Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Paulius Motiejūnas nespindi simpatijomis Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) demonstruojamam krepšiniui, tačiau Kauno „Žalgirio“ vadas aiškiai mato, ko Eurolyga galėtų pasimokyti iš stipriausios pasaulio lygos.

Prieš reguliariojo sezono pabaigą Eurolygos vadovų tinklalaidėje dalyvavęs Motiejūnas įspūdžiais dalijosi kartu su Milano „Armani Exchange“ vadovu Christosu Stavropoulosu ir Stambulo „Fenerbahče“ bosu Maurizio Gherardini.

Vedėjui Joe Arlauckui pakreipiant temą apie skirtumus tarp Eurolygos ir NBA, Stavropoulos ir Gherardini susilaikė nuo kritiškesnių žodžių bei elitiniam Europos turnyrui priskyrė po išskirtinę savybę, pažymėdami pirmenybėse kunkuliuojantį atsidavimą ir adrenaliną.

Tuo metu Motiejūnas išsiplėtė ir skirtumų ieškojo iš klubų ūkinės pusės.

„NBA neabejotinai turi geresnę ekonominę sistemą ir valdymo modelį. Mano manymu, Eurolyga ir visi klubai turėtų labiau koncentruotis ties tuo, ypatingai pandemijos fone. Turime surinkti biudžetus, privalome rasti bendras taisykles, kaip galėtume išgyventi visi kartu, – tinklalaidėje „The Crossover“ kalbėjo „Žalgirio“ galva. – Ne vien tik didžiausias biudžetas ar turtingiausias savininkas kuria pranašumą. Lygai ir klubams reikėtų susitelkti būtent ties tuo.

Mūsų krepšinio produktas – geresnis nei NBA. Man nepatinka žiūrėti NBA. Pakanka pamatyti dviejų minučių apžvalgą, kuri apibendrina, ką ši lyga suteikia žiūrovui. Eurolygoje dažniausiu atveju viskas vyksta taškas į tašką. Kiekviena diena yra kupina atsidavimo, adrenalino ir aistros.“

„Grįšiu ir prie fanų temos. Jie NBA arenose ateina pažiūrėti šou, o Eurolygoje besirenkantys sirgaliai – pasirengę mirti dėl komandos, atiduoti visą savo energiją, išrėkti plaučius ir priekaištauti teisėjams, ypatingai Kaune. Būtent tai parodo, kaip jie palaiko komandą ir kiek labiau yra įsitraukę nei NBA aistruoliai. Aišku, matome, kaip viskas ten keičiasi per atkrintamąsias ir finalus. Bet Eurolygoje džiaugiuosi, jog tai galime patirti tiek išgirdę Eurolygos himną, tiek kiekvienose lygos rungtynėse“, – tęsė Motiejūnas.

Komentarai:
buru
fules pasaulis greitai sukramte ir isspjove karteli, fiba tik bevaliai, nors visus irankius savo rankose turi
2021-04-21
+3
Atsakyti
Litras
Didysis vadybininke, NBA gyvas ir ekonomiškai efektyvus produktas dėl to, kad savininkai valdo klubus. Jie investuoja, pritraukia papildomas lėšas, kuria vertę. Tau iki jų savininkų mąstymo, požiūrio lygio kaip kopėčiomis lipti iki mėnulio. O tu bėgioji su ištiesta ranka, visada verkšleni, ieškai chaliavos, nes gyvenimas tave pripratino imti, bet ne duoti. Tu esi Klubo vystymosi stabdis, nes tau rūpi tik asmeninis interesas. Ką tu padarei klubui, pritraukei investicijas, sukūrei naują valdymo struktūrą, užsukai kitus verslus, gi tokią materialinę bazę tau dovanai naudoti duota. Šioje vietoje esi visiškas nulis, nes rūpi tik savo kišenė, nepraradimas valdymo svertų, nes kitaip būsi išmestas iš barščių. Turėtum strateginį verslo mątymą, nebūtum papuolęs į tokią situaciją. Godumas pražudė, ir nenoras šiuolaikiškai vystytis. Kodėl yra noras kurti Suprolygą futbole, todėl, kad tokių erkių, siurbėliukių ir lesyklėlių kaip UEFA, FIFA įtaką sumažinti, pakelti klubų vertę. Jeigu Žalgiris virs tokiose sultyse ir toliau melždamas miesto biudžetą, tuščią turto eikvojimą, tol jis važiuos žemyn, praras žmonių pasitikėjimą ir pagarbą, plius visi mato kaip pats elgies su duotu tau turtu, nei atskaitomybės, nei skaidrumo nė su žiburiu nerasi.
2021-04-21
+3
Atsakyti
Nusipeza
tas motiejunas. totalus molis verksnys kad tik pinigu gaut. Tegu nepavydi nba niekad eurolyga nepasieks tokio lygio ir tokiu pinigu
2021-04-20
+4
Atsakyti
Alio
siaipnjuokingiausia sako kad europos krepsinis fanams idomesnis ir t.t. tai logiskai mastant..jei toks europos krepsinis idomus ziurovams.kodel jo jieks neziuri?nes jei reitingai butu super geri,tada eurolyga pasirasytu simtu milijonubsutarti su televizijomis ir nukristi milijonai klubams..
2021-04-20
-8
Atsakyti
Bimbom
kokioj realybej jis randas? jei Euro krepsinio produktas butu geresnis, tai lyga bent TV transliaciju sutarti turetu tokia, kad padengtu zaideju algas.. Motiejunui reiktu geriau pasneket, kad nera sansu konkuruot su politikos interesu finansuojamais klubais, jiem isvis nereik galvot apie ekonomikas.
2021-04-20
-5
Atsakyti
djgaffer
Už tai ir gerbiamas daugelio yra,nes nebijo pasakyti,ką galvoja.Jei rekės pakritikuoti,bus ir kritika.Motiejūnas pagarbą užsitarnavo savo sunkiu darbu ir tuo,kad ištraukė komandą,kai jai buvo sunku.Ilgą kelią nuėjo,daug visko matė,bet dabar gali didžiuotis,jog yra gerbiamas ir jo nuomonė yra išklausoma.
2021-04-20
-7
Atsakyti
tomygun
Keista buvo girdeti Pauliu kalbant normaliai. basketnews poscaste arba Zalgirio tai labai nesmagu buvo jo klausytis
2021-04-20
+3
Atsakyti
Alio
siaip idomu jei europos krepsinis idomesnis...kodel NBA rungtynes tiek ispanijoj tiek italijoje sutraukia prie ekranu 60% daugiau nej real madrid ar barcelonos varzybos..
2021-04-20
-18
Atsakyti
Teisingai mokytis turėtų kaip ir pats komandos GM kuris nesugebėjo adekvačiai reguoti į covid pandemija formuojant biudžetą
2021-04-20
+1
Atsakyti
ką tu išmanai
apie ekonominį modelį? kiek savo pinigų idėjai į komanda? ar tik labai gudrus prašinėti?
2021-04-20
-9
Atsakyti
Lol
nelygink siuksliu eurolygos su nba. eurolyga idomi tik europai, visas likes pasaulis ziuri nba
2021-04-20
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.