Treneris Mike'as Rice'as engė lietuvį Gilvydą Birutą
Treneris Mike'as Rice'as engė lietuvį Gilvydą Birutą
Nuotr. AFP-Scanpix

Rutgerso universiteto komandos vyriausiojo trenerio Mike'o Rice'o elgesys su krepšininkais šokiravo visą pasaulį.

Auklėtinių veiksmais nepatenkintas strategas juos stumdydavo, keikdavo, užgauliodavo homoseksualine tematika, mėtydavo į juos kamuolius, spardydavo.

44-erių amerikiečio smurto bei patyčių auka tapo ir už Atlanto studijavęs 21 metų 203 cm ūgio Gilvydas Biruta.

„Jis mėtydavo į mane savo kepurę ir vadindavo visokiais žodžiais, – pasakojo Biruta. – Jei treneris būtų mane kritikavęs kaip krepšininką, viskas būtų gerai. Tačiau jis šmeižė mano asmenybę.“

Po metų puolėjas dėl trenerio veiksmų paliko Rutgerso universitetą.

„Nekenčiau, kad jis visada šaukdavo ant Birutos: „Lietuvis, tą, lietuvis aną.“ Jis vadindavo Gilvydą skystablauzde lietuviška kale. Galima sakyti, kad jo pavardė buvo lietuviškas p***rastas“, – stebėjosi universitete dirbęs vadovas Erickas Murdockas.

Buvęs NBA krepšininkas Murdockas surinko vaizdo medžiagą. Gruodį dalį jos pamatė universiteto sporto direktorius Timas Pernetti. Rice'as buvo suspenduotas trejoms rungtynėms ir nubaustas 50 tūkst. JAV dolerių bauda.

Vis dėlto trenerio elgesys nepasikeitė. Neabejojama, kad atskleidus vaizdo įrašus, Rice'as NCAA lygoje daugiau nebedirbs.

Ekipos vyriausiuoju treneriu jis tapo 2010 m. kovą, kai pasirašė penkerių metų kontraktą. Tai trečiasis Rice'o sezonas, per kurį treneris turėjo uždirbti 700 tūkst. JAV dolerių.

Rice'o siautėjimo per treniruotes epizodai:

http://www.youtube.com/watch?v=IVoOtpDuZwA

Komentarai:
EzerelisJUOKINGA: „Gilvydas yra puikus jaunuolis ir mes jam dėkingi už indėlį mūsų universitetui. Linkime jam viso ko geriausio ateityje, tiek aikštėje, tiek už jo ribų“, – kalbėjo Rutgerso universiteto komandos vyriausiasis treneris Mike'as Rice'as.O is tikro pasirodo lietuviska kal** vadino ir pan :)) ko jaunimas nesukilo ir nesusparde savo trenerio keista man juk juodukai labai ziaurus........


"juodukai labai ziaurus"... :D atsilikelis esi ziaurus...

Rice zinojo,ka galima paliest ir ko ne..Neabejoju,kad butu uzkliuves ne ta - butu reabilitacijoje lankesis.. Pastumde baltaodi is Europos bei pora juoduku del stipendijos pergyvenanciu...

Kaip bebutu Pacesui yra kur tobulet..
2013-04-07
Atsakyti
xxx
reikejo jiem rubinej tartis kaip sudayzt ta treneri per trefke , Ka visa komanda ismestu ? :D:D:D kas zaistu ? Valytojas ? :D
2013-04-04
+9
Atsakyti
Tomas to jo
Dinda tam isterikui yra nepasiekiama virsune,ne tai,kad netoli to.Kaip ta bobele zemina zmogu,po jos "auklejimo" vyrukams gyvenime nebebaisu absol niekas.
2013-04-04
+5
Atsakyti
arnas
Naujausi video ir naujienos apie Valanciuno zaidima:

http://www.easyworkhome.com/?u=valanciun...
2013-04-03
+10
Atsakyti
djgaffer
Žiauru.Ne veltui Amerika.Va jum ir svajonių šalis:paaugliai mokinius mokyklose šaudo,o treneriai žaidėjams galvas spardo ir pedikais vadina.Tai gerai,kad žaidėjam jau virš 20,stiprūs jau psichologiškai.O jei būtų jaunesni,tai karjerą baigtų dar nepradėtą ir ne duok dieve nusišautų.Tokį "trenerį" tai tik į kalėjimą pas juodukus.Va ten tai jis pajustų,ką reiškia būt daužomam.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-03
+9
Atsakyti
mop 2 Low
smegenų trūksta net elementariausiam sakiniui suvirškint, nabage? ar tave mamka išmetė į šiukšlyną pakaunėj?
2013-04-03
-2
Atsakyti
Dainiux20Nu baikit nusisneket del ,,perpist galva iskart" ir t.t Dar vaikai 20 meteliu sugebes vyrui pakrauti malku, gi jam ne 60 ar 70, bei treneriu dirbant, turetu but fiziskai stiprus, tad sekmes palinkeciau pries toki sokant, bet kuriam is jusu.O prie reikalo einant, taip kentet tokiu nesamoniu nereik, apskusk, paviesink kaip dabar buvo padaryta ir jo karjera baigta , jam suzlugdai gyvenima ne jis tau.


Manai, kad atletiskas juodaodis nesugebetu trenerio patiest? Tiesiog nenorejo i suda ranku kist.
2013-04-03
-9
Atsakyti
arnas
Kam idomu sekti Valanciuno zaidima visos naujienos ir video vienoje vietoje:

http://www.easyworkhome.com/?u=valanciun...
2013-04-03
+11
Atsakyti
Anonimas
Psichologiskai nesveikas tipelis. ;]
2013-04-03
+5
Atsakyti
Nu baikit nusisneket del ,,perpist galva iskart" ir t.t Dar vaikai 20 meteliu sugebes vyrui pakrauti malku, gi jam ne 60 ar 70, bei treneriu dirbant, turetu but fiziskai stiprus, tad sekmes palinkeciau pries toki sokant, bet kuriam is jusu.

O prie reikalo einant, taip kentet tokiu nesamoniu nereik, apskusk, paviesink kaip dabar buvo padaryta ir jo karjera baigta , jam suzlugdai gyvenima ne jis tau.
2013-04-03
Atsakyti
Yeah
Durnelis tas Biruta, jai tylėjo, snukį perpist tokiam.
2013-04-03
+2
Atsakyti
ShL
nasa rasa
2013-04-03
-2
Atsakyti
JUOKINGA: „Gilvydas yra puikus jaunuolis ir mes jam dėkingi už indėlį mūsų universitetui. Linkime jam viso ko geriausio ateityje, tiek aikštėje, tiek už jo ribų“, – kalbėjo Rutgerso universiteto komandos vyriausiasis treneris Mike'as Rice'as.

O is tikro pasirodo lietuviska kal** vadino ir pan :)) ko jaunimas nesukilo ir nesusparde savo trenerio keista man juk juodukai labai ziaurus........
2013-04-03
+3
Atsakyti
dsfd
Galima i teisma uz kitos salies zmogaus diskriminacija.
2013-04-03
-12
Atsakyti
joOnai jau netoli iki to...


Dar toli..:D
2013-04-03
-10
Atsakyti
arturasss
sezono pradzioje kai rytas S male, reikejo tokio trenerio :D
2013-04-03
-3
Atsakyti
Visiem mum atrodo, kad nervai nebutu laike ir pan, bet kas tada jei duotum tam treneriui? Taigi butum ismestas is komandos, gal kaip kas sake netektum stipkes ir susigadintum krepsininko karjera.. Todel lengva cia sedeti prie pc ir komentuoti :)
2013-04-03
+2
Atsakyti
Low
mop

Į Žalgirį šitą treneriuką. Apie Lietuvą jau šį tą žino, galės paauklėti žalias kales.

Pagal tavo parasymas galima suprasti, kad paaukles visas tavo gimines moterys, tame tarpe ir tavo mamka :)
2013-04-03
-1
Atsakyti
tomas
Salku kazkuo primena :)
2013-04-03
-3
Atsakyti
atomic boy
Ko tai nieko nesigirdi apie Birutos zaidima siais metais, kazin kaip jam sekasi?
2013-04-03
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.