Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Nuo pečių nusipurtęs komplektacijos rūpesčius, Kėdainių „Nevėžis“ pradėjo pasirengimą naujam krepšinio sezonui. Be pašalinių trikdžių drauge susibūrę klubo krepšininkai jau lieja prakaitą stadione ir treniruoklių salėje, o klubo sporto direktorius Virginijus Bulotas ramiai šypsosi dėl nuveiktų darbų.

„Tai, ką norėjome, ką planavome, tą šiuo momentu pavyko padaryti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Bulotas. – Pagal tai, ką mes įsivaizdavome ir kiek turėjome resursų, šiais metais pavyko suburti dar jaunesnę komandą nei pernai. Tačiau tikrai nebūsime patrankų mėsa. Kaip treneris pernai sakydavo: „Labai noriu nustebinti“. Ir mes, kaip klubas, norime nustebinti.“

Kėdainių „Nevėžio“ klubas prieš 2020-2021 m. gerokai atnaujino rotacijos grandį. Nuo praėjusio sezono klube liko kontraktą pratęsęs Panagiotis Kalaitzakis, lietuviai Ignas Labutis, Grantas Vasiliauskas, Julius Kazakauskas.

Prie šių žaidėjų prisijungė talentingi aštuoniolikmečiai Arielis Hukporti ir Abramo Canka, įžaidėjas iš JAV Sedrickas Barefieldas, į komandą sugrįžtantis kėdainietis Justas Tamulis, Martynas Pocevičius, NKL rungtyniavę Domantas Vilys ir Ignas Lukošius bei patyręs centro puolėjas Vaidas Čepukaitis.

Prie Kėdainių klubo valdymo prieš metus prisijungęs Virginijus Bulotas spėjo iš peties pasidarbuoti tiek praėjusiame sezone, tiek ir šiuo, pandemijos sujaukto ir ištęsto tarpsezonio metu. Jis pasidalijo mintimis apie daug vargo neatnešusias žaidėjų paieškas, sumažėjusias klubo skolas bei dideles ambicijas, sudėtas į jaunimą.

– Kurioms pozicijoms ieškoti papildymo sekėsi sunkiausiai? – „BasketNews.lt“ paklausė Buloto.
– Principinį startinį penketą buvome susidėlioję. Mums trūko rotacijos žaidėjų. Norėjome tam tikrų žmonių, labai norėjome, bet nelabai sutapo mūsų galimybės su jų norais. Todėl nepavyko susitarti, bet daugiau viskas pagal planą. Nebuvo kažko labai sudėtingo.

– Ką labiausiai norėjote išsaugoti komandos sudėtyje?
– Žinojome situacijas ir turėjome tam tikrus susitarimus su žaidėjais po sezono, tad mums nebuvo skausmingų praradimų ar sunkių uždavinių kažką išlaikyti. Nebuvo taip, kad turėjome verstis per galvą, viskas daugiau mažiau planuota. Pavyzdžiui, su Panagiočiu Kalaitzakiu buvome susitarę, tiktai dėl pandemijos reikėjo formaliai persirašyti kontraktus, susidėlioti kitokius skaičius. Tačiau viskas buvo planinga ir be streso.

Kėdainių „Nevėžis“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Sedrickas Barefieldas (naujiena) 23 188
SG/PG Domantas Vilys (naujiena) 20 188
SG Martynas Pocevičius (naujiena) 20 192
SG Panagiotis Kalaitzakis (naujiena) 21 200
SG Justas Tamulis (naujiena) 25 194
SG Abramo Canka (naujiena) 18 200
SF Ignas Labutis 26 199
PF Grantas Vasiliauskas (naujiena) 21 204
PF Julius Kazakauskas (naujiena) 29 198
PF/C Arielis Hukporti (naujiena) 18 213
C Vaidas Čepukaitis (naujiena) 31 207
C Ignas Lukošius (naujiena) 26 202
Treneris Marius Kiltinavičius (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Viny Okouo (negrįš) Michaelas Gibinje (negrįš), Kevinas Chamas (negrįš), Arminas Urbutis (negrįš), Kristupas Žemaitis (negrįš), Georgios Kalaitzakis (negrįš), Matas Jucikas (negrįš)
Domina: Komplektacija baigta

– Kiek klubui buvo netikėta, kai keliai išsiskyrė su Viny Okouo?
– Galvojome, kad Viny Okouo liks pas mus. Bet jis turėjo kitų norų ir tai suprantama. Mes jį paleidome.

– Turėjote siekį burti jauną komandą ar pastiprinimo ieškojote pagal galimybes?
– Mūsų filosofija yra tokia, kad norime turėti jauną komandą, sudaryti jauniems žaidėjams galimybes, juos paruošti ir turėti visapusišką naudą. Norime turėti gerą energetiką, rodyti patrauklų krepšinį žiūrovui. Jeigu žaidimas gražus, energetika teigiama, tai pritraukia žiūrovus į salę, turi jų simpatiją. Toks yra mūsų tikslas.

– Ar tai, kad Georgios Kalaitzakis sudarė dvejų metų sutartį su Atėnų „Panathinaikos“ klubu, yra įvertinimas „Nevėžiui“ už žaidėjo paruošimą?
– Laurynas Beliauskas išėjo į ACB, Viny Okouo išėjo į ACB, Georgios Kalaitzakis pasirašė naują sutartį su „Panathinaikos“. Tai yra įvertinimas trenerių darbo, įvertinimas paties klubo.

– Ar didelę įtaką naujai formuojamam komandos biudžetui turėjo COVID-19?
Koronavirusas turbūt visiems klubams, ne tik mums, sumažino biudžetus. Nors kartais, kai pasižiūri, kokius žaidėjus nusiperka komandos, tai neatrodo, kad labai jiems sumažėjo kažkas. Bet mes, mūsų dalininkai supranta ekonominius dalykus, ekonominę situaciją. Jie labai griežtai ir mus įpareigoja, ir patys griežtai laikosi finansinės drausmės tam, kad per šį sezoną mes galėtume uždaryti senus ir neturėti jokių naujų įsipareigojimų.

– Neseniai Krepšinio arbitražo teismas (BAT) „Nevėžiui“ skyrė 10 tūkst. eurų baudą dėl nesumokėtų pinigų Vladimirui Ševčenkai. Kiek apsunkinama klubo veiklą, kai velkasi kelių metų senumo skolos?
– Mes čia dar srebiame palikimą, kurį turėjome ir kurį turime. Per praėjusius metus, tiksliai negaliu pasakyti, bet yra virš 200 tūkst. eurų sumažinti įsipareigojimai, skolos. Klubo vadovybės, savininkų ir dalininkų tikslas yra pilnai šiais metais uždaryti įsiskolinimus. Jie tikrai buvo ženkliai didesni negu tikėjomės, nes eigoje vis dar atsirasdavo papildomų kreditorių.

Dėl to ir šių metų biudžetas yra turbūt netgi mažesnis negu praėjusių, nes reikia tuos įsipareigojimus įvykdyti. Nuo jų niekur nedingsi, mes negalėjome daryti jiems įtakos, kad ir Ševčenkos atveju. Turėjome ir vieną kitą bylą, bet ji jau uždaryta, ten viskas atsiskaityta. Toks gyvenimas, viskas išsispręs. FIBA mato mūsų pastangas ir mums sankcijų netaiko. Toje byloje, kurią pralaimėjome teisme, su FIBA pagalba susidėliojome atsiskaitymų grafikus, viskas pagal juos tvarkingai vyksta.

– Praėjusiame sezone Kėdainių „Nevėžis“ LKL finišavo paskutinis, 10-as, tačiau išsaugojo vietą lygoje ir kitam sezonui. Jūsų nuomone, ar dabartinė komandos sudėtis yra pajėgi pasigrumti dėl aukštesnių pozicijų?
– Net neabejoju, kad taip.

– Kokias galite akcentuoti „Nevėžio“ stipriąsias puses?
– Jauna, motyvuota, alkana komanda su didelėmis ambicijomis. Tiek asmeniškai žaidėjų, tiek bendrai komandos.

– Į komandos gretas prisikvietėte talentingo jaunimo – puolėją Arielį Hukporti, gynėją Abramo Canka, iš NBA G lygos atvykstantį įžaidėją Sedriką Barefieldą. Ar iš šių žaidėjų tikitės ne tik indėlio aikštelėje, bet ir užsidirbti?
– Be abejonių. Mūsų vienas iš veiklos uždavinių yra ir užsidirbti.

– Komandoje išsaugojote ir trenerį Marių Kiltinavičių. Ar su juo jau kalbėjote, kokio tikitės komandos braižo artėjančiame sezone?
– Braižas, žinote, labai priklauso nuo žaidėjų, nuo to, kaip jie išpildo trenerių užduotis. Komanda dar tik pradėjo sportuoti, dar krepšinio aikštelėje nebuvome. Taip kad treneriai čia turi pilną laisvę ir įrankius rezultatui pasiekti.

Nuotr. BNS

– Ar visi jau gali sportuoti su komanda?
– Visi legionieriai jau buvo atvykę anksčiau ir jiems nereikėjo karantinuotis, nes jie keliavo iš Graikijos, Italijos, Vokietijos. Viskas su jais yra gerai. Vienintelis, kuris karantinavosi ir testavosi, praėjo visas būtinąsias procedūras, buvo Sedrickas Barefieldas. Prie komandos jis prisijungė užvakar. Neturime jokių problemų ar klausimų. Po karantino, ilgo nežaidimo, yra tam tikrų mažų niuansų, kažkam reikia išsilaižyti senas mažas problemėles, bet visa komanda sportuoja, visi plačiąja prasme sveiki ir ruošiasi sezonui.

Komentarai:
Audrius
Linkiu mano miesto klubui sekmes,mes už Jus pirmyn!!!
2020-08-21
+1
Atsakyti
Gfds
Šiaip čia įdomiai gaunasi....visa komanda nauja,išskyrus trenerį,tai lkl specifika
2020-08-21
+5
Atsakyti
Jauciu
Medalius Nevezis gali ir nugrieti is musu .
2020-08-21
+5
Atsakyti
hmmm
Ar nevezio pristatymas vel bus Kedainiu krematoriume?
2020-08-20
-1
Atsakyti
Idomu
Komandos tikslas nebut patranku mesa, tokiai komandai kaip nevezis sakyciau visi sansai kabintis i astuntuka yra, dzukija siauliai prienai to pacio lygio komandos, gal pagaliau si sezona 10vieta bus ismesta i nkla
2020-08-20
+3
Atsakyti
Anonimas
na bus idomu paziuret.kaip čepukaitis LKL senbuvis su jaunimu zais.ar bus autoritetas ar tik senukas suolelio gale.pernai Urbutis puikiai auklejo jaunima
2020-08-20
+11
Atsakyti
ecka
Linkiu didžausios sekmės šiam prisikėlusiam klubui
2020-08-20
Atsakyti
djgaffer
Tiesiog reikėjo pagaliau prasivalyti komandai nuo tų visų Marijošienių.Tiek ten sena valdžia buvo pridirbus,kad atrodė jau nugrimzdo komanda Nevėžyje.Bet gerai,kai atsiranda žmonių,kurie nebijo rizikuoti.Bulotas puikų darbą atlieka,reik tikėtis komanda kils.
2020-08-20
+4
Atsakyti
agentu komanda visiskai pasidare, bet vis tiek daug geriau nei ta nesamone, kuri buvo iki to kokius 7 metus. Bent kazkoki veida turi, o ir ziuret daug idomiau i perspektyvius zaidejus
2020-08-20
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.