Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Tinklalapis „BasketNews.lt“ šeštus metus paeiliui apžvelgia perspektyviausius šalies žaidėjus, o šį kartą supažindinsime jus su 2002 metų gimimo Lietuvos talentais (U18), kurių artėjančią vasarą Turkijoje turėjo laukti iššūkis Europos čempionate, tačiau dėl susidariusios situacijos pasaulyje turnyro likimas nėra aiškus.

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Komanda: Kauno Žalgiris-2
Kauno Žalgiris-2
Pozicija: PG, SG
Amžius: 17
Ūgis: 195 cm
Svoris: 76 kg
Gimimo vieta: Panevėžys, Lietuva

Įdomu, jog šios kartos perspektyviausiųjų trejetukas apklaustiesiems abejonių nekėlė, o jų išsidėstymas taip pat visų trenerių buvo pateiktas vienodai.

Taip pat pažymėtina, jog per metus perspektyviausių žaidėjų penketuke pasikeitė tik vienas krepšininkas, o trejetukas – nepakito.

Perspektyviausių šalies jaunuolių reitingą „BasketNews.lt“ tradiciškai sudaro konsultuojantis su jaunimo treneriais, gerai susipažinusiais su Lietuvos talentų galimybėmis. Pažymėtina, jog reitingas sudarytas atsižvelgiant ne į šių dienų rezultatus, o į krepšininkų perspektyvą ateityje.

Arti patekimo į dešimtuką buvo Matas Mačijauskas ir Martynas Tamulevičius, praėjusiais metais atitinkamai buvę 10-oje ir 9-oje pozicijose.

Nuotr. Neptūnas
 

10.

Kornelijus Zikas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Komanda

   2002-08-12 Klaipėda  202 Puolėjas „Neptūnas-Akvaservis“

Kairiarankis puolėjas dar praėjusiais metais nebuvo reitinge, tačiau debiutas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) bei galingas žaidimas Regionų krepšinio lygoje (RKL) atkreipė trenerių dėmesį.

Klaipėdos „Neptūne-Akvaservis“ epizodinį vaidmenį turėjęs Zikas buvo komandos lyderis trečioje uostamiesčio klubo piramidės ekipoje ir RKL rinko solidžią 14,4 taško, 6,8 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 18,2 naudingumo balo statistiką.

Tarp bendraamžių (U18) Moksleivių krepšinio lygoje (MKL) pirmaujančiai Knašiaus KM ekipai atstovaujantis klaipėdietis taip pat yra jos lyderis – vid. 14,4 taško, 9,2 atkovoto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 21,3 naudingumo balo.

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Mantas  Rubštavičius
MIN: 23.3
PTS: 13.75 (61.7%)
REB: 1.5
AS: 2
ST: 1.5
BS: 0.25
TO: 2.25
GM: 4

202 cm ūgio puolėjas pasižymi išskirtiniu krepšinio jutimu bei yra apdovanotas fizinėmis savybėmis, o tai jam leidžia žaisti per kelias pozicijas.

Vis dėlto taisytinų dalykų Ziko žaidime daug – kairiarankiui reikia gerinti žaidimą silpnąja ranka, taip pat tobulinti individualius įgūdžius, kurie šiai dienai nėra išskirtiniai, bei koncentruotis į fizinį pasiruošimą, kurio nebuvimas trukdo užtikrinčiau žaisti kontakte.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta
 

9.

Dominykas Stenionis

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Komanda

   2002-07-03 Kaunas 179 Gynėjas „Žalgiris-2“

Nedidukas kaunietis nenustoja stebinti trenerių ir pirmą kartą pateko į savo kartos perspektyviausių žaidėjų reitingo dešimtuką.

179 cm krepšininkas iš pradžių buvo įtrauktas į „Žalgirio“ RKL komandos sudėtį, tačiau sužaidęs vos vienerias rungtynes persikėlė į antrąją komandą, kur puikiai užsirekomendavo treneriui Arvydui Gronskiui.

Įžaidėjas NKL 6 kartus pasiekė bent 18 naudingumo balų ribą, o jo statistika šiose pirmenybėse buvo solidi – 7,4 taško, 2,9 rezultatyvaus perdavimai ir 9 naudingumo balai per 14 minučių.

Eurolygos jaunimo turnyre krepšininkas „Žalgirio“ ekipai pelnė po 6,8 taško, atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 8 naudingumo balus.

MKL pirmenybėse krepšininkas sužaidė trejas rungtynes ir per jas spėjo įrodyti, kad yra išaugęs moksleivių lygos marškinėlius – vid. 24,3 taško, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 27,3 naudingumo balai.

Gynėjas yra solidus metikas (41,4 proc. trit. NKL) bei pasižymi gera kamuolio varymo technika. Taip pat Stenionis geba patikimai kurti žaidimą, o didžiausia jo stiprybė – atsidavimas ir aistra žaidimui, kurios iš jo niekas neatims.

Kaip didžiausia įžaidėjo silpnybė išlieka ūgis, o taip pat kauniečiui stinga greičio, kuris galėtų kompensuoti anksčiau minėtą trūkumą.

Stenioniui didžiausias pavyzdys turėtų būti Lukas Lekavičius, kuris ne kartą tildė skeptikus, karjeros pradžioje pirštais baksnojusius į jo ūgį.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta
 

8.

Matas Repšys

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Komanda

   2002-01-28 Klaipėda 205 Puolėjas „Žalgiris-2“

Klaipėdietis demonstravo galingą žaidimą RKL, tačiau per metus iš penktosios reitingo vietos nusirito į aštuntąją. 

Apklaustieji tikino, jog puolėjas turi puikų kūną, tačiau, kad jis būtų išnaudojamas aikštėje, reikia gerinti daugelį individualių įgūdžių.

Su Mindaugu Kuzminsku palyginimų sulaukęs Repšys nepasižymi tvirtu charakteriu tiek aikštėje, tiek už jos ribų, o dėl to vengia kontakto ir stokoja lyderio savybių.

Kaip 205 cm ūgio puolėjo stiprybę be puikaus kūno sudėjimo treneriai išskyrė krepšininko metimą, kas jam vyrų krepšinyje leistų būti idealiu šiuolaikiniu sunkiuoju kraštu.

Pernai kojas RKL apšilęs Repšys šiemet buvo „Žalgirio-3“ lyderis, vidutiniškai per rungtynes pelnęs po 17,1 taško, atkovojęs po 5,3 kamuolio ir rinkęs po 18,3 naudingumo balo.

Repšys epizodiškai rungtyniavo ir NKL, o Eurolygos jaunimo turnyre buvo vienas iš žalgiriečių lyderių – 10,8 taško ir 2,8 atkovoto kamuolio.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta
 

7.

Kasparas Jonauskas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Komanda

  

2002-01-25

Kretinga

200

Gynėjas

„Neptūnas-Akvaservis“

NKL debiutavęs gynėjas per metus prarado vieną poziciją ir atsidūrė 7-oje reitingo vietoje.

Epizodiškai „Neptūne-Akvaservis“ rungtyniavęs kretingiškis RKL pirmenybėse rinko po 6,1 taško, 4,1 atkovoto kamuolio ir 7,2 naudingumo balo.

„Ryto“ garbę Eurolygos jaunimo turnyre gynęs Jonauskas turėjo neigiamą naudingumo balų vidurkį, o MKL pirmenybėse gynėjas Knašiaus KM ekipai pelnė po 13,8 taško, atkovojo po 7,1 kamuolio ir rinko po 17,1 efektyvumo balo.

Statistika tiek RKL, tiek Eurolygos jaunimo turnyre toli gražu nebuvo solidi, tačiau iš krepšininko tikimasi rezultatų ateityje, o trenerius intriguoja įspūdingi fiziniai duomenys.

18-metis yra dvimetrinis gynėjas su ilgomis galūnėmis, gebantis vienodai gerai veržtis tiek į stipriąją dešinę ranką, tiek į silpnąją. Tokių fizinių duomenų gynėjų Lietuvoje – itin reta.

Vis dėlto ši vieta reitinge kretingiškiui trenerių buvo skirta su dideliu avansu – Jonauskui reikia gerinti daug individualių įgūdžių, o pirmiausiai – metimą.

Taip pat kaip dvimetrinio gynėjo trūkumai įvardijami kamuolio varymo technika ir pikenrolo situacijų išpildymas.

Nuotr. FIBA

6.

Hubertas Pivorius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Komanda

   2002-11-08 Plungė 187 Gynėjas „Columbus High School“

Į JAV nusprendęs išvykti Pivorius per metus reitinge pakylėjo viena pozicija aukštyn.

Prieš išvykstant už Atlanto, gynėjas turėjo aiškų vaidmenį „Ežerūno“ komandoje ir, būdamas 16-os, NKL vidutiniškai per 15 minučių rinko po 5 taškus.

187 cm ūgio krepšininkas įvardijamas kaip geriausias savo kartos snaiperis, o jo aukštas krepšinio supratimas Pivoriui leidžia susikurti progas metimams.

Taip pat gynėjas giriamas už gerą charakterį bei puikius individualius įgūdžius, išskiriančius Pivorių iš kitų perimetro linijos žaidėjų.

Vis dėlto plungiškiui kartais pritrūksta sportinio pykčio, o didžiausia jo silpnybė – fizinės savybės.

Apklaustieji tikina, jog dėl smulkaus sudėjimo gynėjui vyrų krepšinyje bus sunku susikurti progas, kaip jam tą pavyksta padaryti tarp bendraamžių, todėl Pivoriui gali tekti ateityje labiau persiorientuoti į įžaidėjo poziciją.

Nors „Columbus High School“ besimokančio krepšininko išsami statistika nėra pateikiama, treneriai tikina, jog už Atlanto Pivorius greitai apsiprato ir demonstravo solidų žaidimą, todėl būtų labai įdomu jį pamatyti Lietuvos 18-mečių rinktinėje vasarą.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta
 

5.

Edgaras Preibys

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2002-03-25 Mažeikiai  201 Puolėjas „Ereliai“

Nors ir išliko perspektyviausių savo kartos žaidėjų penketuke, mažeikiškis per metus reitinge nusileido viena pozicija žemyn.

Preibys šį sezoną epizodiškai debiutavo NKL rungtyniaujančioje Mažeikių „Erelių“ ekipoje, o RKL pirmenybėse Akmenės „Patriots-Cementui“ puolėjas rinko po 11,6 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 12,8 naudingumo balo.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis mažeikiškis nepasimetė ir Eurolygos jaunimo turnyre, kur atstovavo „Ryto“ ekipai su Ąžuolu Tubeliu priešakyje, ir vidutiniškai pelnė po 9,5 taško, atkovojo po 4,8 kamuolio, atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 11,8 naudingumo balo.

201 cm ūgio puolėjas aikštėje pasižymi gudrumu ir krepšinio supratimu lenkia daugelį savo bendraamžių. Preibys, nors ir dažniau rungtyniauja priekinėje linijoje, mėgsta žaisti veidu į krepšį.

Puikius fizinius duomenis turintis puolėjas pasižymi geru pataikymu iš toli ir RKL pirmenybėse tritaškius metė net 50 proc. tikslumu – 37 iš 74.

Vyrų krepšinyje mažeikiškis iš ketvirtosios pozicijos turės persiorientuoti į lengvojo krašto, o žaidžiant perimetre jam reikės būtinai gerinti kamuolio varymo techniką, individualių įgūdžių arsenalą bei išmokti greičiau priimti sprendimus aikštėje.

Vis dėlto apklaustieji prognozuoja, jog jei puolėjas sėkmingai pakeis poziciją ir pagerins darbą gynyboje, taps solidžiu LKL lygio krepšininku.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta
 

4.

Jokūbas Rubinas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Komanda

   2002-02-06 Mažeikiai 188 Gynėjas „Perlas“

Iš aštuntosios į ketvirtąją reitingo poziciją pakilęs Rubinas – didžiausią šuolį per metus padaręs savo kartos žaidėjas.

Iš Mažeikių į Vilnių praėjusią vasarą persikėlęs įžaidėjas solidžiai debiutavo NKL – 7,8 taško, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 6,1 naudingumo balo.

Eurolygos jaunimo turnyre šalia Augusto Marčiulionio aikštėje rungtyniavęs Rubinas per 28 minutes pelnydavo vid. po 8,5 taško, atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 2,3 kamuolio ir rinko po 7,8 naudingumo balo.

Apklaustieji stebėjosi, kaip Rubinui greitai pavyko persiorientuoti naujoje aplinkoje ir prisitaikyti vyrų krepšinyje.

188 cm ūgio gynėjas išsiskiria žemaitišku charakteriu, o šią savo savybę mažeikiškis įrodinėja lemiamais rungtynių momentais, kai nebijo imtis iniciatyvos. Taip pat įžaidėjas pasižymi aukštu krepšinio supratimu ir brandžiais sprendimais aikštėje.

„Perle“ rungtyniaujančiam krepšininkui pademonstruoti visų savo galimybių dar neleidžia fizinės savybės, o tai, šalia neužtikrintos asmeninės gynybos, išskiriama kaip didžiausia Rubino problema.

Gynėjas užtikrintai pataiko iš įvairių distancijų bei nestokoja lyderio savybių, priimant sprendimus aikštėje, ir jei Rubinui pavyks artimiausiais metais sustiprėti fiziškai, mažeikiškis turės visas galimybes tapti solidžiu atakų organizatoriumi.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta
 

3.

Mantas Rubštavičius

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Komanda

   2002-05-06 Panevėžys  195 Gynėjas „Žalgiris-2“

Puikių fizinių duomenų panevėžietis praėjusią vasarą sukirto rankomis su „Žalgiriu“ ir sėkmingai debiutavo NKL pirmenybėse.

195 cm ūgio gynėjas antroje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje vidutiniškai per 17 minučių pelnė po 6,7 taško ir rinko po 5,8 naudingumo balo, iš toli atakuodamas 39,2 proc. tikslumu (38 iš 97).

Eurolygos jaunimo turnyre Rubštavičius su Pauliumi Murausku buvo žalgiriečių lyderis – 13,8 taško, 11,5 naudingumo balo ir 42,1 proc. tritaškių pataikymas (8 iš 19).

Vėlyvo brendimo atletas apklaustuosius stebina brandžiu žaidimu vyrų krepšinyje ir pasižymi lyderio savybėmis, kai rungtynių likimas sprendžiasi paskutinėmis minutėmis.

Gera darbo etika išsiskiriantis Rubštavičius pastaraisiais metais tobulėja septynmyliais žingsniais, o jo stabilus metimas leidžia tikėtis, kad ateityje Lietuvos rinktinė turės aukšto lygio snaiperį.

17-mečiui dar labai trūksta fizinės jėgos ir tai trukdo parodyti visą savo potencialą vyrų krepšinyje, tačiau panevėžietis dar nėra pilnai subrendęs, o sutvirtinęs kūną Rubštavičius gali tapti įvairiapusišku gynėju.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta
 

2.

Augustas Marčiulionis

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2002-03-21 Vilnius  192 Gynėjas „Perlas“

Vienas perspektyviausių įžaidėjų Europoje savo kartos reitinge nesirikiuoja lyderio pozicijoje tik todėl, kad 2002 metais Lietuvoje gimė dar vienas megatalentas.

Daugiau nei dvigubai statistinius rodiklius NKL pirmenybėse pagerinęs Marčiulionis šį sezoną vidutiniškai pelnė po 15,3 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio, atliko po 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 16,6 naudingumo balo.

„Ryto“ ekipą Eurolygos jaunimo turnyre su Tubeliu į priekį vedęs gynėjas buvo išrinktas į turnyro simbolinį penketą, vidutiniškai pelnęs po 18,3 taško, atlikęs po 6,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkęs po 23,5 naudingumo balo.

Šarūno Marčiulionio sūnus išsiskiria savo fizinėmis savybėmis, tvirtu kūnu bei sprogstamąja jėga, o kai kurie Augusto judesiai aikštėje primena tėvą.

Platų klaidinamų judesių arsenalą turintis gynėjas geba tiek pats veidu į krepšį užbaigti atakas, tiek ir kurti progas komandos draugams.

„Augustas savo potencialu – unikalus žaidėjas. Be jokios abejonės jį dar reikia valdyti, tai toks jaunas mustangas, kuris turi aibę gerų savybių ir talento. Iš tėvų paveldėta puiki genetika, bet su jo sprendimais ir galva dar reikia darbuotis. Teko su juo asmeniškai bendrauti ir matosi, jog jis yra imlus ir turi noro, o tai yra svarbiausia, nes su tokiu požiūriu jis viską pasieks“, – kovo pabaigoje tinklalapiui „BasketNews.lt“ Marčiulionio talentą komentavo U18 rinktinės treneris Žydrūnas Urbonas.

Praėjusiais metais didžiausia 192 cm ūgio įžaidėjo silpnybe buvo įvardijama metimas iš distancijos, tačiau ir šį žaidimo elementą krepšininkas pagerino bei dabar užtikrinčiau atakuoja tiek iš statinių padėčių, tiek po driblingo.

Kad greičiau vyrų krepšinyje pritaptų, Marčiulioniui reikia pagerinti sprendimų priėmimo greitį bei dar labiau stiprinti kūną.

Taip pat atakų organizatorius kartais piktnaudžiauja individualiais veiksmais, kai pamiršta į žaidimą įtraukti komandos draugus, ir nors metimas pagerėjo, ties šiuo žaidimo elementu dar reikia daug dirbti.

Praėjusią vasarą gynėjas pasirašė dvejų metų sutartį su „Rytu“, todėl beveik neabejojama, jog Marčiulionis artėjantį sezoną pravers pagrindinės komandos duris.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta
 

1.

Ąžuolas Tubelis

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2002-03-22 Vilnius  206 Puolėjas „Rytas“

Perspektyviausias ne tik Lietuvos krepšininkas, bet ir vienas talentingiausių savo amžiaus grupės puolėjų pasaulyje.

Neįtikėtini fiziniai duomenys, jėga, gebėjimas užtikrintai žaisti veidu į krepšį, elitinis žaidimo jutimas – savybės, kurios Tubelį išskiria iš savo bendraamžių.

206 cm ūgio atletas taip pat išsiskiria drąsa žaidžiant kontaktinį krepšinį, o ši savybė jam jau leido debiutuoti pagrindinėje „Ryto“ komandoje. Krepšininkas šį sezoną pradėjo ir geriau išpildyti pikenrolo situacijas.

„Ąžuolo duomenys yra tiesiog įspūdingi. Jį dar mažiau pažįstu ir dėl to man yra sunkiau kalbėti, bet, kiek žinau, jo charakterio savybės yra normalios ir tai be abejonių yra viena iš didžiųjų Lietuvos krepšinio vilčių“, – apie Tubelį kovo mėnesio pabaigoje kalbėjo Urbonas.

Sunkiajam krašto puolėjui būtinai reikia gerinti metimą iš distancijos ir nuo baudų metimo linijos, nes krepšininkas, nepaisant išprovokuojamo didelio pražangų kiekio, NKL pirmenybėse baudas realizavo vos 55,6 proc taiklumu (45 iš 81).

Taip pat kairiarankiui aukštaūgiui trūksta judesių žaidžiant nugara į krepšį, kartais pristinga sportinio pykčio ir būtina stiprinti dešinę ranką.

Vis dėlto lietuviškąjį Zioną Williamsoną primenančio Tubelio perspektyva ateityje treneriai neabejoja.

„Jei Tubelis susitvarkys su esamais minusais, NBA – garantuota“, – sakė vienas apklaustųjų.

Panašios nuomonės vasario mėnesį po Eurolygos jaunimo turnyro buvo „Perlo“ vyriausiasis treneris Edvinas Justa.

„Jei kalbant apie vyrų krepšinį, Ąžuolui (Tubeliui) reikia pagerinti metimą ir gynybą. Vis dėlto jis (Tubelis) eina teisingu keliu, yra įtraukiamas į pagrindinės komandos sudėtį, žaidžia Europos taurėje. Viskas eina gera linkme, o kas bus ateityje? Tikiuosi, kad turėsime dar vieną lietuvį NBA“, – po Eurolygos jaunimo finalo „BasketNews.lt“ teigė Justa.

Eurolygos jaunimo turnyro Kaune MVP pripažintas Tubelis vidutiniškai pelnė po 20,5 taško, atkovojo po 12,5 kamuolio, blokavo po 1,8 metimo ir rinko po 34,5 naudingumo balo.

NKL pirmenybėse krepšininkas pelnė po 16,7 taško, atkovojo po 6,2 kamuolio, blokavo po 1,5 metimo ir rinko po 15,4 naudingumo balo.

Komentarai:
idomu
Kaunas krepšinio sostinė? taip kažkada gal buvo, bet jau kelinats dešimtukas ir kauniečių vis mažiau ir mažiau. Jei ne Stenionis (kurį nurašęs buvo visažinis) būtų be dešimtuko kaunas. kažkas raše žaidėjai užsibūna kaimuose ar mažuose miesteliuose tai kam imami tie vyrukai į didmiesčius? Nes pasipūtę miestiečiai nebeišukdo savo MEKOSE žaidėjų... Galėtų Bnews padaryti apklausą kiek pražuvo talentų nuvažiavę į Vilnių nekalbu net apie Kauną.... žaidėjai 14-15metų pradeda studentišku gyvenimus, nes treneriai nelabai rūpi ką veikia jaunuoliai naktimis. Svarbu laimiu medalius...
2020-04-07
+6
Atsakyti
no
pasigincyciau del desimtuko . pivorio niekas net neatsimins po 3 metu ,o kai kurie vilnieciai ,klaipedieciai ,nepamineti zais lietuvos vyru rinktineje .
2020-04-07
+5
Atsakyti
Šiauliai
Gaila, kad Lietuvos geriausio mūsų trenerio Mariaus Krapiko nėra nei vieno žaidėjo :( Tiek dirbo treneris ir neįrašėt. Gėda.
2020-04-07
+3
Atsakyti
Anonimas
Rubinas - puikus pavyzdys, kad kartais nereikia bijoti išvažiuoti iš savo nedidelio miesto. Nebuvo jis laikomas itin talentingu dar prieš metus, o daro pažangą ir debiutavęs NKL jau šiemet tapo rimtu žaidėju šioje lygoje, jei nesustos, kitąmet nelikus Marčiulionio turės puikią progą sužaisti "proveržio sezoną". Tai ir Preibiui siūlyčiau pagalvoti, apie perspektyvas :)
2020-04-07
-10
Atsakyti
alio
jei jau 18 metu ir NKL imeta 6 ar maziau tasku...tai taves isvis negalima laikyti talentu,....jau nekalbu apie kai kuriuos 18 metu kur dar zaidze RKL ir t.t.....marciulionis ir tubelis gali pasiekti auksta lyga eurolyga ar net NBA... bet kiti tai visiski grybai,prideti nes reike uzpildyti desimtuka
2020-04-07
Atsakyti
Karteris
Jeigu nebus traumu tai sitie visi garantuotai turetu buti rinktineje ir dar idomu kas tie 2 bus kurie uzpildys dvyliktuka
2020-04-07
-8
Atsakyti
Nervas
kad BL sugalvojo tuos 10-us??? ar tik ne Radvilavicius??? anksciau ju nebuvo !!! Bet buvo jaunimo pergales EC, PC ir tt niekas nebuvo geros nuomones apie save!!! dbr dulkina visa Europa lietuvius per visus galus!!! bet kazkas aiskina, kad nieko tokio, mes ugdome zaidejus vyru krepsiniui!!! Ka Jus ugdote??? kokaim vyru krepsiniui??? jei Lietuvos jaunimas gauna nuo bendraamziu Europoje.... Skaitau 2000m, 2001 m gimimo vaikai jau zaidzia Makabi, Asveli , Madride ir kituose klubuose x 10-20min!!! tai ka Jus ten ugdote??? RKL ar NKL zvaigzes??? atsidaryk Radvilaviciau savo kluba ir ugdyk!!! bet ne prisengdamas Lietuovos vardu tai daryk!!! ta pati Stenioni atkabino nuoU16!!! dbr i 10 traukia!!! apie kiekviena galiu ta paskatti!!! kad isileido ta zmogu i LKF??? dar tokioms pareigoms??? Rakutis, Justa ir kt - tai jo produktai uzpravaline Lietuvos jaunimo rinktines!!! pasikaso plike ir isrenka desimtuka, tas pats kad riktu TOP diziakruciu, ilgakoju ir tt ar buvo MKL treneriu apklausa??? ar buvo treneriu apkalausa??? kas tie treneriai, gal paviesinkite!!! ka, kada ir kokia forma apklausete!!! GEDA!!! o gal ne??? kokioj skylej lietuvos jaunimas!!! Sitie veikejai sugriove viska, kuom didziavosi LT jaunimas!!! taip ir buna kai LKF vadovauja plaukikas, niekam netinkantis psiaudo treneris, kazkada ismestas is LT i Rusija!!! o viska vainikuoja psiaudo PREZYDENTAS!!!
2020-04-06
+2
Atsakyti
Kada baigsis
kada baigsis Rolando fantazijos ir "savuju" pjarinimas??? kalbu apie Jonauska ir dar keleta medinuku???
2020-04-06
-9
Atsakyti
specas
kieti vyrai .bet europs cemionate medalio is ju nesitiikiu .vienas tubelis medalio nepaims .
2020-04-06
-11
Atsakyti
Anonimas
Šiaip smagu, kad net 3-4 įžaidėjai sąraše ir dar pora gynėjų, kad ir tas pats Rubštavičius. Tiesa, ar geras jo sprendimas buvo keltis į NKL - labai abejoju. Per šį ir kitą sezoną Panevėžy jau būtų apsitrynęs ir pilnai pasiruošęs žaidimui LKL, o dabar per tuos porą metų bus geriausiu atveju išaugęs NKL vidutiniokų marškinėlius ir paskui paskolintas į kokią Estiją..
2020-04-06
-7
Atsakyti
Pimpis
būtų įdomu išgirsti u19 ir u20 kartos talentus
2020-04-06
+3
Atsakyti
ulialia
Tiems kas svaigsta apie rozini ryto rytoju... siuolaikinis jaunimas nesedes kibiro taurej ir dar bankrutuojanciam klube uz kapeikas. Pasiulymai pasipils, o irankiu juos sustabdyti praktiskai nera. Ispirkos palyginus nedideles, kontraktai kaip pvz Augusto - liko 1 sezonas, ir dar yra tikinciu kad liks ryte ? Kailiu megejai jau sia vasara issibegios. Taip kad manau nelabai ka isspaus is to "didelio debesies". Juolab ziurint i siu laiku ryto vadovu norus, tai faktas aiskus - istaskyti jaunuolius ir pasiimti sau pinigus kuriuos paskolino rytui.
2020-04-06
Atsakyti
Na
nepabijosiu pabūt nepopuliariu - spėsiu jog Tubelis nepasieks kažkokių tai super aukštumų. Tai bandau "spėt" ne todėl kad esu vienas iš tų Žalgirio nebrendylų fanų, kurie amžinai stums ant šito vaikio. Tiesiog man lb daug abejonių kelia ta itin ankstyva Ąžuolo fizinė branda. Kiek esu matęs( o matęs nemažai ) jaunų talentų, kurie fiziškai anksti subrendo,tai absoliuti dauguma nieko taip ir nepasiekė aukštesniam lygyje. Norėčiau klyst, nes bent jau man visada norisi auščiausiam lygyje matyt kuo daugiau lietuvių, bet kaip jau rašiau dėl Tubelio turiu nemažai abejonių
2020-04-06
+7
Atsakyti
Antanas
Pagal reitinga tai puikiai matosi kad ryto mustangai artimiausius kelerius metus rur.ins zalia pa.dla. ypac tas su es.kimo snukiu
2020-04-06
+5
Atsakyti
Mes mokomi, kad jeigu sunkiai dirbsi, tai pasieksi. Tave nuo W. Buffet (l. turtingas žmogus) skiria tik įdėtų pastangų kiekis. Pasistenk ir tu tapsi toks pats turtingas. Sporte lygiai tas pats. Tik juodas darbas per treniruotes tave iškels į olimpą. Teko skaityti vieną knygą, kurioje pasisakė su aukščiausio lygio JAV plaukikais atletais dirbantis treneris. Šis treneris dirba su ypač talentingais atletais, bet taip pat ir su eiliniais mirtingaisiais. Jo taikomi metodai ir tiems, ir tiems vienodi. Anot jo, tikri stebuklai prasideda tuomet, kai ateina atletas, kuris su savimi atsineša talentą duotą iš aukščiau. Neturi to talento, jis nedidelis – nieko nebus. Žiūriu į šį sąrašą ir ką galiu pasakyti, Ąžuolas talentu, savo potencialu lenkia visus. Bijau, kad kitiems dieną, naktį ariant nieko nepavyks. Nesakau, kad neturi stengtis, bet toks jau tas sportas. Apskritai, panašu, kad 10 pačių talentingiausių, tarptautiniais standartais žiūrint, yra per didelis skaičius. Užtektų ir 5. Kiti to talento nedaug turi ir tų stebuklų nebus.
2020-04-06
-2
Atsakyti
TTT
Gali buti talentingiausias kartos duetas nuo pat 1964 - Sabo ir Marcelos. Jeigu abu, aisku, dirbs sunkiai ir kantriai. As net laikyciau Marciulioni talentingeniu, nes jis turi pilna igudziu komplekta, o fiziniai duomenys su laiku tik ryskes. Abu elitniai talentai, siaip ar taip.
2020-04-06
-1
Atsakyti
Anonimas
idomu kodel pirmaujancios Knasio KM lyderis nepateko. Per zemas?
2020-04-06
-16
Atsakyti
das
tubelis, sirvydis, blazevicius, jokubauskas, velicka, masiulis, brazdeikis, d. giedraitis
2020-04-06
-3
Atsakyti
Anon
Kaip galima lyginti Tubeli su Williamsu jeigu jie visiskai nepanasus. Sokliu krepsininku labai daug ir Tubelis labiau i Kirilenko panasus.
2020-04-06
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.