Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgirio“ ilgametis kapitonas Paulius Jankūnas šį sezoną tapo daugiausiai kamuolių Eurolygos istorijoje atkovojusiu krepšininku, o šia proga oficialus lygos tinklalapis paruošė vaizdo reportažą apie 35-erių veteraną.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Paulius  Jankūnas
MIN: 13.68
PTS: 3 (49.02%)
REB: 3.07
AS: 0.78
ST: 0.37
BS: 0.11
TO: 0.52
GM: 27

Zachas LeDay su Jocku Landale'u išskyrė komandos draugo Eurolygos legendos statusą bei profesionalumą už aikštelės ribų, o „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius sunkiai įsivaizduotų klubo sėkmę pastaraisiais metais be Jankūno.

„Mes buvome vienoje rūbinėje su juo tiek nacionalinėje rinktinėje, tiek „Žalgiryje“ ir yra labai sunku įsivaizduoti Kauno klubo sėkmę be Pauliaus per visus šiuos metus“, – sakė Jasikevičius.

Nuo 2003-ųjų Eurolygoje žaidžiantis Jankūnas per šį laikotarpį atkovojo 1816 kamuolių ir yra lygos rekordininkas.

„Jis yra geriausias kovotojas dėl kamuolių Eurolygos istorijoje. Niekas nėra atkovojęs daugiau kamuolių, tai – paprasta. Jankūnas savo departamente yra geriausias“, – aukštaūgio išskirtinumą komentavo Jasikevičius.

„Nuo karjeros pradžios kovojimas dėl kamuolių buvo mano stiprybė, – savo žaidimą komentavo Jankūnas. – Kai kurie žaidėjai yra metikai, kai kurie kovotojai dėl kamuolių, dar kiti yra taškų rinkėjai. Tai ateina natūraliai.“

Jankūnas šį sezoną sau už nugaros pagal atkovotus kamuolius paliko Madrido „Real“ legendą Felipe Reysesą, kuris su 1793 kamuoliu rikiuojasi antroje pozicijoje Eurolygos istorijoje.

„Kai buvome jaunesni, prisimenu, kad kovėmės labai daug ir tuomet neskaičiavome kamuolių. Jis (Reyesas) yra geras kovotojas, aš taip pat mėgstu pasiimti savo kamuolius ir labai džiaugiuosi, jog galiu lygiuotis su tokia legenda“, – savo mikrodvikovas su ispanu prisiminė „Žalgirio“ kapitonas.

Nuo 2003-ųjų Jankūnas „Žalgiryje“ nerungtyniavo tik 2009-2010 m. sezone, kai atstovavo Maskvos srities „Chimki“ klubui.

Grįžęs į Kauną 2010-aisiais Jankūnas iškart buvo paskirtas daugkartinių Lietuvos čempionų kapitonu ir tapo šio miesto komandos sirgalių numylėtiniu bei pergalių simboliu.

„Fanai yra neįtikėtini nuo pirmo sezono iki dabar, – Kauno klubo sirgalius gyrė Jankūnas. – Jie palaiko „Žalgirį“ labai stipriai ir kai arena yra pilna, žaisti joje yra labai smagu bei tai suteikia papildomos energijos.“

„Žalgiris“ man yra ne klubas, o tiesiog namai, – tęsė žalgirietis. – Tai – aistra, šeima, viskas. Aš užaugau čia ir tapau senas čia.“

205 cm ūgio krepšininkas taip pat per karjerą Eurolygoje yra pelnęs 3047 taškus ir pagal šį komponentą rikiuojasi penktas.

Komentarai:
Zioplys2
ar mes durni, ar Jasikevicus mus tokiais laiko??? kiek dar galima visiem plauti smegenis???
2020-03-18
+3
Atsakyti
Anonimas
krize artinasi, galbut pagaliau bus perziureti sitie nesamoningi kontraktai su ulanovu ir jankiu. isvis zalgiris anksciau geresne sudeti surinkdavo su mazesniu biudzetu ir kazkaip geriau tvarkesi su pinigais
2020-03-18
-5
Atsakyti
uz zalgiri
prasideda uzsakomieji straipsneliai pateisint ispusta pauliaus kontrakta.kiek jis tu kamuoliu surinko siam sezone,kiek tasku pelne?o kaip pro ji eina visi varzovai kodel neparasyt?nieks nesigincyja,praeityje buvo geras zaidejas,bet dabar liko tik seselis is jo.bet nieko,krize greit sustatys viska i vietas,uzsiris remeju kraneliai ir tokie jankunai tures zaist uz veterano minimuma arba komanda bus dugne su treciarusiais legionieriais ir dubleriais
2020-03-18
-16
Atsakyti
šarūnas, yes, pleases
2020-03-18
+7
Atsakyti
Anonimas
whahah, na taip, nes niekas kitas taip nešvariai nežaistų
2020-03-18
-11
Atsakyti
djgaffer
Gyva legenda,tikras kovotojo ir lojalumo simbolis.Šiais laikais atžaisti beveik visą karjerą vienoje komandoje yra retas dalykas,bet Jankūnas yra puikus to pavyzdys.Jo marškinėliai kabės arenoje,o tarp Žalgirio fanų bus visada mylimas.
2020-03-18
+9
Atsakyti
Hgg
Pats negraziausiai zaidziantis ir nesportiskai elgisiantis zaidejas
2020-03-18
-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Paulius Jankūnas

Paulius  Jankūnas
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 35
Ūgis: 205 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva