Puikiai sezoną Madrido „Estudiantes“ ekipoje pradėjęs Dovydas Giedraitis sulaukė vyriausiojo trenerio Javiero Zamoros pagyrų.

„Nuo pat pirmos dienos, kai pasikvietėme Dovydą į komandą, žinojome, kad ateina ne tik talentingas, bet ir išskirtine darbo etika pasižymintis žaidėjas. Jis turi puikų krepšinio supratimą ir užsitarnavo visų veteranų pagarbą savo sunkaus darbo dėka“, – teigė strategas.

Giedraitis su Zamora bendradarbiauja jau ketverius metus ir panašu, jog tarp šių vyrų pagarba yra abipusė.

„Puikiai jį pažįstu ir visada stengiuosi daryti tai, ko esu prašomas. Tą ketinu daryti iki pat pabaigos“, – sakė lietuvis.

Tris pergales iš eilės pasiekusios „Estudiantes“ (3-3) ekipos šį vakarą laukia bene rimčiausias sezono iššūkis – dvikova su Madrido „Real“ (5-0).

Giedraitis šiame sezone jau sužibėjo, kuomet pačioje rungtynių pabaigoje realizavo tris baudų metimus ir taip išplėšė pergalę prieš Fuenlabrados „Urbas“ ekipą.

„Esu šaltakraujiškas, manau, jog prie to prisideda mano lietuviški genai. Šį sezoną mano žaidimas priklausys nuo to, kiek darbo įdėsiu“, – teigė 20-metis gynėjas.

Giedraitis taip pat įsitikinęs, jog šis sezonas Madrido ekipai bus vienas geriausių per pastaruosius metus.

„Šios trys pergalės yra tik pradžia. Mes laimėsime daugiau rungtynių nei bet kada anksčiau – turime kur kas geresnę komandą ir mes, kaip visa grupė, nuolat keliame savo žaidimo lygį“, – sakė lietuvis.

Vis tik pats Giedraitis išliko kuklus ir pripažino, jog jam dar tikrai yra kur tobulėti.

„Esu jaunas, tad tikrai turiu patobulėti daugelyje aspektų. Privalau sutvirtėti fiziškai, pagerinti sprendimų priėmimą – padaryti viską, jog pakelčiau savo žaidimą į kitą lygį. Jeigu man seksis, tai tik dar labiau motyvuos mane dirbti ir taip siekti vietos Eurolygos arba NBA komandoje“, – baigė krepšininkas.

Geriausią sezoną ACB pirmenybėse kol kas žaidžiantis Giedraitis per šešerias sužaistas rungtynes vidutiniškai renka po 9 taškus (57 proc. dvit., 55 proc. trit.), 1,5 atkovoto kamuolio ir 6,8 naudingumo balo.

Komentarai:
djgaffer
Puikus žaidėjas su daug talento ir mirtimu metimu.Neeilinis snaiperis auga,džiugu,kad vis daugiau gerų metikų atsiranda.Ir apskritai,auga nalų,kovingų,šaltakraujų žaidėjų karta,dėl ko dar smagiau.Rinktinė vėl bus stipri.
2020-10-25
-2
Atsakyti
sakykit ka norit bet si sezona lietuviai uzsienio klubuose tikrai gerai pasirodo
2020-10-25
+5
Atsakyti
zvezda
pamenu kapi jį pakvietė į ežerūna vien tam, kad su jais pasitreniruot, o gavos taip, kad 16-metis tapo pagrindiniu jų žaidėju
2020-10-25
-10
Atsakyti
Aha
ir kodel i rinktine nera kvieciami giedraitis / bieliauskas?
2020-10-25
+4
Atsakyti
ciongas
Šis vaikis itin geras, talentingas ir nepasipūtęs. Jau dabar turi būti kviečiamas į rinktinę, o ne pensininkai, kurie net nepabėga. Būtent jis, Bieliauskas yra ateities žaidėjai. Pamirškime mačiulius, vasiliauskus ir janavičius.
2020-10-25
+11
Atsakyti
Madridista
Turbut arciausiai Maco esantis snaiperis, labai staigu metima is tritaskio turi ir kas svarbu gera metima! Dar padirbejes tikrai gali tapti elitiniu zudiku vaiko veidu
2020-10-25
+10
Atsakyti
Ja
dar keletas metu ir pamatysim visiskai kitokia rinktine, kazka panasaus atejus sarui, siskai, macui, songailai.. giedraitis, jokubaitis, masiulis, brazdeikis, velicka, kulboka
2020-10-25
-5
Atsakyti
Jj
kosminis zaidejas auga
2020-10-25
-15
Atsakyti
uz zalgiri
va ka reikia kviest i rinktines langus,o ne nusenusius kalniecius su maciuliais,ar janavicius su vasiliauskais
2020-10-25
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Dovydas Giedraitis

Dovydas  Giedraitis
Pozicija: SG
Amžius: 20
Ūgis: 193 cm
Svoris: 90 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva