Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league
Nuotr.: FIBA Champions league

Vilniaus „Rytas“ keturių pralaimėjimų seriją nutraukė itin svarbiame FIBA Čempionų lygos mače Prancūzijoje, o po pergalės 83:81 prieš Strasbūro IG Donaldas Kairys pažymėjo rotacijos svarbą.

Fotogalerija

„Esu labai laimingas dėl savo krepšininkų, – spaudos konferencijoje kalbėjo Kairys. – Galiausiai mes vėl turėjome visą sudėtį, žaidėjai yra sveiki. Po sunkių pastarųjų dviejų savaičių mes esame labai laimingi dėl šios pergalės išvykoje prieš kietą komandą. Norėjome, kad rungtynės būtų gynybinės, o ketvirtasis kėlinys atrodė taip, kaip mes ir norėjome. Svarbiausiu metu sustabdėme varžovus ir pasiekėme pergalę.

Tikėjomės sutikti fizišką varžovą, turėjome įdėti daug darbo, kad susitvarkytume kovoje dėl atšokusių kamuolių. Nors jie puolime sugriebė 13 kamuolių, manau, kad rungtynių pabaigoje mes atsakėme tokia pačia energija, buvome agresyvūs, pataikėme daug baudų metimų. Su keliomis išimtimis, kai praradome kamuolius, mes žaidėme tinkamai.“

Vilniaus klubas praleido 81 tašką, kai prieš tai per ketverias rungtynes „Ryto“ oponentai įmesdavo vidutiniškai po 93 taškus.

Viena to priežasčių – Maurice'o Ndouro prisijungimas prie komandos. Jis rungtynėse per 25 minutes pelnė 8 taškus (3/7 dvit., 2/4 baudų), atkovojo 4 kamuolius, blokavo 1 metimą ir surinko 8 naudingumo balus.

Senegaliečio +/- rodiklis buvo +13 taškų, o komandoje geresnį rezultatą užfiksavo tik Mindaugas Girdžiūnas (+19).

„Dabar turime visą sudėtį ir sprendžiame tam tikrus dalykus gynyboje. Su Maurice'u Ndouru aikštėje gynyboje esame gerokai agresyvesni, galime kontroliuoti varžovą ir jo atkovotus kamuolius. Sveikinimai visiems krepšininkams, jie visi atliko gerą darbą“, – sakė Kairys.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
23
Naudingumas
17
Baudų metimai
75%
9/12
Atkovoti kamuoliai
3

Mačo spaudos konferencija:

Svarbiausiu rungtynių metu „Rytą“ patempė Andrew Goudelockas. Likus dviem minutėms Vilniaus klubas dar atsiliko 76:81, bet Goudelockas smeigė tritaškį, o Martynas Echodas dviem baudų metimais rezultatą išlygino.

Likus 25 sekundėms Goudelockas pridėjo dvitaškį ir „Rytą“ išvedė į priekį. Per likusį laiką Prancūzijos klubas taškų nepelnė.

Goudelockas per 24,5 min. įmetė 9 taškus (3/8 dvit., 1/4 trit.), atkovojo 4 kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Per pirmąsias 30 minučių žaidžiau baisiai, – bendraudamas su „Ryto“ atstovais, sakė Goudelockas. – Visgi rungtynės vyksta 40 minučių ir džiaugiuosi, kad mačo pabaigoje padėjau komandai. Tai buvo sunkios ir atkaklios rungtynės, bet pabaigoje kiekvienas mūsų pataikytas metimas buvo labai svarbus. Likus maždaug dviem minutėms atsilikome 5 taškais, bet išlaikėme gerą energiją ir pozityvumą bei pradėjome pataikyti ir atkovoti kamuolius, o tai mums stipriai padėjo.

Per pastarąsias dvi savaites viską pralaimėjome ir Čempionų lygoje, ir LKL, tad ši pergalė pakelia mūsų pasitikėjimą. Dėl to visiems yra geriau, taip pat ir mūsų sirgaliams. Tikiu, kad jie pavargo matyti pralaimėjimus, todėl ši pergalė yra puiki visiems.“

Goudelocko komentaras:

Prancūzijos komandos vyriausiasis treneris suomis Lassi Tuovi po nesėkmės graužėsi, kad jo vadovaujama ekipa nesugebėjo uždaryti rungtynių.

„Rytas“ iš mūsų atėmė pergalę. Kai paskutinėmis minutėmis turi 5 taškų pranašumą, privalai uždaryti rungtynes. Viskas ne apie vieną atkovotą kamuolį ar bloką. Tu turi uždaryti rungtynes. Jeigu to nepadarai, įprastai nutinka tai, kas nutiko“, – spaudos konferencijoje sakė Tuovi.

Po dviejų turų E grupėje visos keturios komandos turi po 1 pergalę. Tiesa, vilniečiai dėl prasčiausio įmestų ir praleistų taškų rodiklio užima ketvirtąją vietą.

Kitas rungtynes „Rytas“ FIBA Čempionų lygoje žais gruodžio 8-ąją, kai namuose priims Rygos VEF.

„Ryto“ emocijos po pergalės ir džiaugsminga Kairio kalba rūbinėje:

Echodo pasirodymas:

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
AAA
Goudelockas gynesi tai isvis kaip koks Hardenas, dar blogiau, po sienu tingedavo begti prie savo ar net besikeiciancio zaidejo, pasilikdavo prie tritaskio vienas stovet, taip varzovai kamuoliu nusiimdavo. Judedavo gynyboje pries savo varzovus irgi letai, toks atrodo be motyvacijos zaidejas. Pliurpe neseniai kad kamuoli dazniau prie kobes gavo, realiai duok tu tas minutes kokiam jaunam nkl lietuviui ir tapati atliks gal ir geriau apsigins bent nes stengsis irodyti kazka. O tas pabuves NBA ir eurolygoje galvoja cia jam irgi tokia zemo lygio komanda tai jis tipo vertas gauti ta kamuoli visada ir nereikia persistengti gynyboje.
2020-11-11
-2
Atsakyti
djgaffer
Gerai,kad AG supranta,jog grybavo.Bet gale parodė savo klasę,net gynyboje labiau pasistengė.Po traumų jis sulėtėjęs,tai gynyboje pasitausoja.Bet kai labai reikia,tada jau pasitempia.O puolime žinom,ką jis gali ir jei ilgai tyli,tai dar nereiškia,kad nepatemps svarbiausiu metu.
2020-11-11
+5
Atsakyti
Antanas
AG laikui einant bus nesulaikomas erzilas tai super gabumu krepsininkas evrolygoij neturi ka veikti tai nuiejo y geiausia komanda europoij parodyti savo talento
2020-11-11
+4
Atsakyti
L
Na realiai tas Jeffersonas keletą per rankas pataikė tai čia nepakaltinsi. Aišku galėjo geriau pasiginti prieš jį. Goudelockas tiesiog savo metimų nepataikė kaip užkeiktas krepšys buvo. Gynyboje paskutinėmis minutėmis jis daug geriau atrodė. Buvo klaidų aišku reikia labiau branginti kamuolį ir nepalikti laisvų ir viskas gerai su komanda. Jau geriau leisti veržtis Jeffersonui negu trajaką mest su tokiu ūgio daug šansų, kad bloką gausi. Ndouras labai gerai gynėsi ir be jo rytas turbūt dar didesnis bedantis gynyboje būtų
2020-11-11
+2
Atsakyti
Anonimas
Gal algas ismokejotai pradejo zaisti,nera pinigu nera zaidimo
2020-11-11
+5
Atsakyti
Defenderis ple
Gerai , kad bent jau pats supranta. Gynyboje taip tragiškai žaidžiant nepamenu jokio kito žaidėjo, taip net juokas ėmė žiūrint , atrodo nebando ten net pavaidinti , kad ginasi. Pačiam gale pasiseke rytui , kad jo oponentai tiesiog nepataikė, nes mėtė be ginybos visai.
2020-11-11
+6
Atsakyti
Anonimas
Pizda kiek laimes iveikus streetballeriu komanda kur vienas zaidejas 1,75 duxina komanda visa maca
2020-11-11
+4
Atsakyti
Anonimas
Normalus tas Goudelock, tiesiog tokios komandos kaip rytas neturi geru igudziu burti tinkama sudeti aplink zaideja, arba jie gal nesitiki kad jis ilgai zais komandoje. Jei tavo pagr. zaidejas visai nesigina, tu statai bent kelis gynybos specus aplink ji.
2020-11-11
+4
Atsakyti
33
Na cia visiskas atsakymas kodel jis atsidure ryte.. Stebuklu nebuna.. Su Kairiu tas pats visur visi gyre koks geras treneris.. Suprask ausktas grazus kaip prezidentas nors reliai nieko neirodes bet hypa sukure.
2020-11-11
+3
Atsakyti
super
Dieviška Gudelioko gynyba - visą laiką nesibaigiančiai gera...
2020-11-11
+2
Atsakyti
jonceblemba
As daug ryto rungtyniu si sezona neziurejes, bet kolkas jis praktiskai visada tragiskai atrodo.
2020-11-11
+6
Atsakyti
Anonimas
lietuvos rinktine zais, fiba langas.
2020-11-11
+6
Atsakyti
Ttd
siaip matyt Nduro issigando kad nesubaladotu rubineje. Tam senegalieciui dar neisaiskino kapitonas kaip simuliuoti zaidima.
2020-11-11
-7
Atsakyti
Anonimas
Gal greiciau pirmasias 38?
2020-11-11
+3
Atsakyti
Akromas
Gal kas žinot, kodėl tokie dideli tarpai tarp rungtynių? Turiu omeny - vienas rungtynes sužaidė lapkričio 10 d., o kitos tik gruodžio 8 d. Čia dėl visos krūvos nukeltų rungtynių ar dar kita priežastis yra?
2020-11-11
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Strasbūro IG
Vilniaus Rytas
46%
31/68
Metimai iš žaidimo
51%
25/49
32
Atkovoti kamuoliai
32
13
Rezultatyvūs perdavimai
17
8
Perimti kamuoliai
4
56%
20/36
Dvitaškiai
55%
18/33
11
Prarasti kamuoliai
15

Rungtynių žaidėjai

Brandon  Jefferson
31 PTS
10/24 FG
3/4 FT
Martynas  Echodas
23 PTS
7/10 FG
9/12 FT
Strasbūro IG
Keli žaidėjai
7 REB
Arnas  Butkevičius
6 REB
4 DREB
2 OREB
Brandon  Jefferson
6 AS
0 TO
33 MIN
Andrew  Goudelock
4 AS
2 TO
25 MIN
Brandon  Jefferson
24 EFF
33% 2P%
44% 3P%
Martynas  Echodas
17 EFF
70% 2P%
- 3P%