Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

JAV sporto giganto „The Ringer“ žurnalistas Kevinas O'Connoras sudarė artėjančios NBA naujokų biržos geriausių žaidėjų trisdešimtuką, kuriame atsidūrė Rokas Jokubaitis.

Rokas Jokubaitis

Rokas  Jokubaitis
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 20
Ūgis: 192 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Mažeikiai, Lietuva

Kauno „Žalgirio“ talentui sąraše buvo skirta 30-oji pozicija, o jo žaidimo stilius palygintas su čeku Tomašu Satoransky.

Pikenrolų kūrimas yra neišnaudota terpė jo tobulėjimui, – rašo O'Connoras. – Jis puikiai jaučia komandos draugus, klaidinamais judesiais susikuria daugiau erdvių bei tiksliai perduoda kamuolį. Dėl savo ūgio jis turi pranašumą prieš savo pozicijos krepšininkus.“

„Ateityje jis turėtų solidžiai atakuoti iš toli, nes gerai realizuoja metimus iš vidutinio nuotolio, taip pat naudoja floaterius bei solidžiai realizuoja baudas, – toliau lietuvį gyrė JAV žurnalistas. – Jokubaitis agresyviai užbaigia atakas ir gali atakuoti krepšį vienodai gerai tiek kaire, tiek dešine ranka.

Taip pat jis yra aktyvus ir protingas gynėjas ir jei patobulins savo greitį, lietuvis gali tapti solidžiu kamuolio spaudėju.“

20-metis įžaidėjas iš O'Connoro taip pat sulaukė ir kelių pastabų.

„Jis turi patolinti savo metimą po driblingo iš distancijos, kad galėtų solidžiai pataikyti iš trijų taškų zonos. Jokubaitis nuolat įeina giliai į baudos aikštelę ir sustojęs meta iš vidutinio nuotolio, vietoje to, kad atšoktų ties tritaškio linija. Taip pat jam dar trūksta atletinių savybių, kuriant komandos draugams progas“, – rašoma „The Ringer“.

Pirmoji reitingo vieta atiteko Cade'ui Cunninghamui, devintas liko turkas Alperenas Sengunas, 27-as – „Real“ talentas Usmanas Garuba.

Primename, kad naujausiame ESPN sudarytame potencialių NBA naujokų reitinge Jokubaičiui buvo skirta 42-oji vieta.

Šiame Eurolygos sezone Jokubaitis sužaidė 31-erias rungtynes, per kurias fiksavo 7 taškų (39 proc. trit.), 2,5 rezultatyvaus perdavimo, 1,7 atkovoto kamuolio ir 6,9 naudingumo balo statistiką.

LKL pirmenybėse įžaidėjas renka po 8,4 taško, 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei 9,5 naudingumo balo.

Komentarai:
Realus
nusisnekejo biski. kaip tik is po driblingo metimas geras, o ne floateriai.
2021-05-07
+3
Atsakyti
Ringeris
Nebus to Jokubo nei top 30 nei top 50.
2021-05-07
Atsakyti
Antanas
prognozuoju Dzoukui 16 picka, iskart uz top15 picko
2021-05-07
+8
Atsakyti
O koks Rubio ar G. Dragic Roko metų buvo kažkokie fenomenai kaip Doncic? Buvo talentingi, jauni žaidėjai, su laiku tobulėjo ir įsitvirtino NBA. Nei Europoj nei NBA niekam per galvas nešokinėjo ir dviženklių taškų nerinko. Rokui irgi viskas prieš akis.
2021-05-06
Atsakyti
Anonimas
Bresta stambus Sandoris Jokubaitis ant Barcelonos Slenkcio ?
2021-05-06
-1
Atsakyti
Nuomone
Su visa pagarbai Rokui,jam NBA BE SANSU ....... Pasaukti pasauks bet ka jis ten veiks,nespankit 😷😷😷
2021-05-06
-6
Atsakyti
aio
jei pagerintu tritaski ir ismoktu step back daryti ale doncic ar harden ir mestu juos po step back apie 35% tai taptu elitiniu gynejiu europoje...aisku driblingas ne pats geriausias..europoje to uztenka..bet nba taip lengvai neapeis varzovu kaip eurolygoje
2021-05-06
+17
Atsakyti
Tomas
Viskas puiku, bet: 1) "Dėl savo ūgio jis turi pranašumą prieš savo pozicijos krepšininkus" - 192cm ne tas ūgis, kuris duotų baisų pranašumą savo poziciją, ypač dar kai nesi atletiškas; 2) "gali atakuoti krepšį vienodai gerai tiek kaire, tiek dešine ranka" - rimtai??? Nes aš matau tik dominuojančią kairę ranką tiek veržiantis, tiek užbaiginėjant. Suma sumarum: Rokas maladec, linkiu sėkmės ir palaikau, bet nereikia užsisvaigt nuo O\'Connoro vertinimo. Viena yra žurnalisto rašliava, o kitkas - krepšinį giliau išmanančių skautų ir trenerių mintys. Tegul tik vaikis tobulėja, kad ir kur tai būtų.
2021-05-06
+5
Atsakyti
Anonimas
as galvoju reikia bandyt jam kol yra galimybe. cia jeigu primyzes sedesi, bijosi, negriebsi to sanso tai greit ir nebus jo. tegul varo ir bando laime. o i ta europa gryzti visada galima bus.
2021-05-06
+1
Atsakyti
Adekvstus
bolmaro pasauktas pernai 10, o mete po 2.7 tasko
2021-05-06
+3
Atsakyti
Mokytojas
Nuostabus vertimas viso straipsnio. Geriausias vertimas čia: lietuvis gali tapti solidžiu kamuolio spaudėju
2021-05-06
-1
Atsakyti
Tas The Ringer
paims ir modifikuos Rokelio raumenu skaidulas,pasidarys greitas kaip Bolt,ir staigus kaip Larkin.Be to,ydiegs y smegenis LArry Birdo lusta su atminties kortele.Ir nusileis ant marijos zemeles naujasis Jordan.Gryzus is sapnelio,reiketu lkle kazka dar aplenkt,nebijot begt y prieky
2021-05-06
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.