Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šalyje dramatiškai daugėjant apsikrėtimų COVID-19 virusu, Vyriausybė vėl grįžta prie griežtesnių ribojimų renginiams, tarp kurių – ir sporto rungtynės.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį pranešė, jog buvo suformuluotas pasiūlymas drausti žiūrovus arenose savivaldybėse, kuriose jau yra įvestas ir artimiausiu bus paskelbtas lokalus karantinas.

Dėl šio apribojimo bus sprendžiama trečiadienį. Jeigu jis bus patvirtintas, galioti pradės nuo penktadienio. Tokiu atveju Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Vilniaus „Rytas“ namų mačus žais be savų sirgalių palaikymo.

Iki šiol sporto renginiams buvo taikomas reikalavimas žiūrovus sodinti kas antrą kėdę, išlaikant socialinį metro atstumą. 

Sekmadienį vykusiame LKL derbyje „Siemens“ arenoje tarp Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ apsilankė 4376 žiūrovai. 

Į praėjusią savaitę Kaune organizuotą Eurolygos mačą su Valensijos „Basket“ susirinko 5131 fanas, o spalio viduryje į dvikovą su Stambulo „Anadolu Efes – 5011 žiūrovų.

Nuo pirmadienio (spalio 26 d.) karantinas įsigaliojo Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Švenčionių rajono savivaldybėse. Karantinas pratęstas Raseinių rajono savivaldybėje.

Per posėdį pirmadienį šis sąrašas buvo papildytas dar šešiomis savivaldybėmis: Kauno miesto, Klaipėdos miesto, Šilalės rajono, Širvintų rajono, Telšių rajono, Trakų rajono, Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono. Jose karantino ribojimai bus taikomi nuo trečiadienio (spalio 28 d.).

Komentarai:
Anonimas
kaunieciai,paremkit savo kluba.Nes liksit skoloj jankiui,tuciui,garinui.neduok dieve ryzaveidis nuspres grizt i tenerife
2020-10-27
+5
Atsakyti
Jonas
ateina depresijos metas I kauna. is kaimieciu ateme paskutine ir vienintele pramoga, kur galedavo nueit alaus prispringt, issibliaut issirekt. dabar teks namuose sedet bambalius apsikabinus.
2020-10-27
+4
Atsakyti
djgaffer
Tai kaio ir aišku,kad viskas bus sugriežtinta.Minusas,jog ir tų likusių pinigų Žalgiris iš sirgalių negaus.Pliusas,kad valstybė rūpinasi savi žmonėm bent jau šituo atveju ir bando užkirsti kelią viruso plitimui.Teks vėl pratintis prie griežtesnių apribojimų.
2020-10-26
+1
Atsakyti
Anonimas
Kodel zalgiriui negali padet eilinis kaunietis? davai pervedam klubui kas menesi po 100
2020-10-26
+3
Atsakyti
Revizor
Gaila zalgirio ,biudzetas braska-vietoj Garino abejoju kad kazka dabar pirks...nors Motiejunas protingas ,apgalvojo matyt nes abonentu nepardavinejo,o ka darys rytas tai nezinau-pinigu neturi,o abonentus pardavinejo?
2020-10-26
+10
Atsakyti
Ziurim ka turim
Rungtynes pries Efes jau buvo gerokai anksciau nei 7 dienos, faktas kad toks susiejimas zidiniu netapo.
2020-10-26
+5
Atsakyti
Divos
KAIP JUS DRISTATE NELEISTI SIRGALIU I ARENA!!!
2020-10-26
+2
Atsakyti
As
jus rimtai dauzti ar tokie tik apsimetat? vyksta pasauline epidemija jie tikisi kita valdzia isirinke jog LT nebebus koronos😀 niekas nepasikeis toliau vaiksciosit su kaukem ir dejuot galesit kaip jus isdure 😀
2020-10-26
+5
Atsakyti
Deivis
Manau, kad rungtynes vykdomos be žiūrovų arenose ne toks baisus dalykas kaip stabdomos planines operacijos ir ligoniu apleidimas. Palinkekite vienas kitam stiprybes ir netureti kitu, tikrai pavojingesniu ligu, kurios galimai nesulaukus demesio sukeltu nepavydetinas komplikacijas. SKAICIAI tik augs, scenarijus yra aiskus. Niekas kitas nei izoliacija ar VISU zmoniu uzsidarymas nepades. Visa tai uzbaigs tik VAKCINA, bet deja ji neuztikrina ilgalaikio imuniteto. Tai dar karta pagalvokite kaip rimtai visa tai atrodo. Visokie susirgimai, po keliu dienu pasveikimai, besimptomiai atvejais ir pan. Food for thought...
2020-10-26
+14
Atsakyti
Anonimas
Musaras pralaimejo rinkimus, tai des karantina pries paliekant posta, lol.
2020-10-26
Atsakyti
Bl
nu klounai. is kases renginiu nulus zidiniu. bet draudziam.
2020-10-26
+4
Atsakyti
?
Baik trint kauše komentarus. Ar tu su..pistas komunistas, antifa, sex mazuma,kitos nuomones nepriemi?
2020-10-26
+9
Atsakyti
Makarona virusas
Maliarija yra gyvybei grėsminga liga, kurią sukelia keturių rūšių pirmuonys-plazmodijai. Maliarija yra plačiai paplitusi Afrikos, Azijos, Lotynų Amerikos valstybėse. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, pasaulyje yra daugiau kaip 100 šalių, kuriose galima užsikrėsti maliarija. Kasmet užregistruojama 300 – 500 mln. klinikinių maliarijos atvejų. Per metus visame pasaulyje nuo šios ligos miršta 1,5 – 2,7 mln. žmonių, iš jų 1 mln. – vaikų iki 5 metų amžiaus
2020-10-26
+2
Atsakyti
mod123
na ir teisingai, niekam cia nereik sokt i ugni.
2020-10-26
-2
Atsakyti
Anonimas
rip sportui. Sportas be ziurovu ne sportas. Tegul pasiziuri i NBA, kurios praktiskai nieks nebeziurejo.
2020-10-26
+3
Atsakyti
Švedija
Apskritai žmones i banda paverte, gripas kitos formos. Sitas baigsis kitas prasides, taip visa likusi gyvenima ir namie prasedesim.
2020-10-26
+1
Atsakyti
nediela
Matėm,kaip sėdi kas antroje kėdėje ir užkanda iš to pačio maišelio.
2020-10-26
+3
Atsakyti
rr
Spėkite ar kas pasikeis? Tikrai ne tik atvejų vis daugės.
2020-10-26
+8
Atsakyti
alioalio
nemanau kad reikia to draudimo...manau yra puiku,kad rytas,zalgiris padeda mazinti masinu spustis,deka siu komandu,valstybe maziau pencijiu moka....as manau tai puikus budas biski pamazinti Lietuvos gyventojiu,kad kitiem daugiau vietos butu,manau kai tik neturetu buti jokiu draudimu ir visi macai turetu vykti pilnose arenose
2020-10-26
-3
Atsakyti
Anonimas
Pagaliau!!
2020-10-26
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.