Darius Songaila buvo iškilmingai sutiktas Marijampolėje
Darius Songaila buvo iškilmingai sutiktas Marijampolėje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Marijampolėje buvo surengtos iškilmingos sutiktuvės Sūduvoje gimusiam ir augusiam olimpiečiui Dariui Songailai. Pirmąkart Lietuvos krepšinio rinktinė nepateko tarp keturių geriausių pasaulio krepšinio komandų. Visgi marijampoliečiai krepšininką sutiko gausiais plojimais ir ovacijomis, rašo „sportas.info“.

Į sutikimo renginį susirinkusius miestiečius ir krepšininką sveikino Marijampolės savivaldybės atstovai, seimo narys Albinas Mitrulevičius, pirmasis Songailos treneris Gintautas Žibūda, Marijampolės krepšinio federacijos viceprezidentas Kęstutis Svitojus bei krepšinio klubo „Mantinga“ prezidentas Klemencas Agentas.

Treneris Žibūda prašė Songailos pasirašyti ant marškinėlių su jo 9 numeriu, kurie bus pakabinti  buvusioje krepšininko sporto mokykloje bei kvietė susirinkusį jaunimą sekti suvalkiečio krepšininko pavyzdžiu ir pakartoti jo pasiekimus.

Susitikimo su aukštaūgiu krepšininku metu buvo iškelta idėja įsteigti jo vardo krepšinio mokyklą Marijampolėje. Pabaigus karjerą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje, tikimasi, kad Darius skirs daugiau laiko ir energijos savo gimtajam kraštui. Išreikšdamas pagarbą už nuopelnus krepšinio ir Marijampolės vardo garsinimui Agentas pakvietė Songailą tapti Marijampolės krepšinio federacijos garbės prezidentu.

Marijampoliečiai savo kraštietį stengėsi pasveikinti kuo išradingiau. Štai Arvi įmonių grupės atstovas sveikinimo kalboje kalbėjo, kad per tūkstantis įmonių grupės darbuotojų krepšinio varžybų metu mesdavo darbus šalin ir stebėjo rinktinės žaidimą. Atsidėkodamas už įspūdingus metimus Songailai jis įteikė „Arvi kalakutai“ iš kalakutienos pagamintą krepšinio kamuolį.

„Ačiū mamai, kad išleido į tris olimpiadas“ – juokaudamas savo kalbą pradėjo krepšinio žaidėjas. Vėliau diskusijai pakrypus apie Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtį rezultatyviausias jos žaidėjas atsakė, kad komandą sudarė patys geriausi Lietuvos žaidėjai. „Kai laimi komanda – laimi žaidėjai ir sirgaliai. Komandai pralaimėjus – pralaimi treneris. Tačiau galiu pasakyti vienareikšmiškai, šiuo metu esame geriausi Lietuvos žaidėjai“, – sakė krepšininkas.

34 metų Songaila iš Londono olimpiados grįžo, kaip rezultatyviausias žaidėjas. Nacionalinėje krepšinio rinktinėje su pertraukomis žaidė nuo 2000-ųjų. Per savo karjerą nacionalinėje komandoje Songaila laimėjo olimpinę bronzą Sidnėjaus olimpiadoje, 2003 metų Europos čempionate Švedijoje užsikabino aukso medalį bei 2007 metais su Lietuvos rinktine Europos pirmenybėse Ispanijoje iškovojo bronzą.

Komentarai:
kuklumas
Kuklumas puosia zmogu. Gal todel sitas ryzabarzdis velnias man toks protivnas. Gryzo i rinktine, kai karjeros saulele nusileido ir tapo niekam nereikalingas. Reikejo bent truputi verte pasikelt, kad bent Europoje kas nors kontrakta pasiulytu. Kur buvai tada, kai visi lyderiai komanda paliko ir liko tik jaunimelis? O kai tas jaunimelis PC driokstelejo - gryzo tikedamasis ant svetimo b po slove pasivazinet. Ir tokie senjorai demoralizavo jaunima. Sociai kur kas vertesniu zaideju liko uz borto.
2012-08-19
+3
Atsakyti
jo
nieko jis ant trenerio nestume, jis psake visiske krepsinio tiesa, jei komanda laimi, visi jega, bet jei pralaime is karto kaltas treneris
2012-08-17
+10
Atsakyti
ok
Songaila - taip. Baisu, kai treneris ima tuos, kurie yra

nusipelne buti nuvezstais i olimpiada. Tai tiek neprofesionalu is Kemzuros puses, kad lieka tik nusispjauti. Sarunas leidzia sau sakyti, kad jis jau nepatempia. Neturejo teises net eiti i aikstele, ne tik kad buti komandoje. Ar neuzsidirbo pinigu pats nuvaziuoti. Prastai surinkta komanda. Draugelius paimti, kad butu daugiau kartu buves olimpiadoje nei Sabonis. p. Jasikeviciau tamsta nevertas Sabonio mazojo pirstelio. Mokejimas garbingai iseiti yra Didelio pozymis.
2012-08-17
-3
Atsakyti
..
Ant trenerio, nors ir netiesiogiai, bet gerai uzstume :D
2012-08-14
+1
Atsakyti
aTa
patriotas buvo visada, sitas senis
2012-08-14
-7
Atsakyti
Songaila kazkaip buvo naudingiausias ir stabiliausias rinktines zaidejas visa olimpiada, bet kazkaip jus vistiek surandat kazkoki idiotiska preteksta varyt ant jo, klounai...
2012-08-14
-10
Atsakyti
klaipeda90
geriausias kolkas Motiejunas kurio nebuwo rinktineje
2012-08-14
-4
Atsakyti
saulius
nukvaišo nekitaip
2012-08-14
-8
Atsakyti
tomas
tikrai jie geriausi pasaulyje net beveik nugalejo rusus ir atveze lietuvai medalius sveikinu chebra su tuo :D nors pala jie nifiga negeriausi seniu sutve kuri parode savo lygi, kuris yra nulinis. Tai tiek siai dienai ponai ir ponios :)
2012-08-14
-9
Atsakyti
wilz
jordani eiik miegot

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-14
+11
Atsakyti
geriausia rinktine dar pries akis :) valanciunas kleiza motejunas ir dar kitu jaunu talentingu bus :) pyzze visiems, tuoj ispanu veteranai eis miegoti, otada ispanai gales su savo tuo grybu izaideju ir lakstyti :D
2012-08-14
-10
Atsakyti
tonny soprano
tai va pasake kad treneris lievas, nors vienas isdryso...
2012-08-14
+9
Atsakyti
Chicago BullsKleiza, Pocius ir dar pora kitu gal ir geriausi, bet Songaila nera geriausias, Kavaliauskias irgi nepriskirciau prie stipriausiu, Jasikevicius jau parode savo lygy, Maciulis visiskai niekam tikes tapo buvo tik minusas, Valanciunas nieko gero nerode olimpiadoj, Kaukenas kartais suzaisdavo kaip reikia ir t.t. si rinktine nebuvo pati stipriausia, Javtoko nebuvo, Motiejuno, o ir broliai gal net butu geriau pasirode, plius Jasaicio manau nereikejo jimt ir neismest Delno


jo, kaip suprantu Jūs , Treneri, būtumėt surinkęs geriausius ir kalnus nuvertęs, kaip gaila, kad treneris tu tik NBA 2k12
2012-08-13
-4
Atsakyti
Kleiza, Pocius ir dar pora kitu gal ir geriausi, bet Songaila nera geriausias, Kavaliauskias irgi nepriskirciau prie stipriausiu, Jasikevicius jau parode savo lygy, Maciulis visiskai niekam tikes tapo buvo tik minusas, Valanciunas nieko gero nerode olimpiadoj, Kaukenas kartais suzaisdavo kaip reikia ir t.t. si rinktine nebuvo pati stipriausia, Javtoko nebuvo, Motiejuno, o ir broliai gal net butu geriau pasirode, plius Jasaicio manau nereikejo jimt ir neismest Delno
2012-08-13
-2
Atsakyti
Cia tipo ale norejo save pagirt xD
2012-08-13
-5
Atsakyti
Darkking
Nu ka žinau. Žaidėjai kaip žaidėjai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-13
-8
Atsakyti
Anonimas
Tu blet ryžas šudo gabale nepisk proto, tau pįzda nx kandone.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-13
-7
Atsakyti
Anonimas
Nuimk gaza ryžike, nes sutikes suplėšisiu žabtus tu prakeiktas amerikone. Javtokas tipo už ji prastesnis su motiejūnu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-13
+5
Atsakyti
Anonimas
Blet ryžas geriau patylėtu, tegul džiaugiasi lavonas, kad lopas kemzūra paimė draugeli i rinktine vietoje motiejūno, prie normalaus trenerio tai motiejūnui songaila tikrai nebutu konkurentas, ir šiaip yra lavrikas geresnis už kavaliauska.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-13
+1
Atsakyti
Suduva
Gal yra ziniu, apie marijampoles krepsinio komanda, kas lieka, kada prades treneriuotis?
2012-08-13
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.