Broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai kitą sezoną rungtyniaus vienoje komandoje ir vilkės Kauno „Žalgirio“ marškinėlius
Broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai kitą sezoną rungtyniaus vienoje komandoje ir vilkės Kauno „Žalgirio“ marškinėlius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgiris“ baigia formuoti komandą – vakar Lietuvos čempionų klubas pasirašė dvejų metų sutartį su Kšištofu Lavrinovičiumi bei sudarė naują kontraktą su Tadu Klimavičiumi.

Grįžta iš Italijos

Lavrinovičius – ketvirtasis „Žalgirio“ naujokas šią vasarą. Paskutinius penkis sezonus Sienos „Montepaschi“ klube praleidęs 32 metų 209 cm ūgio puolėjas tvirtino, kad jam patinka Italijoje ir galbūt net norėtų šioje šalyje baigti sportinę karjerą.

Visgi pasibaigus sezonui „Montepaschi“ gerokai apkarpė biudžetą ir nesugebėjo išlaikyti nei Kšištofo, nei kito mūsų šalies krepšininko Rimanto Kaukėno, kuris taip pat papildė „Žalgirio“ gretas.

Lavrinovičius džiaugiasi jam suteikta galimybe vėl kartu rungtyniauti su Kaukėnu. Ne vienerius metus Apeninuose praleidę krepšininkai artimai bendrauja šeimomis.

Ateinantį sezoną „Žalgiryje“ aukštaūgis jausis tarsi žuvis vandenyje, nes Kauno ekipai atstovaus ir jo brolis Darjušas, kurį žalgiriečiai persiviliojo iš Maskvos CSKA.

Paskutinį kartą broliai Lavrinovičiai viename klube rungtyniavo 2006-2007 m., kai vilkėjo Kazanės „Unics“ komandos marškinėlius. Sportinį kelią abu jie pradėjo iš krepšinio žemėlapio jau išnykusiame Alytaus „Alitos“ klube. 2002 metais Kšištofas persikėlė į Permės „Ural Great“, o jo brolis metams dar liko Dzūkijos sostinėje ir po to sudarė sutartį su „Žalgiriu“. Du sezonus Permėje praleidęs Lavrinovičius  vėliau rungtyniavo Maskvos „Dinamo“, „Uniks“ klubuose, kol 2007-aisiais apsistojo Sienoje.

„Žalgiriui“ atiduos visą savo širdį

„Niekada neslėpiau simpatijų „Žalgiriui“. Ši komanda Lietuvoje man yra geriausia, tad norėjau joje rungtyniauti. Be to, klubas sudarė sąlygas mums su broliu vėl žaisti kartu. Būtent brolis ir tai, kad „Žalgiris“ yra pati pajėgiausia ekipa Lietuvoje, yra pagrindinės priežastys, kodėl sutikau priimti kauniečių pasiūlymą. Pasistengsiu atiduoti naujai komandai visą savo širdį“, – sakė Kšištofas.

– „Žalgirio“ marškinėlius vilkės ne tik jūsų brolis, bet ir Kaukėnas, su kuriuo ne vienerius metus praleidote Sienos klube. Tokiomis aplinkybėmis apsiprasti naujoje ekipoje bus lengviau?
– Be abejojo, su Rimu kartu Italijoje praleidome puikius metus. Mes su Rimu labai gerai suprantame vienas kitą. Kas kitas juo Kaune pasirūpins, jeigu ne aš? (juokiasi).

– Šiemet „Žalgiris“ subūrė kaip niekada lietuvišką ekipą. Ar dėl šios priežasties siekti aukštų rezultatų bus lengviau?
– Manau, kad taip. Lietuviai pasižymi ne tik kaip geri krepšininkai, jie savo klubams atiduoda visą širdį. Mano nuomone, turime neblogų šansų gerai pasirodyti tiek Eurolygoje, tiek šalies čempionate, tiek VTB Vieningoje lygoje.

– Sienoje praleidote penkis sezonus. Nebuvo sunku palikti „Montepaschi“?
– Labai sunku. Itališkasis karjeros laikotarpis buvo nuostabus. Ten mane mylėjo ir manimi rūpinosi. Tačiau žinau, kad priėmiau gerą sprendimą. Noriu investuoti į savo vaikų ateitį ir šeimos gerovę. Vaikai dar nekalba lietuviškai, tad turės puikią progą išmokti lietuvių kalbą, pažinti šalies kultūrą. Planuoju savo vaikus vesti į lietuvišką mokyklą.

– Šią vasarą su Darjušu praleidote ne Lietuvos rinktinėje ir galėjote daugiau laisvo laiko skirti poilsiui. Ar sportavote?
– Su Darjušu dažnai lankėmės štanginėje, jogos klube, atlikdavome tempimo pratimus. Krepšinį žaidėme retai, tačiau kelis kartus į sporto salę buvome nuėję. Vasara yra tas laikas, kai gali sustiprinti savo kūną. Tą ir darome.

– Kuris šį sezoną bus lyderis – jūs ar brolis?
– Nespėliosiu (šypsosi). Svarbiausia, kad komandoje būtų geras mikroklimatas, kad ji laimėtų, tuomet niekas nekreips dėmesio, kas žaidžia gerai, o kas – blogai. Jau išaugome iš to amžiaus, kai svarbi buvo individuali statistika. Svarbiausia – komandinis rezultatas.

Puolėjų grandis suformuota

Šiomis dienomis klubas taip pat iš naujo vienam sezonui sukirto rankomis su sunkiojo krašto ir vidurio puolėjo pozicijose galinčiu žaisti Klimavičiumi. 204 cm ūgio krepšininkas „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo nuo 2008-ųjų, tačiau po praėjusio sezono žaidėjo sutartis su klubu baigėsi.

29 metų puolėjas praėjusį sezoną neatrado vietos Aleksandro Trifunovičiaus vadovaujamoje ekipoje, tačiau norėjo likti Kaune. Naujasis „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza buvo priešingos nuomonės nei jo pirmtakas ir pageidavo Klimavičių matyti komandoje

Rugpjūčio 20-ąją pasirengimą naujam sezonui pradėsiantis „Žalgiris“ savo sudėtyje jau turi 12 žaidėjų. Prie Manto Kalniečio, Pauliaus Jankūno, Vytenio Lipkevičiaus, Mindaugo Kuzminsko, Roberto Javtoko, Klimavičius, kroatų Marko Popovičiaus bei Mario Delašo šią vasarą prisijungė Kaukėnas, broliai Lavrinovičiai ir amerikietis Tremmellas Dardenas.

Iki visiškos komplektacijos pabaigos Kauno ekipai dabar tetrūksta dviejų gynėjų. Jų pavardes klubo vadovai tikisi paskelbti artimiausiomis dienomis.

Komentarai:
StatistinisKomentatoriusNr25 Debile tu tavo norai niekada neišsipildys
2012-08-12
-2
Atsakyti
Gal laimėsim ką nors gero o ne kaip rytšūdis
2012-08-12
+12
Atsakyti
21
Parduodu žalgirio marškinėlius su Lavrinovic'iaus pavarde.
2012-08-12
Atsakyti
Einikis
Sitas ryto fanas nuzude kur sake rytas iki top 8 gali eit:-D:-D:-D:-D:-D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-11
-6
Atsakyti
lietuvi> narkomane tu mazas,koksie dar pensininkai komandoj turime 14zaideju paziurek kaip tie tavo vadinami penisinkai zaide savo klubuose,buvo lyderiai. O tavo jaunieji balkano saliu jauniklii tai neasisku ka veiks eurolygoj ir vietiniam fronte su zalgiriu bus tiesiog patranku mesa. Geriausias pwz tavo pensinnkai Argentina. Nepavydekit miltanosio garbintojai`
2012-08-11
+6
Atsakyti
lietuvis
vel romka pensininku komanda surinko. nesuprantu kodel Klimavicius lieka. jam tik Lietkabeli zaisti. lietuvos ryto komanda zymiai jaunesne. visi matem kas nutiko olimpiadoje, kai lietuviu komanda buvo viena is vyriausiu. zalgiris su pensininkais vistiek toliau kaip top 16 eurolygoje nenueis. o va rytas manau, kad gali iki top 8 eurolygoje nueiti.
2012-08-11
+9
Atsakyti
zalfan
naujas zalgirio pg - lafayet per lnk sake.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-10
-5
Atsakyti
savas
Man kazkaip neramu, kad vel daug pajegiu zaideju ir kaip bus su ju isnaudojimu aiksteleje ypac jei prisijungs dar 2 zaidejai+vistik noreciau, kad vaidmenu rimtesniu gautu ir jaunimas, nes jei musu klubai neaugins jaunimo LT rinktinei nieko gero nesisviecia sakykit ka norit zaidimas Baltuose, Lietkabeliuose, Perluose neisugdys jaunimo tik davus zaist Europos turnyruose galima pamatyti kas gali is jauno zaidejo gautis, bet jei jis zais tik LKL ar BBL tai tikrai neatitiks rinktines lygio.
2012-08-10
+1
Atsakyti
dabar belieka laukti ką čia gero bus Plaza numatęs į įžaidėjo poziciją, nes Romka panašu, kad leidžia treneriui pasirinkti žaidėjų. Net nežinau dabar kas iš laisvų ir gerų įžaidėjų yra Europoje ir ką galima "atkasti" pasaulyje. gaila su tuo gynėju iš sevilijos nepavyko sustart, bet jei babkių yra rasim ką paimti. reikia įžaidėjo galinčio lošt pozicinį krepšinį ir svarbiausia turinčiu stabilų metimą iš toliau, nes įžaidėjas be metimo tai mažai pavojingas.
2012-08-10
+2
Atsakyti
Oj gerą sudėtį renka Romka. Jei dar nupirktų gerą PG ir SF, o Lipkę paskolintų Šiauliams ar Rūdupiui gal ką nors ir rimčiau pasiektume Eurolygoj. :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-10
+7
Atsakyti
Pofik ta rinktine.Svarbu musu mylimas ZALGIRIS del kurio as galva pametes
2012-08-10
-8
Atsakyti
sofoklis
sakot pensininkai? gyvas pavyzdys lt-argentinos varzybos, kai visi sake kad argentinieciai susene kriosenos ir t.t ir kas gavosi? gavom ant 20 tasku.. taigi pagaliau atsibuskit is tos 'seneliu' nesamones.. nes patyre zaidejai tegul lose eurolygoi, auksciausiam lygmeny, o jauni ir perspektyvus tegul lose lkl'e ir gal juos kas pastebes.. beto kiek dukteriniu komandu turi Zalgiris, kiek zaideju perspektyviu priskoline, taigi nesakykit kad Zalgiris neugdo jaunimo is lempos ir gyvenkim draugiskai, puikus pirkiniai kolkas sy sezona.:)
2012-08-10
+1
Atsakyti
vidas5to areZ pirma rytas serba ir kroata nupirko kad jis lostu ir jos rytas neaugins nes su babkem ne kas, ne taip kaip zk turi kroata serba latvi 2 estus , ir beto paziurek kokie te pensininkai pas barsa--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


ir pas jumi makedonas serbas kroatas latvis bulgaras o ne tik serbas ir kroatas ;]]
2012-08-10
-3
Atsakyti
vidas5to areZ pirma rytas serba ir kroata nupirko kad jis lostu ir jos rytas neaugins nes su babkem ne kas, ne taip kaip zk turi kroata serba latvi 2 estus , ir beto paziurek kokie te pensininkai pas barsa--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Matiai kas pagrn sudeti zaidzia ? 1 kroatas 1 jav tai kaip ten ? :] Ir kokie pensininkai 32 -33 nes tau jie jau pensininkai nors dar jiems zaisti ir zaisti
2012-08-10
+10
Atsakyti
vidas5
to areZ pirma rytas serba ir kroata nupirko kad jis lostu ir jos rytas neaugins nes su babkem ne kas, ne taip kaip zk turi kroata serba latvi 2 estus , ir beto paziurek kokie te pensininkai pas barsa

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-10
+6
Atsakyti
vidas5final 4 jo 3 pensininkus nupirko ir jau keti , ka jie vieks pries barca, real, cska, chimki, uniks , ulker,efes, ea7, su tokia sudetim top16 yra realibe--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
Pensininke pasiziurek kokio amziaus zaidejais remiasi barca ... tada snekek apie pensininkus ka jie darys o ka jusu projektelis darys ? Sodins lietuvos jaunima ir augins serbus ??
2012-08-10
+5
Atsakyti
grustnyjTai kur logka buvo praėjusi sezoną? Buvo žvaigždės Weems, Lawson. Lawsoną sumarinavo ant suolo, Weemsą bent jau laikė aikštej. O kas vadovavo žaidimu kai buvo tokios žvaigždės? Kalnietis, Delininkaitis, Popovič, Collinsas. Kur logika?


As apie tavo logika kalbu o ne apie Zalgirio. Jeigu praeita sezona buvo padaryta klaidu nereiskia kad jas vel tycia reikia daryti kaip kad tu sakai. Mazdaug turim viena vidutinioka izaideja ir du neblogus atakuojancius gynejus tai perkam dar viena atakuojanti gyneja? Pagalvok ka sneki.
2012-08-10
-1
Atsakyti
Puiku tik gaila kad nebus Salengos ir Delno. Labiausia neramina SF pozicija nes tik dardenas yra geras , o Kuzma neatitinka Eurolygos lygio.
2012-08-10
-6
Atsakyti
vidas5
final 4 jo 3 pensininkus nupirko ir jau keti , ka jie vieks pries barca, real, cska, chimki, uniks , ulker,efes, ea7, su tokia sudetim top16 yra realibe

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-10
+2
Atsakyti
amg
nu reikia tiketis ,kad kalnietis nebus pagrindiniu izaideju,gal romka ipirks koki padoru izaideja kuris galetu su protu vadovaut komandai
2012-08-10
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.