Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Į Kauną atvykusi „Valencia“ nutraukė pergalingą „Žalgirio“ seriją Eurolygoje – 94:82.

Fotogalerija

Po pertraukos aikštėje dominavę Jaume Ponsarnau auklėtiniai per du ketvirčius pelnė net 57 taškus, o visų rungtynių metu atakavo įspūdingu procentu iš žaidimo – 22 iš 30 dvitaškių (73,3 proc.) ir 14 iš 32 tritaškių (43,8 proc.).

Lietuvos čempionų nuo nesėkmės neišgelbėjo labai efektyviai žaidęs Lukas Lekavičius – 9 taškai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 21 naudingumo balas per 18 minučių.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino individualų žalgiriečių pasirodymą pirmąja nesėkme Eurolygoje šį sezoną pasibaigusiose rungtynėse.


Augustine'as Rubitas – 10 balų
21 min., 12 tšk. (6/6 dvit.),  5 atk. kam., 4 išpr. praž., 20 naud. balų.

Nuotr. BNS

Gražu žiūrėti į Rubito transformaciją Kaune! Pirmąjį mėnesį atrodęs lyg žaidėjas su medinėmis kojomis, amerikietis spalio viduryje jau yra vienas pagrindinių „Žalgirio“ rotacijos žaidėjų, savo patirtimi ne tik surenkantis nemažai taškų, bet ir padedantis apsisaugoti gynyboje nuo varžovų. Prieš „Valencia“ Augustine'as turėjo daugiau žaisti vidurio puolėju dėl Martino Gebeno netekties ir šioje pozicijoje pasirodė labai solidžiai – be klaidų atakuotas krepšys ir geros pagalbos komandinėje gynyboje.


Lukas Lekavičius – 9,5 balo
18 min., 9 tšk. (1/1 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), 5 rez. perd., 2 per. kam., 0 kld., 21 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Vos du metimai iš žaidimo ir 21 naudingumo balas! Lekavičius šiuo metu yra pagavęs puikią sportinę formą ir atrodė, jog mače su „Valencia“ krepšininkas buvo per ilgai perlaikytas ant suolo. Lukas yra ypač naudingas tuomet, kai varžovai taiko stepouto arba trapo gynybą, nes savo staigumu sugeba apžaisti oponentų aukštaūgius ir įsiveržęs į baudos aikštelę surasti atakos tęsinį. Vienintelis priekaištas, kurį būtų galima išsakyti lietuviui, tai reikalavimas dar didesnio agresyvumo ir atsakomybės prisiėmimo ant savęs ateityje.


Marius Grigonis – 7,5 balo
30 min., 12 tšk. (1/1 dvit., 2/4 trit., 4/4 baud.), 2 atk. kam., 2 kld., 6 išpr. praž., 15 naud. balų.

Nuotr. BNS

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
21
Tritaškiai
50%
2/4
Baudų metimai
100%
2/2

Marius Eurolygoje toliau išlaiko elitinį pataikymo procentą, tačiau šį kartą tų metimų per 30 minučių prieš Ispanijos klubą buvo tik penki. Galime sakyti, jog Grigonis išprovokavo 6 pražangas, tačiau reikia ir pripažinti, jog „Valencia“ gerai prižiūrėjo kauniečių vedlį bei nepaliko jam daug laisvės improvizacijai. Nebuvo gynėjui lengva ir prižiūrėti Kaliničių, kuris naudojosi savo ūgio pranašumu. Taip pat antroje mačo dalyje žalgirietis šiek tiek buvo išvestas iš kantrybės, kai prarado koncentraciją ir tai kainavo prarastą kamuolį Prepeličiui, o po to įsivėlė ir į Marinkovičiaus provokacijas.


Rokas Jokubaitis – 6,5 balo
16 min., 8 tšk. (1/2 dvit., 2/2 trit.), 1 kld., 3 išpr. praž., 9 naud. balai.

Nuotr. BNS

Statistiškai atrodo, jog Jokubaitis surengė dar vieną gerą pasirodymą Eurolygoje – du pataikyti tritaškiai, 3 išprovokuotos pražangos. Vis dėlto šį sykį lietuvis neišvengė klaidų gynyboje. Ypatingai į akis krito situacijos, kuomet įžaidėjas likdavo asmeninėje gynyboje ir su juo tvarkėsi tiek Prepeličius, tiek Marinkovičius. Taip pat Rokas porą sykių neišlindo iš po varžovų užtvaros, o tai kainavo du Prepeličiaus tritaškius.


Nigelas Hayesas – 6,5 balo
21 min., 11 tšk. (4/10 dvit., 1/5 trit.), 6 atk. kam., 10 naud. balų.

Nuotr. BNS

Hayesui užteko praleisti 21 minutę aikštėje, kad pagerintų savo išmestų metimų iš žaidimo rekordą per vienerias rungtynes (15!). Vis dėlto reikia pripažinti, jog didelė dalis amerikiečio metimų nebuvo paruošti, o kartais jam šypsojosi sėkmė, išgelbėjusi nuo dar prastesnio pataikymo procento. Nigelas porą atakų sėkmingai užbaigė tiksliais metimais paskutinėmis sekundėmis, tačiau ne sykį prametė iš tikrai patogių padėčių ir toliau susidaro vaizdas, jog šio krepšininko pasirodymui daug lemia psichologija. Gynyboje puolėjui taip pat nebuvo lengva ir keliskart jį užatakavo Labeyrie.


Joffrey Lauvergne'as – 6 balai
24 min., 11 tšk. (4/8 dvit., 0/1 trit., 3/4 baud.), 4 atk. kam., 7 naud. balai.

Nuotr. BNS

Sunkios prancūzo rungtynės. Pagrindinis „Žalgirio“ vidurio puolėjas ne tik porą sykių neužbaigė atakų iš puikių padėčių, bet ir turėjo daug problemų gynyboje su Dubljevičiumi, kuris baudė tiek baudos aikštelėje, tiek ant perimetro. Lauvergne'as išmetė ir pirmąjį tritaškį šio sezono Eurolygoje, tačiau akivaizdu, jog aukštaūgio metimo technika per pastaruosius metus pasikeitė ir matomai tai nebus jo ginklu puolime, o tik reta išimtimi.


Artūras Milaknis – 6 balai
20 min., 8 tšk. (1/1 dvit., 2/6 trit.), 3 rez. perd., 5 naud. balai.

Nuotr. BNS

Pritrūko Milo vieno kito tritaškio rungtynėse su „Valencia“. 2 iš 6 nėra labai prastas rezultatas, bet žiūrint į rungtynių kontekstą ir sukurtas progas snaiperiui, tikslių metimų skaičius galėjo būti didesnis. Artūras atliko tris rezultatyvius perdavimus, bet padarė ir grubių klaidų gynyboje, o viena tokių – iki bonuso neprasižengta prieš Kaliničių ir po to sekę du serbo taškai su pražanga.


Steve'as Vasturia – 5,5 balo
13 min., 6 tšk. (2/3 trit.), 1 rez. perd., 2 kld., 5 naud. balai.

Nuotr. BNS

Vasturios rungtynių pradžia su dviem tritaškiais nuteikė pozityviai, tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo viskas. Krepšininkas kelis kartus vėliau neužtikrintai bandė perduoti kamuolį ir klaidų skaičius su tais skersais perdavimais galėjo būti ir didesnis. Taip pat į akis ir vėl krito neužtikrinta amerikiečio gynyba, kurios spragomis naudojosi Marinkovičius.


Thomasas Walkupas – 5 balai
22 min., 3 tšk. (0/3 dvit., 1/4 trit.), 4 rez. perd., 1 kld., 0 naud. balų.

Nuotr. BNS
 
Pirmoje mačo dalyje atrodė, jog Walkupas tikrai gerai vadovauja komandai, bet po pertraukos tai išnyko ir atakos dažnai įstrigdavo oponentų gynybos gniaužtuose. 22 minutės ir 0 naudingumo balų – tai nėra pagrindinio įžaidėjo skaičiai. Žiūrint bendrai, Thomasas turi sunkią sezono pradžią ir tai ypač atsispindi jo pataikyme – 2 iš 10 dvitaškių ir 4 iš 14 tritaškių.
 

Paulius Jankūnas – 5 balai
15 min., 2 tšk. (1/2 dvit., 0/2 trit.), 3 per. kam., 0 naud. balų.

Nuotr. BNS

3 perimti kamuoliai per 15 minučių atrodo solidžiai ir kapitonui dėl gynybos negalime turėti didelių priekaištų. Taip pat sykį puolime Jankūnui pavyko prasiveržti į stipriąją kairę pusę, kur jis yra sunkiai sustabdomas, bet tai ir buvo viskas. Paulius Martino Schillerio ir toliau yra naudojamas ketvirtoje pozicijoje, bet tai nebėra tas krepšininkas, galintis išplėsti aikštelę – per pastaruosius tris sezonus žalgirietis yra pataikęs 4 tritaškius iš 29 (13,7 proc.).

Komentarai:
Aaaa
Jankunui 5 balai? ta prasme grynas 0 buvo, nu max 1. inkaru inkaras
2020-10-23
+6
Atsakyti
Zee
vertinkit ir trenerį!! juk uz rezultata atsakingi ne tik žaidėjai, bet ir didele dalimi treneris. o vakar treneris buvo suvystytas kaip šilta vilna. ispanų treneris po pertraukos sudėliojo viska tiap kaip reikia, o musu tik stebėjo kas vyksta. metimai nepakrito ir Žalgirio nebėra.
2020-10-23
+8
Atsakyti
Georgy Čekovsky
net ir nedideliems kašės expertams akivaizdu jog Jankūnas yra "gerbiama dėle" siurbianti klubo babkes. Vakar pralošem per diletantą Šilerį, kuris keitimus ir žaidėjus leidžia pagal iš ankstinį planą, o ne pagal esamą situaciją ir žaidėjo formą. Kalbu apie 3 kelinį, kurį pradėjo ir užsibuvo aikštėj minusinis rankininkas Walkup, o Lukas silde suolelį su Rokeliu
2020-10-23
-1
Atsakyti
Deivis
Gynejam truksta sveiko naglumo puolime, reikia mesti, atakuoti krepsi tai padetu ir aukstiem po krepsiais. Vien nuosirdumu visko nepaimsi. Gerai kai LT turi tokia gyneju grandi, bet jie nelinke tave "suvalgyti"
2020-10-23
+10
Atsakyti
Trep
Jankunas ir Walkupas didziausios klaidos sia sezona, nei vienas nei kitas nevertas tokiu kontraktu...
2020-10-23
+2
Atsakyti
zalgiris
Valencia Atvyko ir isryskejo pragos Kai Valencia geriau pasigyne uzdare visas pastangas zalgirieciams neveltui 3 Kelini 12-30
2020-10-23
-7
Atsakyti
waltkupas
Walkupas isimuses neranda saves Tai dabar kolkas turi kamsyt garino spraga
2020-10-23
-5
Atsakyti
Linas
Nu žiūrėsim po šio sezono ar vis dar norėsit Walkupo? žaidėjas kuriam yra permokama, puolimo arsenalas tuščias, vadovauti komandai gali tik poziciniame lėtame krepšinyje, kas jam tiko prie Šaro, gynyba pas jį normali, bet ne užtokius pinigus, jei mums reikia tiesiog gynybinio žaidėjo, tai manau pigiau rastumėm už jį gerai besiginantį žaidėją...
2020-10-23
+4
Atsakyti
nesirisa
visiems nuimciau po 2 balus,, ar jus cia suraset balus uz pirmus 2 kelinius?
2020-10-23
+1
Atsakyti
Anonimas
Vietoj garino ir jankuno algu sudejus butu buve galima isigyti lb gera zaideja zaidzianti per trecia ir ketvirta pozicijas. Na bet kaip sakant svogeriu kraste jankunui pinigu negaila.
2020-10-23
-2
Atsakyti
Marek DNP Blaževič
Trys taiklūs suplojimai rankomis, keturi rezultatyvūs rankšluosčių perdavimai
2020-10-23
-1
Atsakyti
hm
Vakar po 2 keliniu viskas kaip ir sauniai atrodė, aisku nerealus taiklumas buvo. Bet as tikejaus, kad trecia kelini prades jokubaitis kartu su luku! Kad greiciu, ir luko floateriais pavarytumem! Dar gal butu buve sansai.. bet aisku gynyba visa zaidima neveike, net ir prie tokio gero taiklumo, mes turejome buti +15-20 po 2 keliniu, taciau nebuvo taip. Pats nesmagiausias dalykas, kaip mes paleidome iniciatyva.. labai greitai, per greitai. Subyrejome per 2-3 minutes.. Tas gasdina. Kodel vasturia pradejo 3 kelini.. lukas turejo pradet!!!
2020-10-23
-5
Atsakyti
Et
O galejo Kalinic buti vietoj Garino
2020-10-23
Atsakyti
Hk22
rubitas imtas kaip PF..nu bet jis jiekaip negali zaisti PF..per letas...gerai kuzminskas yra pasakes apie ji..PF zaisti per letas,kaip centras per zemas
2020-10-23
+1
Atsakyti
uz zalgiri
jankunas, walkup ir hayes turetu gaut po 2. kas del rubit tai nelabai matau kur cia hypint, dare musu prieki in and out valencia zaidejai. o tai kad imete kelis fuksus mazai ka keicia
2020-10-23
+6
Atsakyti
ka
matematika paprasta. Walkupas nesuzaide. Lauvergnas pramete du metimus is po krepsio ir Milas pramete du tritaskius laisvas, to butu uzteke kad galia butu svarstikles ir intriga
2020-10-23
-4
Atsakyti
alioalio
Jankunas: Aciu zalgirio fanai,mano kraujas zalias,as tikras zalgirietis,labai myliu zalgiri...ir uz tai kad myliu zalgiri,pratesiu kontrakta dar dviems sezonas,uz menkus 700K euru per du metus.....;)
2020-10-23
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Valensijos Basket
48%
30/62
Metimai iš žaidimo
58%
36/62
24
Atkovoti kamuoliai
34
16
Rezultatyvūs perdavimai
25
6
Perimti kamuoliai
3
56%
19/34
Dvitaškiai
73%
22/30
93
Naudingumas
113

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
12 PTS
3/5 FG
4/4 FT
Bojan  Dubljevic
16 PTS
6/8 FG
2/2 FT
Nigel  Hayes
6 REB
4 DREB
2 OREB
Mike  Tobey
6 REB
5 DREB
1 OREB
Lukas  Lekavičius
5 AS
0 TO
18 MIN
Sam  Van Rossom
8 AS
1 TO
25 MIN
Lukas  Lekavičius
21 EFF
100% 2P%
100% 3P%
Bojan  Dubljevic
21 EFF
100% 2P%
50% 3P%