Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

JAV rinktinė praėjusį sekmadienį pradėjo pasiruošimą Tokijo olimpinėms žaidynėms ir netikėtai suklupo prieš Nigerijos krepšininkus (87:90). Po tokio antausio nuo Afrikos komandos ilgametis NBA krepšininkas bei treneris Byronas Scottas nevyniojo į vatą.

„Negalėčiau pasakyti, kad tai yra netikėta, tai – pats netikėčiausias pralaimėjimas per JAV krepšinio istoriją, – „TMZ“ portalui rėžė triskart NBA čempionas. – Kuomet JAV žaidžia su Nigerija, turėtų būti sunku susimauti.“

Nepaisant skaudaus JAV žvaigždyno starto draugiškų rungtynių cikle, 18 metų įvairių NBA ekipų treneriu pradirbęs Scottas nepraranda tikėjimo savo šalies komanda.

„Tikėkimės, kad jiems tai bus pažadinantis skambutis. Tu turi būti pasiruošęs. Dėl JAV žaidimo nesu pernelyg sunerimęs. Dabar prieš juos yra sutelkta daug negatyvo. Komandoje tu turi būrį žvaigždžių ir jie turi išmokti žaisti vienas su kitu bei suformuoti puikų darinį. Svarbiausia yra komandinis krepšinis. Su Greggu Popovichiumi ir visu trenerių štabu, kurie jį turi, aš visiškai nesijaudinčiau“, – kalbėjo Scottas.

Nors JAV rinktinei šiemet nepadės tokie žaidėjai kaip LeBronas Jamesas, Stephas Curry, ar Jamesas Hardenas, komandoje vis tiek gausu pirmo ryškumo NBA žvaigždžių.

Į Tokiją važiuos Kevinas Durantas, Damianas Lillardas, Jaysonas Tatumas, Devinas Bookeris, Zachas LaVine'as ir kiti taip pat svarbų vaidmenį savo komandose atliekantys krepšininkai.

Nepaisant šių garsių pavardžių, Scottas pabrėžė, jog laikai, kuomet JAV rinktinė į olimpiadą atvažiuodavo pasiimti jiems jau paruoštą medalį, seniai praeityje.

„Aukso medalis nėra dalinamas JAV jau kurį laiką. Krepšinio pasaulis prisivijo JAV, dabar yra daug sunkiau jiems iškovoti auksą“, – kalbėjo dukart NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis. – Žinoma, tai išlieka uždaviniu, kurį jie tikrai gali pasiekti. Jeigu reikėtų statyti savo pinigus, statyčiau juos už JAV rinktinę.“

Vis dėlto, kai kalba pasisuko apie favoritus duoti lygią kovą amerikiečiams, tapo akivaizdu, jog Scottas ne tik nėra susipažinęs, kas šiemet žais olimpiadoje, bet ir nežino tikslių kai kurių valstybių pavadinimų.

„Manau, jog Prancūzija šiemet bus gera, Jugoslavija ir Rusija taip pat visuomet rodo gerą krepšinį. Olimpiadoje visuomet yra ir viena komanda, kuri gali nustebinti. Mano manymu, tai bus Kinija“, – užtikrintai dėstė treneris.

Jeigu eitų kalba apie 2000 metų Sidnėjaus olimpines žaidynes, Scottas būtų visiškai teisus, tačiau po 21-erių metų Tokijuje neišvysime nei Kinijos, nei Rusijos, nei Jugoslavijos, kuri apskritai nebeegzistuoja nuo 2003-ųjų.

Komentarai:
Anonimas
xddd
2021-07-16
-3
Atsakyti
Man atrodo, kad Kinai Jav pakraus ant kokia 50 tasku.
2021-07-13
-1
Atsakyti
Anonimas
idomu kas dengs arvyda saboni pagal ji
2021-07-13
+2
Atsakyti
Anonimas
djgaffer Eina sau,ir šitas žmogus yra treniravęs NBA komandas.Koks turi būti debilas,kad paprastų dalykų apie krepšinį nežinoti.Tu juk gyveni juo,seki visas žinias,pati NBA tapo lyga su daug užsieniečių.Bet jis net nežino,kad Jugoslavijos jau nėra,o apie rusus ir kinus olimpiadoj tai išvis totalus debiliškumo pavyzdys.Vemt verčia nuo tokių sunkia smegenų liga sergančių žmonių.🤢
2021-07-13
+4
Atsakyti
Anonimas
Na, taip. Paklausai tokio genijaus ir nebežinai - juoktis ar verkt. Ar jiems nėra dėstoma geografija su istorija, ar jie tiesiog menko intelekto, kad kalbėtų TAIP ir kalbėtų VIEŠAI.
2021-07-13
+14
Atsakyti
Anonimas
nuo Maco laiku zinom sita buka treneri, dabar neperseniausiai kazkas is Lakers zaideju stume ant jo, Russelas jei neklystu nes jis buvo Lakersuose man rodos kai sitas treniravo
2021-07-13
+4
Atsakyti
Anonimas
Nu tai amerikonai, jie daugiau nieko nemato už JAV ribų, gerai, kad dar ne Popovichius tai pasakė, būtų visai viršūnė
2021-07-13
+3
Atsakyti
cia turetu skaitytis: average Joe Biden voter. nes butent jie dazniausiai nepasizymi protu...
2021-07-13
+4
Atsakyti
Anonimas
Visiskas statistinis amerikieciu idiotas. Visu pirma Rusai net nezais olimpinese o antra Jugoslavija neegzistuoja jau ne viena desimtmeti. Bet sitam papuasui matyt zolyte smegenis istirpino arba ju tiesiog niekada ir nebuvo.
2021-07-13
+1
Atsakyti
jugoslavija? wtf, cia bajeris gal?
2021-07-13
+3
Atsakyti
Anonimas
paziurek i jo spalva ir viskas aisku apie intelekta
2021-07-13
Atsakyti
Anonimas
LDK ir Prūsija šiemet turi šansų?
2021-07-13
+7
Atsakyti
Anonimas
basketnews dar labiau susimove nei sitas: "nei Jugoslavijos, kuri apskritai nebeegzistuoja nuo 2003-ųjų" :) :)
2021-07-13
+2
Atsakyti
rr
Bet apie rasizmą tai daug pasakytų, o elementarių dalykų nežino.
2021-07-13
Atsakyti
Anonimas
Normaliai atsilikęs!!!
2021-07-13
+1
Atsakyti
Gag
Man atrodo sovietu sajungoj siemet geri zaidejai bus, Sabonis, Marciulionis, Chomicius, labai perspektyvus ir manau gali daug ka nustebint
2021-07-13
-3
Atsakyti
Anonimas
Nu ir lygi ziniu parodo.. Jugoslavija.
2021-07-13
+14
Atsakyti
Anonimas
Cia sitas treneris olochas kur juokesi is tritaskiu metimu kad tai nereiksmingas dalykas, ir buvo be abejo isspirtas lauk pro duris. Dar juokingiau kad jis turejo metu trenerio titula, kai jo treneriska karjera paremta Kiddu ir CP3 viska darancius uz treneri.
2021-07-13
-5
Atsakyti
Egis
Tikrai "supergalingos" krepšinyje dabartinės Rusijos ir Kinijos rinktinės, o slovėnai su L.Dončičium visiškai bereikalo džiūgauja patekę į Olimpijadą, apie juos amerikiečių krepšinio "profesoriai" nelabai ir žino, žino tik Jugoslaviją, kurios sudėtį daugumoj sudarė serbai ir kroatai.
2021-07-13
Atsakyti
aaa
yep he is an American.. say that proudly :D
2021-07-13
+18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.