Nuotr.: SIPA – Scanpix
Nuotr. SIPA – Scanpix

Rusijos legenda Andrejus Kirilenka neseniai buvo perrinktas naujai krepšinio federacijos prezidento kadencijai ir dabar ambicingai žvelgia į šalies ateitį šiame sporte.

Andrei Kirilenko

Andrei  Kirilenko
Pozicija: PF, SF
Amžius: 39
Ūgis: 206 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Iževskas, Rusija

Bendraudamas su šalies žiniasklaida buvęs krepšininkas minėjo senąją kartą kaip pavyzdį jauniesiems žaidėjams ir atskleidė, jog artėjančioje atrankoje į Europos čempionatą Rusija dar remsis veteranais.

„Norime užauginti žaidėjų kartą, kuri varžytųsi aukštame lygyje ilgą laiką. Panašiai kaip dabartinė krepšininkų karta. Prisiminkime, kaip žaidė rinktinė su Antonu Ponkrašovu, Vitalijumi Fridzonu, Andrejumi Voroncevičiumi, Nikita Kurbanovu ir kitais. Artėjančioje atrankoje dar remsimės veteranais, bet nauja karta turi galimybę pasiekti tokį lygį“, – Rusijos žiniasklaidai kalbėjo Kirilenka.

Toliau kalbėdamas apie krepšinį Rusijoje Kirilenka sulaukė žurnalisto priekaišto, jog kitose Europos šalyse ši sporto šaka yra populiaresnė. Vis dėlto buvęs NBA žaidėjas nenorėjo su tuo sutikti ir pateikė Lietuvos bei Serbijos pavyzdį.

„Žinote, visuomet man žmonės pateikia Lietuvos pavyzdį, sakydami, jog tai – krepšinio šalis, – teigė Rusijos krepšinio federacijos prezidentas. – Bet tuomet įvardinkite man bent vieną žaidėją be Jono Valančiūno, kuris stabiliai išsilaikė NBA ir buvo išugdytas lietuviškos krepšinio mokyklos, o ne amerikietiškos.

Gerai, kalbėkime apie Serbiją. Ten krepšinis tikrai yra numeris vienas sporto šaka, bet jie turi kitą bėdą – nė vienas vyrų bei moterų rinktinės žaidėjas neatstovauja savo šalies klubiniam krepšiniui.“

Paskutinį sykį Rusijos vyrų krepšinio rinktinė tarptautinėse varžybose apdovanojimus iškovojo 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse, kur užėmė 3-iąją vietą.

12 sezonų NBA rungtyniavęs Kirilenka krepšininko karjerą baigė 2015-aisiais.

Komentarai:
Realus
krepsininkas buvo geras, bet panasu, kad lopas kaip zmogus.
2020-09-23
-11
Atsakyti
Tiesos balsas
Sitas KLIEDESYS neseniai sake, kad rusai yra tarp top 4 geriausiu Europos rinktiniu. Cia jau i koki Ostapenka savo samprotavimais panaseja. . Lietuva ir Serbija - ne krepsinio salys, pagal tamsta - kiek kartu pastarajame desimtmetyje dalyvavo tarptautiniu turnyru top 4 etapuose sulyginus su Rusija? . Ne krepsinio salys? O kas tada jos yra - tos kur daugiausiai isiuncia zaideju i NBA - Prancuzija ir Ispanija? Kur kieno nepaklausi is tu saliu pilieciu jie tau ne vieno savo nacionalines rinktines zaidejo pavardes negaletu pasakyti? Pavydus zaltys sakyciau!!! . Mes mylime krepsini ir juo gyvename, kaip ir pati Serbija tas mus ir daro krepsinio salimis. O jis sneketojas - sako kaimynas Ferrari is antru ranku nusipirko, ne nauja, nieko ten gero, kaip pats su Niva vazineja ir kitai pinigu neuztenka.
2020-09-23
Atsakyti
Marcius
Kam ta NBA taip kiša bene ruskiu ten pilna jei kalbant aplamai tai Lietuva ir USA vienintelės šalys pasaulyje nepraleidusios nei vienos olimpiados o sovietų laimėjimus lietuviai ant savų pečių nešė tegu pasidomi istorija
2020-09-22
+6
Atsakyti
Jonas
plugai jus, BELGAI suvalge ir trusikus uzmove ant galvos. ka dar papasakosit ???
2020-09-22
+6
Atsakyti
Spectre
per daug susireiksminat ka kazkoks vata pasake. 70 komentaru wow
2020-09-22
-5
Atsakyti
Tas tai kiek šneka, tiek nusišneka. Juokdarys
2020-09-22
+7
Atsakyti
Ceska
tai gal jis gyventoju tanki palygina tegu
2020-09-22
-3
Atsakyti
Jonas
reiks jam tai priminti po sekanciu rungtyniu kai ruskyna padarysim :)
2020-09-22
+4
Atsakyti
Anonimas
tiesa sako kas nemoka skaityti,tai apie rusus pasake jog nera jaunymo,ir zais su veteranais. ir ten nera krepsinio salys. o LT vadina save krepsinio salimi.o talentu i NBA. nera.ir dar ne visos krepsinio kovos per telika gali pamatyti
2020-09-22
+8
Atsakyti
Ąžuolas
ar kam svarbi jo nuomuonė,
2020-09-22
+3
Atsakyti
?
Siaip tiesos kazkiek yra, nba tik vienas JV tiesiai is Lietuvos klubo isvaziavo ir prasimuse, bet ziurint i europos klubus buvo stilius kuri laika bet dabar vel pradeda didet eurolygos rimtose komandose Lietuviu. O rusai is vis apart cska, dar chimki keletas visi kiti siknoj, nei europoj nei nba zaidzia o salis kur kas didesne.
2020-09-22
+3
Atsakyti
2good
Sis nusmurgelis kacapas dar gali suabejoti del Lietuvos krepsinio valstybes status? 2.5 gyventoju dominavo eile metu ir kol kas top rinktine pasaulyje? Bl gerbiau Jo talenta aiksteleje kazkada...
2020-09-22
+6
Atsakyti
delete
Jo pritariu Kirilenkai, nes tikra krepsinio salis kazka laimeti gali tik nusipirkdama juodziu
2020-09-22
+10
Atsakyti
Lol
Nu o rusai nera zmones, jie gyvuliai kuriems gera gyvent diktaturoj. Bet zmones is santuros patyli ir nesako tokiu dalyku. Tas kirilenka dar didesnis krepsinio uzpakallaizys nei sabas, tad jo nuomone cia maziausiai svarbi kas yra krepsinio salis o kas ne. Tegul i savo darza ziuri nes rusijos rinktine jau kuri laika apgailetiname lygyje stovi su savo pseudo zvaigzde svedu
2020-09-22
-7
Atsakyti
djgaffer
Nu blecha,iš pradžių jau galvojau,kad daug kritikos paskleisiu Kirilenkos atžvilgiu.Bet gerai pagalvojus,jis tikrai teisus.Turėjom nemažai NBA žaidėjų,bet beveik visi jie ten pateko ne iš LKL,o perėję kitų šalių sistemas.Motiejūną berods pašaukė draftuose,kai dar Žalgirio sistemai priklausė.Bet ir tai,po to dar Bennetton ir Gdynę praėjo,pas kitus trenerius žinių sėmėsi,iš jų sistemos už Atlanto nuvarė.Tai kad ir kaip nesinorėtų to pripažinti,bet jis teisybę pasakė.
2020-09-22
-1
Atsakyti
lol
kol musu seniams treneriams nedasils kad reikia investuoti ne tik i komandini darba bet ir i individualu krepsininku pajeguma tol dar ilgai neturesime talentu. pas mus viskas per komandini darba, derinius, bet kai reikia 1 pries 1 sulosti nebeuztenka igudziu
2020-09-22
-2
Atsakyti
uz zalgiri
jis visiska teisybe pasake nes jam pastoviai prikisineja Lietuva kaip pavyzdi. i ka cia lygiuotis jei salis jau 20 metu stovi vietoj?o tie kas ant jo loja tai klounai visiski kurie kaltina veidrodi kad snukis kreivas
2020-09-22
-2
Atsakyti
Anonimas
asdf
2020-09-22
+9
Atsakyti
dd
gerai sako zmogus..vapse visi ltu talentai kurie isvaziuoja is to smirdalyno tampa dievais..grigonis birutis giedraitis velicka ir t.t. greiciau visas jaunimas ispizdintu ir gryztu kaip dievai o ne tampytusi po lkl lavonynus kaip vargsas valinskas masiulis ir t.t.
2020-09-22
+7
Atsakyti
wtf ak47?
Jam netinka Lietuvos pavyzdys. Ble, Lietuvoj 2.7 Mil gyventoju yra, ko jis nori, vien Maskvoi yra 12 Mil, jei ta jo Rusija pumpuotu zaidejus LT tempu, jie su USA galetu lygiuotis.
2020-09-22
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.