Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Rytas“ (0-1) FIBA Čempionų lygos sezoną pradėjo nesėkme, o Atėnų „Peristeri“ (1-0) komandai leidus įmesti 106 taškus, Donaldas Kairys po rungtynių ne kartą minėjo prastą auklėtinių gynybą.

Fotogalerija

Graikijos klubas susitikime pataikė 19 dvitaškių iš 31 (61 proc.) ir 18 tritaškių iš 30 (60 proc.), o vienas Stevenas Gray įmetė 39 taškus (3/5 dvit., 10/13 trit., 3/4 baudų).

– Stevenas Gray pataikė 10 tritaškių iš 13 ir pelnė 39 taškus. Kas buvo atsakingi už jo pasirodymą?
– Žinote, ir prie prastos gynybos reikia sugebėti iš 13 tritaškių įmesti 10. Tai buvo jo vakaras. Tikrai mūsų gynyba, ką ruošėmės, nesuveikė, o kai ketvirtajame kėlinyje tai pakeitėme ir pradėjome keistis, manau, buvo šiek tiek geriau. Bet to nepakako.

– Chrisas McCullough pelnė 22 taškus, bet kiek komanda kenčia dėl jo gynybos?
– Jis pas mus nėra didžiausia skylė gynyboje, jų yra ir daugiau. Mums kol kas labai sunku jas visas užkišti. Bet mes link to dirbame. O dėl Chriso – jis nėra žaidęs tokiame lygyje, tokiame organizuotame krepšinyje, todėl kol kas daug ką daro instinktyviai. Jis mums padėjo taškais. Taip, gynyboje padarė klaidų, nepasikeitė kažkur. Bet vėliau jis buvo geresnis. Tik jis greičiau pavargsta nei kiti komandos draugai, nes ir vėliau prisijungė, ir kurį laiką buvo be komandos, nes buvo suspenduotas. Jis ne visada gali žaisti tiek minučių, kiek norėtųsi.

– Chrisas šiandien gerai atrodė puolime. Ar gali būti, kad jis keičiasi dėl drausmės pažeidimų ir įspėjimų?
– Apie Chriso taškus per daug kalbėti nereikia. Jam įkrito keturi tritaškiai, bet jis prametė kitus metimus, pataikė iš 7 dvitaškių 2, o mums tai kainuoja, mums tai yra skaudu. Mes labai atidžiai stebime ir žiūrime, ką iš jo galime pasiimti. Jis iki gruodžio 1 dienos yra bandomajame laikotarpyje ir mes jį atidžiai stebime.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
39
Naudingumas
44
Perimti kamuoliai
5
Tritaškiai
77%
10/13

– Rungtynių pradžioje sėkmingai atrodė Mindaugas Girdžiūnas, bet vėliau jis pritilo. Ar varžovai prisitaikė prie jo žaidimo?
– Mindė labai gerai pradėjo. Iš jo norėtųsi daugiau tokio žaidimo. Kol kas kai kurie mūsų žaidėjai neturi pastovumo. Ir Demetrius Jacksonas sužaidžia labai geras atkarpas, o vėliau prapuola, praranda kamuolių. Nemanau, kad mums reikėjo prarasti 16 kamuolių. Čia nėra didelis skaičius, bet čia taip pat nebuvo tokia gynyba, kaip su „Žalgiriu“, kai mus smaugia nuo linijos iki linijos. Paprasčiausia buvo nekokybiškų sprendimų ir mums tai kainavo, gavome iš varžovų lengvų taškų.

– Ar nebuvo sunku pasiruošti rungtynėms, nes varžovai sužaidė tik vienas rungtynes?
– Mes turėjome pakankamai informacijos, viskas buvo gerai, paprasčiausiai viską padarėme bekontaktinėje treniruotėje. Aišku, norėtume daugiau dienų pasiruošimui, bet kiek yra, su tiek ir reikia susitvarkyti. Mums labiau nei taktikos pritrūko energijos ir kietumo. Kai rungtynės pradėjo nuo mūsų pabėgti, tuomet visiškai praskydome, o tai man labiausiai nepatiko. Labiausiai nepatiko, kad neparodėme kietumo net ir tuomet, kai nebeturėjome šansų laimėti.

– Antrajame kėlinyje atrodė, kad buvo kietumo, kodėl jo nepavyko perkelti į antrąją mačo pusę?
– Antrajame kėlinyje buvo nedidelė atkarpa, kai kažką apčiuopėme, kad galime žaisti puolime, bet gynyboje niekada nejaučiau, kad turime kontrolę ir valdome situaciją. Varžovams viskas pavyko per lengvai.

– Ar gali būti, kad auklėtiniai nuvertino varžovą?
– Nemanau, kad tai galėtų būti priežastis. Varžovą nupiešėme labai teisingai, labai agresyviai. Komanda, kuri nugalėjo „Panathinaikos“, ko dar reikia? Jie gali žaisti kokybišką krepšinį, turi gerų snaiperių, bet kaip matome, niekas nepavyko. Iš trylikos dešimt... Per žiaurūs skaičiai.

– Kuris pralaimėjimas jums skaudesnis – ar šiandien, ar prieš „Žalgirį“?
– Vienareikšmiškai šiandieninis. Aš nebuvau taip nusivylęs po „Žalgirio“ rungtynių, kaip esu šiandien. Su „Žalgiriu“ irgi buvo atkarpa trečiajame kėlinyje, kai atrodė labai sunku. Tokios komandos kiekvieną dieną gauna didelį krūvį, o mums kol kas tokio lygio kova yra naujovė. Reikia pastovumo, neužtenka sublizgėti 8 ar 12 minučių. Reikia išmokti išlaikyti lygį visas rungtynes.

– Jacksonas antrajame kėlinyje žaidė visas 10 minučių, o per pirmas 6 minutes pelnė 10 taškų, kai per likusią mačo dalį – tik 4 taškus. Ar gali būti, kad jis buvo perlaikytas aikštėje?
– Galbūt jūs ir teisus. Niekada neplanuojame tiek ilgai laikyti žaidėją aikštėje, leidžiame 5-6 minutės maksimaliai. Bet tuo metu atrodė, kad to reikia, jog galbūt galėsime taip išspręsti. Jis gerai atrodė ir norėjosi išlaikyti pranašumą, turėjome 7 taškų persvarą. Bet 30 minučių net ir tokiam krepšininkui yra per daug.

Chriso McCullough komentaras:

Komentarai:
Ceponi
kaip tavo rytas drasko visus blet ceponio prognozes,vel lempines,ceponis ir kairys du didziausi klaunai is ryto puses.... ir pagaliau tabaro komanda sedo ant siknos savo,baigesi 100 tasku metymai :-)
2020-10-29
+2
Atsakyti
Donaldas
Vakar žiūrėjau varžybas ir mane stebina vienas dalykas. Kodėl treneris ploja atsistojąs tuo pačiu ritmu kaip ir sirgaliai kai jo žaidėjas meta baudą? Nu tai ar blet profesionalas taip daro? Nu visai jau nupušo. Aš isivaizduoju tokį Jasikevičių taip darant :D Iš trenerio povyzos spėju kad jie per treniruotes žaidžia "chalū chala". Ir kas čia per rankos saliutavimas po varžybų. Jūs pažiūrėkite į Goudeloko reakcija vakar kai viduryje jie ten saliutavo. Jis turbūt žmogus galvoja į kokį durnyną papuolęs.
2020-10-28
+8
Atsakyti
B tribuna
Gal jau uztenka, kad sis juokdarys tyciojasi is musu? Ar vel tikesime jo pasakomis, kaip jis laimes pries visus???
2020-10-28
+7
Atsakyti
Tadas
Kada šitas treneris prisiims kaltę?
2020-10-28
Atsakyti
NORMALI TA GYNYBA
Geresnė juk nebus niekada...
2020-10-28
+2
Atsakyti
Anonimas
arba per ziaurus treneris
2020-10-28
-1
Atsakyti
lol
kadangi prap!so reiskia kazkas yra grybas: arba treneris arba zaidejai. zaidejai man atrodo neblogi, todel darau isvada, kad grybas yra treneris.
2020-10-28
-1
Atsakyti
mod123
as net nesupratau ka jie dare toj savo gynyboj, graikai zaide visiska antikrepsini, jie net kamuoliu dazniausiai nesidalino, jokiu deriniu nieko, ir kaip nesugebejo ju paimt neisivaizduoju, vadinasi rytule zaidzia tik ant puolimo, o tai toli nenuves.🙂
2020-10-28
+2
Atsakyti
TIPINIS NIEKO NEISMANANTIS KOMENTATORIUS
Lengviausia pakalbet apie Chris kazka, o tai, kad eile krepsininku antras varzybas nesulosia, o ir pats nesuvadovauja - tai ne zodzio. Bandomasis laikotarpis turetu buti nustatytas tau, treneriuk, o ne Chris, nes zmogus zaidzia savo lygyje, o tu patekai i toki, kur reikia LABAI daug dirbti, kad kazka irodytum. O pirmiausia paciam reiketu maziausiai konkrecius zaidejus isskirinet, o daugiiausia - susitelkt i pati save ir i savo sprendimus
2020-10-28
-7
Atsakyti
Galbūt kai atvyks Ndour kažkas keisis į gera, nes dabar iš esančių žaidėjų ginasi Butkevičius ir Jackson, o komandinėje gynyboje kosmosas. Tas stiliukas, kurį Kairys išbandė su LKL komandomis jį apgavo, nes mažai kas veikia aukštesniame lygyje. Nesu ryto fanas, bet Europos kovas stebiu ir žinoma nervinuosi kai matau tai kas buvo šįvakar ir niekaip nesuprantu - kodėl to pykčio ir energijos su Žalgiriu būna, o va čia su gerokai žemesnio lygio komanda jau trūko visko, net sirgalių paramos...
2020-10-28
+3
Atsakyti
qpalzm
Gal jau aciu uz toki treneri klubo vadovai!!! Turejome treneri, kuris buvo atsidaves klubui, miestui, bet to nevertinote. Tai dabar, kol nevelu, kuo greiciau priimkite reikalingus sprendimus. Su apsisaukeliu Kairiu mes niekur nepapulsime!!!
2020-10-27
+8
Atsakyti
Juka
Didysis maestro pats sako kad gynyba reze akis, bet pats issidave kad kazka keisti bande tik nuo 4 kelinio nors gynyba kiaura kaip samtis buvo nuo pat pradziu. Ar cia 51 taska per du kelinius praleisti yra normalu. O ir tie menami pakeitimai 4 keliny priesingai nei tamsta teigiate nedave jokio rezultato. Nes per 4 kelini buvo praleista vidutiniskai tiek pat kiek per ankstesnius kelinius. Esme tame, kad ties pirma varzovu uztvara baogdavosi
2020-10-27
-2
Atsakyti
Mcdonaldas
Pasidarė šiltą vietą ir ilgai sėdės ten šis fizrukas, su savo begalviu žaidimu toli jis nenueis krepsinio aikštėje, prisišnekejo gražiai tik, privertė visus juo patikėti kartu ir Karolis tuom patikėjo, o rezultatų nėra ir kažin ar jie bus dar greitai, Strasbourg sumindys kitą savaitę jo planus
2020-10-27
+13
Atsakyti
Vilnietis
Pisk tu nachuj botas. Ant tiek atsilupes kad dauzant sau plaktuku per nyksti 8 kartus, jis kisa ji ir devinta ir desimta karta. Visiskas botas blt. Negaliu kiek sitas perekupas man nervu sugadino per pastarasias kelias dienas. Siai dienai afomaitis butu atgaiva sielai
2020-10-27
-1
Atsakyti
Kaifuoju
nu tokiu musu super treneriu 🤬🤬🤬
2020-10-27
-1
Atsakyti
Ryklys.
rytuj pastovumo truksta ,paeme kairy ir kas is to jis tikrai negeresnis uz adomaity yra ,net baisu su savo noru nugalet zalgiry rytas daro klaidas.
2020-10-27
+8
Atsakyti
wtf
Ir kur komentaras apie Goudelock - 13pts / 4/12 metimai / -19 plius/minus... cia viskas ok, mccolough matyt kaltas irgi xD
2020-10-27
+15
Atsakyti
RYTAS
Rytui truksta įvairių trumpų derinuku metikams, bei derinuku SF Butkevičiui, Radzevičiui, jų įkirtimams į baudos aikštelę ir ten gauti sulaukti kamuolį baudos plote,šiaip reikia turėti trumpų ar ilgesnių derinuku kiekvienos pozicijos žaidėjui atskirai, panaudojant jų stipriąsias puses.
2020-10-27
+4
Atsakyti
wtf
mcculoughas 22pts9reb su geru procentu ir -1 tik plus/minus\'e, o sneka kazkokius vejus, tai koks mikro klimatas komandoj ,apgailetina organizacija.
2020-10-27
+5
Atsakyti
Nusivyles
Tai jei Apie Gynyba Tai ka Kairys veike per pertraukele Peresteri suvarze Ryto puolima
2020-10-27
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Atėnų Peristeri
40%
27/67
Metimai iš žaidimo
61%
37/61
31
Atkovoti kamuoliai
31
15
Rezultatyvūs perdavimai
28
8
Perimti kamuoliai
12
35%
13/37
Dvitaškiai
61%
19/31
0
Blokuoti metimai
3

Rungtynių žaidėjai

Chris  McCullough
22 PTS
6/11 FG
6/7 FT
Steven  Gray
39 PTS
13/18 FG
3/4 FT
Chris  McCullough
9 REB
5 DREB
4 OREB
Marvin  Jones
10 REB
8 DREB
2 OREB
Demetrius  Jackson
6 AS
5 TO
31 MIN
Abdul  Gaddy
8 AS
4 TO
32 MIN
Chris  McCullough
24 EFF
29% 2P%
100% 3P%
Steven  Gray
44 EFF
60% 2P%
77% 3P%