Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Pirmąja Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio dalyve tapo Utenos „Juventus“ ekipa.

Šį sezoną metami tritaškiai

40%
9,5
Pataiko: 9,5
Taiklumas: 40,4%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Martynas Gecevičius

Uteniškiai į atsakomąsias pirmojo etapo rungtynes žengė neturėdami pranašumo – pirmajame mače su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ buvo sužaista lygiosiomis. Visgi namų aikštėje „Juventus“ atrodė kur kas užtikrinčiau – triumfavo 89:68.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje uteniškių strategas Žydrūnas Urbonas kalbėjo, kad buvo sunku nuteikti savo komandą rungtynėms.

„Reikia suprasti vieną paprastą dalyką. Žaidėjai turi užsikurti – tik tada prasideda rimtas krepšinis, kokį privalome žaisti visada. Čia yra pasąmonė. Atrodo, kad save stumi – žaisi, stengsiesi, bet vis tiek galvoje jautiesi ne taip susikaupęs, – apie motyvacijos trūkumą kalbėjo Urbonas. – Visoms „Betsafe-LKL“ čempionato komandoms sunku taip susikoncentruoti. Kaip treneriai stengiamės išlaužti maksimumą, bet tai yra žmonės.“

Vis tik, anot jo, mačai tarp „Betsafe-LKL“ ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipų gali būti naudingi jauniesiems žaidėjams.

„Tai yra geras projektas, ypač jauniems žaidėjams. Jiems tai pakelia psichologiją ir pasitikėjimą“, – kalbėjo Urbonas.

Utenos „Juventus“, kaip 5-ąją vietą praėjusiame sezone užėmusi ekipa, gavo tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį. Būtent šiame etape pastaraisiais metais uteniškiai susitikdavo su principiniais varžovais tapusiais Vilniaus „Ryto“ krepšininkais. Apie tai juokavo ir Urbonas.

„Gal ką nors lengviau šiemet gausime, Kauno „Žalgirį“ (juokiasi). Tikiuosi iki ketvirtfinalio susistatysime žaidimą arti 70-80 procentų savo pajėgumo“, – teigė treneris.

Pirmajame Citadele KMT etape vis dar lieka neaiškūs penkių porų nugalėtojai.

Spalio 26 d. 18 val. atsakomąsias rungtynes Pasvalyje žais „Pieno žvaigždės ir „Jonava“ (12 taškų pranašumą turi pasvaliečiai).

Ketverios rungtynės laukia spalio 27 d.: 18.15 val. – Prienų „CBet“ – Kauno „Žalgiris-2“ (3 taškų persvarą turi prieniškiai), 18.30 val. – pirmasis Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ – „Šiaulių“ mačas, taip pat 18.30 val. susitiks Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ ir Šakių „Vytis“ (15 taškų pranašumą turi „Vytis“), 18.45 val. žais Alytaus „Dzūkija“ ir „Šilutė“ (pirmajame mače 5 taškų persvarą įgijo alytiškiai).

Paskutiniąsias pirmojo etapo rungtynes lapkričio 3 d. 19 val. sužais „Šiauliai“ ir „Neptūnas-Akvaservis“.

Komentarai:
Gilze
Labai teisingai pakomentavo, tik reikia įsivaizduoti, ką reiškia Z lošti lkl\'e po euro lygos varžybų...
2020-10-21
-1
Atsakyti
Marvis
Urbonui tiesiog nusibodo tas Rytas, bet faktas kad Zalgirio nenori, kuris siaucia Eurolygoje. Su Rytu butu bent kazkoks sansas laimeti, o su Zalgiriu absoliuciai jokiu sansu.
2020-10-21
-2
Atsakyti
URBONUSAS
Teisingai pasakė Urbonas, šiai dienai Rytas pirmas ir valdo, po to eina Lietkabelis, Žalgiris ir kitos silpnesnės lkl komandos.
2020-10-21
-2
Atsakyti
djgaffer
Nu jei ir šiemet vėl susitiks šita saldžioji porelė,tai tada rimtai bus galima pagalvoti,kad ten burtai surežisuoti.O Urbonas tegul neprisijuokauja.Užsiraus ant Žalgirio ir vėl teks anksti iškristi.
2020-10-21
+1
Atsakyti
Va
neveziui turetu but geda, visos lkl komandos eis toliau, o nevezis pasikraus nuo nkl komandos 😁😁😁
2020-10-21
+2
Atsakyti
Pritariu
nu Dabar jau tikrai neturetu but Rytas
2020-10-21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.