Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Pagrindinio laiko pabaigoje iniciatyvos ėmęsis Kevinas Pangosas galėjo nustumti „Barceloną“ ties prarajos riba, tačiau kanadiečio metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė.

Likus minutei iki pratęsimo pabaigos rezultatas buvo lygus, bet Sankt Peterburgo „Zenit“ nebeužpuolė iš žaidimo, penkias iš šešių baudų realizavę katalonai įgavo persvarą ir laimėjo įspūdingą pratęsimo trilerį 81:78 (13:16, 25:13, 10:19, 18:18, 15:12).

Serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus 1-1. Kiti du susitikimai bus žaidžiami Sankt Peterburge: trečiasis – trečiadienį, o ketvirtasis – penktadienį.

„Galvoju, kad žaidėme gerą krepšinį, bet tuo pačiu spaudimas paveikė mus, – iškart po mačo kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Atrodo, jog mano vyrukai nesupranta pagrindinio dalyko, kad mums bus sunku.

Mes kaunamės dėl kelialapio į finalo ketvertą prieš labai gerą komandą. Ir, žinoma, mes žaidėme nervingai. Pralaimėjome pirmąsias rungtynes, kuriose nesikovėme tinkamai, ir taip išsikasėme sau duobę, iš kurios turime kapstytis. „Zenit“ žaidžia neįtikėtinai. Mūsų gynyba didžiąją dalį – pakankamai gera, bet jie pataiko neįtikėtinus metimus.“

Žvėriškas pastangas lemiamoje atkarpoje demonstravęs Brandonas Daviesas pratęsime likus žaisti 38 sekundes įmetė vieną baudą iš dviejų ir šeimininkai pirmavo tik minimaliai – 77:76.

Kitoje atakoje Billy Baronas suklydo, pražanga sustabdytas Adamas Hanga pataikė abi baudas ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai atitrūko per tris taškus – 79:76.

Pangosą spaudęs Nickas Calathes persistengė ir užsidirbo pražangą, kurią „Zenit“ lyderis pavertė dviem taškais ir komandas vėl teskyrė tik taškas – 78:79.

Po minutės pertraukėlės Cory Higginsas neklydo nuo baudos metimų linijos ir katalonai atsikvėpė lengviau – 81:78, o galiausiai Hanga perėmė kamuolį ir užtvirtino pirmąją „Barcelonos“ pergalę serijoje.

Jasikevičiaus treniruojami krepšininkai per pratęsimą surinko 15 taškų, iš kurių net 12 pelnė baudos metimais. Komanda iš viso metė 44 baudas, pataikė 37 (84,1 proc.).

„Zenit“ per trečiąjį kėlinį išsikapstė iš dviženklio deficito ir įsibėgėjus ketvirtajam ketvirčiui netgi minimaliai pirmavo – 54:53.

Barselonos komandai mėginant laužti rungtynes su Daviesu priešakyje, šeimininkų pranašumas klampiose rungtynėse siekė šešis taškus – 65:59, bet tuomet jie per pustrečios minutės įmetė tik tašką.

Pangosui išlyginus rezultatą iki pagrindinio laiko likus 40 sekundžių – 66:66, Nikola Mirotičius prametė iš po krepšio ir paskutinės atakos teisė priklausė svečiams iš Rusijos.

Jos smaigalyje atsidūręs Pangosas degino laiką, kol galiausiai ėmėsi iniciatyvos ir atliko dvitaškį metimą per Calathesą, bet jis buvo netikslus ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jėgą po krepšiais demonstravęs Daviesas išprovokavo net 10 pražangų, o nuo baudos metimų linijos atliko 13 metimų, iš kurių kurių pirmus vienuolika realizavo neklysdamas.

„Barcelonos“ vedliu tapęs centras per 31 minutę surinko 22 taškus (5/8 dvit., 12/13 baud.), 8 atkovotus kamuolius bei 33 naudingumo balus.

„Mano statistika nėra svarbi, viskas remiasi į pastangas ir visada bandau rodyti pavyzdį, – kalbėjo Daviesas. – Šį vakarą daugelis iš mūsų pasitempė gynyboje, todėl jie taip pat verti pagarbos.“

Prastai iš žaidimo krepšį atakavęs Pangosas pasibaigus trečiajam kėliniui turėjo tik 8 taškus, bet finišavo su 23 (5/8 dvit., 1/7 trit., 10/13 baud.).

Gynėjas taip pat atkovojo ir perėmė po 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas, po 4 kartus suklydo bei prasižengė ir surinko 19 naudingumo balų.

Tragiškai mačas susiklostė Calathesui, kuris iš žaidimo pataikė tik 1 metimą iš 7, realizavo 1 iš 2 baudų ir pelnė 3 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius, tačiau po 5 kartus suklydo ir prasižengė bei užfiksavo –2 naudingumo balus.

„Zenit“ vertėsi be pirmose rungtynėse čiurną susižeidusio Artūro Gudaičio. Xavieras Pascualis prieš dvikovą atskleidė, jog lietuvis dėl traumos galimai bus priverstas praleisti likusias serijos su „Barcelona“ kovas.

Sankt Peterburgo ekipai taip pat negali padėti traumuotas Mateušas Ponitka.

Pirmajame serijos mače dvikovą starto penkete pradėjęs Pau Gasolis vienintelis „Barcos“ gretose nepakilo nuo suolo, o Leandro Bolmaro iš dvyliktuko išstūmė Leo Westermanną.

20-metis jaunuolis žaidė 11 minučių, per kurias įmetė 7 taškus (1/2 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.).

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 22 (5/8 dvit., 12/13 baud., 8 atk. kam., 33 naud.), Cory Higginsas 15 (3/7 dvit., 9/9 baud.), Kyle'as Kuričius 9, Nikola Mirotičius 8, Leandro Bolmaro 7.

„Zenit“: Kevinas Pangosas 23 (5/8 dvit., 1/7 trit., 10/13 baud., 3 per. kam., 4 kld.), Willas Thomasas 17 (5/8 dvit.), Austinas Hollinsas 12 (4/9 trit.), Tarikas Blackas 9 (4/5 dvit., 7 atk. kam., 3 blok.), Billy Baronas 7.

Komentarai:
Barcelona
jau Nusitaike i Jokubaiti Tiksliau Saras 😁
2021-04-24
+13
Atsakyti
Gustas
Galit sakyt ką norit ant Barsos, bet Brendonas buvo liūtas, vien tai, kaip iš Pangoso atėmė kamuolį prie vidurio linijos ir nubėgo į greitą. Faktiškai, vienas iškovojo pergalę, nes Mirotičius visiškai nepabėga ir nepataiko, o Higinsą laibai gerai dengė. Daugelis Deiviso taškų pelnyta po atkovotų kamuolių puolime, įmesti su baudom, kovoje, stumdantis. Geriausias ir kovingiausias barsos žaidėjas šioje serijoje
2021-04-24
-7
Atsakyti
rr
Bauda pries Pangos akivaizdi.
2021-04-24
+13
Atsakyti
Dr
Čia kas sako, kad Jaska Barcą nutreniravo... Primenu, kad jie užtikrintai laimėjo reguliarųjį. Su geriausiu +/- santykiu iš visų komandų: +237. Nei jokie CSKA, nei Armaniai, nei Zenitai neprilygo nė iš tolo. Barca – geriausiai besiginanti EL komanda.* Matyt, planas de facto suveikė 100%. O jeigu kažkam tai rodo, kad komanda nutreniruotą ne į temą, matyt, kažkam tiesiog reikėtų nustoti žiūrėti krepšinį. Beje, ZENIT – 2-a geriausiai besiginanti EL komanda. Kokio žaidimo tarp gynybos lyderių tikitės? Run\'n\'gun?
2021-04-24
-10
Atsakyti
Realus
kaubojai, ar pamenate, kad Jaska jau i sukomplektuota komanda atejo? rytfaniai loja cia. gal jam nx reikalingas tas miroticius? vienas, kuri jau zinojo, yra vardu Brandon, aria kiek gali.
2021-04-24
+12
Atsakyti
Tony
ryto supersti fanai stumia ant Jaskos.... Jaska geras treneris , tik kad va kaip dauguma galvoja , kad Jaska turi superine sudeti klysta.... kokia ji superine, ? ten tik vardai , o ne kokybiski grajokai. Man asmeniskai zenito komplektacija netgi geresne. Barcoj Higinsas, Davies, Kuric , su Miroticium geri , o visi kiti vidutinybes
2021-04-24
+9
Atsakyti
Jonas
Bulvianosis verksnys,cigonu vadas : " I think we played good basketball".... :))) oij laukiu kada Efes sudauzys situos lavonus, aisku jei praeis dar Zenit. kurie uzdare visus Genijaus reksnio derinius, tik vaidyba ir provokavimai ismetant virs 40 !!! baudu, isgelbejo cigonus. plius zenitas be 2 starto zaideju. respect Pascualiui ir rusu komandai, kuri yra tikra komanda, o ne Pjarciko ir makaluotoju brigados klaunai.
2021-04-24
+2
Atsakyti
Jo
Apart tu calathesu privalumu, bet sunku turet toki izaideja kuris baudas 50/50 meta apie tritaskius isvis kalbos nera plytas leidzia, o ir gynynoi neblizga pangosas vel smarkiai virs savo skaiciu pagal taskus
2021-04-24
+16
Atsakyti
Svetima geda
ziuret kaip verkia ir apeliuoja y teisejus tas verksnys jasius.44 baudas mete,o myza kiekvienoj atakoj lopas
2021-04-24
-16
Atsakyti
Anonimas
su tokiu zaidimu barsa turetu vaziuot namo
2021-04-24
+13
Atsakyti
Rimas
Sarui zenitas yra turbut pati neparankiausia komanda o ir reik pripazint puikiai sukomplektuota
2021-04-24
+3
Atsakyti
Anonimas
Susidarė įspūdis, kad Barca yra labai prastoj psichologinėj būklėj nuo agresyvaus Jasikevičiaus vadovavimo, ir per didelis žaidėjų suvaržymas puolime, atrodo, reikėtų daugiau suteikti laisvės ir improvizacijos žaidėjams, kurie tikrai žino kaip pelnyti taškus.
2021-04-24
+4
Atsakyti
asas
Taip neitema..bet jeigu koks amerikonas (nba fanas) isijungtu tokias varzybas..APSIVEMTU nuo Barcos zaidimo ar ne? Kaip galvojat?
2021-04-24
-5
Atsakyti
Anonimas
Klausimas tada kam tokia komanda buvo komplektuota jeigu izaideju grandyje apskritai nieko gero. Calathes kazkokia permoketa fosilija patapo. Liliputas Pangosas suvarte ji kaip reikiant, atrode kad ziureciau ne Calathesa aikstej o Bickauski. Cia Sarui zinute kad mestu ta nusenusi Obradoviciaus stiliaus krepsini ir kita sezona bandytu lipdyti kazka laisvesnio...matesi rungtynese is zaideju veidu kad jie jau buvo pasiruose kapituliuoti, tik lemiamos zenito klaidos isgelbejo juos... tai bbz ka galvot toliau apie serija, gal baigs jie sikt i kelnes ir sumes tuos metimus?
2021-04-24
-18
Atsakyti
Tik per Marytės plauką,
barsa išnešė menką savo kailiuką, manau viskas spresis vėl per Marytės plauką, bet matau Zenit laikrodžiai laimės 🤣🤣🤣
2021-04-24
-2
Atsakyti
jonas
oij graziai bulvianosis prisiktom kelnem sedejo, ir lapukus trauke ir lakste skeryciojosi o apramytas po technines, tik savo ironiska veideli nutaises stovejo dalbajobas. su visom europos zvaigzdem, is kuriu padare verkiancius ir tik baudaas provokuojancius cigonus. Zenitas malaciai, be ponitkos be gudo, o pritruko vieno metimo. bet tai nieko nekeicia, Pascalis uzmove trusikus ant galvos isterikui Bulvianosiui ant galvos su visa savo makaluotoju brigada!!
2021-04-24
+6
Atsakyti
Barca
Barca sunkiai atrodytu Finale nelengvas kelias Kaip Matom Dar Taip Matant Miroticiu Calatesa
2021-04-24
-11
Atsakyti
kasioguru
sezono pradzioj buvo varzybu, kai Barca per pora minuciu suvalgydavo varzova. dabar atrodo kaip nuvarytu arkliu banda. labiausiai smiges Miroticius. jei taip smaukosi su Zenitu, tai apie trofeju gali tik svajot.
2021-04-24
-9
Atsakyti
ozeexx
Taip barsa talentinga komanda, bet Calatis jai visai netinka, grynas inkaras. kaip bebutu reikia iskoti normalaus izaidejo
2021-04-24
+6
Atsakyti
Barca
Saras Sunkiai isgyvena ketvirtfinali Taip aiksteleje i viska karstai reaguodamas 😁
2021-04-24
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Sankt Peterburgo Zenit
39%
19/49
Metimai iš žaidimo
45%
28/62
33
Atkovoti kamuoliai
34
13
Rezultatyvūs perdavimai
10
8
Perimti kamuoliai
8
12
Prarasti kamuoliai
14
23
Pražangos
34

Rungtynių žaidėjai

Brandon  Davies
22 PTS
5/8 FG
12/13 FT
Kevin  Pangos
23 PTS
6/15 FG
10/13 FT
Brandon  Davies
8 REB
7 DREB
1 OREB
Tarik  Black
7 REB
5 DREB
2 OREB
Nick  Calathes
4 AS
5 TO
29 MIN
Sankt Peterburgo Zenit
Keli žaidėjai
3 AS
Brandon  Davies
33 EFF
63% 2P%
- 3P%
Kevin  Pangos
19 EFF
63% 2P%
14% 3P%