Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Utenos „Juventus“ visas rungtynes kaip lygūs su lygiais kovojo su Kauno „Žalgiriu“ ir krito tik po netaiklaus Martino Gebeno tritaškio paskutinę rungtynių sekundę. Po dvikovos uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas apgailestavo dėl paleistos progos.

Foto galerija

„Blogai – nelaimėjome prieš „Žalgiri“, – reziumavo „Juventus“ strategas. – Tokios galimybės nutinka ne taip dažnai, kai žaidi gerai, rizikuoji ten, kur nori, „Žalgiriui“ nesiseka, jie pavargę. Labai gaila, kad nepavyksta užkabinti tokių rungtynių. Niekas neatsimins, kad „Žalgiris“ gale pabėgo ir laimėjo. Gaila šitų gyvenimo akimirkų. Jiems atiduoti vienas rungtynes nebūtų problema.“

Čia pat „Juventus“ strategas atkreipė dėmesį į mestų baudų skirtumus.

„Mes metėme 11 baudų, „Žalgiris“ – 26, taip įdomiai, jeigu supratote tarp eilučių. Jokių būdu nesakau, kad blogas teisėjavimo lygis, bet vienas teisėjas tikrai bijojo švilpti. Užaugi, kai būni drąsus, kas bebūtum: ar teisėjas, ar treneris, ar direktorius. Po klaidų gaunu techninę ir tai užknisa. Šiaip neblogas teisėjavimo lygis, bet mane tie dalykai erzina. 

Laimėjo stipresnė komanda. Šaras vienas kainuoja daugiau nei mūsų visas biudžetas. Žinome, ko vertas „Žalgiris“ ir kokie žaidėjai surinkti. Smagu duoti kovą. Kalėdinis stalas bus neblogas, bet nepasieki pergalės, o esminis dalykas yra nugalėti.“

Urbonas turėjo omenyje antrajame kėlinyje gautą techninę pražangą, kai protestavo dėl teisėjų užfiksuoto taisyklių pažeidimo prieš Leo Westermanną. Kauniečiai sumetė visas tris baudas.

Mačui teisėjavo Tomas Jasevičius, Gintaras Mačiulis ir Mantas Butvilas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
18
Baudų metimai
89%
8/9
Rezultatyvūs perdavimai
3

„Juventus“ galėjo išplėšti pratęsimą, bet 22 taškus pelniusio Gebeno tritaškis prieš pat finalinę sireną skriejo pro šalį.

„Gaila, kad neįkrito tritaškis, nes jis puikiai pataiko, ne prasčiau nei Runkauskas. Mes planavome, kad jis gauna, pagąsdina, bet nepataikė. Yra kaip yra, – sakė Urbonas. – Mačiau, kad Martinas visas degė noru parodyti, kad yra vertas „Žalgirio“ vardo. Sužaidė pirmas tokias solidžiai geras rungtynes. Kaip ir kiekvienas naujokas, pagal mano teoriją pradeda žaisti aplink naujus metus. Pradėjo suprasti, ko nori treneris.“

Urbonas pasidžiaugė ir Tomo Dimšos pasirodymu – nuo suolo pakilęs gynėjas surinko 20 taškų – daugiausiai šį sezoną. Iki tol jis per 12 dvikovų apskritai niekada nebuvo pelnęs dviženklio taškų skaičiaus.

„Jis parodė, dėl ko mes kantriai jo laukėme, – sakė Urbonas. – Jis gali žaisti aukščiausiu lygiu prieš „Žalgirį“, kur geri gynėjai, kur žmonės laksto su pečiais, į kameras netelpančiais. Jis gali ten žaisti ir tai parodė. Jis atvažiavo žymiai vėliau ir reikėjo pramušti kamštį. Labai dėl jo džiaugiuosi, labai jo reikėjo.“

Komentarai:
Šlangdongas
Urbonas rimtai galvoja, kad jie turėjo šansą? :)) Žalgiris susiėmė kada reikėjo ir tiek.
2018-12-23
+2
Atsakyti
Anonimas
Teisejai vel istempe zalia smarve, gaila kad taip apvoge mano miesto komanda
2018-12-23
+1
Atsakyti
djgaffer
Antano nebuvo,nes jam trauma pilvo atsinaujino,todėl ir neregistravo.Lengvų rungtynių ir nereikėjo tikėtis po tokios EL savaitės.Svarbu pergalė yra.Bet Urbono pasakymas tai įdomu.Tipo Žalgiris turėjo rungtynes atiduodi?Čia kas-labdara kažkokia?Turėjo Juvė progą,ja nepasinaudojo.O dovanų tikrai nieks nedalins.
2018-12-23
-1
Atsakyti
ZU
Silpnai, labai silpnai.. "Jiems atiduoti vienas rungtynes nebūtų problema" - taip, nebutu. Bet kodel reiketu atiduoti? Vertetu kokiam rytoj atiduoti, nors ir nenusipelno. Bent zaidejai liktu sveiki.

Juventusas gi ne ubagai ir ne rytas, patys gali laimeti.
2018-12-23
-18
Atsakyti
Kazkas
Taip būna neregistruoja gerų žaidėjų šiandien kavaliausko neregistravo manyčiau būtų neregistravę ir jankūno su woltersu jei jie sveiki būtų buvę
2018-12-23
+1
Atsakyti
to kazkas
kokiu zaideju? Jankuno, Ednio, Einikio?
2018-12-23
Atsakyti
Kazkas
Zalgiris tikrai neblogai paprakaitavo siose rungtynese beje jau jasikevicius isigudrina ir zaideju neregistruot
2018-12-23
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Utenos Juventus
43%
22/51
Metimai iš žaidimo
51%
27/53
22
Atkovoti kamuoliai
33
16
Rezultatyvūs perdavimai
18
13
Perimti kamuoliai
13
76
Naudingumas
72
18
Pražangos
25

Rungtynių žaidėjai

Aaron  White
15 PTS
6/11 FG
2/2 FT
Martinas  Geben
22 PTS
9/15 FG
3/4 FT
Aaron  White
5 REB
3 DREB
2 OREB
Martinas  Geben
14 REB
12 DREB
2 OREB
Leo  Westermann
4 AS
4 TO
21 MIN
Tomas  Dimša
7 AS
5 TO
31 MIN
Derrick  Walton
18 EFF
100% 2P%
20% 3P%
Martinas  Geben
26 EFF
62% 2P%
50% 3P%