Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį iš Rusijos grįžęs Kauno „Žalgiris“ jau ruošiasi pirmajai dvigubai savaitei ir išvykai į Belgradą, kur antradienį susitiks su vietos „Crvena Zvezda“. Kaip ir įprasta, vyriausiasis kauniečių treneris Martinas Schilleris pasidalijo mintimis prieš būsimą akistatą.

„Pasiruošimas vyksta įprastai. Žinoma, turime mažiau laiko ruoštis, tačiau su šia situacija esu susidūręs anksčiau, taigi negalėčiau pasakyti, kad jaučiuosi visiškai neįprastai“, – apie pasiruošimą dvigubai Eurolygos savaitei sakė Schilleris.

„Pirmiausia „Crvena Zvezda“ komanda turi dinamišką gynėjų duetą, – apie būsimą varžovą sakė „Žalgirio“ strategas. – Langstonas Hallas, Jordanas Loydas, Torrianas Waldenas – visi jie yra dinamiški žaidėjai ir treneris Saša Obradovičius mėgsta taip lipdyti savo komandas. Antra, jie ginasi agresyviai visoje aikštelėje, taigi šie du aspektai apibūdiną jų ekipą.“

„Crvena Zvezda“ pirmajame Eurolygos ture 63:77 nepasipriešino Stambulo „Fenerbahče“, tačiau antrose rungtynėse 90:73 nepaliko vilčių Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams. Paklaustas, kas lėmė tokį skirtingą rezultatą, strategas sakė, kad tai sezono pradžia ir komandos nuolat gerina savo žaidimą.

„Tai yra gera ir gerai treniruota komanda, turinti talento. Mes šioje lygoje neturime komandų, kurias būtų galima lengvai nugalėti. Eurolygoje nėra pokštų ir kūdikių – kiekvienos rungtynės būna atkaklios. Tai dar tik sezono pradžia, visi ieško savojo žaidimo ir tai iš dalies galėtų paaiškinti tokius rezultatus.

Vienas rungtynes žaidi Turkijoje, tuomet grįžti į Serbiją, žaidi rungtynes ir taip gerini savo žaidimą“, – komentavo specialistas.

Paklaustas, ką reikės padaryti norint sustabdyti „Crvena Zvezda“ vedlį Jordaną Loydą, Schilleris akcentavo svarbą atkirsti jį nuo kamuolio.

„Jordanas yra labai dinamiškas taškų rinkėjas. Per jį eina daug derinių, tad pagrindinė užduotis bus rasti tinkamą žmogų, kuris galėtų gintis prieš jį. Turėsime stengtis, kad kamuolys jo rankose būtų kaip įmanoma rečiau, kas ne visada yra įmanoma, bet turėsime stengtis tai padaryti ir jį varginti.

Taip pat privalėsime neleisti jam atlikti lengvų metimų ir versti jį rinkti sunkius taškus veržiantis link krepšio, vietoje to, kad jis atliktų laisvą metimą“, – apie „Crvena Zvezda“ lyderio sustabdymą sakė Schilleris.

Per pirmąsias dvejas rungtynes Belgrado komanda išmetė daugiau tritaškių nei dvitaškių. Schilleris pabrėžė, kad tai akcentuoja savo auklėtiniams, bet tuo pačiu žiūri ir į savąjį kiemą.

„Tai yra tai, ką pabrėžiame, tačiau apie tai kalbame ne tik ruošiantis rungtynėms, bet ir tuomet, kai kalba eina apie mūsų pačių žaidimą. Mes nebūtinai norime mesti daugiau tritaškių nei dvitaškių, bet norime atlikti laisvus tolimus metimus. Panašu, kad šiuo klausimu jie funkcionuoja itin panašiai“, – sakė Schilleris.

„Žalgirio“ strategas neturėjo gerų naujienų dėl Patricio Garino, kurio būklė nėra pagerėjusi.

„Jis vis dar negali žaisti. Patricio negali žaisti nei LKL, nei Eurolygoje bei nežinome, kada tiksliai jis galės grįžti į aikštelę. Kaip ir sakiau, jo situacija pablogėjo ir tas pablogėjimas yra didesnis nei mažesnis“, – baigė „Žalgirio“ treneris.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ paskelbė, kad Joffrey Lauvergne‘ui buvo diagnozuotas koronavirusas. Visgi šis testas buvo klaidingas – kiti du testai parodė neigiamus rezultatus ir krepšininkui buvo leista prisijungti prie komandos. Situaciją prisiminęs Schilleris teigė, kad jam teko prisitaikyti prie esamos padėties.

„Turėjome prisitaikyti. Kaip ir matėte, starto penkete rungtynes pradėjo Martinas Gebenas. Žinoma, Rubitas žaidė penktu numeriu ir nesitraukė į ketvirtą poziciją. Tai buvo pagrindinis pokytis“, – komentavo strategas.

Paklaustas, ar dabartinė situacija su koronavirusu Eurolygos klubuose verčia nerimauti likusią komandą, Schilleris teigė, jog daro viską, kad jo ekipa neužsikrėstų.

„Asmeniškai aš viruso nebijau ir nenoriu pasakyti, kad esu drąsus ar panašiai. Darau viską, kad neužsikrėsčiau virusu, gerbiu visas (taisykles), tačiau aš nebijau. Dabartinė situacija yra tokia, mes priėmėme šį darbą ir žinojome, jog rungtynės vyks nepaisant visko.

Mes turime saugotis, būti protingi ir darome viską, kad būtume sveiki. Žiūrint į dabartinę padėtį, galima matyti, jog neužsikrėtusios komandos turi daugiau šansų laimėti nei įprastomis aplinkybėmis. Nenoriu būti suprastas klaidingai ir mes gerbiame esančias taisykles bei nebandome pasakyti, jog virusas nėra pavojingas“, – teigė „Žalgirio“ vyr. treneris.

„Mes visada taikome aukščiausio lygio saugumo priemones, nuolat atliekame testus, įskaitant vidurnaktį, kai grįžome iš rungtynių Rusijoje. Taip pat atliekame testus prieš išvykas ir darome pakartotinius testus, dėl ko susiklostė Joffrey situacija.

Tai buvo klaida ir klaidos įvyksta – mes nieko nekaltiname. Situacija yra sudėtinga ir šiuo metu niekas neturi daug patirties. Jeigu kažkieno testas yra teigiamas, mes gerbiame tokį sprendimą ir atskiriame žaidėją nuo komandos. Visi dėvi kaukes, nuolat plauname rankas ir darome viską, ką galime“, – sakė Schilleris.

Komentarai:
In vino veritas
Nu rungtynes su Zvezda parodys dabartini tikraji Zalgirio pajeguma. Ziauriai gaila del Garino. Surizikavo, tikedamiesi, kad viskas pavyks pagal plana, bet nepavyko. Bet problema yra ir ja reikia sprest, nes ilgai be tikro SF zaist negalim. Tai yra akis badanti silpna vieta ir per ja mus skaudziai mus. Dabar reikia kurybisku sprendimu, gal kazka isnuomot (Vasturia), su Garino dar nusideret del kontrakto ir uz sutaupytus eurus pirkt nauja SF? Bet kazka daryt Zalgirio vadovams reikia, tuo labiau, kad yra dar zaideju, kurie, svelniai tariant, neblizga ir tu skyliu sudety dar papildomai atsiranda.
2020-10-13
+5
Atsakyti
Wolf
nu sorry sf pozicija ir taip silpna tai gal atleiskit garino ir ieskokit kito legionieriaus ???Db moka 400k i ora.O naudos 0
2020-10-12
-1
Atsakyti
Podkastas
Podkaste ar Urbonuse gal Pakalbes Apie Garino ka mano
2020-10-12
-2
Atsakyti
Biudzetas
palei Biudzeta ir Paime Garino Su Trauma pigesnis
2020-10-12
-9
Atsakyti
Aha
vienu zodziu viskas ir visi dinamiski pas Shileri
2020-10-12
-26
Atsakyti
djgaffer
Zvezda yra neprognozuojama komanda.Atrodo,žaidė savo aikštėje be žiūrovų,tai čia jau kaip ir pliusas varžovams.Bet gavosi baskų sutriuškinimas.Loydas matosi bus lyderis sezone,laisvės daug gauna.Po krepšiu Kuzmičius yra,tai Lauvergne\'ui teks pavargti.Na,tikėkimės viskas bus gerai.
2020-10-12
+2
Atsakyti
Nera ko laukti
Tai reik Papildymo Bus Kaip su Kulvieciu Tegul iesko Naujoko
2020-10-12
-2
Atsakyti
cgfg
Traumuotas uz 400 tūkst. ir dar vienas pensininkas už 400 tūkst. - metų organizacijos apdovanojimas.
2020-10-12
-11
Atsakyti
Anonimas
noreciau paklausti zurnalistu kodel nepaklausiat motiejuno ka nebuvo ka pirkti uz tokius pinigus tik traumuota zaideja bet kaip visa laika apie zalgiri tik gerai arba nieko
2020-10-12
+1
Atsakyti
uz zalgiri
reikia aciu pasakyt genialiam vadybininkui pmo uz traumu maisa kainuojanti 400k. o zurnalistai visai memes, bijo paklaust kodel maskvoj prie tokio tragisko aukstu pasirodymo nebuvo rasta laiko blazevic,vietoj to uzdavineja sabloninius klausimus apie korona ir kita bulshit
2020-10-12
+2
Atsakyti
alioalio
Prajuokino,kitam portale zmogus sako,vistiek gi draudimas moka jam alga...lol nuo kada traumuota zaideja draudzia nuo traumu?? cia mazdaug zmogus su sulauzyta ranka ateina i draudimo kompanija ir sako,noriu apsidrausti nuo rankos luzio..... ;PPP
2020-10-12
-2
Atsakyti
Garino
Gal laikas i jo vieta ieskot kito SF?
2020-10-12
-5
Atsakyti
Anonimas
400 000 traumuota zaideja pirkti va cia tai genijai idomu kas cia taip sugalvojo
2020-10-12
Atsakyti
ATI
Garino pirko i Ules vieta, tai realiai Zalgiris zaidzia be Ules pamainos, vadinas yra DAUG silpnesnis nei pernai.
2020-10-12
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.