Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Šarūnas Jasikevičius ketvirtadienį oficialiai paliko Kauno „Žalgirį“ ir persikėlė į „Barceloną“. Tokį perėjimą teigiamai įvertino Maskvos srities „Chimki“ strategas Rimas Kurtinaitis.

60-metis specialistas gyrė Jasikevičių, jo indėlį „Žalgiryje“ bei išskyrė tokio perėjimo reikšmę Lietuvos krepšiniui.

„Nemenkinant žaidėjų ir panašiai, bet Šaras pakėlė „Žalgirį“ į visiškai kitą lygį. Aišku, sakykime gal tas pats biudžetas buvo dalinai didenis negu anksčiau, bet pats žaidimas jau ženkliai buvo pagerėjęs. Šaro disciplina, griežtumas, čia jau nieko nenuslėpsi – jis davė savo vaisius“, – „lrt.lt“ žurnalistei Gintarei Grikštaitei sakė Kurtinaitis.

„Manau, kad niekas iš mūsų trenerių nebuvo įžengę į elitinį Europos klubą. Sakykime taip – Jonas Kazlauskas dirbo CSKA, Kęstutis Kemzūra – Pirėjo „Olympiakos“, bet čia – „Barcelona“, „Fenerbahče“. Tai – vedantys klubai. Potencialūs Eurolygos čempionai“, – pratęsė legendinis krepšininkas.

„Chimki“ vairininkas taip pat pažymėjo, jog ateityje Jasikevičių mato praveriantį NBA duris.

„Manau, kad jis yra potencialus NBA treneris. Aišku, ten už Atlanto veikia truputėlį kitokios srovės, ten nėra paprasta papulti, gali būti ten geresnis, ten visiškai kitaip, bet aš manau, kad jis turi ateitį tenais. Aš atsimenu, kai kažkada mes kalbėjome, kad žaidėjams europiečiams labai sunku arba nėra galimybių papulti į NBA, dabar jau matome, kad NBA startuoja čempionatas su 107 ar 110 neamerikiečiais“, – teigė Kurtinaitis.

Komentarai:
Antanas
Gerai is ch.roniaus issity.cios berselona. Ten jis bus tik eilinis gai.delis
2020-07-04
-3
Atsakyti
:D
tai kad feneris elitiniu tapo tik pries 5metus pries tai eurolygos vidutiniokai buvo
2020-07-04
+2
Atsakyti
Www
jei saras per pirmus metus barcoj laimi eurolyga tai labai net realu kad jis gali nba atsidurti
2020-07-03
+9
Atsakyti
MVai
O Kazlauskas CSKA ne elitinis atvejis?
2020-07-03
Atsakyti
viskas bus gerai
Ačiu tau Šarunai,už geras emocijas sekmes ir nesekmes bliamba buvo gerai , komanda ir Tu padaret daug gaila kad išvyksti ,bet kaip sakoma dideli geri dalykai dar taves laukia ,sekmes tau gyvenime ir krepšinyje ,vis vien kaškada Tu su lietuva dar sudrebinsi krepšinio pasauly aš tuo tikiu 😇☺👍
2020-07-03
+1
Atsakyti
Kindziulis
Eilinė demagoginė try.da. Toks vaizdas, kad jis pakėlė naštą Lietuvai, kitiems mokesčių mokėtojams. Bet nepamirškite, kad pats ne už dyką vadinamai dirbo. Ėmė nesikuklindamas ir visą milijoną mokesčių mokėtojų pinigų. O dabar ką meilė, patriotizmas baigėsi, nes kitur daugiau nugręžti galės, plius išsiteaukia ir kitus su savimi. Bet ten struktūra ne valdiška, privati, melžimo bajariukai nepaeis ir neadekvačių ditirambų nebebus. Va tau myliu Kauną, patriotas, prisiekinėju, o kur geriau plumpt ir nėra didvyrio.
2020-07-03
+7
Atsakyti
djgaffer
Šarui visos galimybės tapti NBA treneriu.Daug kas sakys,kad ten žaidėjų lyga,bet Šaras sugeba palenkti žaidėjus į savo pusę.Galų gale,Kokoškovas jau treniravo Suns,tai Šaras tuo labiau galės bandyti.
2020-07-03
+4
Atsakyti
Anonimas
e, staliau - nepavydek...
2020-07-03
+5
Atsakyti
Tony
kaip tai niekas ? cska kazlauskas
2020-07-03
+15
Atsakyti
Gerbiu
Gerbiam sara, betnereikia kist ta patekima i final 4, kai zaide pries sulauzyta olympiacos, nieko nesakau pakele kauna i virsu, bet buvo ir dekingu situaciju, sekmes, plius biydzetas didziausias istorijoje, lkl zalgiris ir be saro butu nugalejes, tiesiog lkl nera konkurencijos siuo metu
2020-07-03
-1
Atsakyti
Ayo
Siuo metu Saras yra geriausias Lietuviu treneris, taciau visu laiku geriausieji kol kas yra Kazlauskas ir Garastas. Tiesiog ju pasiekimai yra kalbantys patys uz save.
2020-07-03
-3
Atsakyti
Anonimas
Zalgiris su Saru pasieke trecia vieta Eurolygoje pries du metus. Cia yra geriausias Zalgirio pasiekimas nuo 1999 metu. Klausti o ka tokio Saras galejo pasiekti yra tiesiog debiliska. Jei naudojates viskas arba nieko poziuriu, tai paskutinis Lietuvisko klubo reiksmingas pasiekimas tada butu eurocup taure 2009 metais su Lrytu.
2020-07-03
-4
Atsakyti
VISIEMS varantiems-Laimėtojas iš didžiosios L: Šaras Kaune keitė mentalitetą ir aikštėje, ir už jos ribų
2020-07-03
-1
Atsakyti
Jonas
Isteriko pasiekimai: lkl ziedai pries komandas kuriu biudzetai KARTAIS mazesnis, nors taurej buvo ir pasikrove malku. eurolygoj kartais suzaisdavo kartais zaidimas MENESIAIS budavo tragiskas, viska pasako serijos 0-10. jaunimo talentu per tuos savo sloves metus neuzaugino nei vieno. kodel sitas besikeikiantis kaimietis patapo geriausiu visu laiku treneriu??? del vieno fuksinio sezono??? galima aisku nusipirkt slove, kad kasdien rasytu pasakas, bet siaip jis.eilinis bulvianosis, kurio lygis kaip betkurio sanciu bedancio!
2020-07-03
-11
Atsakyti
Jonas
nba jis butu sudauzytas po pirmos savo isterijos. bulvianosiui tik ant Lukucio ir kitu vaiku rekt. o iki garasto ar kazlausko dar jam piemeniui daug apsikt zoles
2020-07-03
+1
Atsakyti
saras
O kas Cia zino Saras po Barcos Gali Zengti zingti ir I NBA Sulaukti Sanso
2020-07-03
-2
Atsakyti
Anonimas
Nera prasmes Sarui varyt i NBA treniruot, nebent jis nori irodyti kad ten gali pakliuti. NBA treneriu svarba vis mazeja su kiekvienu sezonu. Jau net ir pas Popoviciu nenori varyt zaist zvaigzdes, tai pagalvok kas butu su Saru, kuris dar griezciau treniruoja.
2020-07-03
-6
Atsakyti
PULKOVSKIS
Žalgiriui reikia imti Adomaiti kol laisvas ir pasirašyti 1 metų kontrakta,žiūrėti kas gausis,o gal visai gerai pasirodytu Žalgiris eurolygoje kalnų nenuverstų su tokia žaidėjų sudėtimi,o jei nepasisektu visada yra atsarginis variantas,būtu galima imti Kurtinaiti kurio kontraktas gal jau baigtusi su Chimky ir kurio svajonė yra treniruoti Žalgiri ir pats jis Kaunietis, dar liktu ir kitas variantas užsienietis treneris blogiausiu atveju. Geriausių trenerių iš lietuvių reitingas- Kurtinaitis (Dream), Adomaitis, Maksvytis, Kemzūra, Ir kiti.
2020-07-03
-8
Atsakyti
Valio
o ka saras pasiske? pergaliu laimejimu santykis minusinis - europoje 0 titulu - vien lkl titulai :) labai rimta
2020-07-03
-4
Atsakyti
Valio
ka reiskia niekas??? jei pats atsako kad Kazlauskas cska treeriu buvo kuris ir tuomet buvo favoritas ir kovodavo del 1 vietos eurolygoje - nusisneka pensininkas visak
2020-07-03
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.