2024-02-10
Klaipėdos „Neptūnas“ – vienas iš trijų Lietuvos klubų, turintis jaunimo ugdymo sistemą. Su „Neptūno“ vėliava komandos žaidžia trijose pajėgiausiose šalies lygose – LKL, NKL ir RKL. Nors tokia struktūra gali atrodyti kaip pavyzdinė, patys klaipėdiečiai savo jaunimo sistemoje mato daug tobulintų dalykų.
2023-06-08
„Kur čia geriausiai kimba žuvys?“ – kuris Eurolygos vadovas nenorėtų, kad tai būtų didžiausios problemos, kurias jo organizacijoje spręstų vienas svarbiausių komandos žaidėjų? „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno pavaduotojas Paulius Jankūnas šypsosi.
2023-04-18
Eurolygos reguliarusis sezonas pasibaigė fantastiška kulminacija. Šie metai dovanojo žiūrovams dar nematytą dramą kovoje dėl atkrintamųjų, iki pat pabaigos nebuvo aiškus reguliariojo sezono nugalėtojas, o visas sezonas turbūt yra kokybiškiausias Eurolygos istorijoje.
2023-03-23
Praėjusių metų birželį „Golden State Warriors“ iškovojo 7-ąjį NBA čempionų titulą – ketvirtąjį per pastaruosius aštuonerius metus. NBA finale jie 4-2 įveikė Bostono „Celtics“ ir iškart pradėjo galvoti apie titulo gynybą 2022–2023 m. sezone.
2023-03-22
Trečiadienį Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubas paskelbė, jog pasipildė naujoku Jonathanu Davisu. Tai – jau šeštasis uteniškių legionierius ir Aukštaitijos klubas atsidūrė keblioje padėtyje.
2023-03-11
2023 metų kovo 4 dieną vienas žinomiausių Klaipėdos krašto krepšininkų Martynas Mažeika baigė profesionalo karjerą. Atakuojantis gynėjas savo kelią krepšinyje pradėjo būdamas 15-os metų, kai 2000-ųjų rudenį vilkėdamas „Neptūno“ marškinėlius išbėgo į aikštę LKL mače su Kauno „Žalgiriu“.
2023-02-28
Po „Barcelonos“ pralaimėjimo Karaliaus taurės ketvirtfinalyje Ispanijoje garsiai pradėta kalbėti apie Šarūno Jasikevičiaus darbą bei ateitį klube, o Lietuvoje taip pat padaugėjo skeptikų link Katalonijos komandos pusės. Visgi keliama panika aplink „Barcą“ šiuo metu atrodo keistai, žvelgiant į viso sezono kontekstą.
2023-02-28
Vilniaus „Ryto“ naujoko paieškos jau buvo tapusios didžiuliu galvos skausmu sostinės klubo fanams. LKL čempionai ilgai ieškojo, kuo sustiprinti savo sudėtį ir už tai sulaukė nemažai kritikos. Visgi galiausiai ta diena išaušo ir sostinės klubas pirmadienį vakare paskelbė, jog komandą papildo 185 cm ūgio gynėjas Kendalas McCullumas, kuris sezoną pradėjo Europos taurėje – Hamburgo „Towers“ ekipoje. Kas jis?
2023-02-22
Saulius Skvernelis perima kamuolį ir greitoje atakoje lengvai pelno du taškus. Paulius Saudargas kitoje aikštelės pusėje po driblingo suklaidina gynėją ir pataiko iš vidutinio nuotolio. O dabar įsivaizduokite, kad visa tai vyksta LKL rungtynėse. Turbūt sunku įsivaizduoti, o jei ir pabandėte, tai vaizdas greičiausiai būtų groteskiškas. Bet buvo laikai, kai Seimo narys tapo rezultatyviausiu LKL žaidėju.
2023-02-17
Jau šį savaitgalį Šiauliuose įvyks ilgai lauktas Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertas. Į lemiamas kovas pateko Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, Vilniaus „Rytas“ ir Jonavos „CBet“.
2023-02-01
Vilniaus „Rytas“ – nenuspėjama komanda. Kartais jis kietas ir neįkandamas, kartais jis minkštas ir perlaužiamas. Kad sostinės klubas šiemet žaidžia nestabiliai – girdėta ir rašyta ne vieną kartą. Taip yra ir tai rodo rezultatai – stabilios pergalių serijos Europoje nebuvo. Tačiau kažkokiu būdu ši komanda vis dar gyva ir kol kas nesugadino nė vieno šio sezono tikslo. Kaip?
2023-01-28
Penkeri metai. Toks laikotarpis Manto Kalniečio gyvenime skiria situaciją, kai jis krepšinio mokykloje buvo perkeltas į antrąją komandą, ir momentą, kai jis debiutavo Lietuvos rinktinėje pasaulio čempionate. Mantas ilgą laiką nebuvo tarp perspektyviausių 1986 metų kartos krepšininkų, bet galiausiai kaunietis taip šovė pirmyn, kad visus bendraamžius paliko už nugaros.
2023-01-18
Vilniaus „Rytas“ šį sezoną yra turbūt pati nestabiliausia Lietuvos komanda. Savaitės komanda. Taip kartais būtų galima pavadinti vilniečių formą. Vieną savaitę atrodo, kad vilniečiai gali įveikti bet ką ir sudraskyti varžovus į gabalus. Kitą – gauti niuksą nuo antrojo ešelono LKL klubo ir įstumti save į situaciją, kai prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ turi naikinti 8 taškų deficitą, jog patektų į KMT finalo ketvertą.
2023-01-14
„Žalgiris“ – Eurolygos finalo ketverte. Galbūt po pergalingos dvigubos savaitės tai nebeatrodo kaip iš piršto laužti svaičiojimai. Kauniečius nuo antrosios vietos turnyro lentelėje skiria viena vienintelė pergalė. Ne taip linksma „Ryto“ ir „7bet-Lietkabelio“ stovyklose. Abi komandos šią savaitę suklupo tarptautiniame fronte.
2022-12-24
„Žalgirio“ ir „Ryto“ krepšininkai savo gerbėjams įteikė vertingas Šv. Kalėdų dovanas. Žalgiriečiai, įveikę „Bayern“, šventė antrą pergalę iš eilės Eurolygoje. Vilniečiai palaužė galingą Tenerifės klubą ir žengė į Čempionų lygos įkrintamąsias varžybas.
2022-12-03
Lapkričio 4 diena. „Žalgiris“ – Berlyno ALBA. Per ilgąją pertrauką ant parketo lipa atlikėjai „OG Version“ ir Soliaris. Tačiau 15 tūkst. fanų miniai tai nerūpi, yra kitų bėdų. Nustojus groti muzikai stoja tokia pati tyla, kaip ir prieš pasirodymą. Priežastis – kauniečių minus 12 po dviejų kėlinių.
2022-11-11
Ketvirtas kartas nemelavo – Kauno „Žalgiris“ nutraukė pergalių badą išvykose, kai mačo pabaigoje atitrūko nuo Vilerbano ASVEL ir triumfavo 93:76. Tačiau kaip tą padarė kauniečiai, yra ir neįprasta, ir savotiškai įspūdinga. Gynybos komanda sukrato 93 taškus, karjeros mačą sužaidžia praėjusias dvejas rungtynes ant suolo prasėdėjęs žaidėjas. Kas čia nutiko?
2022-11-07
Jeigu lygiai prieš 8 dienas manęs būtumėte paklausę, ar galėčiau tikėtis tokios „Ryto“ – „Žalgirio“ derbio baigties ar bent tokios atkaklios kovos, drąsiai būčiau sakęs, kad ne.
2022-11-02
Vilniaus „Rytas“ sezoną pradėjo prastai. Nevyniokime žodžių į vatą. Aukštaūgiai atrodė minkštai, nesugebantys atsakyti fiziškumu, buvo garsiai abejojama gynėjų kūryba ir bendrą paveikslą geriausiai atspindėjo 5 pralaimėjimai paeiliui. Toli gražu ne svajonių startas LKL čempionams. 
2022-10-21
Kada paskutinį kartą matėte Kauno „Žalgirio“ areną tokią džiaugsmingą? Nuo žaidėjų iki trenerių štabo, nuo jauno iki seno, nuo apsaugos darbuotojų iki savanorių. Net žurnalistai, kurie turi būti maksimaliai objektyvūs, po triumfo prieš „Barcą“ išspaudė vieną kitą šypseną, o viduje džiaugėsi turbūt visi iki vieno.
2022-10-13
Antrus metus iš eilės BasketNews pristato Eurolygos vadovų apklausą. Dauguma Eurolygos vadovų pasidalino savo nuomone apie tarpsezonio ėjimus, varžybų ateitį ir 2022–2023 m. sezono prognozes.
2022-10-10
Penktadienį Lietuvos krepšinio bendruomenę sukrėtė tragedija. Per draugišką mačą Anykščiuose tarp Regionų krepšinio lygos (RKL) klubų – vietos „KKSC-Elmio“ ir „Biržų“ – sąmonę prarado, o vėliau dėl sustojusios širdies mirė anykštietis Benas Steponėnas.
2022-08-02
Tikriausiai daugelis žino, kad angliškai nulis yra ne tik zero, bet ir nil. Pastarasis terminas dažniau vartojamas, kai kalbama apie nieką. Zero – kai kalbama apie skaičių. Tačiau šiandien noriu panagrinėti kitokį „nulį“ – NIL.
2022-07-28
Jei prieš dvejus metus Vilniaus „Rytas“ būtų padėjęs dvejų metų kontraktą ant stalo, galbūt Deividas Dulkys dabar nedirbtų Sakramento „Kings“. Prieš 2020-2021 m. sezoną „Ryto“ treneris Donaldas Kairys leido Dulkiui prisijungti prie komandos treniruočių pasiruošimo sezonui stovykloje.
2022-07-11

Tinklalapis BasketNews aštuntus metus paeiliui apžvelgia perspektyviausius šalies talentus, o šiemet pirmiausia aptarsime 2006-aisiais gimusių vaikinų kartą (U16).

2022-07-03

Gyvenime neišvengsi trijų dalykų – mirties, mokesčių ir karjeros pabaigos. Na, vienu metu atrodė, kad broliai Lavrinovičiai paneigs paskutinį dėsnį ir žais amžinai. Prisimenate 2017-uosius? Panevėžys, Kazys, broliai, finalas? Leiskite, priminsiu.

2022-06-05

2010-ieji. Gegužės 24-oji. „Siemens“ arena. Aidi finalinė sirena, skelbianti Vilniaus „Lietuvos ryto“ triumfą prieš Kauno „Žalgirį“ Lietuvos krepšinio lygos finale. Tuometinis klubo vadovas Jonas Vainauskas užšoka ant kapitono Stepono Babrausko. Du susikibę vyrai, apimti džiaugsmo griūva ant parketo, netrukus į viršų mėtomas Rimas Kurtinaitis, per pusantrų metų atvedęs klubą į šešis titulus.

2022-04-06
Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas niekada nekalbėjo antraštėmis. Tačiau jo kelionė Lietuvoje nebegali prasprūsti pro akis. Galite tai vadinti likimu. Galite tai vadinti likimo dovana. Bet tą patį vakarą, kai Čanakas atsistatydino iš savo svajonių komandos, jis sulaukė karjerą pakeitusio skambučio. Po ketverių metų jis nugalės savo ...
2022-02-28
Žiūrint į rezultatą, kurį Lietuvos rinktinė pademonstravo šiame FIBA lange, viskas atrodo labai paprasta ir aišku. Mūsiškiai dukart įveikė silpnesnį varžovą – Bosniją ir Hercegoviną, bei pasiėmė taškus, kuriuos turėjo pasiimti. Bet lendant giliau ir pradedant kapstyti, su kokiais iššūkiais susidūrė šie vyrai, pradedi ...
2022-02-25
Penktadienį vyksiančiame skubiame posėdyje aštuoniolika Eurolygos komandų aptars galimus strateginius žingsnius, susijusius su Rusijos invazija į Ukrainą. Ketvirtadienį buvo suspenduotos visos trys 27-ojo turo rungtynės su Rusijos komandomis (Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“, Kazanės UNIKS), o Eurolyga turi apsispręsti dėl tolesnių veiksmų ir galimų ...
2022-02-24
Šią savaitę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sieks susitvarkyti su antruoju barjeru kopiant link 2023 m. pasaulio čempionato. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienį išvykoje, o sekmadienį namuose surems ginklus su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine. Bosnijos rinktinės pavardės nėra ryškios ar itin žinomos Europos krepšinyje. Na, beveik visos. ...
2022-02-15
BasketNews pristato Eurolygos klubų finansinį tyrimą, kuris pagal kruopščiai atrinktą informaciją rodo, kokiais biudžetais šį sezoną disponuoja 18 turnyro ekipų. Pagal surinktus duomenis, Eurolygoje didžiausiais pinigais disponuoja dvi Ispanijos gigantės „Barcelona“ ir Madrido „Real“. Vadovaujantis oficialiomis ekonominėmis ataskaitomis, ...
2022-01-19
Vienas ryškiausių VTB Vieningosios lygos krepšininkų Mario Hezonja nusprendė išbandyti savo jėgas dvejose „Visų žvaigždžių“ dienos rungtyse. Tinklalapio BasketNews duomenimis, Kazanės UNIKS kroatas dalyvaus tiek tritaškių, tiek dėjimų konkursuose. Tokią informaciją vėliau patvirtino lyga. Hezonjos statistika VTB Vieningoje lygoje siekia 17,5 ...
2022-01-14
Praėjusį savaitgalį Jamesas Nnaji paliko ryškų pėdsaką savo debiute ACB lygoje. 17-metis centras iš Nigerijos su „Barca“ pirmą kartą žengė ant parketo Ispanijos čempionate. Brandonas Daviesas buvo iškritęs dėl koronaviruso, todėl Šarūnas Jasikevičius nusprendė įtraukti 208 cm ūgio jaunuolį į startinį penketą. Nnaji šanso ...
2022-01-14
Vienas įdomiausių šio sezono Eurolygos naujokų Shabazzas Napieras dar nesužaidė nė vienerių rungtynių. Gynėjas be krepšinio turėjo praleisti nuo 3 iki 6 savaičių, bet nuo to laiko jau praėjo 4 mėnesiai ir po čiurnos traumos amerikietis vis dar negali žaisti. Tinklalapis BasketNews pasigilino į Napiero užtrukusią reabilitaciją. Pralaimėjimas VTB Vieningosios lygos ...
2021-12-08
Trečiadienį Panevėžio „Lietkabelio“ (2-3) krepšininkų namuose laukia nemenkas iššūkis. Nenado Čanako auklėtiniai priims stipriąją Badalonos „Joventut“ ekipą, kuri su 4 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu rikiuojasi tarp geriausių Europos taurės A grupės komandų. Vienintelį pralaimėjimą Europos taurėje Badalonos ekipa patyrė prieš ...
2021-11-06
Tai buvo tik trečiosios namų rungtynės, tik šešta sezono savaitė, bet Kauno „Žalgirio“ pasaulyje nuotaikos jau dabar tokios slogios, kad kitoms komandoms to užtektų keliems sezonams į priekį. Po to, kai penktadienį kauniečiai 71:79 nusileido Berlyno ALBA komandai, jie užfiksavo blogiausią visų laikų komandos startą Eurolygoje. Skaudus ir pats faktas, ir ...
2021-11-03
Kauno „Žalgiris“ toliau atlieka permainas sudėtyje – naujokų gretas prie Zorano Dragičiaus papildė Tai Websteris, kuris komandoje keičia Emmanuelį Mudiay. Vasarą „Žalgiris“ ir Martinas Schilleris ilgai medžiojo 7-ąjį NBA naujokų biržos šaukimą, tačiau jo karjera Kaune truko vos 2 mėnesius, per kuriuos ilgą laiką Mudiay dar ir buvo kamuojamas ...
2021-10-30
„Košmaras Atakoy gatvėje“. Į tokį nejaukų Helovino vakarėlį penktadienio vakarą Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje pakvietė „Žalgirio“ krepšininkai, savo kaukėmis pašiurpinę Lietuvos krepšinio aistruolius. „Jeigu kas nors lieka žiūrėti šitas rungtynes ir nenori išgirsti kitų rezultatų, pasitildykite ...
2021-10-27
Likus maždaug keturioms valandoms iki rungtynių Tel Avive pradžios Jure Zdovcas sužinojo, kad pirmosios pergalės turės siekti be savo starto penketo žaidėjo. Maždaug 16-17 val. vakaro „Žalgirio“ stovyklą pasiekė žinia, kad Tylerio Cavanaugh PGR testas buvo teigiamas. Kaip paaiškės vėliau, tai buvo klaidingai nustatytas teigiamas koronaviruso tyrimo rezultatas ir ...
2021-10-22
Andrea Trinchieri tikrai galėjo parinkti kitą žodį, vienoje iš paskutinių minutės pertraukėlių pavadindamas Luką Lekavičių neūžauga. Tačiau būtent Miuncheno „Bayern“ stratego išstojimas spaudos konferencijoje geriausiai nupasakojo dar vieno „Žalgirio“ pralaimėjimo Eurolygoje istoriją. „Aš neprivalau būti trenerių advokatu. Bet ...
2021-10-17
Keturi medaliai su Lietuvos vyrų rinktine, Eurolygos čempionų titulas, septyni nacionalinių lygų trofėjai. Jonas Mačiulis yra vienu tituluočiausių ir geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų. Tinklalapyje BasketNews – Jono Mačiulio karjeros istorija, prie kurios prisidėjo aštuoni pašnekovai. Kuris iš jų bus geriausias? Tas, kuris vaikšto ...
2021-10-16
Išsekęs Kauno „Žalgiris“ Eurolygos dvigubą savaitę užbaigė likdamas be pergalių, tačiau didžiausi Lietuvos čempionų vargai dar tik prasideda. Nuo pirmadienio su komanda esantis naujasis vairininkas Jure Zdovcas atvirauja vis dar nepažįstantis auklėtiniais tapusių krepšininkų. Darbą treniruotėse bus galima pradėti tik kitą savaitę, mat sekmadienį ...
2021-10-14
Pauliaus Motiejūno sprendimas imtis permainų Kauno „Žalgirio“ vyr. trenerio poste turėjo tapti impulsu pirmajai Eurolygos pergalei po slogaus sezono starto. Visgi šis išorinis įrankis prieš dvikovą su „savosios lygos“ komanda Belgrado „Crvena Zvezda“ netapo veiksmingu, o klubas kitų aplinkybių fone atsidūrė chaose. Žalgiriečiams ...
2021-10-09
Nemuno krepšinio sala turės naują šerifą. Paulius Motiejūnas sudrebino Europą vienu ankstyviausių atleidimų Eurolygos istorijoje. Buvęs legendinis krepšininkas Jure Zdovcas keičia Martiną Schillerį ir kartu kardinaliai reformuoja „Žalgirio komandos veidą. 54-erių Zdovcas yra treneris, kuris nepaliks abejingų. Žaidėjai arba jį mylės, arba nekęs, be ...
2021-10-08
Kantrybė karti, bet jos vaisiai – saldūs. Kauno komandos pralaimėjimas Sankt Peterburgo „Zenit“ 64:70 išryškino kai kuriuos trūkumus, kuriuos būtina tvarkyti treniruočių procese arba vadovų kabinete. Bet kol žalgiriečiai priversti laukti, komanda atranda kitus ramsčius. Didžiausią viltį prieš sezoną teikęs žaidėjas kol kas yra didžiausias ...
2021-10-05
Rudens laikotarpiu vienas po kito startuoja Europos pirmenybės ir šią savaitę atėjo laikas FIBA Čempionų lygai. Laikas iš įvairių kampų pasižiūrėti, kaip atrodys artėjančio sezono pirmenybės. Tinklalapio BasketNews.com žurnalistai Orazio Cauchi ir Giorgios Kyriakidis paruošė sąrašą labiausiai intriguojančių Čempionų lygos krepšininkų bei ...
2021-10-05
Vilniaus „Rytas“ praėjusios savaitės pabaigoje pasikvietė Marko Tejičių ir prieš pat FIBA Čempionų lygos startą užbaigė komplektaciją – sostinės ekipa jau rytoj, trečiadienį, stos į kovą Oldenburge su vietos „EWE Baskets“. Šį tarpsezonį be Tejičiaus „Rytą“ papildė dar penki žaidėjai – Kennethas Smithas, Tanneris ...
2021-10-02
Keletą pastarųjų metų „Žalgiris“ Eurolygos arenose demonstravo kokybės garantiją. Protingas, disciplinuotas ir pasiaukojantis žaidimas buvo užtarnavęs įkvepiančią aplinkinių pagarbą visoje Europoje. Bet penktadienį žalgiriečiai Vilerbane ant suolo beviltiškomis akimis tik ir stebėjo „Astroballe“ arenos švieslentę, kada ištiksės ...
2021-09-04
Artėjančią savaitę turnyre Turkijoje viešėsiantis Kauno „Žalgiris“ pralaimėjimais Krasnodaro „Lokomotiv“ (87:88) ir Panevėžio „Lietkabeliui“ (80:82) pradėjo draugiškų rungtynių maratoną. Žinoma, jog šie pralaimėjimai neparodo tikro žalgiriečių pajėgumo ir iš jų išvadų daryti negalima, juolab, kad Lietuvos ...
1 2 3 ··· 9 ··· 18 ··· 27 ··· 36 ··· 45 ··· 54 55  »