Nuotr.: FCB Basket
Nuotr. FCB Basket

„Barcelona“ lemiamose rungtynėse užtikrintai susitvarkė su Sankt Peterburgo „Zenit“ ir žengė į Eurolygos finalo ketvertą, o po susitikimo Šarūnas Jasikevičius juokavo apie Pau Gasolį.

Rungtynių žaidėjas
Pau  Gasol
EFF
16
Pau Gasol
Taškai 7
Taiklumas 3-4
Atkovoti kamuoliai 3
Rezultatyvūs perdavimai 0

Penktajame serijos susitikime svarų žodį taręs veteranas Gasolis pelnė 7 taškus, atkovojo bei perėmė po 3 kamuolius ir blokavo net 4 varžovų metimus.

„Nežinau, ar mes pasirašėme Gasolį, ar (Dikembe) Mutombo?“ – po rungtynių juokavo katalonų vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

Šaras, kuris „Barceloną“ į Eurolygos finalo ketvertą sugrąžino po septynerių metų pertraukos, buvo patenkintas auklėtinių atsidavimu nuo pirmųjų minučių.

„Vyrukai išėjo mirti ir jiems tai daryti puikiai sekėsi, buvo smagu žiūrėti. Davėme toną rungtynėms nuo pat pradžių, buvome labai fiziški, susikaupę gynyboje, – kalbėjo Jasikevičius. – Puolime stokojome kantrybės ir darėme per daug klaidų pradžioje, mums padėjo kelių žaidėjų solidus išėjimas.

Žaidėjai turi suprasti, kaip sunku patekti į finalo ketvertą, bet tuo pačiu metu toks klubas, kaip „Barca“, turi būti čia daugiau kartų. Mes tai ir stengiamės padaryti – pastatyti kažką. Tikėkimės, kad tarp 4 stipriausių Eurolygos komandų pateksime daug metų iš eilės.“

Specialistas iš Lietuvos taip pat pažymėjo, jog tokiose rungtynėse trūksta sirgalių bei pasveikino Xavi Pascualį su nuostabiu pasirodymu serijoje.

„Sveikinimai mūsų fanams ir yra gėda, jog šioje situacijoje sirgaliai negali būti tribūnose. Ne tik žaidėjai ir treneriai gyvena dėl tokių momentų, bet ir fanai. Galiu tik įsivaizduoti, kaip „Palau Blaugrana“ šiandien būtų atrodžiusi su jais“, – teigė Jasikevičius.

„Su visa pagarba, didžiausi sveikinimai Xavi (Pascualiui) ir „Zenit“ su įspūdingu sezonu ir serija, – tęsė Šaras. – Po rungtynių pasakiau Xavi, kad man, jaunam treneriui, buvo nuostabu žaisti seriją prieš jį ir tai patirti. Tai neabejotinai padarė mane geresniu treneriu ir svarbiausia, jog lemiamu metu parodėme savo tikrą veidą.“

„Tai buvo vienos tų rungtynių, kai ant parketo buvo tik viena komanda, „Barcelona“, – po mačo sakė Pascualis. – Mes nepradėjome gerai, „Barcelona“ įgijo nedidelį pranašumą ir jie ėmė jaustis patogiai. Jie pradėjo jausti žaidimą, o mes neradome kelio sugrįžti.

Galiu tik pasveikinti savo krepšininkus ir visą organizaciją dėl to, kaip mes žaidėme iki šiol. Eurolygoje turėjome puikų sezoną. Labai norėjome laimėti, bet, akivaizdu, „Barcelona“ yra geresnė komanda.“

Gegužės 28-ąją vyksiančiame Eurolygos pusfinalyje Kelne „Barca“ susitiks su Milano „Armani Exchange“.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Dievas
Kiek daug piktų ir pagiežingų žmonių. Degsite pragare vaikai mano, tokia ta mūsų lietuvių tauta :(
2021-05-06
+6
Atsakyti
Cercas
ŠARAS LIUKS!
2021-05-05
+28
Atsakyti
deja sarunai jus pasirasete legendini Cemal Nalga
2021-05-05
-37
Atsakyti
nu jooo
Ko čia lojat! :D Jūms iki Šaro, kaip į everesto viršūnę užlipti. Prie kompiuterių sėdit ir peikiat žmogų, kuris savo svajonės ir gyvenimo tikslų sieka... Antras treneris po Kazlausko, kuris aukštam lygyje pasiekė rezultatų... Gėda, kad tokių lietuvių yra. :/
2021-05-05
+1
Atsakyti
Antanas
chroncius
2021-05-05
-4
Atsakyti
ŠARAI KŪ-KŪŪŪ
ATSIBUSK, ,,PASIRAŠĖTE" NUSENUSĮ DIZELĮ, NE ŽIBALĄ, TFU TU GAZUOLĮ ;)
2021-05-05
-26
Atsakyti
Taip,koks zenitas prastas klubas,antra geriausiai besiginanti komanda rs metu ir visomis 4 pergalemis atsiliko nuo barsos,dideli skaiciai... visiskai nenustebau tokios serijos kai zaidzia dvi geriausiai besiginancios komandos ir pelnomu tasku vidurkis beveik toks pats kaip barsos Aiskiaregis - tai sitai taikit gali tuomet ne vien sarui,daugelis zalgirieciu iskeliauja i stipresnius klubus,kalnietis,kuzia ir tt,butu galima daug vardinti,o tu tikriausiai irgi butum lojalus savo darbdaviu,jei tau pasiulitu 3k i men,kai pas pastaraji gauni 1k
2021-05-05
-6
Atsakyti
Aa
jus esat didziausi nevykeliai, dziaukites kad pagaliau saras is kaimo pabego
2021-05-05
-11
Atsakyti
jonas
tik is laimes i kelnes nepridaryk Reksny. kai Efesas sudauzys, paziuresim kur tas issisiepes veidelis, ir kokie Mutumbo ir Olajuwonai pas tave komandoj.
2021-05-05
-6
Atsakyti
leopoldas
Dieve, Dieve, kiek dziaugsmo... vos vos isnese kaili su tokia sudetim, pries nukraujavusia vidutinioku komanda.... labai gaila zenit ir kitu, turbut, prasciausi top 8 per visa istorija, nei vienas mano favoritas neisejo, kas belieka dabar, tik Milan ir Maskva palaikyt...
2021-05-05
-10
Atsakyti
Anonimas
na tiesa sakant vos isnese sveika kaili kai zenit tiesiog pavargo losdami be keliu starto penketo zaideju. butu ponitka su gudaiciu, tiketina kad staugunas vaziuotu namo.
2021-05-05
-5
Atsakyti
Anonimas
vos ne vos iveike Zenit serijoje 3:2 :DD Ten komandoje losia 1 izaidejas Pangosas, daugiau PG losia rusu senstelejes studentas. Tada ant keitimo zaidzia zemo lygio rusu zaidejai. Losia be ponitkos ir gudaicio. Mano subjektyvia nuomone, pirmose keturiose rungtynese teisejai duodavo Zenit neadekvaciu prazangu. Antrose Barca mete 40 baudu baudu. Barcoje losia mirotic, davies, higgins, kuric, abrines, gasol ir kt. Ir jie dabar cia dziaugiasi iveike sita Zenita ? Kaip po laimeto finalo - apgailetina
2021-05-05
-7
Atsakyti
Aiškiaregis
Už trupinį aukso, gardaus valgio šaukštą iškeitė Tėvynę ir Žalgirį į kažkokį negrų (oficialus lietuvių kalbos akademinio žodyno žodis) dominuojantį klubelį... Šlykštu žiūrėti į jo nuotrauką...
2021-05-05
-7
Atsakyti
Asilaiti
nevaidink didaus stratego. su tokia sudėtim turėjot laimėti sausai. bet kai treneris yra silpnoji grandis...
2021-05-05
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Sankt Peterburgo Zenit
57%
28/49
Metimai iš žaidimo
31%
20/65
36
Atkovoti kamuoliai
32
14
Rezultatyvūs perdavimai
12
8
Perimti kamuoliai
8
82%
14/17
Baudų metimai
62%
8/13
58%
19/33
Dvitaškiai
35%
15/43

Rungtynių žaidėjai

Cory  Higgins
15 PTS
4/10 FG
6/6 FT
Alex  Poythress
11 PTS
5/11 FG
1/3 FT
Brandon  Davies
8 REB
5 DREB
3 OREB
Sankt Peterburgo Zenit
Keli žaidėjai
5 REB
Nick  Calathes
5 AS
2 TO
20 MIN
Kevin  Pangos
10 AS
4 TO
31 MIN
Pau  Gasol
16 EFF
75% 2P%
- 3P%
Will  Thomas
14 EFF
33% 2P%
100% 3P%