Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vakar baigėsi paskutinysis atrankos į 2022-ųjų Europos čempionatą „langas“. Prieš žaidėjams sugrįžtant į savo klubus, LKL.lt apžvelgia, kaip savo rinktinėms sekėsi atstovauti aštuoniems „Betsafe-LKL“ krepšininkams.

Natūralu, jog daugiausiai lygos atstovų savo sudėtyje turėjo Lietuvos nacionalinė ekipa. Jos garbę gynė Marekas Blaževičius (Kauno „Žalgiris“), Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus „Rytas“), Vaidas Kariniauskas (Utenos „Juventus“) ir Gytis Masiulis (Panevėžio „Lietkabelis“).

Lietuvių šiame „lange“ laukė žūtbūtinės kovos dėl patekimo į pagrindinį turnyrą. Nors pirmasis mačas su čekais lentelės prasme nebuvo reikšmingas, jį mūsiškiai laimėjo 94:74. Svarbiausias „lango“ mūšis vyko pirmadienį su danais. Jame po neįtikėtino trilerio triumfavo lietuviai – 77:76.

Svarbų vaidmenį šalies nacionalinėje ekipoje atliko po 5 metų pertraukos marškinėlius su užrašu „Lietuva“ apsivilkęs uteniškių atakų organizatorius V. Kariniauskas. Įžaidėjas pirmajame mače pelnė 15 taškų, išdalino 6 rezultatyvius perdavimus ir naudingumu nusileido tik Masiuliui – 17 balų. Pirmadienio rungtynėse gynėjas vėl buvo solidus – pelnė 10 taškų ir surinko 9 naudingumo balus.

Didžiulę Butkevičiaus svarbą rinktinei parodo jo minučių skaičius – vilniečių kapitonas buvo daugiausiai rungtyniaujantis ekipos žaidėjas (vid. 27 min.). Jis sužaidė puikų mačą prieš Čekiją – 8 tšk., 3 atk. kam., 5 rez. perd. ir 17 naud. bal. Danams puolėjas atseikėjo 6 taškus ir pridėjo 4 atkovotus kamuolius.

Naudingiausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė panevėžiečių lyderis Masiulis. 22-ejų puolėjas prieš Čekijos ekipą pelnė 13 taškų ir surinko 18 naudingumo balų (geriausias rungtynių rezultatas), o dvikovoje su danais pasižymėjo 8 taškais, 4 atkovotais kamuoliais ir 9 naudingumo balais.

Blaževičius pirmajai dvikovai registruotas nebuvo, o antrojoje ant parketo praleido beveik 8 minutes bei surinko lygiai tiek pat taškų – 8.

Girdžiūnas pasirodė tik mače prieš čekus, tačiau buvo blankus – per kiek daugiau nei 8 minutes prametė dvitaškį, atliko rezultatyvų perdavimą ir dukart prasižengė.

Visi Lietuvos rinktinei atstovavę krepšininkai priklauso „Betsafe-LKL“ pirmojo ketverto komandoms. Kita (ir vienintelė) žaidėjus į rinktines išleidusi čempionato ekipa yra „Šiauliai“.

Saulės miesto komanda turi net tris nacionalinėms ekipoms atstovavusius krepšininkus. Tai – Andy van Vlietas (Belgija), Kaspars Berzins (Latvija) ir Elvaras Fridrikssonas (Islandija). Tiesa, pastarasis rungėsi ne atrankoje į Europos čempionatą, o kvalifikacijoje į 2023-ųjų pasaulio čempionato atranką.

Islandas savo ekipai pergalingose rungtynėse su Slovakija (94:79) surinko dvigubą dublį – 16 tšk., 10 rez. perd. ir 19 naudingumo balų. Kertiniu žaidėju jis buvo ir dramatiškame mače su Liuksemburgu. „Šiaulių“ lyderis pelnė 16 taškų, po krepšiais sugriebė 7 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų. Šaltus nervus pademonstravęs įžaidėjas paskutinėmis mačo sekundėmis pataikytu tritaškiu išplėšė pergalę savo komandai – 86:84.

van Vlietas nepasirodė ant parketo pirmajame mače, tačiau pirmadienio rungtynėse prieš Čekiją, kurias belgai pralaimėjo 86:91, jis buvo antras naudingiausias komandos žaidėjas (12 tšk., 5 atk. kam., 16 naud. bal.).

Berziniui, kaip ir į čempionatą nepatekusiai Latvijos rinktinei, „langas“ nebuvo sėkmingas. Aukštaūgis rungtyniavo epizodiškai – skaudžiai pasibaigusiame mače prieš Bulgariją (65:66) pelnė tik 2 taškus. Tiek pat jis surinko ir prieš graikus (94:97).

Komentarai:
Virgis
Kariniauskas savanaudis griaunantis komandini zaidima zaidejas. Tai ka jis daro yra tragedija.
2021-02-23
-3
Atsakyti
djgaffer
Kariniauskas tapo labiausiai nustebinusiu žaidėju.Viena yra žaisti gerai už klubą LKL\'e,ir visai kas kita yra gerai žaisti už rinktinę dviejose svarbiose rungtynėse.Puikiai vadovavo žaidimui,gerai Kalnietį pavadavo ir manau turės nemažai šansų net patekti į olimpinę atranką.Žiūrėsim,kaip jam eisis likęs sezonas.
2021-02-23
Atsakyti
Anonimas
Danijos trenerio žinutė vakar rungtynių teisėjam
2021-02-23
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.