Šį sezoną metamos baudos

83%
16,7
Pataiko: 16,7
Taiklumas: 82,6%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Martinas Geben

Internete paskelbtas ir socialiniuose tinkluose plintantis naujas trumpo metražo filmas apie Kauno „Žalgirį“ pirmą kartą iš arti parodo, ko nemato paprasti sirgaliai.

„Nematoma komanda“ – tai 10 minučių trukmės filmas apie žmones, kurie „Žalgiriu“ rūpinasi už sporto aikštelių ribų, todėl dažniausiai lieka nepastebėti. Kas vyksta arenoje likus parai iki rungtynių ir kokius darbus atlieka šimtai „nematomų“ žmonių, sudarančių didžiąją „Žalgirio“ komandą?

„Dauguma sirgalių nesunkiai išvardintų 12 krepšinio komandos narių ir trenerių pavardes, tačiau dažnu atveju jie net neįsivaizduoja, kad prie „Žalgirio“ rezultatų kasdien prisideda beveik šimtas darbuotojų, o per rungtynes arenos svečiais rūpinasi daugiau nei 300 žmonių. Būtent jų atsidavimas sukuria pagrindą Kauno „Žalgiriui“, kurio pasiekimais džiaugiasi milijonai sirgalių“, – taip filmo idėją pristato Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Pasak Motiejūno, per Kauno „Žalgirio“ gyvavimo dešimtmečius komandoje pasikeitė šimtai krepšininkų, dešimtys trenerių ir ne viena sirgalių karta – jas jungia bendra aistra mylimam sporto klubui.

„Kad krepšininkai galėtų treniruotis ir rungtyniauti tinkamomis sąlygomis, o žiūrovai „Žalgirio“ arenoje mėgautųsi tikru sporto šou, daugybė „nematomų“ žmonių rūpinasi režisūra, scenografija, garsu, techninėmis sąlygomis, rungtynių transliacija, taip pat partnerystėmis, finansavimu, rinkodara, reklama ir – be abejo – tūkstančiais arenos svečių, – pasakoja „Žalgirio“ vadovas. – Sklandžiai suderinti daugybės darbuotojų veiksmus ir planuoti organizacijos strategiją mums padeda sprendimas organizuoti veiklą kaip pažangiausiose verslo įmonėse.

Pradėjome taikyti Lean – efektyvios vadybos sistemą, padedančią kruopščiai suplanuoti „Žalgirio“ veiklą ilgiems metams ir kasdien vertinti, ar tinkamai judame iškeltų tikslų link. Nuolat stebime dešimtis skirtingų veiklos rodiklių, atspindinčių kiekvieno padalinio ir veiklos efektyvumą. Į šį darbą įsitraukė visi „Žalgirio“ organizacijos žmonės.“

Motiejūnas pasakoja, kad per dešimt minučių neįmanoma parodyti visko, ko nemato sirgaliai.

„Tačiau tikimės, kad filmui pavyko perteikti bendrą dvasią, kuria gyvena kiekvienas su „Žalgiriu“ susijęs žmogus – nuo apsaugos darbuotojo ir barmeno iki komandos vadovybės ir, be abejo, pačių krepšininkų“, – sako Motiejūnas.

Filmas kurtas bendradarbiaujant Kauno „Žalgirio“, „Lean LT“ ir kūrybinės „Wide Wings“ komandoms.

Faktai, kurių galbūt nežinojote:

  • „Žalgirio“ organizacijoje be krepšininkų ir trenerių kasdien dirba 76 žmonių kolektyvas. Tai – rinkodaros, komunikacijos, pardavimų, teisės, finansų, IT, personalo, vadybos profesionalai ir kiti administracijos darbuotojai.
  • Rungtynių dieną „Žalgirio“ arenoje aptarnaujančio personalo skaičius padidėja iki 330.
  • Per rungtynes „Žalgirio“ arenoje dirba 50 savanorių, padedančių organizuoti pramogas aikštelėje ir fojė, taip pat prisidedančių prie kitų veiklų.
  • 11 darbuotojų (trenerių, gydytojų, masažuotojų, personalo specialistų) komanda prisideda prie krepšininkų parengimo rungtynėms.
  • Per rungtynes vykstančią šou programą kuria arti 40 žmonių.
  • Kiekvienose namų rungtynėse publiką savo pasirodymais džiugina 14 profesionalių šokėjų. Šioje grupėje šokančios merginos kiekvieną savaitę treniruojasi mažiausiai po 10 valandų.
  • Į rungtynes „Žalgirio“ arenoje susirenka iki 15 415 sirgalių. Jų saugumu rūpinasi iki 90 apsaugos darbuotojų.
  • Prieš kiekvienas rungtynes „Žalgirio“ areną sirgaliams rengia 30 darbuotojų. Pasiruošimo rungtynėms darbai įprastai atliekami naktį ir užtrunka iki 6 valandų.
  • Per vienerias Eurolygos rungtynes arenos svečiai vidutiniškai nuperka 80 000 įvairių gėrimų, 6 500 indelių keptos duonos. 24-iuose greituosiuose baruose lankytojus pasirengę aptarnauti šimtai darbuotojų.
  • „Žalgirio“ veikla planuojama 5 metų laikotarpiui, 4 pagrindinių krypčių veiklos efektyvumą aprašo kelios dešimtys įvairių rodiklių.
Komentarai:
ulialia
Rytu fronte nieko naujo. Puikiai veikiancios organizacijos heitinimas, neturint nei maziausio preteksto. O kas jiems is tikruju belieka, kai ju projektelis 10 metu mesle murkdosi ir is skandalu neislipa.
2020-01-29
-9
Atsakyti
Anonimas
viskas sveikintina, bet gal reiktu maziau PRintis, o deliot sudeties akcentus kitam sezonui, biudzetas kyla ir jau arteja prie el vidutinioku, todel ir zaidejai jau turi but atitinkami, ar bent jau atitinkantys kainos/kokybes santyki labiau nei dabartiniai. sudetis prasteja, pinigai naudojami neefektyviai.
2020-01-29
-3
Atsakyti
Citrina
Romanovo verslo planas puikiai įgyvendinamas: Arena perimta ir už tai dar damoka Su žiniasklaida susitarta Alaus tribūnose rungtynių metu netrūksta ir vyriausybės sprendimų niekas nesistengia vykdyti Įranga lūžta ir niekas jos netvarko, paprasčiausiai nuima O ir Motiejūnas jau krepšinį, kaip Romanovas, Žalgirio marškinėlius užsidėjes žaisti pradėjo
2020-01-28
+4
Atsakyti
Į
Dėjau ant tokios komandos,per kurią sužlugdytos visos kitos komandinės sporto šakos Lietuvoje...ar mažai žinomos tokios komandos kaip Zagrebo Cibona,Liublijamos Olimpija...ar kas nors tempė jas už ausų,kad žūt būt žaistų komerciniame turnyrėlyje...pažiūrėkit kur šių šalių rankinis,futbolas,tinklinis o ir krepšinis...o kur mūsų???!!!
2020-01-28
-9
Atsakyti
Klaipeda
Labai geras video, kuris atskleidžia kiek daug darbo įdedama, kad rungtynės ir visas šou būtų aukščiausios klasės. Viskas veikia tiksliai kaip šveicariškas laikrodis. Sėkmės Jums, tikiuosi nenustosite mūsų stebinti!
2020-01-28
+10
Atsakyti
Lietuva
Žalgirio varžybos būna vertos žiūrėti vien dėl šiurpuliukų kurie nueina per pristatymą. Seniau buvo daugmaž himnas, dabar visada pristatymas susidaro iš kokių 5-6 etapų ir jų artodo kaskart vis daugėja :D Vien po tų 10min dar kamuoliui neiškilus į orą būni išsunktas. Ir aš net nekalbu apie buvimą arenoj gyvai, vien per telika stebint varžybas per Eurolygos TV (kur nėra reklamų), yra kažkas tokio. Po pristatymo lieki tokiam jausme kad ar laimės Žalgiris ar ne, vistiek jausies pakylėtai, viską atperka vien ta patirtis ir jautimas tos nerealios atmosferos salėje, kuri man kaip niekur kitur. Jūs kaip organizacija esat pavyzdys visiems mano galva. Džiaugiuos kad negailit investicijų į šias mažiau kalbamas ar užmirštamas varžybų sudedamasias puses, nes jos visa renginį iškelia į kitą lygį. Kas beliko tai tik svajoti kad Žalgirio Arena kadanors subegės pakelt stogą ir dar kokiais 5 tūkstančiais išplės savo tribūnas ir įsistatys naują modernų, masyvų kubą, kad ir mase ir renginiu perspjautų ką siūlo net geriausios NBA organizacijos.
2020-01-28
+9
Atsakyti
EmmaX
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2020-01-28
Atsakyti
matematika
80.000 gerimu nuperka 15.000 zmoniu. kieivienam po daugiau nei 5 vnt tenka. Kazkaip nesueina
2020-01-28
+19
Atsakyti
ALGIS
SUPER JUDA ZALGIRIUKAS
2020-01-28
+15
Atsakyti
Pucas
Viskas įdomu ir gerai, bet tas vis išlendantis rusicizmas "davai, davai", tiesiog pjauna ausį. jankūnas taip ragina per min.pertraukėlęs... Kaip giliai įsiėdė ir dar kur-Kaune!!! Na ir tas aktoriaus žaidėjų pristatymas su beprotnamio elementais, tai provincialumo viršūnė...
2020-01-28
-15
Atsakyti
Lyras
Žalgiris, tai Organizacija, kuri skurdina ir trugdo vystytis Kauno miesto kitų sporto šakų infrastruktūrai ir kitoms spirto šakoms. Tai Organizacija, kuri iškreipia miesto bendruomenės lėšų panaudojimą kitų sporto šakų atžvilgiu, nusiurbdama absoliučią dalį miesto sportui vystyti lėšų. Žalgiris tai Organizacija, kuriai už nieką perduota naudotis neatlygintinai Kauno Areną, miesto savivaldybė Žalgirio klubui moka koncesijos mokestį už Arenos eksploatavimą , miesto savivaldybė skieią metinę paramą Žalgirio klubui, kas viso sumoje sudaro virš 5,0 mln eurų.Iš kurių didžioji dalis atitenka žaisėjams iš užsienio, o ne LT vertiems sportininkams ar miestiečiams. Tai Organizacija, kuri yra pilnai išlaikoma miesto mokesčių mokėtojų, kuri neteikia detalizuotos finansinės atskaitomybės ir neprisiima atsakomybės už kitų miesto sport šakų skurdinimą. Pažvelkime į kitų spirto šakų ūkinę padėtį, pvz boksas, imtynės, rankinis, kira ir patysime kokio skurdaus lygio bazėmis yra naudojamasi. Paklauskime kirų sporto šakų, kokiomis lėšomis disponuoja kitų sporto šakų ūkiai ir suprasime jų ūkinę situaciją. Žalgiris tai Organizaciha, kuri tiesiog įžūliai išnaudoja Kauno m. bendruomenės turtą savo asmeninių interesų tenkinimui. Kyla klausimas, kiek miestiečiai toleruos tokią neteisybę, situacijos dviprasmybę kitų atžvilgiu.
2020-01-28
-19
Atsakyti
Jonas
kiek cia reklamuosit situs kaimiecius, dykaduonius. biski atkuto, tai filmus kuria knygas raso, tuoj ir paminklus prades statyt, tautos "didvyriai" . mokyklos kas antras nebaiges, ir zodynelis sanciu pijoku lygio , kaip Maestro kauno garbes piliecio.
2020-01-28
-19
Atsakyti
Antanas
eurolygos pajuokos objektas kuris ze.minamas metai is metu.
2020-01-28
-13
Atsakyti
Tomas
Lai Ale gerbėjai čia tie kurie komentuoja (o net arenoje iš jų 98prc nėra buvę) bet pastoviai verkia kad kaip hujovai sulose, kaip reikia tokio ar anokio žaidėjo, lai pažiūri video ir pamatys vat kiek ten zmonem stipriai rūpi Žalgiris.. Eina dirba stengiasi, siekia, tobulinasi, galvoja, atiduoda save, bet ne visada viskas pavyksta, ir ne visada viską laimėsim..
2020-01-28
+12
Atsakyti
uz zalgiri
kai turnyrinej lentelej dugne kapanojasi,o sezone pasieke visu laiku antirekorda(9 is eiles pralaimejimai),tai belieka tik piarintis kokie jie grazus ir pukuoti.ir faktas kad be biudzetines paramos visas sito "genialumo" burbulas sprogtu per pora menesiu,bet dabar kaip smagu pozuoti zurnalu virseliuose vaizduojant vadybos guru :) geriau tegu papasakoja kaip turedami tiek rodikliu ir tokia gudria sistema,nesugeba surast pajegiu legionieriu,kodel jaunimas trunyja ant suolo o veteranai dziaugiasi ispustais kontraktais.
2020-01-28
-18
Atsakyti
Rytfanis
Šauni Žalgirio organizacija, pavydas ima. Gaila, kad mūsų Vilniaus organizacija dar nepribrendus tokiems dalykams, gal po dešimtmečio ir Vilniui bus kažkas panašaus, mokykimės visi is Kauno!
2020-01-28
+17
Atsakyti
Logas
Motiejunas yra vadybos genijus. Neveltui ne tik Zalgiri istrauke is skolu, bet ir organizacija padare lyg tobulai veikianti mechanizma.
2020-01-28
+27
Atsakyti
Pagarba Zalgiriui
Superine organizacija. Neveltui skaitoma viena geriausiu Eurolygoje.
2020-01-28
+26
Atsakyti
piaro karaliai
tik z moka paleisti desimtis milijonu vejais ir murgdytis meshle 14 000 ziurovu akivaizdoje :D
2020-01-28
-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.