Nuotr.: BC Šiauliai
Nuotr. BC Šiauliai

Aukščiausias šalyje krepšininkas Jonas Paukštė šį sezoną turės dvigubą licenciją ir Regionų krepšinio lygoje (RKL) padės Šiaulių krepšinio akademijos ir Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinių sudarytai „Saulės“-SG komandai.

Pasak „Šiaulių“ klubo sporto direktoriaus Mindaugo Žukausko, Paukštė ir toliau sportuos su vyrų komanda, o prie jaunųjų krepšininkų prisijungs, kai nesikirs LKL ir RKL tvarkaraščiai.

„Šis sprendimas nereiškia, kad Jonas yra perkeliamas į RKL lygą. Jis dėmesį ir treniruočių krūvį gaus dirbdamas su mūsų komanda, o esant palankiam tvarkaraščių susidėliojimui prisidės prie jaunimo, kur galės gauti žaidybinės praktikos, kurios LKL lygoje jam trūksta. 

Apie variantus skolinti Joną komandoms, kurios nepriklauso mūsų organizacijai, nesvarstėme, nes norime jį nuolat turėti savo sudėtyje, planuoti treniruočių procesą ir sekti jo progresą. Dviguba licencija bus nauda ne tik Jonui, bet, labai tikimės, ir akademijos vaikinams, nes tą patirtį, kaupiamą dirbant su LKL komanda, jis turėtų perduoti jauniesiems žaidėjams. Tokios vyrų krepšinio patirties jaunimui labai trūksta“, – sakė Žukauskas.

„Saulės“-SG vyr. treneris Laimonas Kutra teigė, kad Jono prisijungimas prie akademijos komandos duos teigiamą impulsą jo auklėtinių tobulėjimui.

„Puiku, kad Jonas yra tikras profesionalas ir sutiko prisijungti prie mūsų komandos. Su treneriu Sireika aptarėme, ką klubas nori tobulinti jo žaidime, kokius uždavinius rungtynėse turėsime jam skirti.

Kol kas turėjome vos vieną bendrą treniruotę, bet įspūdžiai yra puikūs. Jonas – aukšto lygio krepšininkas, į kurį dabar galės lygiuotis mūsų komandos priekinės linijos vaikinai“, – kalbėjo Kutra

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes RKL lygoje „Saulės“-SG komanda žais penktadienį, spalio 23 d., 18 val. Pakruojyje su vietos Sporto centro komanda.

Komentarai:
tmac
Bl bet jo reakcijos laikas tai uzvelintas, nlb kas is jo bus :D
2020-10-25
+1
Atsakyti
Ecspert
prie stroikiu, nei pastoliu nereiks
2020-10-23
-2
Atsakyti
Akis
Paukste nesupyk,bet pasakysiu teisybe. Nebusi krepsininku. Kunas neproporcingas. Liemuo per ilgas. O vadinasi kuno nesugebesi kontroliuoti ir koordinacija bus labai leta. Susitaikyk su tuom,kad krepsinis ne tau. Geriau kibk i mokslus ir nesvaistyk laiko.
2020-10-23
-5
Atsakyti
Anonimas
Sveikinu busima MVP...
2020-10-23
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

78%
13,3
Pataiko: 13,3
Taiklumas: 77,7%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Elvar Mar Fridriksson