Marius Grigonis diriguoja komandos draugams Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Augustinas Jankaitis kibiai ginasi prieš varžovą Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Jokūbas Gintvainis kalbasi su teisėju Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Marius Grigonis siekia pasislėpti nuo varžovo po komandos draugo sienele Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Jokūbas Gintvainis prižiūri varžovų gynėją Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Marius Grigonis diriguoja komandos draugams Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Augustinas Jankaitis kibiai ginasi prieš varžovą Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Jokūbas Gintvainis kalbasi su teisėju Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Marius Grigonis siekia pasislėpti nuo varžovo po komandos draugo sienele Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Jokūbas Gintvainis prižiūri varžovų gynėją Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas

Nesustabdomai Vilniuje vykstančiame Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio čempionate ir toliau žygiuoja Lietuvos rinktinė. Arūno Visocko auklėtiniai 77:68 (19:22, 16:14, 20:15, 22:17) nugalėjo vienus pagrindinių pirmenybių favoritų Serbijos krepšininkus ir iškovojo jau penktąją pergalę paeiliui. 

Nė karto čempionate nesuklupę lietuviai rytoj 19.00 val. „Siemens“ arenoje dėl pirmosios vietos E grupėje kausis su bendraamžiais iš Ispanijos. Jie pirmenybėse taip pat žengia be pralaimėjimų. 

Antradienio rungtynes kiek sėkmingiau pradėjo serbai. Rinkdami taškus baudos aikštelėje jie greitai įgijo 8 taškų pranašumą (12:4), tačiau po minutės pertraukėlės Visocko auklėtiniai ėmė gintis atidžiau ir pavijo varžovus. 

Antrajame kėlinyje mūsų šalies ekipa pelnė 7 taškus be atsako ir susikrovė penkių taškų pranašumą (27:22), tačiau serbai iniciatyvos iš rankų neišleido ir iki pat paskutinių mačo minučių lipo lietuviams ant kulnų. 

Baigiantis ketvirtajam kėliniui Lietuvos rinktinės pranašumas siekė tik 2 taškus (67:65), tačiau serbams suklydus mūsiškiai puikiai išnaudojo jų klaidas, padidino skirtumą iki septynių taškų (74:67) ir įtvirtino pergalę.

Lietuvos rinktinę į pergalę vedė 18 taškų pelnęs Justas Tamulis, iš kurių net 15 surinko antroje rungtynių dalyje. Marius Grigonis pridėjo 12, Jokūbas Gintvainis – 10, Denisas Krestininas (9 atk. kam.) ir Mantvydas Stašelis įmetė po 9, Augustino Jankaičio sąskaitoje – 8 taškai.

Arūnas Visockas (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Rungtynės buvo sunkios, o iškovoję pergalę užsitikrinome antrąją vietą grupėje. Nugalėtoją šį vakarą lėmė smulkios detalės. Pirmoje susitikimo dalyje turėjome problemų dėl atkovotų kamuolių, bet po pertraukos išlyginome kovą baudos aikštelėje ir jos nepralaimėjome. Serbų komanda yra gerokai aukštesnė, todėl tai geras rezultatas. Džiugina ir tai, kad tokiose įtemptose rungtynėse suklydome tik septynis kartus. 

Manau, kad rezervų dar yra. Norėjome, kad šiandien daugiau pažaistų Mantvydas Stašelis (per pirmuosius keturis mačus jis žaidė dvejuose ir aikštėje iš viso praleido 16 minučių, – Red.). Jis puikiai įsiliejo į žaidimą, tikimės jį panaudoti ir dažniau. Ispanai mėgsta žaisti greitai, todėl svarbu neleisti jiems rengti kontraatakų ir atsitverti aukštaūgius. Manau, kad Ispanijos ir Serbijos rinktinės pateks tarp keturių stipriausių čempionato komandų, todėl rytojaus varžovė labai grėsminga.“

Augustinas Jankaitis (Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas): „Svarbiausia, kad pasiekėme pergalę. Dabar turime pamiršti šiandieninę pergalę ir kauptis rytojaus rungtynėms. Mūsų laukia dar rimtesni varžovai – ispanai nugalėjo Serbiją penkiolikos taškų skirtumu, todėl kova aikštėje bus dar rimtesnė. 

Labai džiaugiamės, kad per kiekvienas rungtynes arenoje susirenka vis daugiau žmonių. Jų palaikymas mus tikrai dar labiau motyvuoja ir užveda. Sirgaliai tikrai labai daug padeda, tikimės, kad jų tik daugės.“

Komentarai:
rokas remeika
eiktu sau n jai nugales taiip daugau tai tigrai lietuva laimės:)*
2012-08-16
+6
Atsakyti
Gedas
talentingu zaideju turi sita rinktine, gal isaugs kokie keli rinktines zaidejai. tomulis, lekavicius, krestinin geras, gerai ginasi ir daug juodo darbo padarantis krasto puolejas.
2012-08-15
-7
Atsakyti
ssss
Grigonis - Tamulis - Lekavicius - Gintvainis - Krestinin - Jankaitis jūs patys geriausi - Linkime pergalių ir medalių UŽ LIETUVĄ , VALIO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, JŪS ŠAUNUOLIAI, VISKAS GERAI, baikite ekspertai rašinėti nesąmonęs
2012-08-15
-5
Atsakyti
Tamulis tai savanaudis tiek galejo pasu primetit ne blt vistiek lenda gaila neraso kiek jis nepataike
2012-08-15
-19
Atsakyti
as
Pasaliniai zmones cia apie Grigoni nerasys, raso tik tie, kurie jaucia nuoskauda, del grigonio jiems isspardytu subiniu... Dirbkit, tada ir jus paims i rinktine, ir nuo suoliuko pakels, o ne cia kapokites, nes cia jau paskutine degradavusio vaikigalio stadija, kada valdo tik pavydas.
2012-08-15
+8
Atsakyti
to zalg
o gal sunus ,is kur gali zinoti
2012-08-15
-12
Atsakyti
zavatske
Zavatskas - savanaudis Visocko islaikytinis
2012-08-15
+8
Atsakyti
žalg
Tamulis maladiec , Krestininas, Jankaitis, Stašelis prisijungė šaunu, manau bus gerai, nu grigonis tai savo stiliui Visockas ištems į geriausius kitaip negali būti tradicijos tesiasi eilę metų, treneris Grigonį myli kaip savo sūnų
2012-08-15
-1
Atsakyti
Sirgalius
Šaunuoliai laimėjo didžiausi sveikinimai, bet žadimas tai negražus, duok dieve kad pasisektų, iš vis žiūrint ir net komentatorius jau pastebi, kad Grigonis pyknaudžiauja , taip jis niekas nesako padaro savo, bet jaunuolis jau dažnokai gadina žaidimą tos įspudis kad (Zavackas) jaučia konkurencija negali užleisti lyderio pozicijos, tas kamuolio bumbsėjimas jau įgrįso jo žaidimas man baisus, 3 kėlinį išleido Stašelį, ( grigonį 0 PASODINO, VISIŠKAI KITOKS ŽAIDIMAS KAIP KAMUOLYS VAIKŠTO, IR IŠ KARTO REZULTATAS PERĖJO Į MŪSŲ PUSĘ, Grigonis inogruoja ir Tamulį , Gintvainį , Denisą, ir taip jau pastebėjo nevieni, Kodėl taip leidžiama kur treneris Visockas, vienas padaro klaidą pasodina Zavackas gali daryti ką nori ir bet ką ir taip leidžiama, toks įspudis kad komandoje atmosfera nekokia, Bet nenuleiskime galvos SEKMĖS
2012-08-15
-1
Atsakyti
Vidmantas
Malonu, protingi komentarai. Šita rinktinė gal neįsitraukusi į lažybas? Vaikinai, prašau - ir neįsitraukit! Sportas ir komercinis sportas - priešingi poliai. Veteranų sportas - žymiai tikresnis sportas už amerikonišką šou-wrestlingą - "kečą". Galvokim likt mėgėjais veteranais, o ne nuo 35 metų spausti kečupą iš veterano-priešininko subinės. Kečupo naudojimas imituojant kraują ne ką geriau už tai. Ne - profesionaliam šou-sportui! Neįsitraukit ir į lažybų "biznį".
2012-08-15
+4
Atsakyti
neturintis TV
gal kas nors rodys rytuoj rungtynes per online? jei taip tai kur? aciu
2012-08-15
+1
Atsakyti
"Šokdint kaip kiekvieną juodaodį". What? Jankaitis turi problemų, eina prieš tamsius žaist kaip prieš geresnius. Pagal tokį durną mąstymą, kiekvienas baltapūkis lietuvis turi būti labai taiklus, bet Jankaitis nėra snaiperis. Diopas nėra aukštas ir atletiškas todėl, kad yra juodaodis, jis yra tiesiog aukštas ir šoklus, beje, kūdas. Eik, Jankaiti, pažiūrėk kaip Benas Griciūnas dėlioja, jūs turit dažnai susitikt. Jis taip deda todėl, kad jis nori dėt, o ne nori visą gyvenimą praleist prie tritaškio arba užtvaras statydamas.
2012-08-15
-14
Atsakyti
Anonimas
Krestinin jeigu pagerintų metimą ir kiek ūgtelėtų tai turėtume savo Kirilenką. Šio vaikinuko fizinės galimybės tai įspūdingos. Senokai tokio šoklaus nebuvo.
2012-08-14
+6
Atsakyti
Buvo nervingos varzybos,gerai,kad Tamulis pataike tuos 4 tritaskius,perimti ant galo kamuolius,tas ir leme pergale,gerai,kad serbijos krepsininkams nelindo tritaskiai.Bet su neatkovotais kamuoliais po savo kasiu kazkas baisaus,as manau,kad visas LT penketukas eitu kovoti kamuolius,nes musu aukstaugiai silpnoki
2012-08-14
-6
Atsakyti
Anonimas
Visai gerai siandien sulose, visu pirma del mazo klaidu skaiciaus.

Grigonis suzaide saltakraujiskai lemiamu momentu, Tamulis pagavo savo atkarpa.

Krestinin geras gynyboj, Jankaitis gali butu taip pat geras puolime, bet vyru krepsinii jiem

paprasciausiai pritruksta ugio. Is pirmo sf neiseis, is Jankaicio pf taip pat, taigi jei nepafauges cm, tai laukia NKL.
2012-08-14
-2
Atsakyti
MiamiBig3Pastebėjau, kad ši rinktinė turi labai šaltus nervus ir svarbiais momentais sužaidžia puikiai, tiek puolime, tiek ir ginyboje ir tuo pačiu padaro mažai klaidų.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


trenerio (-ių) nuopelnas, nes jaunus sudėlioti į tvarkingą žaidimą nėra paprasta, be to ši komanda susilošusi gana gerai ir nesikeičia smarkiai kas kartą.
2012-08-14
+4
Atsakyti
Pastebėjau, kad ši rinktinė turi labai šaltus nervus ir svarbiais momentais sužaidžia puikiai, tiek puolime, tiek ir ginyboje ir tuo pačiu padaro mažai klaidų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-14
+2
Atsakyti
Pradzia ir serbu spurtas 8:0 nuteike labai pesimistiskai is pradziu. Abi komandos pradejo rungtynes zaisdamos vien per aukstaugius. Tas faktas is pradziu atrode ne i gera, bet paskui viskas atrode geriau ir geriau. Jankaitis siam cempionate atrodo visiskai isivaziuoja ir puikiai zaidzia puolime, o gynyboje ji gali teisinti ugio trukumas. Antrame kelinyje, kai Lietuva pataike kelis reikalingus metimus, serbai pradejo strigti ir daznai ju klaidu net neitakojo lietuviu gynyba. Labai dziugu, kad rinktine sunkiais momentais tempe butent ne taip daznai taskus renkantys zaidejai ( Stašelis, Raupys, Gustys). Geriausiai siandien is visu aukstu zmoniu gynyboje zaide irgi tas pats Gustys.

Serbai visa laika yra nusiteike kapotis su lietuviais, mes visada jiem turbut liksim principiniai varzovai. Dvi geriausios Europos krepsinio mokyklos susitiko ir laimejo stipresni.

Serbuose galbut gerai zaidzia Salicius, bet siandien jam dominuoti leido ugis ir pernelyg daznas serbu zaidimas du pries du. Gal but kazkas ir gausis is jo. Gerai, kad Tamulis treciam kelini grizo is vakaryksciu atostogu ir viska pasieme ant saves. Siandien teisejai tikrai lepino serbus. Su pergale
2012-08-14
+1
Atsakyti
ArM
Savotiškos rungtynės. Viena vertus žaidėm prieš serbus ir žinom ką jie gali. Kita vertus...

Laužė mus per priekį, net nelabai atsimenu kad varžovai būtų įmetę kažką toliau baudos linijos. Aukštų gynyba, ypač Jankaičio atrodė per daug skysta. Jeigu turi 2.10 ir ilgas rankas gali ir įmanoma taip gintis, bet ūgio trūkumas tiesiog prašėsi daug fizine jėga paremto žaidimo. Gustys gi dažniau stumdė serbus, su juo aikštėje apmažėjo tiesiog metimų nuo lentos. Apskritai pasigedau tokio labiau kontaktinio žaidimo. Abi komandos nepersistengė čia.

Praktiškai visas rungtynes laukiau kada gi mes padarysim spurtą 10-0 ir baigsim tampytis. Serbų žaidimas buvo tiesmukas: pora užtvarų ir metimas arba perdavimas auštam, kuris pasitampo aukštyn žemyn ir meta... Per pirmus 2 galvojau, na nebauduoja, nes po to gali būt problemų. Deja, kieto žaidimo trūkumas persikėlė ir į antrą pusę. Trečiam kėliny, man atrodo nė 4 nesusirinkom. Prašėsi kada varžovai gaudavo kamuolį tiesiog kirst per rankas ir tegu rekasi viską baudom. Na, bet jeigu laimėjo taip - tebūnie.

Pagaliau didysis trejetas (Krestinin, Tamulis, Grigonis) sulaukė pagalbos. Po vieną žaidėją per kėlinį. Trečiam gal tokio ir neatsirado, bet Tamulis gavęs šiek tiek laisvės pats reikalus tvarkė. Galima vėl girti Grigonį už šaltus nervus ir Krestinin už gerą gynybą kada to reikėjo. Šį kartą nedidelė pagyra (kad neišpuiktų) treneriams, kurie turėjo valios didžiąją rungtynių dalį žaisti be tikro įžaidėjo ir davė komandos vadžias į Gintvainio rankas. Nuėmė jis šiek tiek naštos nuo Grigonio ir ne taip jau ir prastai valdė komandą.

Ryt - smagiausias varžovas. Vėl mus laužys per priekį. Šį kartą gal nebebus jau tiek gynybos stulpų principu...
2012-08-14
-7
Atsakyti
Na ir kur dabar tie "ekspertai" dingo kurie sakė, kad šiai rinktinei bus pzdc kai susitiks su Serbais ar Ispanais? O šiaip su pergale!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-14
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.