Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Ispanijos lygos finalo serijoje Madride sėkmingai startavusi „Barcelona“ atliko pusę darbo siekiant čempionų trofėjaus.

Cory Higginsas surinko 26 taškus, iš kurių 14 – trečiajame kėlinyje, ir įkvėpė Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą komandą pergalei 89:75 prieš „Real“.

Lietuvos specialistas gyrė savo auklėtinį, kuris spindėjo abiejose aikštės pusėse.

„Cory sužaidė puikias rungtynes, ant savo pečių užsimetė visą komandą ir buvo solidus ne tik puolime, bet ir gynyboje, kur sėkmingai stabdė varžovus“, – sakė Jasikevičius.

Finalo serija dabar keliasi į Barseloną, kur antradienį bus žaidžiamas antrasis susitikimas. Jį laimėjus, Šaras ir „Barca“ sutrumpintoje serijoje taptų sezono čempionais. 

Katalonijos klubas paskutinį sykį ACB lygą laimėjo 2013-2014 m., o pernai dramatiškai iš vienų rungtynių krito finale prieš tada Tado Sedekerskio atstovaujamą Vitorijos „Baskonia“.

„Antradienį turėsime didelį šansą, bet suprantame, jog mūsų kelyje – čempioniška komanda, kuri su tuo pačiu treneriu ir žaidėjais išgyveno ne vieną tokį karą, – komentavo Jasikevičius. – Už 48 valandų laukia naujas karas „Palau Blaugrana“ arenoje ir viskas prasidės nuo pradžių.“

„Barcelona“ Madride į priekį nurūko iš karto po ilgosios pertraukos, iš kurios grįžo atsilikdama 33:36. Visgi tada katalonai trečiajame ketvirtyje surinko 29 taškus ir jį laimėjo 13 taškų persvara, taip perimdami dvikovos kontrolę 62:52.

„Sužaidėme dvi skirtingas rungtynių puses: pirmoje nebuvome visiškai susikoncentravę į darbą ir geriausias dalykas, jog atsilikome tik 3 taškais. Trečiajame ketvirtyje parodėme gerą krepšinį, žinojome, kaip skaityti situacijas ir pataikėme baudas, kurias prametėme pirmoje mačo dalyje. Taip pat sužaidėme agresyviau atakuojant varžovus ir parodėme savąjį krepšinį“, – komentavo Jasikevičius.

Komentarai:
Niekam jis neidomus. Kam brukti pastovei per prievarta? Jeigu neturit ka veikti, tai saita susitvarkykit, nes yra kur tobuleti.
2021-06-14
-8
Atsakyti
mieli
zurnalistai,bent vasara leiskit pailset,nuo sio zmogaus hiperbolizavimo konferencijose,aciu.
2021-06-14
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.