Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Donaldas Kairys po triuškinamos pergalės Klaipėdoje užsiminė, kad klubas jau artimiausiu metu turėtų sulaukti žinių dėl naujoko priekinėje linijoje.

Fotogalerija

Komandai išsiskyrus su Rolandu Jaručiu, „Rytas“ paskelbė, kad vyriausiajam treneriui Kairiui kartu su jo štabu patikėtos pareigos prižiūrėti klubo sportinius reikalus, o tarp jų – užsiimti ir naujų žaidėjų paieška.

„Darau tą patį, ką dariau iki šiol, ir ne tik šioje komandoje – ieškau žaidėjų, tariamės ir esame arti susitarimo. Manau, kad po rungtynių, pasikalbėjęs su klubo vadovybe, turėsiu naujienų“, – spaudos konferencijoje po pergalės 98:60 sakė Kairys.

Paklausus, ar komanda ieško vieno naujoko, ar dviejų, treneris teigė, kad kol kas ekipa žvalgosi vieno krepšininko.

Šią savaitę „O Dangau! Sportas“ pranešė, kad vilniečiai veda pokalbius su Jamesu GistuMaurice'u Ndouru ir Adreianu Payne'u.

„Rytas“ pasiekė didžiausią šio sezono LKL pergalę. Prieš tai rekordas priklausė Kauno „Žalgiriui“, kuris „Šiaulius“ ir Alytaus „Dzūkiją“ įveikė 33 taškais, o vilniečiai uostamiestyje triumfavo 38 taškais.

„Esu patenkintas savo komandos žaidimu, – pažymėjo Kairys. – Pavyko padalinti minutes, visi gavo žaisti ir visi davė gerą indėlį. Pavyko kai kurie sumanymai gynyboje, neleidome varžovams pelnyti daug taškų ir neleidome atlikti labai daug laisvų metimų. Dėl to kontroliavome rungtynes.“

Vilniaus ekipoje 26 minutes sužaidė Kristjanas Kitsingas, o likę krepšininkai aikštėje praleido mažiau nei po 22 minutes.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
19
Tritaškiai
50%
3/6
Rezultatyvūs perdavimai
5

Visi „Ryto“ nariai pasižymėjo taškais, o iš toli „Rytas“ atakavo net 58 proc. taiklumu (15 iš 26).

„Mūsų žaidimas yra toks greitas ir laisvas, kad mes gavus laisvės iškart turime mesti tritaškius. Mums tritaškiai patinka, jie įkrenta. Kol kas mums tai yra laimintis krepšinis“, – džiaugėsi Kairys.

Tuo metu „Neptūno“ vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius po tokio mačo nutarė atsiprašyti sirgalių.

„Vėl skaudžios rungtynės, pralaimėta stipriai komandai dideliu skirtumu. Už tokį žaidimą reikėtų kažkiek atsiprašyti žiūrovų. Mums trūksta žmonių, trūksta susižaidimo, ypač iškritus pagrindiniam įžaidėjui mes sunkiai organizuojame atakas. Pradžioje sekėsi neblogai ir deriniai, ir gynybos kaitaliojimas, bet vėliau „Rytas“ parodė savo jėgą, labai gerai pataikė tritaškius ir dėl to nutolo“, – sakė Gaidamavičius.

Anot trenerio, „Neptūnas“ be Žygimanto Janavičiaus turės verstis keturias savaites, tačiau Gaidamavičiaus pasidžiaugė, jog dėl trūkusių pėdos raiščių įžaidėjui nereikės atlikti operacijos.

Spalio 5-ąją buvo skelbiama, kad Janavičius nežais nuo 2 iki 4 savaičių.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Vaidas.KLP
pries ryta, zalia kurva yra niekas
2020-10-18
+3
Atsakyti
Viena aisku,kad ir kas zaistu PF Ryto komandoje pries Z ar Ndour ar Chris, Shileris Jankio pries juos nekeis, nes jankis uz nesvarius zaidimus is karto gautu i barzda tiek no vieni tiek nuo kito.
2020-10-18
-5
Atsakyti
uz zalgiri
neptunas panasu kad kovos del astuntuko,apie jokius medalius cia net fantazuoti neverta.uzuojauta klaipedieciams
2020-10-18
-6
Atsakyti
In vino veritas
Siaip tai ziauriai gaila Neptuno si sezona. Anksciau budavo ir rytui neretai uzmeta ir su Zalgiriu pasikapoja, ir Europoj gedos nepridaro. O dabar... Total clusterfuck.
2020-10-18
+3
Atsakyti
Anonimas
kas cia per LKL lygis jeigu neptuno treneris turi fanu atsiprasinet? Kas cia fuck su tuo Lietuvos krepsiniu darosi? Bent jau OK ziurisi rinktines sudetis matant kaip gereja Giedraicio ar kokio Jokubaicio zaidimas. Bet va tokie klubai kaip neptunas is jus nieko apskritai neliko. Reikia stabiliai losti jei ne eurocup tai bent fiba lygoje. O cia kas? Tam paciam lkl\'e prasileidzia ant vos ne 40 tsk.
2020-10-17
+12
Atsakyti
INFO
Eina kalbos kad b tribunos asocialai ruosiasi gryzti i arena per ryto Zalgirio derbi. Durniukai suprato, kad pries lkla jie nepasokines nes niekam jie neidomus ir niekas su ju reikalavimais nesitaikys taip kad belieka pabrukus uodegas uzsiciaupti ir pasiduoti. Triochalos yra triochalos.
2020-10-17
+3
Atsakyti
Aha
taigi visi jau kalba kad ndouras bus - yoac kai nera nei vieno normalus pf. o tas mcouloghas tai visiska nesekme - laksto be vietos - supratimo apie zaidima jokio - kontakto bijo - jei imeta greitam puolime tai viskas ka gali - gynyboje irgi nepstovi po kasiu - kas iseina karts nuo karto tai savo ilgom rankom sutrukdyti metimo trajektorija
2020-10-17
+4
Atsakyti
deja
siandien gavau pranesima is patikimu saltiniu gudeliui artimu zmoniu jog rytas pasieke zodini susitarima su Micheal Beasley
2020-10-17
-4
Atsakyti
Art
Gisto reikia suteiktu jėgos po krepšiu.
2020-10-17
+4
Atsakyti
PULKOVSKIS
Naujasis Ryto pirkinys bus Maurice Ndour, jis vienintelis iš trijų ginasi gerai, o Rytui labiausiai reikia gerinti gynyba. Gist veteranas jau ir netinka greitam Ryto žaidimui, Payne yra centras, o Ryte jau yra Echodas, Gustys, dar Kitsingas ten gali žaisti, PF pozicija yra silpnoji Ryto vieta gynyboje, tad Ndour ir bus tas pirkinys.
2020-10-17
+1
Atsakyti
insighteris
Ndour Ryte, pirmadieniui jeigu ne anksciau paskelbs, tiketina, kad atvyks savaites viduryje
2020-10-17
+5
Atsakyti
LKL
Anksciau Laiko neuzkalbek Cempionai
2020-10-17
+1
Atsakyti
Siaulietis
Klaipeda daroma antri Siauliai. Susedo i valdzia neismaneliu draugu gauja ir skiedzia visiems apie piramides ir laimes laiptus :) Mes jau 4 sezona piramide statom :D Tai niekas kitas kaip pateisinimas savo neveiklumo ir neismanimo. Tikintis kad kvailiukai pasimaus ant to kabliuko ir leis jiems kokius 5 metus parazituoti.
2020-10-17
-11
Atsakyti
Anonimas
Rytas bus čempionai
2020-10-17
+9
Atsakyti
Anonimas
Ndouras arba Gist bus manau
2020-10-17
+3
Atsakyti
Neptunas
Taip zaisdami Beviltiskai Prie ko cia atsiprasinet Tokia sudetis
2020-10-17
+3
Atsakyti
Nesvaik
Kur jau auksto lygio lygio ipirks
2020-10-17
+2
Atsakyti
Anonimas
Nu va rytas turi pinigų mažiau, bet perka aukšto lygio žaidėjus,zk neįperka
2020-10-17
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Vilniaus Rytas
29%
16/55
Metimai iš žaidimo
53%
34/64
35
Atkovoti kamuoliai
35
14
Rezultatyvūs perdavimai
29
1
Perimti kamuoliai
12
3
Blokuoti metimai
0
38%
8/21
Dvitaškiai
50%
19/38

Rungtynių žaidėjai

Tadas  Pažėra
14 PTS
4/8 FG
4/5 FT
Mindaugas  Girdžiūnas
16 PTS
5/8 FG
3/3 FT
Benas  Griciūnas
10 REB
5 DREB
5 OREB
Rokas  Gustys
7 REB
5 DREB
2 OREB
Tadas  Pažėra
4 AS
5 TO
25 MIN
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
5 AS
Tadas  Pažėra
17 EFF
50% 2P%
50% 3P%
Mindaugas  Girdžiūnas
19 EFF
100% 2P%
50% 3P%