Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr. TASS – Scanpix

Sankt Peterburgo „Zenit“ klube įsisukus koronavirusui, komanda savo gretose turi viso labo 6 sveikus krepšininkus, o sunkią susiklosčiusią situaciją pakomentavo direktorius Aleksandras Čerkovnis.

Šį sezoną metami tritaškiai

34%
7,5
Pataiko: 7,5
Taiklumas: 34,1%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 8
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Kelvin Rivers

„Norime žaisti, bet turint 6 žaidėjus tai yra neįmanoma. Žinoma, galėtume surinkti 8 žaidėjus pasikviesdami jaunimą, tačiau manau, kad mes neturime tam teisės. Visų pirma, mes kiekvieną dieną sulaukiame naujai užsikrėtusio komandos nario ir nėra jokių garantijų, kad nesusirgs jie (jaunieji žaidėjai).

Tai reiškia, kad net ir pakvietus jauną žaidėją, mes jį tuoj pat galime prarasti. Visų antra, jeigu Ispanijoje bus užfiksuotas naujas koronaviruso atvejis, mes žaidėją ar kitą personalo narį ten ir turėsime palikti dviem savaitėms“, – situaciją komentavo „Zenit“ vadovas.

Iš viso COVID-19 infekcija, įskaitant lietuvį Artūrą Gudaitį, serga net 13 žmonių: aštuoni žaidėjai, keturi treneriai ir masažistas. Visa komanda užsidarė karantinui ir yra prižiūrima medikų, o treniruočių procesas – sustabdytas.

Koronavirusu sergantys „Zenit“ nariai:

Sankt Peterburgo „Zenit“

Komandos narys Susirgimo data Statusas
Austinas Hollinsas Spalio 9 d. Serga
Antonas Puškovas Spalio 9 d. Serga
Artūras Gudaitis Spalio 10 d. Serga
Mateušas Ponitka Spalio 11 d. Serga
Vladislavas Truškinas Spalio 11 d. Serga
Billy Baronas Spalio 11 d. Serga
Kevinas Pangosas Spalio 11 d.  Serga
Igoris Volchinas Spalio 11 d. Serga
Xavi Pascualis (vyr. treneris) Spalio 11 d. Serga
Inigas Zorzanas (asistentas) Spalio 11 d. Serga
Sergejus Vozniukas (asistentas) Spalio 11 d. Serga
Jaroslavas Jalovčikas (asistentas) Spalio 11 d. Serga
Andrejus Kozlovas (kineziterapeutas) Spalio 9 d. Serga

Koronaviruso atvejai komandose Eurolygoje nebus laikomi priežastimi, kodėl dvikova neturėtų įvykti. Jeigu tarp komandos žaidėjų, trenerių ar personalo narių būtų aptiktas vienas ar daugiau COVID-19 atvejų, tuomet šie asmenys turėtų saviizoliuotis, tačiau likusiai ekipai teks dalyvauti rungtynėse pagal Eurolygos sudarytą tvarkaraštį.

Klubas turėtų registruoti bent 8 žaidėjus, jog susitikimas galėtų įvykti. Jei tokio skaičiaus surinkti nepavyktų, tuomet komandai būtų įrašomas techninis pralaimėjimas 0:20. Būtent toks likimas ir gresia Sankt Peterburgo ekipai.

Čerkovnis taip pat pridėjo, kad kreipėsi į Eurolygą dėl galimų rungtynių nukėlimo. Šią savaitę „Zenit“ turi žaisti su Vitorijos „Baskonia“ (antradienį) ir „Valencia“ (ketvirtadienį) komandomis.

„Informavome Eurolygą apie savo situaciją iš karto po to, kai tik sužinojome testų rezultatus. Laukiame sprendimo, o taisyklės galioja visiems“, – pridėjo Čerkovnis.

Susidariusi situacija papiktino „Zenit“ gynėją ir buvusį žalgirietį K.C. Riversą.

„Tai nėra teisinga. Esame baudžiami už tai, nes žaidėjai pasigavo virusą. Galbūt teks ruošti jaunuosius žaidėjus, kad esant reikalui jie galėtų žaisti“, – tviteryje rašė Riversas.

Komentarai:
Darko
Miklovas kaip visada. Visada mizantis i bata.
2020-10-13
-8
Atsakyti
Realus
krw kaip mane uzkniso ta korona.
2020-10-12
+1
Atsakyti
Dimsa
pries barsa zaide visa komanda serganti, o barsoj nauju uzsikretimu nera..
2020-10-12
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.