Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgirio“ komanda į Eurolygos antrojo turo rungtynes su Maskvos srities „Chimki“ ekipa išvyko be vidurio puolėjo Joffrey Lauvergne'o. Prancūzas liko Kaune, nes vienas iš COVID-19 testų buvo parodęs teigiamą rezultatą, skelbiama klubo pranešime spaudai.

Joffrey Lauvergne

Joffrey  Lauvergne
Joffrey  Lauvergne
MIN: 20.7
PTS: 13 (66.67%)
REB: 3
AS: 0
ST: 1
BS: 0
TO: 1
GM: 1

Žalgiriečiai yra nuolat tikrinami dėl COVID-19. Visiems komandos nariams testai buvo atlikti prieš praėjusios savaitės kelionę į Graikiją ir grįžus iš jos prieš sekmadienio „Betsafe-LKL“ rungtynes. Abiejų testavimų rezultatai visiems komandos nariams buvo neigiami.

Artėjant rungtynėms su „Chimki“, žalgiriečiai dar kartą buvo patikrinti trečiadienį. Ketvirtadienį ryte „Žalgiris“ sulaukė pranešimo, kad visų komandos narių testų atsakymai yra neigiami. Visgi prieš pat komandai pradedant kelionę į Rusiją buvo gautas patikslintas pranešimas, kad Lauvergne'o testo atsakyme įsivėlė klaida ir testas yra teigiamas.

Lauvergne'as nedelsiant buvo izoliuotas nuo komandos, kuri ėmėsi visų būtinų saugumo priemonių. Likusiems komandos nariams buvo atlikti pakartotiniai testai, dar kartą parodę neigiamus rezultatus.

Pačiam prancūzui pakartotinis testas dar kartą bus atliktas penktadienį. Lauvergne'as jokių koronavirusui būdingų simptomų nejaučia ir liko izoliuotis namuose. Į Rusiją vykstančiame komandos dvyliktuke jį pakeitė Marekas Blaževičius.

Grįžus iš Maskvos žalgiriečiams dar kartą bus padaryti COVID-19 testai.

Sekmadienį kauniečių laukia LKL rungtynės išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o kitą savaitę – dvejos Eurolygos rungtynės. Antradienį „Žalgiris“ rungtyniaus Belgrade su „Crvena Zvezda“ komanda, o ketvirtadienį numatomas Eurolygos startas „Žalgirio“ arenoje, kai į Kauną atvyks Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

Dėl vieno užsikrėtimo atvejo komandoje bus nukeltos „Žalgirio“ ir Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ rungtynės LKL, kurios turėjo įvykti sekmadienį.

Remiantis prieš sezoną paskelbtais LKL nuostatais, komandoje diagnozavus apsikrėtimą COVID-19 virusu, asmuo privalo būti izoliuotas, karantinas įvedamas ir visam klubui. Tokiu atveju komanda mažiausiai 14 dienų iškrenta iš čempionato, o jos rungtynės nukeliamos.

Komentarai:
...
isivele klaida ir is karto nenustate... blet jei jau klastojo tai bent kokiam Blazevic ar jankunui galejo irasyt o ne pagr centrui kuris puikioj formoj
2020-10-09
+4
Atsakyti
Anonimas
nevetrinkit komentaru nuopisos lai zino zmones tiesa kaip yra istikro
2020-10-09
Atsakyti
tik nereikia myzt i bata
Xuimkai tai be Monro ir Mikio
2020-10-09
-6
Atsakyti
Labai blogai vienas Žalgirio lyderiu ir pagrindinis cenrtas. Geben teks pagrindinis kruvis. Mareko tikrai neleis nes net nezaide nei vienu runktiniu LKL. Isvis turbut Mareko net nesiveš i rusina
2020-10-09
+2
Atsakyti
Anonimas
Monroe irgi vėl iškrito, tai tas ant to.
2020-10-09
-2
Atsakyti
Priekis
Bus nelengva Su Rubit Geben Blazeviciu neaisku ar isbandys
2020-10-09
Atsakyti
Lol
tie testai visada teigiama rodo, niekas nekelia klausimo apie ju patikimuma
2020-10-09
+2
Atsakyti
rr
Geras pasakymas, įsivėlė klaida, Jūsų testas teigiamas. Tie pigus testai čia dar pridirbs.
2020-10-09
+8
Atsakyti
Anonimas
Kosmarek,gal isbegs i aikstele?
2020-10-09
-3
Atsakyti
mo123
na ir gerai kad nebus,atsiras proga Geben ir Rubit pasitempt, apie Janki ir Marek nekalbu, is ju tiketis maziausiai reiktu. Tarp kitko Geben pernai visai gerai pakeite Landale, nors varikliukas buvo visad Leday, bet vistiek.
2020-10-09
+4
Atsakyti
realiausia
Kad nuom macroniniu prancuzu ir bus uzsikretes, vienintelis is komandos ten buvo. Kad testai parodytu reik laiko
2020-10-09
+10
Atsakyti
Anonimas
nustate makarona virusa kad islygintu jiegas siemet visi bapkiu pasirinks
2020-10-09
-1
Atsakyti
Kosmaras
Jankunas Rubitas bus nelengva atstovet neaisku ar rizikuos Blazeviciu ar sedes ant suolo del skaiciaus Geben nedaug minuciu
2020-10-09
+6
Atsakyti
Audrius
sveiki, as nieko pries Rusijos klubus, tikrai seku Kimkius, CSKA, bet prasyciau!!! reikia zaisti varzybas, nuraso pati geriause zaideja. du neigimi, 1 pozityvas, reiskias va yra! gal uztektu tu nesamoniu ir realiai leistu susiplakti, o ne durniukus volioti, abu klubai juodi arkliukai, reikalaujantys prieziuros, o ne arklidziu reikalaujantys priziuretuju, remeju pagalbos su tokiom nesamonem
2020-10-09
-3
Atsakyti
Klaidos
simptomu nejaucia bet vistiek tenka izoliuotis is pakartotinu testu
2020-10-09
Atsakyti
ddadu
Kiek tiesos neaisku,bet kai kurie saltiniai pranesa,kad Lenkijos atstovas Marek Blazevic diena pries skrydi,pasamde laisvo elgesio mergina uzsikretusia Covid-19 ir nuvede i Prancuzo isnomuojama buta,idomu jei pranesimai pasitvirtins,kaip zalgiris reguos,kad zaidejai tokes kvailystes daro
2020-10-08
-3
Atsakyti
Varp-Elis
Kad sitie testai (ne tik Lietuvoje) yra nesusipratimas o loterija. Pirmadieni istyre nieko, treciadieni nustate kad virusas bet jokiu simptomu nera, penktadieni istyrus vel nieko neras bet zaist vis tiek negali :D
2020-10-08
+4
Atsakyti
Atom
Ant kiek apie nieka tie testai. Zmogus visa laik juk treniravosi, kontaktavo su komandos draugais ir pan ir niekas kitas "neserga" tik jis. Cia lempiniai atsakymai tiesiog del teigiamumo yra. Nejaucia simptomu nera ir viruso.
2020-10-08
-19
Atsakyti
aha
Čia bus testo klaida, tai jau nekartą yra buvę, padarys pakartotinai ir bus sveikas
2020-10-08
-5
Atsakyti
Qq
o tai ne sitas pietavo su prezidentais?
2020-10-08
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.