Kauno „Žalgirio“ tinklalaidė #ŽalgirisOnAir artėja prie keturiasdešimtojo epizodo, o naujausioje tinklalaidėje apsilankė komandos vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as.

Joffrey Lauvergne

Joffrey  Lauvergne
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: C
Amžius: 29
Ūgis: 211 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Prancūzija

39-ajame epizode aukštaūgį anglų kalba beveik valandą vykusiame pokalbyje kamantinėjo tinklalaidės vedėjas Rytis Kazlauskas.

Pokalbis „Žalgirio“ arenoje esančioje studijoje prasidėjo nuo prancūzo pomėgių – knygų ir istorijos. Nors lietuviškai knygų žalgirietis tikrai neskaito, su mūsų šalies istorija yra gana gerai susipažinęs.

„Prancūzų kalba skaičiau knygą apie 1000 Lietuvos istorijos metų. Viskas ten prasidėjo praktiškai nuo Mindaugo. Buvo keli puslapiai apie tai, kas vyko anksčiau, bet vėliau kalba pasisuko apie visus kunigaikščius ir artėjo iki šių dienų. Buvo išties įdomu. Kadangi į Kauną atvykau gerokai prieš prasidedant sezonui, pasidariau turą po Lietuvą ir aplankiau Palangą, Nidą, Trakus bei Vilnių“, – savo žinias demonstravo krepšininkas.

Vienus iš geriausių savo karjeros metų pašnekovas praleido Belgrado „Partizan“ klube, kuriame tuo metu žaidė daugybė jaunų, o šiuo metu aukščiausiame lygyje puikiai rungtyniaujančių žaidėjų. Įdomių faktų Lauvergne'as atskleidė apie tuometinį komandos trenerį Duško Vujoševičių.

„Jis paprašydavo žaidėjų namų raktų tam, kad patikrintų ar jie nesilinksmina, ar neina į barus. Vis tik galvoju, kad jis buvo teisingas, nes jauname amžiuje labai lengva pamesti galvą“, – pasakojo su „Žalgiriu“ sutartį pratęsęs atletas.

Prieš atvykdamas į Kauną centras apie Lietuvos čempionus nemažai žinojo iš savo puikaus bičiulio Leo Westermanno, tačiau „Žalgirio“ klubas prancūzą žavėjo ir dėl pasiekimų.

„Žinoma, daug žinojau iš Leo, bet aš taip pat visada seku ir domiuosi tomis komandomis, kurios pasiekia tokį lygį, kurio niekas nesitiki. Finalinis ketvertas, atkrintamosios – niekas to nesitikėjo. Dabar jau praėjo pusė sezono ir aš tikrai didžiuojuosi mūsų pasiekimais, nes daugelis mus nurašė ir galvojo, kad būsime dugne, o mes esame tai septinti, tai aštunti, devinti ar šešti“, – svarstė komandos draugų tiesiog JoJo vadinamas žalgirietis.


#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su Lauvergne'u kalbama:

0:00 apie knygas ir Lietuvos istoriją;
7:00 apie sportininkų šeimą;
10:25 apie karjeros pradžią, draugystę su L.Westermannu ir „Partizan“;
23:00 apie patirtį NBA ir skirtingas organizacijas;
30:37 apie prisijungimą prie „Žalgirio“ ir šansus patekti į Eurolygos atkrintamąsias;
37:17 žiūrovų, klausytojų ir partnerių klausimai.

Komentarai:
ATI
As tai biski realistas, maximum 1 pergale is to ka liko suzaist. Greiciausiai pries Asvel arba Pao.
2021-03-01
-6
Atsakyti
djgaffer
Jau dabar jis yra vienas mėgstamiausių legionierių.Ne kiekvienas juk atvyksta taip anksti prieš sezoną ir dar net turą po šalį pasidaro.O kad domisi istorija nuo Mindaugo laikų,tai išvis didžiausia pagarba Lauvergne\'ui.O prieš sezoną puikiai pamenu,kaip sklido kalbos,kad jis įnoringas,sužvaigždėjęs ir pasikėlęs.Tai kaip gera dabar žinoti,kaip tie kritikai klydo,o JoJo yra aukščiausio lygio profas.
2021-03-01
-1
Atsakyti
Anonimas
na i dugna visai nebenukris nes ten karaliauja Chimki, bet kad nebekils auksciau nei dabartine vieta irgi faktas. siaip sezonas tikrai pavykes.
2021-03-01
+1
Atsakyti
Anonimas
Gitano Nausėdos žinutė Ignui Brazdeikiui dėl Lietuvos pilietybė
2021-03-01
+6
Atsakyti
789
Prieš Real tai svaiginantis pasirodymas :)))
2021-03-01
+4
Atsakyti
Savates gale
kitaip jau turesi giedot sunsavo tokiu grybo pjovimu,asvel antrad sutryps,apibegs,apsoks,apmetys,paskui armani ramiai pasiims musu zalgiriuka,ir ,ziurek,jau del 12 garbingos vietos sunkiai kovoji
2021-03-01
+1
Atsakyti
taip, su visisku pravalu Garino ir Vasturija komanda atrodo tikrai neblogai. o jei dar vietoj pensininku Jankuno ir Milaknio butu kiti, tuomet ir apie top8 galima butu fantazuot
2021-03-01
-1
Atsakyti
rr
Neskubek džiaugtis, su tokiu zaidimu, kokį rodote pastaruoju metu, dugnas sparčiai artės prie Jūsų.
2021-03-01
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Joffrey Lauvergne

Joffrey  Lauvergne
Joffrey  Lauvergne
MIN: 21.18
PTS: 10.96 (60.89%)
REB: 5.68
AS: 1.44
ST: 0.44
BS: 0.12
TO: 1.68
GM: 25