Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Pirmose Eurolygos namų rungtynėse praėjusio sezono lyderius, Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus, paguldęs Kauno „Žalgiris“ toliau vienintelis žengia be pralaimėjimų Senojo žemyno turnyre.

Fotogalerija

Martinas Schilleris džiaugėsi, jog beveik visas rungtynes pirmavusiems auklėtiniams pavyko išlaikyti kontrolę savo rankose, o ketvirtajame kėlinyje 20-ies taškų ribą perkopusi persvara užtvirtino nuveiktą darbą.

„Esame be galo laimingi dėl pasiektos pergalės, – spaudos konferenciją pradėjo Schilleris. – Mums svarbiausia buvo startuoti kietu žaidimu, kadangi „Anadolu Efes“ pirmose trejose rungtynėse pirmus kėlinius sužaisdavo ypatingai stipriai. Būtent tai labiausiai išskyrėme prieš šį susitikimą ir buvome patenkinti, jog pavyko gerai startuoti.

Kitas svarbus dalykas buvo, kad pirmaujant trapia persvara po pirmosios mačo dalies į rungtynes grįžtume užtikrintai. Panaši situacija buvo Belgrade, kada antroje pusėje nepavyko startuoti kietai turint mažą pranašumą. Džiaugiamės, jog šį kartą mes išpildėme šį aspektą.“

– Kaip pavyko išlaikyti „Anadolu Efes“ ties mažu rezultatyvumu?
– Viskas prasideda nuo to, jog jeigu ginamės gerai, tada sėkmingai galime ir užpulti. Jaučiau, kad vyrai buvo susikoncentravę ties darbu gynyboje, nors gintis prieš „Anadolu Efes“ pikenrolą tikrai nėra lengva. Jie – fenomenalūs pikenrolo išpildymu puolime, tačiau mes atidavėme visą save. Antroje pusėje įvedėme tam tikras korekcijas, kurios mums pagelbėjo dar labiau. Tačiau pasakysiu taip, visada yra lengva žaisti, kai pataikai metimus. Nėra jokių gudrybių, tiesiog toks yra krepšinis. Pataikius viskas palengvėja, ypatingai rungtynių pradžioje, kada mes pasijutome užtikrintai.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
23
Tritaškiai
60%
3/5
Dvitaškiai
100%
3/3

– Kiek svarbu buvo iš rungtynių eliminuoti Tiborą Pleissą, dėl ko Bryantui Dunstonui varžovų gretose teko žaisti tiek daug (31 minutę)?
– Iš tikrųjų nežinau. Labai gerbiu Tiborą dar nuo darbo etapo Vokietijos krepšinyje, man teko jį treniruoti rinktinėje, todėl labai gerai jį pažįstu. Tiboras – labai geras krepšininkas su didele Eurolygos patirtimi. Dabar pažiūrėjus į rungtynes, panašu, jog Pleisso eliminavimas pagelbėjo mums, bet negaliu pasakyti nieko daugiau.

– Prieš rungtynes akcentavote akistatas prieš Vasilije Micičių, kurį pavyko sėkmingai sulaikyti. Kas suveikė prieš jį?
– Pradžioje Thomaso Walkupo žaidimas, paskui prisidėjo Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis. Norėjome, kad Micičius pajustų skirtingų žaidėjų energiją prieš jį.

– Koks jausmas aplenkė arenoje pamačius tiek sirgalių?
– Buvo nepaprasta. Apsilankė „tik“ 5011 fanų, bet jautėsi, jog yra kur kas daugiau. Turbūt dėl to, jog jie buvo atskirti dėl saugaus atstumo. Iš tiesų atrodė labai gerai, pasirodė, kad arena yra užpildyta ir yra kur kas pilnesnė. Jų keliamas triukšmas ir iš jų sklidusi energija buvo nepaprasta. Rūbinėje kalbėjomės, jog turime pasinaudoti sirgalių skleidžiama energija, ir mums pavyko. 

– Kalbant apie Nigelą Hayesą, paskutiniu metu atrodė, jog jis ne itin pasitiki savimi atakuodamas iš toli, tačiau šiose rungtynėse startavo itin gerai. Kaip mėginate pažadinti Nigelo pasitikėjimą savo jėgomis?
– Hayesas praeitose rungtynėse tritaškius metė 50 proc. taiklumu – pataikė 2 iš 4, kas jam pagelbėjo. Dar kas jam gali padėti, tai tik didelis darbas ties metimais, kurie yra sukuriami per rungtynes. Mums svarbiausia, jog jeigu situacija reikalauja mesti, jis turi atakuoti krepšį. Kitu atveju puolime mes prarasime pranašumą. Nigelas turi labiau koncentruotis ne į pataikytus ar pramestus metimus, o į jų selekciją. 

– Kas jums leidžia pasitikėti Roku Jokubaičiu gynyboje?
– Rokas pasižymi geromis fizinėmis savybėmis: jo kūnas – stiprus, jis yra aukštas ir greitas. Tai jam leidžia gintis prieš puikius puolimo žaidėjus, o man suteikia pasitikėjimo, jog galime jį išnaudoti tokiose akistatose.

Komentarai:
......
Man asmeniskai zalgirio zaidimas puolime atrodo graziau siemet, bet tai naturalu nes yra daugiau laisves. Gynyba dar slubuoja, bet matosi treneris mokosi, galbut asistentai pataria. Kas vakar uzstrigo, atmosfera komandoj superine ir vakar tas labai matesi, nes ankstesnese rungtynese zaidejai dziaugesi, bet nebuvo tokie galbut uzsivede, o kai taip komanda uzsivedus gali pasiekt daugiau nei yra vertinama. Sutinku Saras paliko dideli idirbi ir naujam treneriui yra kiek lengviau, nes nauju zaideju nereikia tiek gludint ir slifuot neskaitant Vasturijos. Jam dar teks persilauzt nes dabar jis dar netempia eurolygos lygio. Rubitas dar irgi toks nelabai aiskus, sako protingesnis uz Leday, bet vakar kai kurie sprendimai jo to neparode. Reik tiketis komanda dar tobules ir po pralaimejimu, kuriu tikrai bus, reik but realistu, komanda nesugrius ir toliau kovos. Tokia pradzia tikrai nuteikia, kad galim pakovot del top8. Gaila Mareko, bet treneris galetu ji leist daugiau zaist lkl, kur pergales/pralaimejimo kaina nera tokia didele, bet cia klubo sprendimas manau turetu but kur galetu GM sutart su treneriu del jaunu zaideju ugdymo, nes jei jam reikes zaist eurolygoj (koronos atveju) be zaidybines praktikos bus sunku
2020-10-16
+5
Atsakyti
visų pirma sveikinu... bet... visos rungtynės buvo laimėtos arba per fuksą, arba dėl viruso, prieš Efes dėl GERO pataikymo ir turkų nepataikymo... taip kad didelės euforijos nejaučiu... kažkoks atsparos taškas bus su Valensija, kuri žaidžia super aktyvų fizišką žaidimą...
2020-10-16
-3
Atsakyti
Treneris
Ydomus treneris. Labai šalti nervai, labai geri atsakymai. Patiko vakar po pergalės kaip pasakė :"dabar svarbu atsipalaiduoti psichologiškai ir pailsinti kūnus. O tada vėl į darbą". Puikus požiūris.
2020-10-16
+10
Atsakyti
Valdas
Nu ką šaratėli vėl vos išstenėjai pergalę per pratęsimą su savo zviozdom!
2020-10-16
+5
Atsakyti
asas
Saras padare MICICIU ir JOKUBAITI
2020-10-16
+3
Atsakyti
to dd
o man ne keista kad tu visems pohui ir tavo mintys visems pohui!
2020-10-16
-6
Atsakyti
Anonimas
kas galvoja apie sara kitaip, tai atsiminkit - saras gaudavo zaidejus, kuriuos reikedavo nugludinti taip, kad galetu patempti ir zaisti eurolygoje, kai tuo tarpu schilleriui padeda naujokai, kurie atejo butent is eurolygos. Jauciat skirtuma? taip. todel mokekimes dziaugtis tuo, kad turejom superini laika prie saro ir labai gera pradzia su nauju treneriu, o ne ieskoti slieku ir eilini karta vaidint kad cia tas ta ir ana.
2020-10-16
-12
Atsakyti
Jau visokie pijokai pradeda Sara nuvertinti neva Austras geresnis ir kaip nesijuokti ? Grigonis, Milaknis, Walkupas, Lukas... visi isaukleti Saro ne vienus metus, bet neeee staiga pries pora menesiu ateina Austras ir jis virsta burtininku :))) Tiesiog prie Saro viskas buvo remuose, bijodavo daugiau improvizuot, o cia laisvas zaidimas kas irgi yra gerai, bet kaifuoti irgi nereikia. Bus dar daug rungtyniu, svarbu jog treneris nieko negadina, o mokosi. Puse durneliu sitame portale arba vaikai nesenai pradeje ziureti krepsini arba prasigere pijokai su minusiniu IQ.
2020-10-16
+5
Atsakyti
Schileris
Svarbu akcentas kietai Startuoti Pliusas eliminavo Tybora pleissa 👍
2020-10-16
+6
Atsakyti
dd
Bananu valstybei svarbu pinigai..poch ta covid :D urodu banda :DDDDDDDD
2020-10-16
+5
Atsakyti
VaidasKLP
Gerule pergale. Niuxaite sliapu wilenskye pituchi!
2020-10-15
+7
Atsakyti
Specas
Laukiu maco pries Barca ir pergales :)
2020-10-15
+3
Atsakyti
Anonimas
Viščiukai skaičiuojami rudeni tad dar labai anksti girti treneri ir juolabiau pasileist į masinę psihozę kaip viskas super. Normalu žaidimas gerokai paprastesnis be sudėtingų paimainių sunkiai suprantamų taktinių vingrybių bet dar liko 25 rungtynės labai labai labai daug darbo.
2020-10-15
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Anadolu Efes
64%
37/58
Metimai iš žaidimo
52%
28/54
26
Atkovoti kamuoliai
23
26
Rezultatyvūs perdavimai
23
7
Perimti kamuoliai
6
71%
5/7
Baudų metimai
64%
9/14
11
Prarasti kamuoliai
12

Rungtynių žaidėjai

Nigel  Hayes
17 PTS
6/8 FG
2/3 FT
Bryant  Dunston
20 PTS
8/9 FG
4/7 FT
Joffrey  Lauvergne
8 REB
4 DREB
4 OREB
James  Anderson
5 REB
3 DREB
2 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
5 AS
Krunoslav  Simon
6 AS
1 TO
28 MIN
Nigel  Hayes
23 EFF
100% 2P%
60% 3P%
Bryant  Dunston
32 EFF
89% 2P%
- 3P%