Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio rytą iš Karmėlavos oro uosto turėjo kilti skrydžiui į Barseloną, kur penktadienį jų lauktų eilinės Eurolygos rungtynės. Dėl Ispanijoje įsibėgėjančio koronaviruso mačas turėjo būti žaidžiamas be žiūrovų ir žurnalistų, bet galiausiai buvo atšauktas apskritai.

Eurolyga ketvirtadienį vidudienį išplatino pranešimą, jog laikinai sustabdomas čempionatas.

Kol dar buvo laukiama Eurolygos sprendimo, žalgiriečiai buvo pasirengę penktadienį išbėgti į aikštę, nors treneris Šarūnas Jasikevičius pripažįsta, kad žaisti be žiūrovų jam neatrodo logiška.

„Bet situacija yra tokia, kokia yra, – ketvirtadienį ryte „Žalgirio“ arenoje kalbėjo Jasikevičius. – Virusas rodo, kad su geromis prevencinėmis situacijomis per 2-3 savaites sugrįšime į normalybę. Ar bent taip rodo valstybės, kurios rimtai į tai žiūri. Kažkiek visiems reikia pakentėti, yra kaip yra. 

Jeigu (Eurolyga) nuspręs, kad iš viso nežaisime, bandysime iš tos situacijos lipti. Kaip ir visi žmonės, sėdime, laukiame informacijos, sekame, bet tuo pačiu dirbame savo darbą.“

Nors įprastai trenerio ir žurnalistų bendravimas vyksta treniruočių salėje, šį kartą, vadovaujantis Eurolygos rekomendacijomis, pasikalbinimas buvo perkeltas į spaudos konferencijų salę, kurioje tarp trenerio ir žurnalistų yra didesnis atstumas.

Jasikevičius dar kartą pakartojo nenorintis pernelyg daug kalbėti apie koronaviruso situaciją, kadangi nėra jos specialistas.

„Mūsų valstybėje situacija, kiek žinau, yra kontroliuojama. Aišku, kad ji kažkiek ateis. Laukiame sprendimų, – sakė Jasikevičius. – Iš mūsų pusės klausti nelabai logiška, nes nesame šios srities specialistai.“

„Žalgiris“ kitas Eurolygos rungtynes namie turėtų žaisti tik kovo 24 dieną, tačiau iki tol Vyriausybė gali priimti sprendimą riboti žiūrovų skaičių viešuose renginiuose. Šiandien bus svarstoma drausti visus renginius, kuriuose susirenka daugiau nei 100 žmonių.

Šį sezoną metami dvitaškiai

54%
19,7
Pataiko: 19,7
Taiklumas: 53,7%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Iki tol „Žalgiris“ pagal planą Ispanijoje turi sužaisti dvejas rungtynes, o pirmosios – su devynių pergalių seriją šiuo metu fiksuojančia „Barcelona“.

Anot Jasikevičiaus, Katalonijos komanda yra viena pagrindinių kandidačių į Eurolygos viršūnę.

„Tai – komanda, kuri turi visas galimybes laimėti Eurolygą. Jie man Eurolygos favoritai kartu su „Efes“ ir Madridu, – sakė Jasikevičius. – Sustabdyti juos labai sunku, tai komanda, kuri moka įjungti dar vieną pavarą, kai situacija suprastėja. Labai daug veteranų, išreikštas lyderis, išreikšti antri-treti pasirinkimai. Aukščiausio lygio varžovas.

Reikia stengtis pradėti nuo gynybos, kas pas mus, pradėjus geriau pulti, pradėjo šlubuoti. Čia jau tokia žmogaus natūra, ko gero. Norėčiau akcentuoti gynybą.“

Anot trenerio jo auklėtiniai kiek atsipalaidavo po sėkmingos atkarpos, kai per 12 rungtynių buvo iškovotos 9 pergalės, tačiau tai yra iš dalies suprantama.

„Kažkur neatsistatėme po rungtynių su „Chimki“, pirmiausia psichologiškai. Galbūt pagalvojome, kad galime „Zenit“ nugalėti ramiau. Stengėmės nuteikti prieš didžiulę fizinę kovą, bet ją pralaimėjome. Visgi yra daug rungtynių, nesinori pasiaiškinimų, bet kažkiek reiktų suprasti“, – sakė Jasikevičius.

„Žalgiris“ ir dar 8 komandos kovoja dėl trijų atkrintamųjų vietų, o tai yra įtempčiausia atkrintamųjų kova naujosios Eurolygos istorijoje.

Kauniečių strategas sako stebintis visus pasirodymus, tačiau kol jo komandai pakanka laimėti, jis pirmiausia kreipia dėmesį į tai.

„Yra vienas kelias – laimėti, – sakė Jasikevičius. – Jūs žinote, vakare per treniruotę, kai žaidėjai pasilieka mėtyti, mes žiūrime konkrečias rungtynes, daugiau mažiau žinai, kas būtų geriau, kad laimėtų ar pralaimėtų, pažiūri, minimaliai pasergi, bet grįžti prie to paties – kol viskas tavo rankose, yra vienas kelias – laimėti.“

Komentarai:
Tribūna
Apgailėtina Žalgirio Organizacija, pradžioje kalbėjo vienaip, kad ai čia panika, mums reikia žaisti nes fanus (ar tai lietuviškas žodis) mylime. Dabar kai pamatė, kad problemos išties rimtos ir jie tam turėjo įtakos, pradėjo kalbėti jau kitaip. Motiejūnas visiškas pinigų vergas, amoralus žmogus, kuris padarė įtaką, kad likusios miesto sporto šakos palengva sužlugtų, nes tiesiog siurbia miesto biudžetą, nusavina Arenos pajamas. Niekam tas Jūsų sportas neįdomus, kai Tauta pavojuje, ką Jūs nuveikėte milijonieriai paprastų žmonių atžvilgiu, pvz nors Arenos darbuotojų atžvilgiu. Menkysta Motiejūnas, su tuo nepraustaburniu, chamu Jasikevičiumi, kuris šaipėsi iš šio viruso, o dabar kur jo iškalba ir drąsa?
2020-03-14
+3
Atsakyti
T
saras turi gera humoro jausma ir pajuokavo ir kas cia tokio.nevienas is jusu turbut turejot nuomone apie ta virusa ir rimtai pradzioj neziurejot,o dabar jauciates proto bokstais ir t.t.gerai kad zmogus moka pajuokauti .virusas ne virusas reike saugotis ir saugot kitus ir jai tik galima ir pasijuokt.
2020-03-13
+3
Atsakyti
Cha cha
Imeskite ta mema/video kur jis ranka veida uzsidengia , visi DABAR kartu pazvengsim :)))
2020-03-12
+4
Atsakyti
uz zalgiri
apsiramino jau didvyris kai pamate kaip zmones sienauja tas virusas, bet jei nebutu draudimo speju kiaules akis ijunges aiskintu kad be sirgaliu ne krepsinis
2020-03-12
+13
Atsakyti
Anonimas
tai ko dabar nebežvengi konferencijoje ? Pažvenk gi
2020-03-12
+9
Atsakyti
djgaffer
Matos,kad ir Šaras jau susirūpinęs.Koronos pradžioj dar buvo galima pajuokauti,bet kai toks protrūkis,tai ir kiečiausi pamato realybę.Numot ranka tikrai negalima į tai,kas vyksta.
2020-03-12
+13
Atsakyti
Linkejimai is Kauno
minusiukas zalgeriui biski bus :DD baudzia jus likimas :D
2020-03-12
+5
Atsakyti
Citrina
Viskas su Šaru yra gerai ir nuo pat pradžiu jis labai adekvačiai komentavo, nors komentuoti ir priimti sprendimus dėl situacijos su virusu tikrai ne jam priklausytu, o direktoriui Motiejunui, kuriam šį kartą aplinka sutrukdė normaliai suvaldyti situaciją. Bet tikiuosi viskas baigsis laimingai ir mes pamatysime filmą kaip Direktorius Motiejunas virusą nugalėjo. Beje, ar bus kam kamuolius Barselonoje padavinėti ar vėl direktoriui teks?
2020-03-12
-3
Atsakyti
Reksnys Bulvyte
Virusas jau apramino ir didesnius milijonierius-bajeristus.
2020-03-12
+1
Atsakyti
mhm
ko ten su messina zvenge is viruso? Dabar jau jam reikia pakenteti. Kita karta gal reiks pagalvoti pries snekant apie dalykus, kuriu nesupranta
2020-03-12
+18
Atsakyti
N
nebetoks linksmas kaip per maca su armaniu. negi i prota atejo.
2020-03-12
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Kauno Žalgiris
48%
7 vieta
Metimai iš žaidimo
48%
8 vieta
35,21
5 vieta
Atkovoti kamuoliai
32,68
13 vieta
19,00
4 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
17,07
12 vieta
6,82
6 vieta
Perimti kamuoliai
5,57
16 vieta

Komandų lyderiai

Nikola  Mirotic
19,0 PTS
61% 2P%
33% 3P%
Zach  LeDay
11,8 PTS
52% 2P%
43% 3P%
Nikola  Mirotic
6,9 REB
5,2 DREB
1,7 OREB
Zach  LeDay
4,7 REB
3,0 DREB
1,7 OREB
Malcolm  Delaney
4,8 AS
2,3 TO
22 MIN
Thomas  Walkup
5,5 AS
2,7 TO
26 MIN