Nerimas ar viltis: „Žalgirio“ žaidimas duoda ir vieno, ir kito

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Milano (Italija)
2020-11-21 12:25
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Jeigu įmanoma sužaisti dvejas vienodas rungtynes iš eilės, tai Kauno „Žalgiris“ šią savaitę Eurolygoje būtent tai ir padarė. Antradienį mačas su Maskvos CSKA ir penktadienio dvikova su Milano „AX Armani Exchange“ turėjo per daug panašumų ir tik kiekvieno požiūrio klausimas, gerai tai ar blogai.

Fotogalerija

Antras rungtynes iš eilės „Žalgiris“ leido varžovams pabėgti per didžiulį atstumą, nesugebėdami laiku prasižengti ir sustabdyti vis labiau užsidegančių varžovų snaiperių.

Antras rungtynes iš eilės akis badė nesusikalbėjimas gynyboje, kai kuriose atakose varžovus paliekant tokius laisvus, kad tokio lygio varžybose tą retai bepamatysi.

Antras rungtynes iš eilės didelę dalį antrosios pusės žalgiriečiai žaidė be Mariaus Grigonio ir dėl to neturėjo problemų.

Antras rungtynes iš eilės užteko trumpų stabtelėjimų ir taiklūs varžovų tritaškiai įtvirtino jų pergalę.

Šį kartą tai buvo Sergio Rodriguezas ir Kevinas Punteris, per 20 sekundžių atkarpą 38-ąją rungtynių minutę nutolinę „AX Armani Exchange“ per saugų atstumą. Iš pradžių ispanas liko visiškai laisvas „Žalgirio“ žaidėjams sugriuvus gynyboje bei pataikė tritaškį, tada kamuolį iš Joffrey Lauvergne’o iškrapštė Kyle’as Hinesas, o Malcolmas Delaney greitoje atakoje dar sykį taikliai šovė iš toli – 89:82.

Tai buvo dvyliktasis ir tryliktasis „AX Armani Exchange“ tritaškiai rungtynėse, kai prieš tai net 17 minučių jie nepataikė nė vieno, pramesdami 5 iš eilės.

Punteris į „Žalgirio“ krepšį įmetė 22 taškus ir surinko 29 naudingumo balus – tai geriausias jo karjeros Eurolygoje rezultatas.

Antradienį Mike’as Jamesas „Žalgiriui“ įskraidino 27 taškus, įskaitant svarbų tritaškį mačo pabaigoje.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
29
Perimti kamuoliai
3
Baudų metimai
100%
5/5

Ar tokie krepšininkai yra problema „Žalgirio“ gynybai?

„Šie gynėjai yra problemos visoms komandoms, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ atsakė „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris. – Man regis, Jamesas vakar sužaidė geras rungtynes Miunchene. Jie yra problema visiems. 

Galbūt mes turime geriau pajusti, kada kažkas įsibėgėja ir susiimti. Galbūt tada reikia kietai prasižengti. Mes ties tuo sunkiai dirbame.“

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ pražangas tarsi pamiršo. Kai Milano krepšininkai bėgo ir greitu kamuolio judėjimu suplėšydavo visas „Žalgirio“ gynybos gijas, o po to liedavo tritaškius, komandinių pražangų grafoje ilgą laiką degė tik vienas rutuliukas. Tik sužaidus 7 minutes „Žalgiris“ prasižengė antrąjį kartą, o ketvirtą komandinę pražangą pasiekė iki ilgosios pertraukos likus žaisti 23 sekundes.

Taip „AX Armani Exchange“ per kėlinį sumetė 7 tritaškius iš 8 ir laimėjo ketvirtį 31:15.

„Pirmoje pusėje vėl buvo tos pačios problemos, kai nepasiekę komandinių pražangų limito leidžiame jiems lengvai kurti žaidimą, veržtis, išmėtyti perdavimus, po kurių būna tritaškiai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Rokas Jokubaitis. – Kai tiesiog galėtume padaryti pražangą ir jie išsimestų iš už šoninės linijos. Tokie maži dalykai nužudė pirmoje pusėje.“

Akivaizdžių nesusikalbėjimų buvo ir daugiau. Antrajame kėlinyje, tik žengęs į aikštę,  Rubitas, atrodė, neišsiaiškino su Lauvergne’u, kuris turėtų dengti Zachą LeDay, ir šis visiškai laisvas smeigė tritaškį.

Žaisdamas prieš buvusią komandą LeDay surinko daugiausiai taškų šį sezoną – 20. 

Kitu atveju po krepšiu palapinę pasistatyti ir pastovyklauti galėjo Hinesas, kai gavęs kamuolį baudos aikštelėje jis turėjo tiek erdvės, kad dėdamas į krepšį dar spėjo ir parodyti triukų žiūrovams.

Ir galiausiai tie nelemti tritaškiai.

Kai trečią kėlinį Punteris pradėjo taikliu šūviu iš 7 metrų, tai buvo 11-asis šeimininkų tolimas metimas iš 17 bandymų.

Netrukus „AX Armani Exchange“ persvara tapo rekordinė (62:42), tačiau „Žalgiris“ rankų nenuleido, o savotiška kibirkštimi tapo momentas, kurio mažiausiai galėjai tikėtis.

Supykęs dėl, jo nuomone, neužfiksuotos pražangos prieš Rubitą, Schilleris įžengė į aikštę ir riktelėjo teisėjui, kad šis „švilptų suknistą pražangą.“

Teisėjai nubaudė Schillerį technine pražanga – pirmąja per jo karjerą Kaune – ir tai tarsi pažadino komandą.

Po taiklaus baudos metimo šeimininkai nutolo 67:49, bet „Žalgiris“ į tai atsakė spurtu 7:0, o trečiojo kėlinio pabaigoje jau buvo grįžę į kovą – 60:69.

Puolime atradę tris vedančius žaidėjus – Luką Lekavičių, Jokubaitį ir Augustine’ą Rubitą, kauniečiai įpusėjant ketvirtajam kėliniui išlygino rezultatą 77:77.

Per šią atkarpą minėta trijulė surinko 26 iš 28 komandos taškų.

„Šie vyrukai trečiajame kėlinyje įžiebė kibirkštį, kai negalėjome nei apsiginti, nei pataikyti – buvome duobėje. Jie ištraukė mūsų užpakalius ir sugrąžino komandą į rungtynes“, – sakė Thomasas Walkupas.

„Kartais keiti žaidėjus, ieškai tinkamų ir kartais tiesiog reikia juos rasti, – kalbėjo Schilleris. – O kai randi, lieki su jais. Truputį duodi pailsėti ir vėl grąžini į aikštę. Manau, kad Lukas ir Rokas buvo labai svarbūs prieš besikeičiančią Milano gynybą, jie įveikdavo varžovų aukštaūgius. Paskutinėms keturioms rungtynių minutėms jie nustojo visiškai keistis, nes tie vaikinai puikiai ją griovė.“

Rubitas (12), Lekavičius (11) ir Jokubaitis (10) po ilgosios pertraukos pelnė 33 iš komandos 52 taškų.

„Pradėjome greičiau žaisti, greičiau pulti, tas padėjo mums sugrįžti į rungtynes, – po mačo tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Lekavičius. – Varžovai viską keitėsi, tai toks ir planas buvo – atakuoti aukštus žmones.“

Esant lygiam rezultatui, į aikštę su trimis pražangomis grįžo Grigonis, bet po dar poros taisyklių pažeidimų jis netrukus visam laikui sėdo ant suolo, o „Žalgirį“ vėl žudė senos problemos.

Du iš eilės italų tritaškius pusiau nubraukė iš toli pataikęs Jokubatis, kuriam tai padėjo pagerinti asmeninį rezultatyvumo Eurolygoje rekordą.

Visgi kitoje atakoje „Žalgiris“ nesugebėjo atsikovoti kamuolio po netaiklaus tritaškio ir Hinesas išprovokavo pražangą.

Dar vienas neatkovotas kamuolys itin skaudus buvo esant lygiam rezultatui 77:77, kai Vladimiras Micovas niekieno netrukdomas įmušė kamuolį į krepšį.

„Armani Exchange“ puolime atkovojo 8 kamuolius ir antraisiais šansais pelnė 12 taškų, bet tie 4 taškai dvikovos pabaigoje buvo ypatingai skaudūs.

„Antras rungtynes iš eilės individualus meistriškumas vėl mus pribaigė: Malcolmas Delaney, Kevinas Punteris, Sergio Rodriguezas… Pridalijo visą puokštę metimų“, – sakė Jokubaitis.

„Turime didelių problemų pikenrolo gynyboje, – aiškiai įvardijo Lekavičius. – Stengsimės taisyti tas klaidas treniruotėse.“

Po 10 turų „Žalgiris“ turi 5 pergales ir tiek pat pralaimėjimų. Viena vertus, tai – geras rezultatas komandai, kurią visi prieš sezoną matė turnyrinės lentelės dugne. Kita vertus, keturi iš eilės pralaimėjimai nubraukė tą fantastišką rezultatą, turėtą po šešių turų.

Abejos šią savaitę pralaimėtos rungtynės buvo su varžovais, kurie yra vieni pagrindinių favoritų keliauti iki finalo ketverto ir abu kartus buvo sugrįžta iš didelio minuso, taip pademonstruojant kovingumą ir sprendimų atradimą rungtynių metu.

Kita vertus, neišpildomos smulkmenos ir kartais, atrodytų, net susikaupimo trūkumas griauna viską, kas taip sunkiai susikuriama.

Baiginėjant antrą Eurolygos sezono mėnesį, „Žalgiris“ vis dar atrodo kaip stabiliai lygiai ilgesnių atkarpų negalinti sužaisti komanda. Galima dėl to nerimauti arba galima tikėtis progreso. Viskas yra tik požiūrio klausimas.

„Mes toliau kausimės ir aiškinsimės, – sakė Schilleris. – Pralaimi tai pralaimi, yra kaip yra. Faktas tas, kad trejose iš ketverių pralaimėtų rungtynių buvome jose. Labai svarbu neprarasti tikėjimo ir didžiojo paveikslo. Svarbu analizuoti, svarbu tapti geresniam, svarbu kurti taktiką, bet komandos nuotaika yra tinkama ir nėra reikalo nieko kritikuoti, nes žaidėjai yra susitelkę ir atsidavę.“

Komentarai:
X
Čeponiai ir miklovai formuoja nuomonę apie trenerį, dažnai nepagįsta asmenine nomone. ar jie pernai kritikavo jasikevičių per tas 9 iš eilės pralaimejimus. bijojo , nes žinojo šaro būdą. dabar gi čeponio rekimas antra savaitę duok žaisti Marekui jau užkniso, matėme kaip atrodė marekas, gal tegul duoda treneriui dirbti? betkokiu atveju treneris išsilaikis iki sezono galo, tada ir skaičiuosime viščiukus.
2020-11-23
-8
Atsakyti
kaunas
Rungtynes buvo geros, idomios su visais krepsinio elementais-kontratakos, dejimai, -20, +20. Vyrukai stengesi ir tai as vertinu.
2020-11-22
+8
Atsakyti
Jankunas gaidys
pi sk tu gai dy greiciau is zalgirio,amare tu
2020-11-21
+3
Atsakyti
Liolikas
Blogiausia kas gali atsitikti komandai, ta gauti lengvai nuspejama treneri.... ir dar uzsispyrusi.🙄
2020-11-21
+2
Atsakyti
Che che..... paprastas klausimas
Kidtu komandu treneriai jau perkando Shillerio "gynybos" paslapti. Klausimas, kada Shilleris tai supras?
2020-11-21
+5
Atsakyti
Paulius Jankunas
mano komandos draugams reiketu pasitempti. as esu eurolygis legenda, i jie - niekas
2020-11-21
-5
Atsakyti
Dilmah
neverkit žaliaskūriai! Jūsų tokia dalia, būt patrankų mėsa, kad visi turėtų iš ko tyčiotis!😂😂😂
2020-11-21
+17
Atsakyti
VIP
Už P.Jankūną ko gero Miniotas geriau sužaistu. Per daug Jankūnas minučių gauna manau, nes kaip veteranas tūrėtu epizodiškai 5 minutes max. Nu kitą sezoną jau nebus nei jankio nei milo, tai jau gerai, su visa pagarba jiems.
2020-11-21
+2
Atsakyti
rrtht
Atsakymas paprastas. Jeigu Būtų Šaras - labai gerai, dabar - labai blogai.
2020-11-21
-1
Atsakyti
foxgee
Kai įleido į aikštę vienu metu Jankūną, Vasturia, Geben supratau, kad treneris vaikų treniravimo lygio. Toki penketą pavadinau "mirties penketu", nes jie miršta tiek gynyboj tiek puolime. Per tą atkarpą pasidarė +9 Milanas ir taip ir nebepaleido. Toki toną uždavė gandonas.
2020-11-21
+30
Atsakyti
Shileriui
gaketu shileris prancuza statyt i gyneju grandi, manau puikiai atstovetu pries koki delaney ar punteri, nee jis labiau gynejas negu centras, puikus zaidejas, greitas, gerai varo kamuoly, o centro pozicijoj jam sunkiau, ir siaip grazus vyras, oda grazi, gal cia del varliu slauneliu kurias vqlgo? galetu pasidalint receptais, mielai paragauciau.
2020-11-21
+1
Atsakyti
uz zalgiri
as manau kad su tokia sudetim kalbet apie gynyba yra veidmainiska.kapitonas aulius,milaknis,vasturia visai kiauri,centrai irgi mediniai.o kur dar juodoji skyle SF pozicijoj?taip kad objektyviai ziurint reikalaut geros gynybos tiesiog neimanoma
2020-11-21
+9
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki - http://3sex.club
2020-11-21
+14
Atsakyti
alioalio
kaip galima treneri kaltinti del gynybos??gynejaio grigonis,jokubaitis,lekavicius apgailetini gynyboje per juos ajna kas nori,visi aukstaugiai medinemis kojomis...komandoje nera net lengvojo krasto nej vieno....duokita shileriui Davies ar Leday ir dar Ulanova...ir sakysite wow shilleris gynyba sutvarke...
2020-11-21
+10
Atsakyti
Anonimas
Tai kad kiekvienos rungtynes tas pats per tapaty, isleidziami grybai jankunas,vasturia,milaknis,geben minusa padaro tada turi lekavicius,grigonis,jokubaitis mazint ju milziniskus deficitus, kelias rungtynes jau taip istrauke, dabar net ir ju nebeuztenka
2020-11-21
+14
Atsakyti
Georgi Čekovski
Jonai, pvz jei mus treniruotų koks Trinčeri ar Xavi manau būtumėm dabar kaip jo Bajern prie šitos sudėties. Matome puikiai ir jau įsitikinom, kad turim puikią atskuojančią grandį su Luku, Roku bei Mariumi. Jie išnaudoja ir aukštus, kurie nesugeba patys individualiai sužaist. Prie gero trenerio manau du iš jų visada būtų aikštėj. Gynyba irgi galima sustatyt geresnę ir su šitais žaidėjais, bet kai keitimai yra labiau daromi pagal išankstinį planą, o ne pagal esamą situacija ir dažnai vėluojama sureaguoti, tai ir yra. Tai, kad viskas trenerio rankose ar būsim geresni, ar žiūrėsim visokių vasturijų ir jankūnų smaukymasi po 15-20min.
2020-11-21
Atsakyti
A.
blemba stebina Miklovas, pozityviai. esė bruozai straipsnyje apie krepšinį. faina analize, maloniai susiskaite. kas toliau? linkėjimai.
2020-11-21
+7
Atsakyti
Nesusikalbejimas
Tiek su Cska tiek su Milan Zalgirio problema yra gynyba Zalgirio problema Mike\'as jemes Punter nesusitvarke gynyboje
2020-11-21
+8
Atsakyti
rr
Sakyčiau nerimo, nes jei komanda sugeba gryžti, bet nesugeba perlaužti maco, tai parodo ne žal potencialą, o varžovo atsipalaidavima atitrūkus, bet kai reikia jie vis tiek laimi.
2020-11-21
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Milano Armani Exchange
Kauno Žalgiris
53%
33/62
Metimai iš žaidimo
55%
34/62
30
Atkovoti kamuoliai
29
17
Rezultatyvūs perdavimai
17
9
Perimti kamuoliai
4
52%
13/25
Tritaškiai
45%
9/20
10
Prarasti kamuoliai
11

Rungtynių žaidėjai

Kevin  Punter
22 PTS
7/9 FG
5/5 FT
Lukas  Lekavičius
16 PTS
7/9 FG
1/1 FT
Milano Armani Exchange
Keli žaidėjai
6 REB
Augustine  Rubit
7 REB
5 DREB
2 OREB
Sergio  Rodriguez
5 AS
2 TO
18 MIN
Thomas  Walkup
8 AS
3 TO
20 MIN
Kevin  Punter
29 EFF
80% 2P%
75% 3P%
Augustine  Rubit
22 EFF
67% 2P%
- 3P%