2024-03-16
Kauno „Žalgirio-2“ strategas Vytautas Pliauga reziumavo anksti pasibaigusį „7bet-NKL“ sezoną, kalbėjo apie didžiulę praktinę naudą jaunimui, asmeninę ambiciją, Andrea Trinchieri efektą ir sukurtą sistemą nuo Šarūno Jasikevičiaus laikų. Titulą gynę jaunieji žalgiriečiai kovo 11-ąją sugėrė skaudų smūgį NKL aštuntfinalio serijoje prieš „Kretingos“ vyrus.
2024-03-16
Keenanas Evansas giliai atsiduso Miunchene nuaidėjus finalinei sirenai. Kauno „Žalgirio“ lyderis ketvirtajame kėlinyje surinko 14 taškų ir bandė įpūsti vilties besivejant „Bayern“. Visgi pirmoje mačo pusėje varžovai per daug buvo paleisti į priekį. 
2024-03-15
Arnas Butkevičius graužė save dėl padarytos didžiulę įtaką turėjusios klaidos Belgrade rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“, tačiau neužtruko reabilituotis. Puolėjas LKL derbyje su Vilniaus „Rytu“ gynybiniais sugebėjimais kartu Keenanu Evansu užspaudė Marcusą Fosterį ir perėmęs kamuolį išvedė „Žalgirio“ lyderį į pergalingus taškus.
2024-03-11
Edmondas Sumneris atvirai pripažįsta, jog etapas Kauno „Žalgiryje“ prasilenkia tiek su asmeniniais, tiek su klubo lūkesčiais. 28-erių atakuojantis gynėjas Kaune skaičiuoja ketvirtą mėnesį, tačiau laukiamo proveržio nepavyksta pademonstruoti.
2024-03-05
Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliarusis sezonas – įsibėgėjęs. Kai kurie klubai sprendžia dilemas, kaip išlaikyti geresnes pozicijas prieš atkrintamąsias, o kai kurių tikslas yra bent jau nelikti dugne. Tokią misiją šiuo metu turi ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“, kurios su 4 pergalėmis ir 15 pralaimėjimų užima paskutinę poziciją turnyro lentelėje.
2024-03-04
Klaipėdos „Neptūnas“ šiuo metu „Betsafe-LKL“ yra ilgiausiai nelaiminti komanda. Iš krepšinio žemėlapio išnykus „Gargždams“, klaipėdiečiai neteko sausio 14-ąją pasiektos pergalės pajūrio derbyje.
2024-03-02
Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pirmadienį po FIBA rinktinių pertraukos tęs kovas Betsafe-LKL pirmenybėse ir po trijų savaičių pertraukos sugrįš rungtyniauti į Panevėžį. Pirmasis kovo mėnesio varžovas – Klaipėdos „Neptūnas“.
2024-03-01
Ketvirtuosius metus NCAA pirmenybėse leidžiantis Laurynas Vaištaras šiame sezone pradėjo skinti sunkaus darbo vaisius. Bet iki sėkmingesnių rezultatų 23-ejų plungiškiui reikėjo nueiti didelį kelią bei susidurti su išbandymais, kuriuos atlaiko ne visi į JAV pasukę jaunuoliai.
2024-02-24
Mažeikių miestas po aštuonerių metų pertraukos vėl turi komandą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Nors pradžia nebuvo įkvepianti, pastaruoju metu mažeikiškių sirgaliai gali džiaugtis ne tik rezultatais aikštėje, bet darbu už jos ribų. 
2024-02-23
Kauno „Žalgirio“ jaunimas išgyvena kartų kaitą. Po auksu pažymėto „7bet-NKL“ praėjusio sezono vieni lyderiai išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kiti pakėlė sparnus į aukštesnį lygį. Vytautui Pliaugai teko ieškoti naujų talentų, kurie užpildytų šiuos batus, o vienu iš tokių tapo Mantas Juzėnas.
2024-02-15
Mažeikių „M Basket“ skambus ėjimas realizuojasi. Iš JAV pakilęs Alexas Antetokounmpo ketvirtadienį popiet pasiekė Lietuvą ir netrukus prisijungs prie Žemaitijos klubo. 22-ejų puolėjas pastaraisiais metais už Atlanto rungtyniavo G lygoje, kur vasario pradžioje buvo atleistas Viskonsino „Herd“ komandos, o kita karjeros kryptimi pasirinko Lietuvą.
2024-02-13
Klaipėdos „Neptūnas“ žaidžia ketvirtą slogų sezoną paeiliui. Per pastaruosius trejus metus klaipėdiečiai vieną kartą buvo tarp keturių geriausių Lietuvoje, kai 2021 metais pateko į KMT finalo ketvertą ir liko paskutiniai. Šiam krepšinio sezonui persiritus į antrą pusę ir likus 3 mėnesiams, „Neptūnas“ ir vėl nėra įkvepiantis.
2024-02-09
Sunkiai prie naujo trenerio įsivažiavęs Dovydas Giedraitis papasakojo apie darbą su Andrea Trinchieri ir įgūdžius gynyboje bei pasidžiaugė pakvietimu į Lietuvos rinktinę FIBA vasario langui.
2024-02-07
Tautvydas Sabonis liko priblokštas žinios iš už Atlanto, kai įspūdingai rungtyniaujantis jo brolis Domantas trenerių nebuvo atrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Sakramento „Kings“ Vakarų konferencijoje rikiuojasi šalia stipriausiųjų ketveriukės, o žibančio Sabonio pavardė – tarp statistikos lyderių.
2024-02-05
Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) galima rasti ne vieną krepšinį žaidžiantį išeivijos lietuvį. Tarp Lietuvos krepšinio sirgalių pastaruoju metu dažniausiai yra linksniuojama Mato Buzelio pavardė, tačiau už Atlanto auga ir kitas intriguojantis lietuvis – Rytis Petraitis. 
2024-02-02
Kauno „Žalgiris“ pirmąkart šį sezoną dvigubą Eurolygos savaitę išgyveno pergalingai ir laimėjo trečiąkart per paskutines ketverias rungtynes.  Edgaras Ulanovas pasidžiaugė ženkliai pasikeitusiomis nuotaikomis komandoje, tačiau akcentavo, jog neverta užsiliūliuoti ir žvalgytis į turnyro lentelę.
2024-02-02
Vilniaus „Wolves“ ėmė lipti iš pastaruosius porą mėnesių komandą užklupusio nesėkmių ruožo ir savaitgalį sieks pratęsti seriją be pralaimėjimų, prasidėjusią prie komandos vairo stojus treneriui Nedui Pacevičiui. 
2024-02-02
Brady Manekas po įspūdingos pergalės prieš Stambulo „Anadolu Efes“ giliau paanalizavo Andrea Trinchieri darbo techniką bei aptarė savo pasikeitusį vaidmenį.
2024-02-02
„Gargždų“ kapitonu nuo sezono pradžios tapęs Justas Furmanavičius nė neįsivaizdavo, į kokią pelkę brenda. Bankrutavusios komandos krepšininkas išpasakojo viso sezono bėdas, kurios prasidėjo nuo elementaraus inventoriaus trūkumo, o baigėsi asmeninėmis skolomis.
2024-01-28
Praėjusiame sezone su „Žalgirio“ dubleriais Nacionalinę krepšinio lygą laimėjęs ir finalo ketverto MVP nuskynęs Gytis Nemeikša pasuko į NCAA nestandartiniame amžiuje – gerokai vėliau nei kiti lietuviai. Dabar krepšininkas džiaugiasi šiuo sprendimu.
2024-01-25
Andrea Trinchieri kartu su Kauno „Žalgiriu“ ruošiasi atsakomosioms Eurolygos rungtynėms su „Partizan“, tačiau šįkart – karštoje Belgrado atmosferoje. 55-erių specialistas treniravo Serbijos grandą 2018-2020 metais, kuriuos prisimena su džiaugsmu. Strategas žino, kas laukia kauniečių Serbijoje, ir visų pirma sieks auklėtinius nuteikti psichologiškai.
2024-01-24
Šarūnas Jasikevičius šį sezoną neplanavo treniruoti jokio klubo. Po vasarą įvykusio nemalonaus išsiskyrimo su „Barcelona“, kaunietis dėliojosi ilgesnius atostogų, o ne darbo planus. Tačiau juos sujaukė pasiūlymas iš vienos didžiausių organizacijų Europoje – Stambulo „Fenerbahče“.
2024-01-21
Vilniaus „Rytą“ sezono eigoje papildęs Marcusas Fosteris nesugebėjo išgelbėti komandos Čempionų lygoje, bet jau žvelgia į kitą tikslą, prisimindamas praėjusių metų klaidas. Sostinės klubas šeštadienį trečią kartą iš eilės užsitikrino bilietą į KMT finalo ketvertą. Vis dėlto pastarųjų metų „Ryto“ istorija šiame turnyre buvo nesėkminga.
2024-01-20
Citadele Karaliaus Mindaugo Taurės (Citadele KMT) ketvirtfinalio etapas šį savaitgalį pasiekia finišo tiesiąją. Netrukus paaiškės, kurios ekipos keliaus į finalinį ketvertą. Krepšinio šventė įvyks Nemuno saloje Kauno „Žalgirio“ arenoje vasario 17-18 dienomis.
2024-01-19
Sausakimša „Žalgirio“ arena į Eurolygą po traumos sugrįžusį Arną Butkevičių sutiko triukšmingiausiais aplodismentais.  Trečiajame kėlinyje Stambulo „Fenerbahče“ bandant įžiebti sugrįžimą (32:38), puolėjas perėmė kamuolį gynyboje, o puolime preciziškai taikliu tritaškiu atsidarė rungtynėse ir Nemuno saloje vėl nuvilnijo džiaugsmo banga (43:32).
2024-01-15
Naujuosius metus Mažeikių „M Basket-Delamode“ (6­­-9) ekipa pasitiko būdama visai kitokio veido nei projektuota vasarą.
2024-01-14
Iš Kauno „Žalgirio“ į Kiniją persikėlęs Isaiah Tayloras galėjo atsidurti Rytų Azijoje dar gerokai anksčiau, tačiau gynėjui buvo smalsu išmėginti save Eurolygoje. Praėjęs sezonas buvo debiutinis prestižiniame Senojo žemyno turnyre, o jame įgyta patirties tapo dviprasmiška. 
2024-01-13
Šeštadienio vakarą „Avia Solutions Group“ arenoje – sostinės derbis. Kuomet čia šeimininkavo „Rytas“, Giedriaus Žibėno auklėtiniai „Betsafe-LKL“ mačą pralaimėjo 74:84. Dabar čia – „Wolves“ namų tvirtovė, o Kęstučio Kemzūros auklėtiniai sieks pratęsti gerą savo atkarpą.
2024-01-10
Vilniaus „Rytas“ savo fanams šventiniu laikotarpiu įteikė puikią dovaną, paskelbdamas apie Marcuso Fosterio prisijungimą. Įspūdingo puolimo talento žaidėjas atvirai pažvelgė į savo trūkumus, apibūdino sugrįžimą į Vilnių bei atsakė, kodėl labiau mėgsta Eurolygą, o ne NBA.
2024-01-08
Sugrįžusi į pergalių kelią šalies čempionate Vilniaus „Wolves“ komanda antradienį savo žiūrovų akivaizdoje sieks nutraukti nesėkmių seriją ir Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre. Vilniečių varžove bus nė karto dar nelaimėjusi Liublianos „Cedevita Olimpija“. 
2024-01-05
„Aš viską suprantu“, – „Kalnapilio“ arenos spaudos konferencijos kambaryje sakė Nigelas Hayesas-Davisas.  Stambulo „Fenerbahče“ puolėjas sėdėdamas už operatorių reagavo į Šarūno Jasikevičiaus pastebėjimą, kad Hayesas-Davisas klausosi, kas yra kalbama apie jį.
2024-01-04
Šarūnui Jasikevičiui laukiant televizinio interviu bendroje „Kalnapilio“ arenos erdvėje, likusi sirgalių grupelė už užtvaro prižiūrima apsaugos stebėjo specialistą bei laukė progos nusifotografuoti.
2024-01-04
Kai po pergalingų debiutinių rungtynių Andrea Trinchieri aikštėje apėjo visą ratą pasisveikinant su varžovų štabu, savo ir oponentų žaidėjais, teisėjais ir turimais asistentais, jis ketino pasukti link išėjimo į užkulisius, tačiau tuomet jį pristabdė Tautvydas Sabonis.
2024-01-04
Mindaugas Balčiūnas dviprasmiškai vertina Kazio Maksvyčio atleidimą iš Kauno „Žalgirio“. Lietuvos krepšinio federacija (LKF) išvengė galvos skausmo, kaip būtų reikėję suderinti beveik susikertančią sezono pabaigą ir pasirengimą olimpinei atrankai.
2023-12-29
2022 metų vasarą iš „Barcelonos“ atleistas Darius Maskoliūnas antrą sezoną leidžia be treniravimo darbo, tačiau jo gyvenime krepšinio netrūksta. 52-ejų buvęs Lietuvos rinktinės treneris aktyviai stebi krepšinio aktualijas Europoje.
2023-12-28
Po 45 metų darbo treneriu, Antanas Sireika šį sezoną išbando save nauju amplua. Legendinis Lietuvos ir Šiaulių strategas Saulės miesto klube eina garbės prezidento bei konsultanto pareigas.
2023-12-22
Pusantro sezono Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiuoju treneriu dirbantis Mindaugas Brazys antrą kartą ėmėsi tos pačios strategijos siekiant klubą grąžinti į geriausių Lietuvos komandų ketvertą.
2023-12-18
Paskutinis 2005 metų auksinės pasaulio jaunimo čempionato kartos krepšininkas baigė karjerą. Ilgiausiai profesionaliame krepšinyje išsilaikė Artūras Jomantas – jis paskutines rungtynes sužaidė 2023 metų gruodžio 17-ąją, kai Telšiuose jo ginamas Mažeikių „M Basket“ 70:68 įveikė Klaipėdos „Neptūną“.
2023-12-17
Vilniuje šaknis įleidžiantis „Wolves“ klubas savąją sirgalių auditoriją siekia formuotis nesitaikydamas į šalia ilgus metus veikiantį „Rytą“.  Pernai startavusi Alytuje, o šiemet persikėlusi į renovuotą „Avia Solutions Group“ areną, komanda tikina tribūnose projektuojanti ir kitokį nei nusistovėjusį palaikymą.
2023-12-16
Sekmadienį Artūras Jomantas paskutinį kartą žengs ant LKL parketo kaip žaidėjas. 22-ejus metus profesionaliame krepšinyje praleidęs atletas pasiekė daugybę laimėjimų gimtuosiuose Mažeikiuose, Vilniuje, jaunimo rinktinėse, o dabar suka į darbą biure.
2023-12-14
Vilniaus „Wolves“ vadovybė skausmingą atkarpą stengiasi išgyventi racionaliai vertindama esamą padėtį. Klubas per savaitę patyrė tris pralaimėjimus, iš kurių du buvo triuškinantys, kai iki tol pagavęs gerą bangą laimėjo 15 kartų per 18 susitikimų. 
2023-12-08
Žiemos išsiilgęs Donatas Motiejūnas atvyko į Lietuvą dar vienam mačui prieš Kauno „Žalgirį“. 33-ejų centras pažvelgė į sunkų periodą savo jaunystės komandoje bei atskleidė planus dėl dalyvavimo rinktinėje.
2023-12-07
Daugiau nei pusę sudėties tarpsezoniu pakeisti turėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ priėmė neįprastą ir Lietuvoje retai matomą sprendimą – iš užsienio Europos taurės klubo pasiskolino Vengrijos talentą Zsomborą Maronką.
2023-11-26
Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ vyriausiasis treneris Oliveris Kostičius prisiminė akistatą su Lietuva pasaulio čempionate, darbą Kauno „Žalgiryje“ bei perteikė viziją naujame klube. Kostičius pastarąjį kartą Lietuvoje dirbo 2010-13 metais, kai buvo „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentu ir trumpai perėmė Kauno „Baltų“ vairininko pareigas.
2023-11-24
Šeštadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) aistruoliai išvys vieną laukiamiausių sezono akistatų – sostinės derbį.
2023-11-12
Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Mantas Rubštavičius vasarą priėmė itin neįprastą sprendimą ir nusprendė žengti lietuvių beveik nepramintu keliu. 21-erių atletas po sezono Panevėžio „7bet-Lietkabelyje“ vasarą papildė Australijos lygoje (NBL) rungtyniaujantį Naujosios Zelandijos „New Zealand Breakers“ klubą.
2023-11-09
Kauno „Žalgiriui“ ne vieną pergalę praeityje kaldinęs Lukas Lekavičius pradėjo aštuntąjį sezoną pagrindinėje komandoje. Būdamas 29-erių jis žengia į karjeros piką, bet minutės aikštėje susitraukė iki dar nematytų žemumų.
2023-11-04
Po antrosios pergalės Europos taurės turnyre Vilniaus „Wolves“ sieks pratęsti laimėtų rungtynių seriją ir „Betsafe-LKL“ čempionate sekmadienį, kai Alytuje susitiks su turnyro lentelės kaimyne Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ komanda.
2023-11-04
Dar neatėjus lapkričio mėnesiui Panevėžyje pribrendo sugrįžimo metas, kuomet Nenadas Čanakas pakeitė Robertą Štelmaherį. Ir tai buvo su dideliu džiaugsmu pasitikta Panevėžyje.  Kol kas panevėžiečiai „Betsafe-LKL“ čempionate yra pasiekę 4 pergales ir klupo 3 sykius, tad yra šeštoje turnyro lentelės vietoje. Akivaizdu, jog komanda taikosi savo pozicijas pagerinti.
2023-10-31
Sėkmingai „7bet-NKL“ Palangos „Olimpo“ žaidimui diriguojantis ir vieną pergalę KMT turnyre iškovojęs Sandis Buškevics džiaugėsi Jono Vainausko suteikta galimybe po 7-erių metų darbo asistento pareigose tapti komandos vyriausiuoju treneriu. Latvis atskleidė, kad Lietuva jam tapo antraisiais namais, o su Palangos klubu šį sezoną strategas sieks tik aukščiausio tikslo.
1 2 3 ··· 11 ··· 22 ··· 33 ··· 44 ··· 55 ··· 66  »