Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Martinas Schilleris patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą prie Kauno „Žalgirio“ vairo. Austro vadovaujama komanda draugiško Eurolygos „WE‘RE BACK“ turnyro finale 70:88 nusileido Milano „AX Armani Exchange“ klubui.

Fotogalerija

„Negalvoju, kad buvo dvi skirtingos pusės ir iš šių rungtynių turime daug ko išmokti. „AX Armani Exchange“ yra labai gera komanda ir akcentavome, kad jie turi labai daug snaiperių. Manau, kad šiandien tai jautėsi – jie pataikė 55 proc. tritaškių. Kai žaidi su tokia komanda, privalu uždengti kiekvieną metimą. Gerai, kad šiandien tai patyrėme, nes žaisime su jais vėliau sezone.

Kad ir kaip beprotiškai skamba, sunkiausia buvo puolime. Negalėjome pelnyti taškų, o jie ypač gerai pataikė ir atrodė, kad bėgome tarsi prieš cunamį. Po to šiek tiek sutvarkėme puolimą, radome geresnes išeitis, dėl ko esu laimingas. Esu patenkintas, kad vyrukai toliau kovojo“, – teigė strategas.

– Kaip prisitaikėte prie varžovų gynybos?
– Išplėtėme aikštę, kad nežaistume baudos aikštelėje. Missmatcho situacijose ieškojome greito perėjimo pikenrole ir tai sudarė šiek tiek problemų jų gynybai. Thomas Walkupas antrosios dalies pradžioje pataikė tritaškį, nes „AX Armani Exchange“ dvejojo ar jie keisis gynyboje, ar ne. Tai atvėrė erdvės Joffrey Lauvergne.

Būtent tai ir akcentuosime. Nežaisime statiškai, nežiūrėsime tiek daug į baudos aikštelę, o labiau stengsimės judinti kamuolį.

– Kokia buvo pagrindinė pamoka šiame turnyre?
– Kaip treneris, man pagrindinė pamoka buvo ta, jog šiame lygmenyje galioja kitokios taisyklės nei FIBA turnyruose. Tai yra labai svarbu ir jas reikia išmokti. Taip pat žaidžiant su tokiomis komandomis galėjome pamatyti, kur šiuo metu esame tiek mes, tiek jie.

Tai ir yra pagrindinis ikisezoninių rungtynių tikslas. Sezoną galima išskaidyti į tris dalis: pasiruošimas, reguliarusis sezonas ir atkrintamosios. Sužaidėme draugiškas rungtynes, o dabar dar turime savaitę treniruočių prieš sezono startą.

– Kaip jaučiatės prieš artėjantį sezoną?
– Jaučiuosi užtikrintai, nes esu čia jau kurį laiką, pajaučiau atmosferą, žaidėjus, rūbinę. Suprantame, ką galime ir ko negalime daryti taktiškai. Kai atvykau, viskas iš pradžių man buvo nauja. Dabar aš paliečiau, pajaučiau visą Eurolygos krepšinį ir dėl to jaučiuosi gan patogiai.

– Ar trečia pozicija šiuo metu yra pagrindinis jūsų rūpestis?
– Neturime jokių rūpesčių. Mums patinka esama sudėtis. Be abejo, mes laukiame grįžtančio Patricio Garino, tačiau tai įvyks anksčiau ar vėliau. Kaip ir sakiau vakar, turime prižiūrėti jo kūną bei galvoti apie tolimesnę jo karjerą. Negaliu sakyti, jog esu sunerimęs.

– Hayesas nepataikė nė vieno tritaškio. Ar likote patenkintas jo metimų pasirinkimu bei sprendimais?
– Nigelas pastaruoju metu pataikė labai gerai. Pas mus viskas yra paprasta: jeigu metimas – geras, mes jį metame. Jis įdeda daug darbo ir nė kiek neabejoju, kad jo metimai įkris.

– Kaip jums patiko komandos reakcija, nepaisant to, jog vienu metu buvo atsiliekama 23 taškais?
– Manau, kad jie (žaidėjai) sureagavo gerai. Mes atakavome jų gynybą, kai jie keitėsi ginamaisiais. Nuo trečiojo kėlinio vidurio iki jo pabaigos mums didelį postūmį davė antrasis penketas ir todėl sumažinome deficitą. Mes laimėjome antrąją dalį, mes kovėmės visas rungtynes ir tai yra labai svarbu.

– Dimša ir Blaževičius nežaidė šiame turnyre. Ar tai reiškia, kad jie nebus pagrindinėje sudėtyje, kuomet prasidės sezonas?
– Negaliu į tai atsakyti, bet krūvio paskirstymas yra labai svarbus. Būtent dėl šios priežasties turime labai gilią sudėtį. Jei žiūrėsime į praėjusį sezoną, Eurolygoje taikėme 9-10 žaidėjų rotaciją, LKL naudojome visus 12 žaidėjų, o krepšininkų žaidimo laikas svyravo nuo 15 iki 20 minučių.

Šis sezonas bus itin panašus. Mes turėsime žiūrėti žaidėjų minutes ir trumpinti rotaciją Eurolygoje. Tai yra mano darbo dalis.

Komentarai:
Ttd
palauk dar truputeli ir po keliu pralaimejimu suprasi ka reiskia "cunamis"... Kauno fanatikai net po 11 metu kasdien skalauja vilnieciu duris savo shaisiu cunamiais...
2020-09-14
+6
Atsakyti
Klaipedietis
Uzmirsau pasveikint, tikrus zalgirio fanus su vakaryksciu NUOSTABIU zaidimu.
2020-09-14
-5
Atsakyti
Kada realiai patikrinti Dimšą ir Blaževič, jeigu ne per draugišką turnyrą? Keistas atsakymas "negaliu atsakyti ar jie bus komandos dalis". Panašu, kad jis sprendimą priėmęs, tik dar nedrįsta jo viešinti, ypač dėl Blaževič
2020-09-14
-1
Atsakyti
PULKOVSKIS
Ryto naujasis PF metikas Kitsingas puikiai tiks mėtyti tritaškius prieš Žalgirio lėtus lavonus Rubita, Jankūna ar Blaževičiu, kurie visai nepašoka ir yra lėti medžiai nespėsiantys pribėgti prie tritaškio metanti Kitsinga, Kitsingui kaip atsarginiui role žaidėjui užteks ir 10-15 min. per rungtynes primesti tritaškių, o pagrindinis PF Chris McCoullogh,nežinau kaip jums bet ši Ryto sudėtis būtent ir tinka žaisti ir nugalėti prieš dabartine lėta priekinę Žalgirio sudėti.
2020-09-14
+1
Atsakyti
Kavenskas
Nuostabus treneris,laukia Krapiko sezonas EUROLYGOJE bus SMAGU!
2020-09-14
+16
Atsakyti
Alytė
Neskubėkit teisti.Sezono pradžia.Tikėkimės.Laukim.Nelyginkim Armani su mūsiškiais.Pažiūrėkit ką jie susipirko...
2020-09-14
+1
Atsakyti
Jonas
pries armanio gynyba atrodet kaip pasimetusi kiemo komandele.
2020-09-14
+4
Atsakyti
krebsinio_egzpertas
gg Zalgiriui isejus Jaskai, manau greitu metu uzklas hales langus, visos viltys i Ryta, kad uzkariaus bent jie Europa
2020-09-14
-4
Atsakyti
alioalio
jei nezinociau kas zalgirio treneris,o tiesiog skaityciau jo po maco interviu...ir tektu speti kas zalgirio treneris...sakyciau Krapikas gryzo
2020-09-14
-2
Atsakyti
mod123
kaip kazkas minejo, daug sirgaliu yra tikrai zemo IQ. Is vienu nepavykusiu draugisku nusprende sezona, taip, nepavyko nieko nuveikt pries milano gera gynyba, uzmete dar ir trajakais kuriu tikrai puse buvo lempiniai, atmestum tuos trajakus ir butu kokie -8 kaip minejo kazkuris zemo IQ ekspertas, bet nepasakysi, kad yra beviltiski, 3 keliny vistiek atrado savo zaidima ir parode jog gali zaist geriau, tas ir suteikia pozytyvo. Tobuleti yra kur, gerinti daug ka reikia, susizaidimo truksta, isivaziavimui laiko dar yra, o sitas pralaimejas kaip tik yra naudingas tobulejimui.
2020-09-14
+4
Atsakyti
Sensėjus
Mano vaikeliai, Kas yra Tamsa? Baugi nelemtis? Prasmės rato lūžis? O gal - Šviesos mokytoja?.. Žiūrėkime į viską nesmerktinomis sielos ir kūno akimis! Lai šioji Tamsa tampa Martino Schilerio ir visų mūsų išmokta Šviesa!
2020-09-13
+10
Atsakyti
Keista
90% komentuojanciu tikėjosi kad Žalgiris šį sezoną nepatirs nei vieno pralaimėjimo įskaitant draugiškas kaip buvo Jasikeviciaus laikais.
2020-09-13
+9
Atsakyti
Keista
Jaska - 9 pralaimėjimai iš eilės eurolygoje: Viskas gerai reikia laiko sistemai kurios nei mato nei supranta visi komentuojantys. Schiller - 1 pralaimėjimas draugiskose: Atleist, neturi minčių ir sistemos kurios nei mato nei supranta tie patys komentatoriai.
2020-09-13
+5
Atsakyti
Jonas
na trenerio negali kaltinti, už Jankūno ir Milaknio algą išeitų punteris, būtų kita istorija, dabar pensiją moka tikrai per didelę, o likusio iudžeto neužtenka stipresnei sudėčiai.
2020-09-13
+5
Atsakyti
uz zalgiri
ne austra reik kaltint, o tuos kas rinko komanda.kemzura uz sita besimokanti taisykliu dviem galvom geresnis, apie maksvyti isvis ner kalbu. kodel buvo eksperimentai su treneriu cia jau klausimas vadovams bet turbut net ir sokejoms aisku kad ta uraganini zaidima jie gales lost tik lkl.skupus moka dvigubai, todel pataupe ant trenerio veliau reikes moket ir uz atleidima, ir ieskot naujo kas praktiskai reiskia kad sezonas minusinis
2020-09-13
+2
Atsakyti
Anonimas
Hayesas visiskas lopas kai reikia zaist su stipriom komandom.
2020-09-13
-13
Atsakyti
Anonimas
Visko mates ir patyres treneris Messina: „Žinau kad „Žalgiris“ bus geras“, Geriausiai krepsini ismanantis komentatorius lietuvoje R. Vysniauskas "manau, kad Zalgiris si sezona, bus konkurencinga ir patraukli komanda" basketnews susirinke komentatoriai "viskas, fiasko, meskit ta treneri greiciau".
2020-09-13
-2
Atsakyti
Georgy Cekovsky
Jo.Atsimenant ir lyginant Šarą su austru labai aiškiai krito į akis krepšinio išmanymas-kaip Šaras kartodavosi-detalės. Kalbuapie gynybą. Suprantu, kad austras nepažįsta taip gerai ar išvis nežino žaidėjų, kurie lošia Eurolygoj jau ilgai, bet tada čia yra scoutų darbas jam papasakot detaliai, kad Punter yra rankelė, Čačo silpniau eina per kairę ir... tt toks Šaras per šitų detalių žinojimą, bet sustatydavo puikiai gynybą, o šnd vaizdelis gynyboje nykus buvo. Su puolimu pas austrą viskas aišku:jis leidža lošt patiems čia yra ir pliusų , lyginant su Šaro gniaužtais, bet ir šiandien toje laisvėje puikiai atsiveria individualaus meistriškumo stoka. Man dar labai abydna dėl to švogerizmo klube, kai nukaršęs Jankis sriaubia klubo babkes-jis absoliutus minusas.Šnd tai labiausiai iliustravo tas jo veržimasis per kairę pusę, kai apėjęs varžovą nesugebėjo įmest lay up-o iš arti. Kas liečia priekį matosi, kad neliko greitų kojų šiemet. Tas irgi atsilieps labai.
2020-09-13
Atsakyti
dede
viskas gerai, be panikos, pasiruošimo rungtynės tam ir reikalingos.
2020-09-13
+4
Atsakyti
Anonimas
Baisu, kiek juokdariu egzpertu sitam puslapi, vienas pralaimejimas preseasone ir jau laidoja sezona :DDDDDDDDDDDDD
2020-09-13
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Milano Armani Exchange
52%
27/52
Metimai iš žaidimo
0%
0/0
30
Atkovoti kamuoliai
0
17
Rezultatyvūs perdavimai
0
3
Perimti kamuoliai
0
80
Naudingumas
0
17
Pražangos
0

Rungtynių žaidėjai

Thomas  Walkup
13 PTS
4/8 FG
2/2 FT
Joffrey  Lauvergne
8 REB
6 DREB
2 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Joffrey  Lauvergne
17 EFF
57% 2P%
- 3P%