Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) patyrė pirmąjį pralaimėjimą, namuose 61:72 nusileisdamas Panevėžio „Lietkabeliui“.

Fotogalerija

Po rungtynių kauniečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris pasveikino varžovus su pergale ir išskyrė pagrindinius pralaimėjimo akcentus.

„Pirmiausia noriu pasveikinti „Lietkabelį“ su pergale, jie sužaidė labai geras rungtynes, – spaudos konferencijoje sakė Schilleris. – Mes dvikovą pradėjome gerai abiejose aikštelės pusėse, demonstruodami tinkamą fiziškumą ir skirstydami kamuolį.

Po pertraukos mes sustojome, varžovai pataikė 7 tritaškius ir tai yra per daug, strigome prie užtvarų. Lemiamame ketvirtyje vėl gerai gynėmės, tačiau jau nebegalėjome užpulti.“

„Žalgiris“ po pertraukos pelnė vos 25 taškus ir per rungtynes suklydo 17 kartų, pelnydamas mažiausiai taškų šį sezoną (61). Taip pat Lietuvos čempionai realizavo tik 7 tritaškius iš 25 bandymų (28 proc.).

„11 klaidų padarėme pirmoje rungtynių dalyje ir tai nėra geras skaičius. Žinoma, kad 17 klaidų yra per daug, 12 būtų optimalus skaičius, daugiausiai 13.

Tai buvo pirmas mačas, kai mes gerai nepataikėme, nors susikūrėme gerus metimus. Būtent dėl šių priežasčių buvome toli nuo savo taškų vidurkio“, – prastus puolimo skaičius aiškino Schilleris.

„Žalgiris“ artėjančią savaitę Pirėjuje maču su „Olympiakos“ pradės Eurolygos sezoną. Austras prieš startą tarptautiniame turnyre pažymėjo, jog svarbu būti pasiruošusiam ne tik techniškai, bet ir psichologiškai.

„Be techninio prisitaikymo prie žaidimo, matome, kur turime pasitempti, ką šios rungtynės ir parodė. Turime suprasti, kad gerai žaisti reikia 40 minučių ir be techninių bei taktinių aspektų taip pat turime būti pasiruošę psichologiškai“, – baigė specialistas.

Komentarai:
man taip regis kad nei Shileris nei Motiejūnas nepataikė...
2020-09-29
+8
Atsakyti
GTR
Šiaip jeigu Žalgiris ir gali ką šoje situacijoje pasimokyti, tai tai, kad reikia perpirkti Čanaką. Puikus treneris.
2020-09-28
-17
Atsakyti
mod123
kaip cia pasakius, dar neatejo kita diena o jus jau sedit apsisike, arba apsisikat ir po to tik kelnes nusimaunat... Ekspertai didieji, palaukit keletos EL rungtyniu tada isvadas darykit, nei jus kazka suprantat, nei kazka zaide, matot fakta, kad pralose kazka ir baubiat kaip bezdziones ant viso misko vienas paskui kita tuos pacius komentarus.
2020-09-28
+4
Atsakyti
Marek DNP Blaževič
Kur Krapiko ūsai?
2020-09-28
+23
Atsakyti
tiskevicius
Vakar žiurejau krepšinį ir negalėjau patikėt tokiu komentavimu, atrodo kad Karoliui principo reikalas suest tą trenerį. Tai atrodo labai blogai ir visiškai neprofesionaliai.Mes sergam už komandą.
2020-09-28
+21
Atsakyti
As
Komandos ir trenerio rezultatai pasimatys po 3 menesiu. Taip budavo su Jaska kiekvienais metais ir Motiejunas tai tikrai supranta. Siulau pamirskit trenerio keitima iki nauju metu. Gal buvo galima geresni kandidata rasti, gal nebuvo. Gal butu buve geriau Adomaitis, gal ne. Lengva dabar kalbeti. Sprendiams priimtas, reikia su tuo gyventi ir duoti treneriui dirbti bei palaikyti komanda. Tai vienintelis produktyvus dalykas kuri galima padaryti.
2020-09-28
+10
Atsakyti
As
Bet kiek čia daug kiausingalviu nepaėjo žaidimas tai jau treneris linciuojamas. Atrodo kad jis isbeges už visus tądien ne nusiteikusius žaidėjus turejo sumesti. Jis tik strategas o vykdytojai kažko tai nepataiko. Kiek prie saro neptunui ir savo arenoj ir išvykoj prapisdavo ko nelinciavot saro? Sezono pradžia kantrybės reikia susizaidimo ir mūsų normaliu fanų palaikymo o ne pustustes arenos
2020-09-28
-12
Atsakyti
Julius
Neskubėkit taip žiauriai teisti, aišku, kad treneriui sunku ir tikrai tai matosi žaidime. Motiejūnas vasara pats apie tai ir kalbėjo, kad bus sunku, daugiau pralaimėjimų, bet visi apie trenerį atsiliepė gerais žodžiais, buvo minima jog daug dirba ir sparčiai tobulėja, už ką ir buvo G lygoj apdovanotas. Tai yra ne kelių mėnesių projektas, kaip Motiejūnas sakė "norime, kad treneris augtų kartu su komanda ir organizacija", visai kaip užaugo Šaras.
2020-09-28
-10
Atsakyti
ATI
Man tik siaip smalsu, kodel plytfaniams taip rupi, kas Zalgirio treneris? Gal gali kas nuosirdziai paaiskint?
2020-09-28
+8
Atsakyti
zalfanis
viskas jau keiciam treneri,perkam brangu treneri Obradovicius be darbo,geras treneris iz bet kokio sudo padaro komanda
2020-09-28
+5
Atsakyti
uz zalgiri
tik vienas zodis cia tinka-geda. speju kad lapkricio sitas pseudotreneris tikrai nesulauks ir su 5 ar 6 pralaimejimais is eiles vaziuos namo o genialusis manageris jam sumokes 400k uz kelis menesius nes po tiek pralaimejimu arena bus ne tai kad pustute(thanx debiliskiems apribojimams) bet visai istustes kadangi ziuret porno viesoj vietoj lietuviams dar nelabai patinka
2020-09-28
-4
Atsakyti
kad zaidimas pas Šila kazkoks begalviskas daro kas ka nori trajekus meto. Jis netinka Zalgiriui visiskai
2020-09-28
+14
Atsakyti
Kaunas
Sarui ir 6 7 Naujokaiz aisku buvo nelengva kol idiegdavo sistema perprasdavo Na Bet Matysim Kaip Toliau eisis vakar Grigonis greit isibaudavo perdege kaip ir kitiems nerado progu
2020-09-28
Atsakyti
Anonimas
Tai,kad is to zalgirio nieko nera.Kazkur skaiciau,kad trenerio schemos neveikia ir t.t.Tiesiog pries ji buvo kitos kategorijos strategas su lygiai naujai surinkta komanda.Mekoj pralaimet geda pries fanus,tuoj koks ryzius is komandoa prades burbuliuot,koks jis geras yra ir kaip treneris blogai dirba 😀😀😀
2020-09-28
-10
Atsakyti
mod123
Bla bla bla, pamirstat netolima praeiti, lojat kiekvienais metais ta pati, su Saru irgi buvo visokiu nesamoniu, kai zaidimas buvo tragiskas ir LKL ir Eurolygoj, ir pagerindavo tik sausio menesi, ir ta pati Lietkabeli vos keliais taskeliais paimdavo, nereikia cia viduriuot pradet sezono pradzioj, tiesiog isejo nenusiteike zaist, arba tikejosi scenarijaus su Dzukais ir tiek ziniu. Beje LKL jie niekada nesistenge zaist, labiau taupydavosi jie ten.
2020-09-28
-14
Atsakyti
Puma
Nors ir esu užkietėjas Žalgirio fanas, bet siai dienai man geda uz juos. Kaip ir sakiau be ŠARO jie niekas. O tas naujas ale treneris per skystas valdyti tokia komandą.Gaila Zali Balti bet laukia nusivylimo sezonas.
2020-09-28
-9
Atsakyti
2good
zalia kur a situacijoj. Klounas tyliai buna. Linkejimai pnvz is Londono
2020-09-28
+18
Atsakyti
Bl
Jei prisistatydamas jis teige, kad gynyba bus sios komandos stuburas, tai Zalgiris pakolkas visiskai bestuburis. Puolima puikiai iliustruoja siandienos Rubito trajakas.
2020-09-28
+7
Atsakyti
Bosas
Treneris visiskai nesupranta kur yra, zaidimas penketais neveikia, bet jis vis tiek nieko keist nenori. Zaideju neisbandes rungtynese jau nurase, issirinko favoritus paziurejes video. Puolime jokios minties, jeigu neiseina greitai uzpult, sukam 2 pries 2, bet vel be jokiu papildomu variantu. Trumpai, imetam Lauvernui, jei jis nieko negali padaryt, atmeta ir sveiciam trajaka ir cia geriausia kuo gali komanda megautis, nes kitaip vienas atsivare, vienas pasas ir metimas, like zaidejai tiesiog begioja pirmyn atgal, bet kai pries dzukija statistikoj daug assistu tai schilleris nusprende, kad kamuolys gerai judejo ir komandishkai zaide, bet visi mate, kad puse komandos neitraukiami. Surinkta super sudetis, bet su tokiu treneriu galima butu ir tris kart pigesne sudeti surinkt ir rezultatai butu panasus. Manau nereikia kenteti ir tiketis stebuklo, nes sitas zioplys net negalvoja prisitaikyt prie europietisko zaidimo, neturi savo ideju, o vadovaujasi tik tuo ka mate nba. Bet.jeigu lauksim stebuklo, tai siulyciau goudeloucka is ryto nupirkt uz 50k zaidimui be minties tikrai padetu.
2020-09-28
-14
Atsakyti
Arturas
Kažkoks nedarnus ir neprognozuojamas šiemet Žalgirio derinys, visi kas sau. Pačios chemijos visai nesijaučia, tarp trenerių ir žaidėjų kažkokia apskritai man atskirtis. Labai tikėjausi, kad Plaza bus tas treneris, kur kolektyvas taip pat sirgaliai galėjo dirbti kaip vienas organizmas
2020-09-28
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Panevėžio Lietkabelis
39%
20/51
Metimai iš žaidimo
45%
27/60
33
Atkovoti kamuoliai
32
15
Rezultatyvūs perdavimai
15
3
Perimti kamuoliai
8
1
Blokuoti metimai
1
28%
7/25
Tritaškiai
46%
12/26

Rungtynių žaidėjai

Augustine  Rubit
11 PTS
4/5 FG
2/3 FT
Kyle  Vinales
24 PTS
8/19 FG
3/4 FT
Joffrey  Lauvergne
6 REB
6 DREB
0 OREB
Panevėžio Lietkabelis
Keli žaidėjai
6 REB
Thomas  Walkup
4 AS
1 TO
27 MIN
Kyle  Vinales
6 AS
4 TO
31 MIN
Joffrey  Lauvergne
14 EFF
67% 2P%
- 3P%
Kyle  Vinales
18 EFF
30% 2P%
56% 3P%