Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Rytas“ abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su Sauliumi Kulviečiu, skelbia klubas. Krepšininkas kenčia kojos skausmus ir dar kurį laiką negalės žaisti krepšinio.

Šį sezoną metami dvitaškiai

59%
24,6
Pataiko: 24,6
Taiklumas: 58,6%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 19
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

Nutraukiant kontraktą „Rytas“ Kulviečiui sumokės 30 tūkst. eurų kompensaciją, nes krepšininkui laiku nebuvo atliktas medicininis patikrinimas ir nuo rugpjūčio 15 dienos jo kontraktas įsigaliojo, praneša „Ryto“ klubas.

„Viešojoje erdvėje ne kartą buvo minimas „Ryto“ kontraktas su Sauliumi Kulviečiu ir šio kontrakto sąlygos. Norim atsiprašyti Sauliaus, kad ši informacija tapo vieša, – sakė klubo dalininkas Olegas Šibkovas. – Kontrakto sąlygose buvo numatyta, kad krepšininkas į medicininį patikrinimą turėjo būti nukreiptas iki rugpjūčio 15 dienos, o iki šios dienos nenusiuntus krepšininko į medicininį patikrinimą, kontraktas įsigalioja automatiškai preziumuojant, kad medicininis patikrinimas atliktas.

Iki numatytos datos Kulvietis į medicininį patikrinimą nukreiptas nebuvo. Susidariusioje situacijoje abi šalys turi savų argumentų, todėl buvo nuspręsta galimą ginčą užbaigti taikiai priimant abi puses tenkinantį sprendimą – nutraukti kontraktą išmokant krepšininkui kompensaciją. Linkime Sauliui kuo geresnės kloties ir tikimės, kad jis atras save naujoje komandoje.“

„Ryto“ komandos vyr. treneris Donaldas Kairys pasidžiaugė, kad daug keblumų kėlusi situacija pagaliau išspręsta ir dabar abi pusės gali sutelkti dėmesį svarbiausiems dalykams.

„Saulius yra puikus vaikinas ir tikrai labai norėjo žaisti „Ryto“ komandoje, bet labai apmaudu, kad to padaryti neleidžia įsisenėjusi trauma. Jam reikia laiko ją išsigydyti ir pasiruošti grįžimui į aikštelę, – kalbėjo Kairys. – Tačiau mes negalime laukti. Ir taip nuo pat sezono pradžios neturėjome galimybės jo įtraukti į pilnavertes treniruotes. Džiaugiuosi, kad visos pusės pagaliau rado sprendimą ir dabar visi gali žiūrėti savo reikalų ir judėti į priekį. Nuoširdžiai linkime Kulviečiui sveikatos, nes tai pats brangiausias turtas.“ 

Kulvietis linki komandai didžiausios sėkmės siekiant užsibrėžtų tikslų.

„Gavosi apmaudi situacija dėl mano kojos skausmų. Tikėjausi, kad galėsiu į aikštelę grįžti kuo greičiau, tačiau reabilitacija užtruko. Labai gaila, kad neteko oficialiai sužaisti „Ryto“ komandoje, bet linkiu vaikinams gero likusio sezono ir įvykdyti išsikeltus tikslus. Norėjau tęsti ir baigti sezoną „Ryte“, tačiau tikrai suprantu ir klubą, kuris nori rezultato bei negali laukti, tad radome sprendimą išsiskirti“, – sako Kulvietis.

Komentarai:
neitiketina
Kaip galima igalinti kontrakta be medicininio patikrinimo? Cia visiskas klubo geilas , na matyt del to isu Jaruciu buvo issiskirta , nors aplamai Jarucio situacija tokia dviprasmiska .
2020-10-17
Atsakyti
Realus
30k, 10 proc. gudeliui turetu eit, bet cia ne pinigas, tai tiek to.
2020-10-17
+4
Atsakyti
Kairy
Nejuokink tu su savo idiotiskais pasakymais, kad dziaugiates pavykus isspresti situacija. Pasirasot zaideja ir net nezinot, kad jis operacija vasara turejo? Operacija buvo Kaune, o ne Amerikoje. Butu juokinga, jeigu nebutu graudu su tuo klubu.
2020-10-16
-4
Atsakyti
Virgs
Kai Garino grys sezono gale rytfaniai verks netaip
2020-10-16
+4
Atsakyti
Piktas Vilnietis
Jarucio palikimas komandai -30k per jo buka galva! Seniai reikejo ta bjaurybe is komandos ismesti!
2020-10-16
-4
Atsakyti
EDGARAS PULKOVSKIS
Oficialu Ryta papildė Maurice Ndour, netrukus bus pranešta žiniasklaidoje.
2020-10-16
-2
Atsakyti
LOL
Atejo numelžė ant 30 stuku, nesuzaide nei vienu runktyniu ir isejo :) G taško fanai galvoja kad jis žaliu agentas.
2020-10-16
+4
Atsakyti
...
o dar juokies kad garino nusipirko zali :DD
2020-10-16
-1
Atsakyti
50centu
na 30k cia centai palygint su kauno GMu kliurka su garino
2020-10-16
-1
Atsakyti
Anonimas
rytas nors nezinojo apie kulviecio trauma o zalgiris apie garino zinojo ir vistiek paeme va cia tai baeris
2020-10-16
-14
Atsakyti
Anonimas
linki sekmes 30st pasemes ziauru
2020-10-16
Atsakyti
Divos
ką Kauno dalinininkai galvoja, kai SITIE MANAGERIAI MOTIEJUNAI prasileidzia Garino uz 450 gabalu?
2020-10-16
-15
Atsakyti
Anonimas
o zalgiris garino moka vos ne 350 tuks. uz sedejima ant suolo tai kas cia ka kvailina
2020-10-16
+11
Atsakyti
Anonimas
na vat viskas civilizuotai ir palankiai klubui
2020-10-16
-9
Atsakyti
Anonimas
Kaip sakoma kvailys moka dukart nepažiurėjo neparašė tai buk malonus mokėk dabar ot šaunuoliai. Ir visai logiška kad po tokių FIASKO buvo išmestas Jarutis nes čia totalus feilas bam 40k ir kur dabar juos traukti?? Ir čia visai nesvarbu krepšinis tebunie nors ir cukrau fabrikas direktorius atliko neprotingą sprendimą kuris įmonei kainavo 40k visuomet bus išmestas per bortą. Man keisčiausia kaip 2020m dar yra tokių kvailelių kurie nesirašo sutarčių juolab Jarutis kaip buvęs žaidėjas žino tuos dalykas. Tad akivaizdu Jarutis iš agento gavo % už Kulviečio kontraktą
2020-10-16
Atsakyti
Anonimas
Tai uz klubo komunikacija dabar bus atsakingas advokatas? :)))
2020-10-16
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.