Nuotr.: 247sports.com/FIBA/BNS
Nuotr. 247sports.com/FIBA/BNS

Tinklalapis BasketNews septintus metus paeiliui apžvelgia perspektyviausius šalies talentus, o šį kartą aptarsime 2004-aisiais gimusių vaikinų kartą (U17).

Domantas Šarauskas

Domantas  Šarauskas
Pozicija: SF, PF
Amžius: 17
Ūgis: 200 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: Lietuva

Perspektyviausių šalies jaunuolių reitingą BasketNews tradiciškai sudaro konsultuojantis su jaunimo treneriais, gerai susipažinusiais su Lietuvos talentų galimybėmis. Pažymėtina, jog reitingas sudarytas atsižvelgiant ne į šių dienų rezultatus, o į krepšininkų perspektyvą ateityje.

Ši karta yra išskirtinė tuo, jog būrys talentingų krepšininkų iš Lietuvos rungtyniauja užsienyje, todėl apklaustiesiems buvo sunkiau vertinti jų galimybes, nematant tiesiogiai jų tobulėjimo.

Taip pat reikia pabrėžti, jog šios kartos krepšininkai neturėjo galimybės praėjusią vasarą dalyvauti Europos U16 čempionate, todėl jų dar nematėme oficialiame turnyre ginant savo šalies spalvas tarp bendraamžių.

Savo reitingą pateikė penki iš septynių apklaustų trenerių, o tarp apklaustųjų asmeniniuose jų dešimtukuose iš viso buvo paminėta 14 pavardžių. Arčiausiai dešimtuko buvo Klaipėdos V. Knašiaus KM atstovas Rytis Šakaitis.

Nuotr. North Pole Hoops

10.

Augustas Brazdeikis

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-12-08 Ontarijas  197 Gynėjas Holy Trinity

Kanadoje gimęs Igno Brazdeikio brolis, kurio pilietybės situacija būtent dėl gimimo vietos yra net šiek tiek sudėtingesnė nei NBA rungtyniaujančio vyresnėlio.

Vis dėlto, BasketNews žiniomis, Lietuvos krepšinio federacija jau praėjusią vasarą siekė matyti Augustą U16 rinktinėje, tačiau pandeminė situacija tuomet šias mintis nukėlė į ateitį. Visgi svarbiausia, jog ir Brazdeikių šeimyna yra suinteresuota, kad gynėjas atstovautų Lietuvai.

Apie šį lietuvių šeimoje gimusį krepšininką informacijos treneriai turi mažiausiai iš viso šio sąrašo, o situaciją dar labiau apsunkino tai, jog Kanadoje dėl COVID-19 nevyko sezonas, todėl 16-metis ilgą laiką neturėjo žaidybinės praktikos.

Būtent šios aplinkybės apklaustiesiems trukdo vertinti tikrąsias Brazdeikio galimybes, dėl ko jo vieta sąraše atsidūrė iš vienos pusės avansu, iš kitos – ji galėtų būti ir aukščiau.

BasketNews šaltiniai teigia, jog Augustas yra arti dviejų metrų ūgio esantis gynėjas, turi mažiau tvirtą kūną nei Iggy, tačiau yra plastiškesnis.

Gynėjas pasižymi gera metimo technika, turi sveiko įžūlumo, nebijo veržtis į baudos aikštelę, o gynyboje gali dengtis per kelias pozicijas. Dėl to treneriams Lietuvoje būtų labai įdomu pačiupinėti tokio profilio žaidėją.

Nuotr. facebook.com

9.

Arūnas Rimkus

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-07-16 Šilalė  194 Gynėjas Šilalės Lūšis/Raseiniai/KM Žalgiris

Turbūt didžiausią pažangą per pastaruosius dvejus metus padaręs savo kartos žaidėjas. Lyginant su pernai, šilališkis reitinge palypėjo viena pozicija į viršų, tačiau reikia pridėti, jog prieš metus trenerių radaruose nebuvo už Atlanto žibančių lietuvių.

Šį sezoną combo gynėjas tapo dar sunkiau įmenama mįsle varžovams ir MKL pirmenybėse fiksavo 22 taškų, 4,9 atkovoto kamuolio ir 7,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Pagal pastarąjį rodiklį Rimkus lygoje neturėjo sau lygių.

Per pandemiją gynėjas sulaukė šanso pasirodyti NKL, kur jį pasikvietė gimtojo Šilalės miesto „Lūšies“ komanda. Antroje pagal pajėgumą lygoje šilališkis per 13 minučių pelnė po 4,3 taško ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Šanso „Žalgirio“ piramidėje nesulaukęs kairiarankis varžėsi ir RKL, kur atstovavo „Raseiniams“ ir per 15 minučių rinko 6,7 taško ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Charizmatiškas gynėjas yra tikra taškų mašina, o dar didesnį pavojų varžovams kelia dėl savo kūrybinių gebėjimų. Taip pat Rimkus turi perimetro žaidėjams taip reikiamo sveiko įžūlumo, kas leidžia imtis iniciatyvos lemiamais momentais.

Darbštumu išsiskiriantis jaunuolis daugelį savo kartos žaidėjų lenkia galingumo ir ištvermės rodikliais, tačiau jam koją kiša antropometriniai duomenys.

Iš žaidimo elementų Rimkui reikia gerinti metimą iš distancijos (apie 25 proc. trit.), sprendimų priėmimą, ypatingai gynyboje, bei prasiveržimą dešine ranka.

Vis dėlto gynėjo perspektyvomis vyrų krepšinyje tiki didžioji dalis apklaustųjų, nors jis ir susilaukia skeptiško požiūrio iš „Žalgirio“ piramidės.

Nuotr. „Neptūnas“

8.

Kristupas Keinys

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-02-21 Klaipėda  199 Puolėjas Neptūnas-Akvaservis/V.Knašiaus KM

Pernai šio universalaus klaipėdiečio tarp dešimt perspektyviausiųjų nebuvo, o jo progresas aiškiai matomas vien tik skaičių išraiška.

MKL čempionu tapęs Keinys savo statistikos rodiklius gerokai pakėlė ir šiemet pelnė po 14,1 taško (pernai 11,4 tšk.), atkovojo po 9,3 kamuolio (pernai 7 atk. kam.), atliko po 3,4 rezultatyvaus perdavimo (pernai 1,6 rez. perd.) ir rinko po 21,6 naudingumo balo (pernai 13,5 naud.).

RKL B diviziono kovose „Neptūno“ jaunimo komandai 199 cm ūgio puolėjas per 20 minučių rinko 7,1 taško ir 7,4 naudingumo balo vidurkius.

Per tris pozicijas galintis žaisti Keinys sulaukė šanso ir NKL, kur sužaidė 10 rungtynių ir vidutiniškai per 6 minutes fiksavo 1,2 taško ir 1,1 atkovoto kamuolio statistiką.

Gera kūno plastika išsiskiriantis 17-metis yra apdovanotas gamtos antropometriniais duomenimis ir gerai ginasi, kas jam leidžia MKL blokuoti beveik po 2 metimus per mačą.

Kai kurie apklaustieji Keinį vadina gatvės stiliaus žaidėju, bet gerąja prasme. Jis cementuoja komandą abiejose aikštės pusėse, yra tikras kovotojas, nebijo imtis iniciatyvos bei pasižymi minkštu metimu.

MKL pirmenybėse Keinys beveik visą laiko dalį praleido ketvirtoje pozicijoje, nors vyrų krepšinyje jis labiau matomas žaidžiant ant perimetro, kur dar trūksta žaidimo 1 prieš 1 įgūdžių.

Taip pat klaipėdiečiui reikia pridėti fiziškumo, nes dabar jis dėl to bijo žaisti kontaktinį krepšinį. Kaip bebūtų, Keinio medžiaga ateityje žada įdomų krepšininką, kuris galėtų cementuoti komandą per kelias pozicijas.

Nuotr. L.Žemgulis

7.

Kajus Leliukas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-05-18 Šiauliai  204 Puolėjas KA Saulė

Per metus Leliukas reitinge prarado dvi pozicijas, nepaisant MKL fiksuotos įspūdingos statistikos – 17,8 taško, 11,1 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 25,3 naudingumo balo.

Šiaulietis be jokių problemų adaptavosi ir vyrų krepšinyje, kur RKL B divizione rinko taip pat solidžius rodiklius – 16,1 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 17,7 naudingumo balo.

204 cm ūgio krepšininkas yra tradicinis ketvirtas numeris, būtent tokio stiliaus žaidėjas, kokių Lietuva pastaruoju metu jaučia badą.

Su savo ūgiu Leliukas yra labai plastiškas, turi gerą kūną sunkiojo krašto puolėjo pozicijai, solidžiai kovoja dėl kamuolių, o taip pat išsiskiria individualiu žaidimu 1 prieš 1 tiek veidu, tiek nugara į krepšį. Reikia pažymėti, jog jis perima po 2 kamuolius per rungtynes, kas yra labai solidus skaičius aukštaūgiui.

Kalbant apie krepšinį, nors jis iš toli atakuoja geru 35 proc. tikslumu, jam metimą iš distancijos dar reikia gerinti, o taip pat trūksta taktinių dalykų imlumo. 

Visi apklaustieji, kaip sutarę, išskyrė prastą Leliuko charakterį, didelį ego, atsikalbinėjimą treneriui ir per gerą nuomonę apie save. Būtent tai yra pagrindinis pavojaus signalas, ateityje galintis pakišti koją krepšinyje pasiekti daugiau nei tik dominavimą moksleivių lygmenyje.

Nuotr. L.Žemgulis

6.

Rokas Jocys

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-03-30 Palanga  195 Puolėjas Stella Azzura

Antrasis iš trijų šio sąrašo lietuvių, žaidžiantis užsienyje, ir būtent su jo žaidimu mūsų šalies treneriai yra susipažinę geriausiai.

Praėjusiais metais ketvirtoje reitingo vietoje likęs Justės Jocytės brolis šiemet prarado porą pozicijų. Apklaustiesiems daugiausiai klausimų kelia Jocio gebėjimas prisitaikyti vyrų krepšinyje, kur jam pagal dabartinį žaidimo stilių trūksta ūgio.

Jau dabar fiziškai subrendęs 195 cm ūgio lietuvis šiemet tarp metais vyresnių varžovų Eurolygos finaliniame jaunimo turnyre Valensijoje fiksavo 14,3 taško ir 14,7 naudingumo balo rodiklius, o bendra turnyro statistika per 13 minučių siekė 8,2 taško, 4 atkovotus kamuolius ir 10,5 naudingumo balo.

Palangiškis rungtyniauja antroje ir trečioje pozicijose, turi tvirtą kūną, išsiskiria labai geru krepšininko charakteriu bei pasižymi stabiliu metimu iš distancijos. Taip pat pažymima, jog Jocys po persikėlimo rungtyniauti į Italiją ženkliai pagerino kamuolio varymosi techniką.

Apklaustieji krepšininką matė tik Eurolygos jaunimo turnyre, todėl jiems tikrąsias jo galimybes taip pat nebuvo lengva įvertinti. BasketNews žiniomis, Jocys yra kviečiamas į Lietuvos U18 rinktinę, tačiau jam pasirodyti mūsų šalies treneriams iš arti gali sutrukdyti sveikatos problemos.

Pastarąjį kartą Jocys MKL rungtyniavo 2017-2018 metų sezone, kuomet atstovavo Palangos „Žemaitijos“ komandai bei tarp bendraamžių rinko neįtikėtinus skaičius – po 51,7 taško ir 16,8 atkovoto kamuolio.

17-metis daugiausiai problemų turi gynyboje. Jam sunku gaudyti perimetro žaidėjus, kuriems nusileidžiama sprogstamąja jėga. Taip pat lietuviui vis dar trūksta komandinio žaidimo pagrindų, dėl ko dažnai priimami ne patys geriausi sprendimai, siekiant viską užbaigti pačiam.

Nuotr. 247sports.com

5.

Matas Buzelis

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-10-13 Čikaga  205 Gynėjas Brewster Academy

Neįtikėtinų duomenų talentas ir jei jis augtų Lietuvoje, kur su jo galimybėmis geriau susipažintų apklaustieji, Buzelis neabejotinai būtų tarp trijų perspektyviausių sąrašo žaidėjų, o galbūt ir pačioje reitingo viršūnėje.

205 cm ūgio Buzelis ateityje NBA skautų yra vertinamas kaip trečios-ketvirtos pozicijos žaidėjas, tačiau šiuo metu „Brewster Academy“ besimokantis 16-metis dažniau žaidžia įžaidėjo pozicijoje ir dar yra klausimas, kur jį matysime vyrų krepšinyje.

Buvusio Lietuvos rinktinės gydytojo Aido Buzelio sūnus tik 2023-aisiais pradės studijuoti, tačiau jau dabar yra sulaukęs tokių NCAA milžinų kaip Sirakūzų, Kanzaso, UCLA ar Ilinojaus universitetų pasiūlymų mokytis ir žaisti gaunant stipendiją.

JAV tinklalapis „247 Sports“, vertinantis perspektyviausius krepšininkus, Buzelį pristatė kaip keturių žvaigždučių žaidėją bei skyrė jam 46-ąją vietą. Taip pat 2004-ųjų gimimo LeBrono Jameso sūnus Bronny šiame sąraše rikiavosi 30-oje pozicijoje.

Vienas labiausiai intriguojančių Lietuvos talentų dar turi dirbti su savo kūnu ir pirmiausia jį sustiprinti, tačiau jo dydžio, atletinių savybių ir technikos kombinacija yra daranti įspūdį net didžiausius talentus mačiusiems NBA skautams. Lietuvos istorijoje apskritai tokio profilio žaidėjų nesame matę.

Buzelis pasižymi gera kūno plastika, gebėjimu žaisti 1 prieš 1. Jis gerai skaito situacijas, geba įsiveržus po krepšiu numesti kamuolį ant perimetro, yra stabilus metikas iš distancijos, taip pat dėl savo sudėjimo turi perspektyvų tapti solidžiu žaidėju gynyboje.

Vienas iš apklaustųjų yra tiesiogiai bendravęs su Matu ir pažymėjo jo charizmą bei komunikabilumą.

JAV ir Lietuvos pilietybes turintis krepšininkas, BasketNews žiniomis, buvo kviečiamas šią vasarą atvykti į mūsų šalies U18 rinktinę, tačiau jo laukęs turnyras už Atlanto tuo pačiu metu bei pandeminė situacija šiemet užkirto kelią parodyti savo talentą prie Baltijos krantų.

Vis dėlto Buzelio stovyklą domina galimybė atstovauti Lietuvai tarptautiniuose turnyruose, todėl, anot BasketNews šaltinių, tikimybė ateityje išvysti šį talentą vilkint mūsų šalies marškinėlius yra didelė.

Sunku pasakyti, kaip Buzeliui sektųsi pritapti prie Europos krepšinio, kur jis nėra žaidęs, bet jo akcijos už Atlanto yra vertinamos šalia aukščiausio lygio talentų.

Nuotr. facebook.com

4.

Kajus Kublickas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-09-02 Kaunas  186 Gynėjas Žalgiris-3/KM Žalgiris

Kūrybingiausias Lietuvoje žaidžiantis savo kartos žaidėjas. Taip yra įvardijamas kaunietis, per metus reitinge pakilęs per tris vietas.

Šalies vicečempionu MKL pirmenybėse su KM „Žalgiris II“ tapęs Kublickas rinko 16,3 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 18 naudingumo balų statistiką.

„Žalgirio“ piramidėje augantis gynėjas RKL B divizione taip pat buvo solidus rotacijos žaidėjas ir per 17 minučių pelnė po 9,5 taško, atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 10,9 naudingumo balo.

186 cm ūgio įžaidėjas yra vertinamas dėl savo žaidimo 1 prieš 1, vienodai gero prasiveržimo į abi puses, puikia kamuolio valdymo technika bei situacijų skaitymu. Taip pat Kublickas išsiskiria lyderio savybėmis, nebijo imtis iniciatyvos bei komandose yra rūbinės cementas.

Eurolygos jaunimo turnyre tarp metais vyresnių krepšininkų gynėjas rungtyniavo po 15 minučių ir fiksavo 4,7 taško bei 2,9 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Anksčiau kaunietis tarp bendraamžių dominavo dėl fizinių savybių, tačiau dabar jos nėra išskirtinės ir tikrai nebus pranašumas vyrų krepšinyje. Būtent fiziškumo trūkumas kuo toliau, tuo labiau gali kišti koją.

Nors RKL jis atakavo 50 procentų tikslumu iš toli, treneriai akcentuoja metimo technikos gerinimą. Būtent technika neleidžia jam sėkmingai atakuoti po driblingo ir liūto dalį metimų jis išmeta iš statinės padėties.

Nuotr. L.Žemgulis

3.

Domantas Šarauskas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-02-21 Šiauliai  200 Puolėjas KA Saulė/Šiauliai

Šiauliečių taškų mašina, galinti žaisti nuo antros iki ketvirtos pozicijos, per metus sąraše palypėjo trimis pozicijomis į viršų.

Dvimetrinis šiaulietis tarp bendraamžių fiksavo 21,9 taško, 7,3 atkovoto kamuolio, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 19,8 naudingumo balo statistiką, o tarp metais vyresnių žaidėjų irgi buvo vienas iš lyderių – 13,3 taško, 7 atkovoti kamuoliai ir 16,3 naudingumo balo.

Vis dėlto tarp bendraamžių reguliariajame sezone antroje pozicijoje likę šiauliečiai ketvirtfinalyje patyrė fiasko pralaimėdami Alytaus krepšininkams. Apklaustieji pažymi būtent tai, jog tiek Šarauskui, tiek septintoje reitingo vietoje likusiam šiauliečiui Leliukui trūksta lyderių savybių svarbiausiais momentais.

RKL B divizione 17-metis Šarauskas pernelyg neišsiskyrė ir per 17 minučių pelnė po 5,2 taško ir rinko po 3,7 naudingumo balo. Jis taip pat epizodiškai pasirodė ir pagrindinėje Saulės miesto komandoje LKL.

Be universalumo, Šarauskas trenerius žavi ir savo fizinėmis savybėmis, žaidimu 1 prieš 1 tiek veidu, tiek nugara į krepšį bei savo pranašumų išnaudojimu prieš tiesioginį oponentą, prieš kurį dažniausiai turi ūgio pranašumą.

Pažymima, jog šiaulietis privalo gerinti savo darbą gynyboje bei metimą. Vyrų krepšinyje 30 proc. pataikymo iš toli neužteks solidžiai žaisti perimetre.

Nuotr. BNS

2.

Paulius Murauskas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-02-14 Kaunas  204 Puolėjas Žalgiris-2

Didelei nuostabai pastaraisiais metais perspektyviausiu ne tik šios amžiaus grupės, bet ir bendrai Lietuvoje laikytas Murauskas šiemet sąraše rikiuojasi antroje vietoje.

Antrąjį sezoną NKL sužaidęs kaunietis tapo svarbia „Žalgirio“ dublerių figūra ir per 21 minutę pelnė po 10,2 taško, atkovojo po 3,5 kamuolio ir rinko po 7,8 naudingumo balo.

17-mečio karjerą toliau stabdo traumos – Gediminas Petrauskas Murauskui buvo numatęs svarbų vaidmenį U19 pasaulio čempionate, tačiau padikaulio lūžis išmušė jį iš rikiuotės ilgam laikui. Praeityje puolėjui buvo lūžusi koja.

Išskirtinį žaidimo pojūtį turintis 204 cm ūgio talentas išsiskiria nuostabiu kūnu, kurį apjungia savo plastika ir sėkmingai gali būti išnaudojamas per tris pozicijas.

Jau su pėdos skausmais finaliniame Eurolygos jaunimo turnyre žaidęs puolėjas tarp metais vyresnių krepšininkų išsiskyrė savo talentu ir rinko 16,3 taško bei 4,7 atkovoto kamuolio statistiką.

Šanso pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje sulaukęs ir su Nigelu Hayesu treniruotėse stumdęsis Murauskas stabiliai atakuoja iš perimetro, gynyboje ilgos ir greitos rankos leidžia dengti visas pozicijas, krepšinio supratimas taip pat yra aukščiausio lygio.

Atrodo, jog laiko klausimas, kada turėsime aukščiausio lygio žvaigždę, tačiau vienas iš apklaustųjų pažymi, jog vienas pavojaus signalų yra tai, kad Murauskas viską daro gerai, tačiau nieko elitiniu būdu, kas gali sutrukdyti sužibėti vyrų krepšinyje taip, kaip visi tikisi.

Eilę metų prie Murausko pavardės minimas prastas charakteris, tačiau, BasketNews žiniomis, pastaraisiais metais tai keitėsi į gerą pusę, o darbui treniruotėse kauniečiui nėra jokių priekaištų. Kartais aikštėje per didelė arogancija dar išlenda pro kraštus, varžanti didesnes jo pastangas lipant ant lentos.

Didelis pliusas bus tai, jog artėjantį sezoną Murauskas visą sezoną gaus stabilių minučių LKL Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipoje. Žaidimas prieš žymiai daugiau mačiusius profesionalus Murausko charakterį ir karjeros kryptį gali pastūmėti į jo talentą atitinkančią vietą.

Nuotr. FIBA

1.

Motiejus Krivas

Gimimo data

Gimimo vieta

Ūgis

Pozicija

Mokykla

   2004-12-01 Šiauliai  213 Centras Žalgiris-3

Krivas jau pernai trenerių buvo išskiriamas kaip didžiulis talentas, o tada sąraše rikiavosi iškart po Murausko, tačiau pasirodymas U19 pasaulio čempionate vidurio puolėjo akcijas pakėlė į pačią viršūnę.

Iki 213 cm išstypęs ir toliau vis dar augantis Krivas tarp beveik trejais metais vyresnių varžovų nesutriko ir pirmenybėse buvo startinis Lietuvos centras, per 22 minutes rinkęs 6,9 taško, 5,7 atkovoto kamuolio ir 1,1 bloko vidurkius.

Dar fiziškai nesubrendęs 16-metis turi tai, kas sunkiai išmokstama – aukščiausio lygio krepšinio suvokimą. Darbštumu išsiskiriantis šiaulietis, nors ir yra ramaus būdo, aikštelėje neleis būti stumdomas ir atsakys atgal.

RKL B divizione Krivas per 20 minučių pelnė po 9 taškus, atkovojo po 7 kamuolius, blokavo po 1,2 metimo ir rinko po 14 naudingumo balų.

Tarp bendraamžių krepšininkas MKL pirmenybėse sužaidė vos penkerias rungtynes (12 tšk., 10,8 atk. kam.), o Eurolygos jaunimo turnyre fiksavo 6 taškų ir 7 atkovotų kamuolių rodiklius.

213 cm ūgio bokštas turi viską, kad taptų elitiniu centru – žaidimo technika, minkštas metimas, aikštės matymas, gynyboje gebėjimas, nepaisant ūgio, sėkmingai žaisti išsikeitus.

Krivas vis dar bijo naudoti savo judesių arsenalą nugara į krepšį, o taip pat pikenrole apklaustieji iš jo norėtų greitesnio sukimosi po krepšiu. Taip pat šiauliečiui trūksta krepšininkui reikalingo įžūlumo, kurio galėtų pasiskolinti iš Murausko. Tuomet neabejotinai šie du Lietuvos talentai ateityje žaistų aukščiausiame lygyje.

Komentarai:
Anonimas
ka supratau tai kad Leksas ismoko / atrado nauja zodi/teze: antropometriniai duomenys" -
2021-07-21
-1
Atsakyti
Anonimas
situise lietuvos fizruku reitinguise pamenu dominuodavo tauras jogela, rapolas ivanauskas, semaska ir zinoma grantas vasiliauskas :D
2021-07-20
+12
Atsakyti
rls
Savotiskai. Bet ne klasikiniai-dideli centrai siais laikas lemia pergales ... Perspektyviausias be abejo yra Buzelis. Greitas, koordinuotas, judrus didelis su metimu, driblingu, perdavimu, prasiverzimu, aiskiai nemazai dirbama ties spec. igudziais. Ala Karnisovas, pagreitintas Kukocas (jei dar paaugs, kokie 5 cm butu l.gerai). Didziausia problema ir issukis - sudejimas, reiks "pasistatyti" palengvinta-istverminga fizika (greiciui, staigumui-suoliui, kontaktui ir traumu prevencijai). Ir toliau slifuot metima, judesius, perdavima - nes megsta zaisti veidu, is judesio/driblingo ... Dar nemazai darbo reikia ideti, kad butu rimtas prospektas drafte. Murauskas. Jau dabar neblogas zaidejas, matomas geras metimas. Dar kazkiek raumenu prideti reiktu kietumui po krepsiu, neprarandant suolio-greicio. Nelabai gerai skamba, kad jau kelinta trauma turi, reikia rimto specialisto, kad tinkamai fizika sudeliotu (gal "nedadirbta" ant kazko) ... O "blogas charakteris", na jei nuosekliai dirba siekdamas savo tikslo, tai jau nemazai, ne visi yra Kuzios ... Krivas. Siaip tikrai idomus klasikinis centras, bet jam gresia LKL. Net ir tokiam amziuje jis letokas, be suolio. Bet yra metimas, ugis-dydis (gal dar augs), o su charakteriu, uzsispyrimu ir darbu galima nemazai pasiekt, to jam ir linkim ...
2021-07-20
+7
Atsakyti
dadu
tai jei jie tokie perspektyvus,nors akivaizdu nieks ju nestebi macas po maco...tai jei tokie talentai...kodel nej vienas amerikos skautas ju nepastebejo???nes jie jaunima stebi kiekviena maca...idomu sita reitinga sudarinedami jus ju macus visas stebejote>?abejojiu kad bent pora matete LMAO...tas pats 17 metu wembayana jo macus visus skautai stebejo nuo 14 metu..idomu kiek macu stebejo sie ekspertai sudarineja siuos sarasus perspektyviausiu zaidejiu...visi zinom kad nieko jie nestebejo LMAO
2021-07-20
-8
Atsakyti
aaa
Motiejus Krivas yra tipinis aukstas zmogus. Ar gali vaikis realiai zaisti per keleta poziciju? Sakykime 4? Nope.. Gerai perdavineja kamuoli? Nope.. Super atletiskas? Nope.. Uztenka paziureti \'highlightus\' bei siu metu u19. Kokios gali buti perspektyvos? C\'mon.. Tai kad vaikis stengiasi, dirba ir rodo rezultatus yra gerai (linkiu jam tik geriausio).. taciau esme tame, kad reitinguose matau stipria koreliacija tarp to ka musu treneriai preferuoja, kam skyria laika ir to kas pas mus pastaruosius 5 - 8 metus auga.
2021-07-20
+8
Atsakyti
Anonimas
Šiaip šiemet Klaipėda atlupo finale Kauną, o iš tos komandos tik 1 žaidėjęs paminėtas. Reiktų pasidomėt kurie žaidėjai "darė" žaudimą visą ir paliko už nugaros šias žvaigždutes. Nu ką treneriukai "savus" ir tekiša į reitingus, koks šiaip skirtumas laikas parodys.
2021-07-20
+3
Atsakyti
jei nustotu kisti vaikus zaisti centrais, o duotu nuo mazens judeti, valdyti kamuoli butu daug idomiau. Dabar deka jo tevo parinkto fizinio lavinimo Buzelis yra daug daugiau islavintas judeti krepsinui, nei kad pas mus vaiku treneriai kazka daro, o rezultate iseina medines jaunimo komandos. Paiimkit Dell Curry, Lavar Ball, siti zmones turi didziuli suvokima, kaip rengti vaikus krepsiniui, reik tik is ju mokytis, kaip jie ruose vaikus nuo mazens, jei Lamelo jau budamas 16 metu po tevo pamoku geriau driblingavo kamuoli, geriau aikste mate, daugiau laisves galvoj turejo, nei pas mus LKL profai..
2021-07-20
+15
Atsakyti
aaa
Butu labai malonu matyti kokie treneriai balsavo ir kaip. Bei ju nuomone. Galbut pagelbetu jaunimo nereitinguoti. Paprasciausiai parasyti kad toks ir toks, todel ir todel. :)
2021-07-20
-3
Atsakyti
zvezda
reiktu išsaugot šituos lekšo topus ir po 10 metų pasižiūrėti, čj pusės žaidėju net nkl neloš
2021-07-20
-1
Atsakyti
Vyras
Nejuokinkit su tuo Krivu. Baslys, kuris nieko nemoka apart atsikovot kamuolį ir įmest laisvas iš po kašio. Jokių judesių, jokio arsenalo - nieko. Kuo jis už visapusišką Murauską arba US pripažintą Buzelį geresnis? Juokdariai ir tiek
2021-07-20
+6
Atsakyti
Anonimas
siaip juoka kelia man sitie reitingai,kad bwnt kaip skautai vazinwtu ziuretu macus siu zaidejiu,tada suprasciau o dabar is lempos suraso ir viskas
2021-07-20
-1
Atsakyti
Anonimas
ka pastebejau pagal Lietuvos ekspertus tai kuo aukstesnis tuo talentingesnis...ten kazkoks rumunas 230cm vos pabega pamirsau tik varda,atrodo kad suluz bet kuria akimirka,bet pagal lietuvos ekspertus aiskintu koks super talentas
2021-07-20
+12
Atsakyti
Anonimas
Brazdeikis rinktinėje kartu su broliu galimai varzytusi dėl naturalizuoto krepšininko vietos. O gal kas žinot Buzelio statusą? Kadangi turi 2 pilietybės nebūtų laikomas naturalizuotu?
2021-07-20
-2
Atsakyti
Anonimas
Leliukai, maziau draskyk akis snargly. Rinkti statistika su tokiu ugiu tarp megeju nera joks pasiekimas ir tikrai nesi isskirtinis, juolab kai vis dar zaidi Siauliuose. Aisku treneriams pajebat ant tokiu gaideliu issisokimu, mate jie pilna tokiu, kur dabar nebent lapus is lietvamzdziu sluoja.
2021-07-20
Atsakyti
Anonimas
Tikiuosi kaip LTU fanas,kad Kočanas ir Krivas pateisins mano lūkeščius ir bus kiti JV su Saboniu
2021-07-20
+4
Atsakyti
Anonimas
muro darbo etika tai nachui kokia gera jauciu uz visus sudejus cia bicas daugiau dirba ir sunkiau
2021-07-20
-1
Atsakyti
Anonimas
Galiu pasakyt kiek teko klausti žmonių kurie bendrauja su treneriais visiem koja kiša murausko charakteris gal čia susipyko jis su kažkuo ,kad į 2vieta nugrūdo... Bet ir visi pabrėžia jo labai gera darbo etika sakė dirba kaip išprotėjas tai bus labai įdomu kas nugalės darbo etika super gera ar prastas charakteris:)
2021-07-20
-8
Atsakyti
perspektyvus zaidejas
perspektyvus zaidejas - laimintis zaidejas ;) O ne kamuoliu ir judesiu zonglierius .... :))) tie rinkimai eile metu - fiasko :))) tik talentingu, tiek gabiu - o kai reikia zaisti - batonai ... Zalgirio jaunima visi lupa Europoje... Visas rinktines U16,U18, U19 visi lupa Europoje ir pasaulyje, kas netingi ... Gesta visi , kaip zvakes kprie nabasniko ... Bet ka ten kalbeti, kai tas apkalusas ir desimtukus sudarineja persoznazas kazkada, kazkur buves treneriu :))) Lietuvos krepsinio inkraras nutempe visa jaunima i dugna ;))) tokia ta realybe ;))) svaigsta apei auksta lygi, kad net NKL , ar LKL am lyderiu neuzaugina... O gal musu tokia sistema , kad ugdome gerus prie kitu , o ne lyderius
2021-07-20
-2
Atsakyti
Anonimas
na reitingas tai bybys zino
2021-07-20
-6
Atsakyti
Anonimas
pries 4 metus tokiame reitinge tarp 1998 gimomo krepsinonku 3 vietoje buvo - Rapolas Ivanauskas. Tokia vat siu reitingu verte.
2021-07-20
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.