantis?
– Jie buvo su tuo susiję. Niekada nekaltinsiu savo žaidėjų viešumoje, tai priklauso rūbinei. Tačiau jie buvo su tuo susiję, bet tuo pačiu metu jie smarkiai prisidėjo prie sugrįžimo į rungtynes.

– Kaip tokiose situacijose stengiatės atsitiesti?
– Turime tęsti darbą. Esame patenkinti darbu gynyboje pikenrolo situacijose. Turime toliau dirbti – neturime kito pasirinkimo. Vienintelis dalykas, kad šiame lygyje nepakanka būti geru viename aspekte. Privalu eliminuoti savo klaidas, kad galėtume kautis.

Paskutinių rungtynių tema atrodo panaši, bet pozityvu tai, kad komanda kaunasi ir suteikia šansus grįžti į rungtynes, bet problema, jog išsikasame duobę.

– Artūras Milaknis iš paskutinių 10 tritaškių pataikė tik vieną. Kas jam nesiseka puolime?
– Tiesiog metimų nepataikymas. Faktas, kad Milas neprameta tyčia. Komandos gali ties juo susikoncentruoti, nes jis yra vienas geriausių snaiperių, kuomet išbėga iš už užtvarų. Varžovai skiria jam daug dėmesio ir apsunkina jo gyvenimą, bet pats Milas psichologiškai jaučiasi gerai ir tokio lygio metikas kaip jis negalvoja apie nepataikytus metimus.

– Ar ši komanda, be traumuoto Patricio Garino, turi potencialo gintis geriau?
– Manau, kad taip. Žinoma, mums trūksta Patricio. Jis ir buvo pasikviestas tam, jog stabdytų varžovus ties perimetru. Jis gali ginti praktiškai tris pozicijas. Mums jo trūksta, bet negalime teisintis, nes iki visiško jo sugrįžimo, kuomet jis grįš į treniruotes ir gerą sportinę formą, dar yra likę bent keli mėnesiai.

– Kaip vertinate psichologinę komandos būseną?
– Ji šiek tiek neigiama, nes visi profesionalai nori laimėti. Nieko nėra geriau, nei pergalės. Tuo pat metu komandos branduolys yra labai stabilus ir patyręs. Tiek komandine, tiek psichologine prasme. Žmonės, kaip Jankis, Thomasas Walkupas, Marius – jie laiko aukštai pakėlę galvas ir ši grupė nesulūš. Nuoširdžiai tuo tikiu.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Toras
Koks ten praeitų metų rezultatas buvo 3-12 su Jaska?Ir ką?Taigi buvo tie patys teisinimaisi,Baikit triesit į triusikus,mulkiai. :)
2020-11-27
Atsakyti
Lokas
Kas iki kaledu leks lauk stalius su brigada ar austru fizarukas?
2020-11-27
+1
Atsakyti
Šileris lochas
Maksvyti - grįžk greičiau į lietuvą- austrai skraiudžia mūsų krepšinį.
2020-11-27
+5
Atsakyti
Šileris lochas
Ginybos nėra - dirbs iki Naujų metų - po to ate...
2020-11-27
+1
Atsakyti
prieš rungtynes kai shuleris gyrėsi savo pasiekimais ir būsimą pergale prieš Zenitą, sakiau kad galės džiaugtis jei pralaimės mažiau 10tsk... lai džiaugiasi... manau tokio džiaugsmo šiais metais turės dar nemažai... su keliomis išimtimis...
2020-11-27
+6
Atsakyti
vien tik nuvalkiotos frazės... mes TURIME, PRIVALOME... panašiai kalbėjo sssr komunistai... ką jie padarė?
2020-11-27
-4
Atsakyti
Andretinas
Norėčiau ir aš tikėti,bet vaizdas aikštelėje nubraukia viską :(
2020-11-27
-1
Atsakyti
Anonimas
viska lemia meistriskumas,jeigu taip tai pasakykit,kad Dzukija LKL geriau gintusi ir taps LKL cempionais jeigu ta ginybe nesa pergales,treneris niekada nepasakys,kad komanda zemo meistriskumo todel nera pergaliu,sakys ginyba bloga,nenusiteikimas,dar kas nors
2020-11-27
-9
Atsakyti
lol
idomu ar pasieks maestro saro pralaimejimu is eiles rekorda
2020-11-27
-2
Atsakyti
Klausimai
Kad niekas nesikeicia Ka Reikia padaryti siekiant sustabdyti Varzovu Metikus Geriau Gyntis Tik to nesimato Tas pats per tapati Akcentuojama
2020-11-27
-2
Atsakyti
Zalgiris
Walkupo nigel Hayes pasivus Mazai naudos Lekavicius Jokubaitis visada neprimes po 12 17 tasku
2020-11-27
-6
Atsakyti
Ieskom Kaltu 15 Min
15min Nelieciamuju nera kas kaltas del identisku zalgirio pralaimejimu ?
2020-11-27
+5
Atsakyti
Pajabatmenas
eina nx kokia geda, spardo visi kas netingi
2020-11-27
+5
Atsakyti
cc
Jau geriau tikrai Adomaiti imt..
2020-11-27
-1
Atsakyti
rr
Tamsta treneri, tai kad jau sulūžo.
2020-11-27
-1
Atsakyti
Jonas
tiesiog APGAILETINAS zaidimas, gynyba, eurolygos siuksles dar nori EUROPOS PINIGU paramos!!! Motiejunai SLYSK!!
2020-11-27
-2
Atsakyti
Marek Blaževič
Krč sėdžiu prie autobusu stoties vis dar skambinu Jasikevičui tas man fuck of. Skambinu gerbiamam mūsų trenerui tas irgi fuck of. Nežinau ką daryti niekas manęs nenori
2020-11-27
-4
Atsakyti
DEDE
VIETOI MOTIEJUNO SUSIGRAZINKIT ROMANOVA
2020-11-27
+11
Atsakyti
ai
Mu nera kam zaisti,sleivarankis Hayes,persene Jankunas su Milakniu,tuscia vieta Gabenas,Vasturia nezinia uskur istrauktas,Garino amzinas ligonis,ka galima su tokia komanda pasiekt?
2020-11-27
-3
Atsakyti
Lol
Tiems, kurie gyne motiejuna kaip labai gera profesionalu vadova kuris iskele zalgiri vel i aukstumas... Matot dabar jo tikraji veida? Saro nebera ir nera kam situ lochu pastatyt i vieta, ir dar algos nezmoniskai permoketos tiem, kuriu ir taip niekas nenori turet is oponentu.
2020-11-27
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Sankt Peterburgo Zenit
48%
28/58
Metimai iš žaidimo
51%
28/55
29
Atkovoti kamuoliai
27
16
Rezultatyvūs perdavimai
23
3
Perimti kamuoliai
6
86%
12/14
Baudų metimai
83%
15/18
0
Blokuoti metimai
2

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
18 PTS
5/7 FG
4/4 FT
Austin  Hollins
20 PTS
6/11 FG
5/5 FT
Joffrey  Lauvergne
8 REB
5 DREB
3 OREB
Will  Thomas
7 REB
4 DREB
3 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
2 TO
19 MIN
Kevin  Pangos
7 AS
1 TO
26 MIN
Marius  Grigonis
22 EFF
33% 2P%
100% 3P%
Austin  Hollins
19 EFF
43% 2P%
75% 3P%