Nuotr.: SIPA – Scanpix
Nuotr. SIPA – Scanpix

Birželio mėnesį į olimpinį atrankos turnyrą Kaune atvyksianti Slovėnijos rinktinė medžioja rimtas pavardes vyriausiųjų trenerių rinkoje.

Slovėnijos žurnalistas Martinas Pavčnikas iš tinklalapio „siol.net“ praneša, kad šalies krepšinio federacija yra rimtai nusitaikiusi į Sankt Peterburgo „Zenit“ vairininką Xavi Pascualį. Būtent ispanas šiuo metu yra laikomas pagrindiniu favoritu.

Pridedama, jog Slovėnijos taikiklyje yra ir Maskvos CSKA strategas Dimitris Itoudis. Vis dėlto neatmetama, kad nacionalinę Slovėnijos rinktinę ir toliau treniruos dabartinis jos vairininkas Aleksanderis Sekuličius.

Naujos stratego paieškos nėra vienintelė slovėnų problema. Teigiama, jog rinktinei padėti negalės abu natūralizuoti amerikiečiai – Achilo sausgyslę nusitraukęs Madrido „Real“ puolėjas Anthony Randolphas bei kryžminių kelio raiščių traumą patyręs Jordanas Morganas, rungtyniaujantis Kazanės UNIKS klube.

„Visi variantai yra įmanomi, – apie kito legionieriaus pasikvietimą „siol.net“ sakė rinktinės direktorius Matejus Likaras. – Apie tai kalbėti dar šiek tiek anksti. Bandysime rasti išeitį bei tuo pačiu remsimės FIBA reglamentu.“

Olimpinis atrankos turnyras Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Lietuviai A grupėje susitiks su Pietų Korėja ir Venesuela. Tuo metu slovėnai B pogrupyje varžysis su Angolos bei Lenkijos komandomis. Į Tokijo olimpines žaidynes pateks atrankos turnyro nugalėtojai.

Praėjusią savaitę taip pat paaiškėjo, kad lietuvių ir slovėnų keliai susikirs 2022 m. Europos čempionato B grupėje. Be šių dviejų rinktinėje pogrupyje taip pat bus Prancūzija, Vokietija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

Komentarai:
x
Tikrai nesuprasiu to buko patriotizmo, jog turi būti lietuvis treneris, visiškai nevertinant, kiek jis tinkamas treniruoti tokio lygio komandą. Juk trenerių ugdymu turėtu užsiimti krepšinio mokyklos ir LKL komandos, nacionalinė rinktinė tam ne vieta. Dabar gaunasi, jog mūsų žaidėjai tarsi ir sukuria potencialą rinktinei gerai pasirodyti ir kažko siekti, bet treneriai nėra pajėgūs to potencialo išnaudoti, rezultate gaunasi šnipštas.
2021-05-04
+7
Atsakyti
Vaxzervia
Lietuviai, deja, neturi tokio lygio trenerio. Nei Jasikevičius, nei jokie jo asistentai su rinktine nepaeis, nes čia reikia trenerio ne tik gero taktiko, bet suprantančio ir vertinančio laisvą, talentu paremtą žaidimą.
2021-05-04
-3
Atsakyti
Anonimas
makaluotojas gonna makaluot nes ponui Saboniui viskas ok su tokiu zemo lygio treneriu
2021-05-04
+3
Atsakyti
lol
pas mus tuo tarpu makaluotojas
2021-05-04
+5
Atsakyti
Jonas
Seniai reikia trenerio iš užsienio. Išplės akiratį. Nes be Kazlausko, Jasikečiaus ir Kurtinaičio nieko daugiau nėra. Pirmi du neina, trečio nekviečia. Tai dabar rinktinei vadovauja visokie ligoniai kaip maskatoliūnas, adomaitis, busimas mesijas maskvytis. Visi jie net eurolygos komandos netreniravę. Tai koks turėtų nutikti stebuklas, kad su tokiais be patirties treneriais medalius imtume. Net ispanai samdo užsienietį ir vargo nemato aukso medalius nešiodami.
2021-05-04
-6
Atsakyti
eee
Gera motyvacija dabartiniam treneriui kai atvirai ieško jam pamainos :)
2021-05-03
+1
Atsakyti
s
Jasikeviciu gal pasiims slovenai
2021-05-03
+3
Atsakyti
Lkf mankurtynas miega. Ale turim tu trenerių nors tai anekdotas. Kviestis reikia tiek legionierius tiek trenerį užsienį kurie galbūt pakeistų supuvusi lietuvišką krepšinį
2021-05-03
-5
Atsakyti
nesuprantu kodel Lietuviai uzsieniecio nepaima. Trenerio kede pilnai apmokamas darbas, tai visiskai ne tas pat kas tureti naturazlizuotus zaidejus mano nuomone. Dabar reikia sedeti su Maskoliunu...
2021-05-03
+7
Atsakyti
x
na jei Paskualis, Jasikevičius nebeturės pasirinkimo.
2021-05-03
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.