Nuotr.: Carlos.M.Picazas/FEB
Nuotr. Carlos.M.Picazas/FEB

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) krepšinio rinktinė turėjo gerokai paprakaituoti, kad priverstų kapituliuoti ispanus ir žengtų į olimpinių žaidynių pusfinalį.

Šiose olimpinėse žaidynėse JAV nedominuoja taip, kaip įprasta. Po rungtynių Kevinas Durantas sulaukė ir klausimo, ar jaučia, jog šie metai yra kitokie, kalbant apie sunkiau prognozuojamas mačo baigtis.

Vis dėlto 29 taškais prie JAV pergalės prisidėjusio Duranto sunkūs mačai olimpinėse žaidynėse nestebina ir jis prisiminė ankstesnius rimtus iššūkius, tarp kurių ir dvikova su Lietuva.

„Prisimenu, kad 2012-aisiais Londone turėjome sunkių rungtynių, – spaudos konferencijoje po mačo kalbėjo Durantas. – Finalo mače su ispanais įmečiau 30 taškų ir laimėjome tik pabaigoje. Mes netriuškinome visų 30 taškų persvara ir tuomet. Žaidėme su Lietuva grupės etape ir tas mačas buvo lygus, 2016-aisiais serbai pogrupyje turėjo šansą.

Turėsime mačų, kurie bus lygūs, ir mes tai suprantame. Tą jau matėme pastarosiose keliose olimpinėse žaidynėse.“

Duranto paminėtame mače Lietuvos rinktinė Londono olimpinių žaidynių grupių etape tik po atkaklios kovos 94:99 nusileido amerikiečiams. Tuomet mūsiškiams 25 taškus įmetė Linas Kleiza, amerikiečiams po 20 surinko LeBronas Jamesas ir Carmelo Anthony.

JAV pusfinalyje susitiks su Argentinos ir Australijos poros laimėtoju.

Komentarai:
Anonimas
nebeturim lyderio koks buvo Kleiza uz tai ir esam luzeriai , nes Saboniukas ir Valancius tik pagalbininkai ir uztvaru statytojai gali but
2021-08-03
+9
Atsakyti
aaa
Siuo metu mums nieko daugiau ir nebelieka: tik prisiminimai. :) Kol atvirai nepasakysime kad musu krepsinio situacija yra nekokia, tol zmoniu (treneriu, funkcionieriu) mindsetas nepasikeis.
2021-08-03
-3
Atsakyti
Anonimas
nu va gavom daugiau garbes nei butume pateke i olimpines
2021-08-03
-1
Atsakyti
asas
Lietuva butu kritusi nuo spain 100proc..ir dabar butu sutraiskyti ant 30 pries amerika..tokie jau mes likom! su 90s krepsinio sistema
2021-08-03
-4
Atsakyti
Jei slovenai laimes pries france
Tai mes pralaimejome sidabro lametojams
2021-08-03
+3
Atsakyti
Anonimas
aciu Saboniui, Spokui ir visai LKF - jei ne ju idirbis tai Durantas tikrai nebutu prisimines musu zaidimo 2012 metais! palaikom musu LKF ir tikekimes kad musu nezaidziantu niekur nepamirs dar ilgai!
2021-08-03
+5
Atsakyti
Anonimas
mus gerbia bet tik uz praeities nuopelnus. esame krepsinio salis, laimeje bronza ne vienoje olimpiadoje, bet pirma karta cia zaisdami slovevai gali laimeti auksa ko mum niekada nebuvo sansu padaryti. sis KD pasakymas tik druska ant zaizdos nes tokie lietuvos macai jau seniai praeityje
2021-08-03
+5
Atsakyti
.
Pamenu tik įspūdį, kad gale rungtynių Lebronas pasakė "užteks žaisti", paėmė kamuolį ir vienas pats suvalgė Lietuvą.
2021-08-03
+4
Atsakyti
Anonimas
Mus paminejo reiskia mus gerbia Amerika
2021-08-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Kevin Durant

Kevin  Durant
Pozicija: SF
Amžius: 32
Ūgis: 211 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Vašingtonas, JAV