Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Martinas Schilleris su Kauno „Žalgiriu“ (4-1) patyrė pirmąją nesėkmę Eurolygoje, o austras po dvikovos pripažino, jog Lietuvos ekipai tai buvo mačas iš dviejų skirtingų dalių.

Fotogalerija

„Sveikinimai „Valencia“ su pergale ir gerai sužaistomis rungtynėmis. Mums tai buvo dviejų pusių mačas. Trumpai tariant, jų tritaškius pirmoje dalyje sulaikėme iki 25 proc., tačiau per likusias rungtynes jie savo pataikymą pakėlė iki 43 proc. 

Sunku laimėti, kai varžovai meta taip gerai ir be to, kelia problemų baudos aikštelėje. Prepeličiaus ir Varinkovičiaus metimai mums buvo iššūkis. Jie prisidėjo prie 16 tritaškių, kas be abejo, yra per daug. Manau, kad Marinkovičius padeda jiems išplėsti aikštelę ir, deja, nesugebėjome jo pristabdyti“, – po nesėkmės sakė Schilleris.

– Kaip bandėte prisitaikyti po ilgosios pertraukos, kai „Valencia“ pradėjo pataikyti?
– Bandėme grįžti prie asmeninės gynybos. Pirmoje pusėje mus labiau nei tritaškiai žudė įkirtimai į baudos aikštelę ir „Valencia“ puolime atkovoti kamuoliai. Neleisti jiems atkovoti kamuolių buvo pagrindinė tema, apie kurią kalbėjome prieš šį mačą.

Jie yra komanda, kuri žaidžia gerai arti lanko bei iš šių padėčių atlieka daug metimų ir mes norėjome tai pristabdyti.

– Matėme pokalbį su „Valencia“ strategu po rungtynių. Ar Ponsarnau paaiškino, kodėl jis paprašė minutės pertraukėlės mačo gale?
– Jis norėjo jos, nes treneris norėjo taškų. Jis atsiprašė, tačiau pridėjo, kad jis norėjo taškų.

– „Žalgiris“ prametė 10 tritaškių. Ar pajutote dvejonę savo žaidėjų veiksmuose, kai metimai pradėjo nebekristi?
– Manau, kad visiškai taip. Pasikartosiu, jog svarbiausia – geras sprendimas, nepriklausomai nuo to, ar tai metimas, ar prasiveržimas link krepšio. Nemesti laisvo tritaškio yra beveik tas pats, kas prastas metimas. 

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
21
Atkovoti kamuoliai
5
Baudų metimai
100%
2/2

Jeigu tu pataikai, be abejo, tas turi didelę įtaką pasitikėjimui, bet viskas neturėtų priklausyti nuo pataikytų ar nepataikytų metimų, o nuo gerų sprendimų aikštelėje.

– Nigelas Hayesas šį vakarą išmetė 15 metimų. Ar jus tenkino jo atliktų metimų pasirinkimas?
– Turėsiu peržiūrėti vaizdo medžiagą. Žinau, kad jis nemetė ten, kur galėjo tai daryti, tačiau jis pataikė ir sunkių metimų bei situacijose, kuriose baiginėjosi 24 sekundžių laikmatis. Tokiose situacijose kaltinti krepšininko negalima, tačiau aš dar turėsiu peržiūrėti vaizdo įrašą.

– Kaip vertinate pralaimėtą kovą dėl atšokusių kamuolių ir „Valencia“ žaidimą šiame aspekte?
– Jie yra labai gerai dėl kamuolių kovojanti komanda. Jeigu kamuolys nuolat skrodžia tinklelį, atkovoti kamuolio nėra galimybės. Manau, antroje rungtynių pusėje tai („Valencia“ pataikymas) turėjo įtakos.

– Ar galite plačiau pakomentuoti Gebeno traumą?
– Nemanome, kad ji yra labai rimta. Turėsime atlikti papildomų tyrimų, bet nemanome, kad jam nutiko kažkas rimto.

– Kokia didelė problema buvo „Valencia“ žaidimas per Kaliničių ir Williamsą?
– Tai buvo rimtas iššūkis. Žinojome, kad jie taip žaidžia. Manau, kad tai buvo iššūkis, nes jie žaisdami nugara į krepšį kūrė savo puolimą. Žaisti vienas prieš vieną yra viena, tačiau atmetimas ties tritaškiu – visai, kas kita. Mums tai buvo didesnė problema.

Komentarai:
Patenkintas esu 5 turais
Neaišku kaip sezonas pasibaigs, bet šiai minutei galiu drąsiai pasakyti kad prie Jasikevičiaus komanda turėtų 1-4 rezultatą. Nes gimdytų taškus, jauni neloštų ir būtų tas prievartaujamas krepšinis po 60 akių. Man asmeniškai nesvarbu nes vistiek komanda turi patekti į top8. O jei bus 8, tai tikslas bus pasiektas. Bet tie visi kurie taip puikiai mato kas su komanda blogai, kaip jie nepasigina, tai jūs su alumi gatavi prie teliko savo žmonoms ir vaikams aiškinkit, o ne trenerio darbą kritikuokit, nes ne jums toks užsiėmimas. Gerai dirba ir lai dirba. Žaidėjai bent jau myli krepšinį o ne bijo padaryti klaidą stumdydami kamuolį.
2020-10-23
+6
Atsakyti
mod123
kol laimejo buvo viskas gerai, bet kai pralaimejo atsirado pilna ekspertu, baikit jus suda malt, Zalgiris ne ta komanda jog laimetu visa reguliaru sezona, bus tu pralaimejimu ne vienas ir ne du, pavasari kiauksekit, as linkiu, kad nors top 8 issilaikytu, butu didziausia laime, zinoma jei isvis tas sezonas baigsis... Paprasciausiai reikejo agresyviau zaist i baudos aiktele, kazko pamirso kas yra baudavimas, per daug patikejo tritaskiais ir pralaimejo del to, visas nesekmes receptas, siaip reiktu tikro trecio numerio pagaliau, per ta pozicija vakar irgi kentejo. Svarbiausia neuzstrigtu kaip pernai po kosminio zaidimo pries Real prasidejo masines nesekmes ir nepataikymas, linkiu kad nenutiktu tik tai, geros dienos komentatoriai...
2020-10-23
+1
Atsakyti
Dilmah
tikiuos žalia mazgotė ir sekantį sezoną išlaikys jankūną, visgi kapitonas. Ir būtinai pakelti algą😂😂😂
2020-10-23
-3
Atsakyti
Jonas
tiesiog suvalge eurolygis lyderius, nes be troicu nieko neturi. o Valencija tikrai smagi komanda, KOKYBE matesi anksciau ar veliau zalgiry sutvarkys. ir BAIKIT vaidinti , ir kritineti kaip mergaites, PADEDANT Grigoniu nes jau kas antroj atakoj prasymas baudu , skeryciojimai kritinejimai, arba eikit I TEATRA!!!
2020-10-23
+5
Atsakyti
babu
as jau po pirmo kelinio zinojau,kad gaus...bukim realistai,pamesa rinko tasku labai lengvai is po krepsio...jei viena komanda per pirma kelini imeta 7 tritaskius,ir po pirmo kelinio pirmauja vos 5 taskais...cia ir durniui aisku,kad ta komanda greiciausiai pralaimes...nes imetus 7 tritaskius per kelini,tavo persvara mazu maziausiai turejo buti 10+ tasku
2020-10-23
+12
Atsakyti
marko
Jeigu treneris nežino ar jo žaidėjas gerai pasirinko metimus, kaip jis realiu laiku gali valdyti komanda? Rungtynes apylygiai laikytos tik kol neįtikėtinai krito, bet rungtynių tempas buvo nuo pat pradžių per aukštas ir tik laiko klausimas buvo kada užstrigs artilerija.
2020-10-23
-2
Atsakyti
3
Kelinis 12-30 Zalgiris Neisvenge sausu Duobiu problema Kamuoliai Walkupas isimuses blankiai atrodo jau Kelintos runktynes Antri bandymai Valencia
2020-10-22
+8
Atsakyti
Interviu kaip visada nuobodus ir neįdomus. Susitiko protingesni stratega Šileris ir prakalė į vienus vartus šachmatų partija. Sunku žaisti kai nėra paruošto plano B, o planas A sugriauna.
2020-10-22
+4
Atsakyti
000
nu ka jau eina kalba kad tik 1 ratas bus eurolygoj,satanistai viska suzlugdys
2020-10-22
-1
Atsakyti
alio
3 ir 4 pozicijoje visiskas krachas,totali tragedija...
2020-10-22
+1
Atsakyti
Antanas
As myliu Dilmah! Mes esame pora!
2020-10-22
-6
Atsakyti
Zalgiris
Taigi iesko Bet zaidejo
2020-10-22
Atsakyti
Georgy Čekovsky
Pralošėm tik per Šilerį, kuris nematė reikalo 3 kėlinio pirmoj pusėj išimt sustabarėjusio Walkup ir aštrint puolimą anksčiau Luku bei Roku. Užtat Jankūną išleido greit, kuris jau vos iki lanko dameta nuo troico.
2020-10-22
+1
Atsakyti
Georgy Čekovsky
Rungtynes paleido- atidavė Šileris. Kai ispanai gerai pradėjo 3 kėlinį, o rankininkas Walkup strigo, Grigonis buvo uždarytas, Šileris nematė reikalo keisti jį Luku ir aštrint sustojusi puolimą. O prie viso š dar Jankūną išleido, kuris gerai varo į minusą šiemet.Luką išleido kai iniciatyva buvo visiškai prarasta ir buvo jau didelis minusas.
2020-10-22
-8
Atsakyti
Adas
turit skylę kiaurą vietoj Garino. ieškokit žaidėjo Garimo nežais šį sezoną, nebent vęl 3 minutes ir vėl žopa
2020-10-22
-1
Atsakyti
Anonimas
pagaliau tas pirmas pralaimėjimas
2020-10-22
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Valensijos Basket
48%
30/62
Metimai iš žaidimo
58%
36/62
24
Atkovoti kamuoliai
34
16
Rezultatyvūs perdavimai
25
6
Perimti kamuoliai
3
92%
11/12
Baudų metimai
89%
8/9
93
Naudingumas
113

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
12 PTS
3/5 FG
4/4 FT
Bojan  Dubljevic
16 PTS
6/8 FG
2/2 FT
Nigel  Hayes
6 REB
4 DREB
2 OREB
Mike  Tobey
6 REB
5 DREB
1 OREB
Lukas  Lekavičius
5 AS
0 TO
18 MIN
Sam  Van Rossom
8 AS
1 TO
25 MIN
Lukas  Lekavičius
21 EFF
100% 2P%
100% 3P%
Bojan  Dubljevic
21 EFF
100% 2P%
50% 3P%