Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Jau ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ namuose priims „Valencia“ ekipą, tačiau vyriausiasis svečių komandos treneris Jaume Ponsarnau įsitikinęs, kad Lietuvos komanda turi nesąžininga pranašumą – sirgalius.

„Nėra sąžininga, kuomet mes namuose žaidžiame su 400 žiūrovų, o „Žalgiris“ – su keliais tūkstančiais. Tokia yra tiesa, tačiau turime su tuo susitaikyti, nes neteisybė – dalis gyvenimo, kuriame esame.

Tai neturi būti mūsų galvose. Turime įžvelgti visus įmanomus pozityvius dalykus žaidžiant prieš daugiatūkstantinę minią“, – spaudos konferencijoje sakė Ponsarnau.

Panašią mintį po praėjusios savaitės rungtynių išsakė ir Stambulo „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas.

„Žaidžiame tose pačiose varžybose, be namų aikštės pranašumo, be fanų, o kai kurios komandos žaidžia su fanais. Vienose šalyse liepą neleido žaisti finalo, kai situacija Europoje buvo aiškesnė. Dabar toje šalyje leidžiami žiūrovai į rungtynes (aš nekalbu apie Lietuvą).

Noriu Eurolygos apie tai paklausti. Skundžiausi dėl to, kad buvo nesąžininga atšaukti ankstesnį sezoną, ir šį sezoną nėra teisingos situacijos. Tai – smagi atmosfera, bet jeigu žaidi tame pačiame turnyre, turi žaisti pagal tas pačias taisykles“, – praėjusią savaitę sakė turkas.

Tuo metu Ponsarnau pasidžiaugė, jog jo komanda prieš išvyką į Kauną turėjo kelias laisvesnes dienas.

„Niekada nežinai (ar tai į naudą), kol neprasideda tikrasis išbandymas, tačiau kuomet daugiau dirbame, jaučiame didesnį pasitikėjimą savimi. Kol kas savo formą vertiname gerai ir jeigu jos nepakaks ketvirtadienį, mes būsime geresni ateityje“, – teigė „Valencia“ strategas, kuris pridėjo, kad jo pagrindinis tikslas – įvesti komandą į aukščiausią formą apie vasario mėnesį.

„Norėčiau, kad geriausią žaidimą žaistume Ispanijos Karaliaus taurėje arba paskutiniaisiais Eurolygos turais, kurie visada yra lemtingi. Iki sezono pabaigos dar labai toli ir mes turime kur tobulėti“, – pridėjo Ponsarnau.

Komentarai:
iuy
Ir jis šimtu procentų teisus...turnyre visos komandos turi būti lygios...vieni su žiūrovais,kiti be...ir apskritai visur europoje varžybos tiek futbolo,tiek krepšinio be žiūrovų,o čia mat išrinktųjų žemė...
2020-10-21
+16
Atsakyti
Valdas
Ką tu nupirksi ryto ubage!
2020-10-20
-29
Atsakyti
In vino veritas
Apgailetinas verksnys. Juk ir normaliom salygom vienos komandos zaidzia pustustese arenose, nes sirgaliai nesirenka, o kitos sausakimsose. Kas tada buna kaltas? Kodel tada neverkia ir nesipiktina? Kol valdzia mums leidzia zaist su ziurovais, tol ir zaidziam, kai uzdraus (kas jau, ko gero, nutiks labai greitai), tada zaisim tuscioj arenoj. Kas dar labiau apgailetina, kad myza tos komandos, kurioms neteko net biudzetu mazintis, islaike visa branduoli zaideju, nusipirko papildymui tuos, kuriu ir norejo, bet dabar vaidina labiausiai nuskriaustus.
2020-10-20
-6
Atsakyti
Breznevo Antakiai
Kas nors galetu paklaust Myzernau ir Atmazano, kodel ju klubai sutiko su butent tokiom salygom o dabar myza dar kelniu nespeja nusimaut.
2020-10-20
-25
Atsakyti
Oo
kita savaite jau bus be ziurovu,iki nauju isvis neliks jokiu varzybu,satanistu planas
2020-10-20
-25
Atsakyti
Www2
Pritariu Del skirtingu Biudzetu kur Sazininga kur ne
2020-10-20
+14
Atsakyti
Pavyduoliai
Kas per nevykeliai pavydi Kad pas juos nera Sirgaliu Tuo labiau Biudzetas didesnis Efes Valencia galbut O Zalgiriui Reikia vien is Bilietu priklausomai iki biudzeto
2020-10-20
+9
Atsakyti
Keletas kitų pastebėjimų
1. Vietoj to, kad skųstusi tiek treneris, tiek žaidėjai turėtų džiaugtis, kad bent kažkur gali atvažiuoti ir pajausti tikrų rungtynių su žiūrovais atmosferą, nes realiai jau turėtų būt atsibodę bumbsėt kamuolį tuščiose arenose. Tegul mėgaujasi retom išimtim, nes greitai ir jų nebeliks. Tegul pasižiūri į Lauvergno veidą prieš rungtynes su Efes, kai grojo Eurolygos himnas ir pamatys ką reiškia mėgautis žaidimu ir atmosfera, o ne verkti tam, kad verkti. 2. Nuo Šaro eros jau matėme, kad Žalgiriui visiškai ne problema žaisti išvykose ir galingesni (pagal biudžetą ir sudėtį) varžovai buvo daužomi jų sausakimšose arenose. Netgi priešingai yra buvę, kad krepšininkai perdega prie tokios masės savų žiūrovų. Kaip Grigonis sakė, kad nėra didesnio malonumo, nei nutildyti triukšmą varžovų arenoje. Tai toks mentalitetas turi būti pas rimtą sportininką, o ne krapinti į kelnes dėl pustuštės 5000 žiūrovų arenos. Šiuo ateju manau komandai žaidžiančiai išvykoje daugiau įtakos turi kelionė, jeigu ji vyksta ne užsukamuoju reisu ir dar su persėdimu.
2020-10-20
+5
Atsakyti
verkia iš anksto...Žalgiris TREJAS varžybas žaidė išvykose ir nei viena komanda tokio tvarkaraščio neturėjo, čia tipo ok buvo, bet va matai sirgaliai patrukdė.
2020-10-20
-3
Atsakyti
Www
jei ne covid tai zalgiris zaistu su 14 tukstanciu , o valencia su 5tukstanciais . tada ir sakytu kad nesazininga ?
2020-10-20
-11
Atsakyti
Užpakalnis
Pas Valencia biudžetas didesnis, nesažyninga. Reik sulygint visu komandu biudžetus, bus vienoda, šukuosenas žaideju vienoda, ugi vienoda ivest ir treneriu metu cenza? Nu sulyginam viska.
2020-10-20
+19
Atsakyti
djgaffer
Rimti treneriai abu atrodo,bet kalba kaip mižniai.Iš Atamano dar buvo galima to tikėtis,nes jis dažnai kalba lyg įkalęs būtų.Bet Ponsarnau rimtesniu laikiau.Tegul supranta jie pagaliau,kad kiekvienoje šalyje yra skirtinga padėtis su virusu.Pas tų susirgimų yra,bet daug mažiau,nei kitur.Už tai ir nėra tokių griežtų taisyklių.Mažvaikiais tik pasirodė.
2020-10-20
+3
Atsakyti
Ai
Tai cia ko gero paskutinis kartas,Veryganas ruosiasi vel karantina ivest
2020-10-20
-32
Atsakyti
Klajoklis
COVID19 -mirtina liga. Kiekvienas uzsikretes mirs. (gal poryt, gal po 70 metu - bet mirs... ir to priezastis COVID19: ergo sum - prisidenkime visas kuno ertmes "facemask"!!!)
2020-10-20
+18
Atsakyti
Xxx
dar jums Ponas Veryga blogas???
2020-10-20
+5
Atsakyti
...
Eurolyga leidzia, valstybe leidzia tai ir yra fanu. Ne Zalgirio kalte kad Valencia tesurenka 400 sirgaliu su savo dvigubai didesniu biudzetu. Kai jiems kazkas naudinga tyli sikna surauke bet jei ne tai reikia verkt :DD
2020-10-20
+9
Atsakyti
t2
Mažiau verkt galėtų prieš varžybas, o tiesiog žaisti. Ne apie nesąžiningumą dėl Žalgirio fanų skųskis, o padėkok savo šalies žmonėm, kurie bučiuojas ir apsikabina kas kart susitikę pažystamus, dėl to dešimtim tūkstančių infekuotų ir žaidžiat tuščioj salėj.
2020-10-20
-3
Atsakyti
Anonimas
Ispanai verksniu tauta, cia jau nieko nepakeisi. Gal zalgiris ir eurolyga kalti jog valensijoj ir barus uzdaro, o pas mus Lietuvoj jie atidaryti? Nesaziningaaa. Kazkokie durniai, zino jog skirtingu valstybiu projektas, tai jeigu bent vienoj komandoj uzdraustu ziurovams ieit i arena, tai pagal sita verksni reiktu visom eurolygos komandom zaist be ziurovu?
2020-10-20
+4
Atsakyti
Klajoklis
"..mes namuose žaidžiame su 400 žiūrovų, o „Žalgiris“ – su keliais tūkstančiais." - tai ziurovu yra (?) tik mazai... problema ne pandemija, o susidomejimas varzybomis... Cia kazkas rase "Pas juos tiek teleidzia. Cia maksimumas." Priminsiu: yra socialinis distansas 2m - tuom ir apsiriboja ziurovu skaicius - jei sale talpina 1k, kaip Bezdoniu "Tykius", nieks nekaltas, ...kad Eurolygon kazkaip pateko...
2020-10-20
+3
Atsakyti
Game
tai krepsinis zaidziamas del saves ar del fanu? kaip tik pasidziaugtu, kad va bus idomus renginys :)
2020-10-20
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.