Naujienos » Miguel Lois Vidal
2023-02-20
Jei Brešos „Germani“ visus šokiravo Italijoje, tai, ką Malagos „Unicaja“ padarė Badalonoje, buvo pasaka. Andalūzijos klubas pateko į istoriją ir tapo pirmąja komanda, įveikusia „Barceloną“ ir Madrido „Real“ tame pačiame Karaliaus taurės turnyre nuo 1953 m.
2022-12-04
„Barcelona“ šeštadienį ACB lygoje patyrė netikėtą pralaimėjimą prieš Mareko Blaževičiaus atstovaujamą Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ ekipą (74:76). Po mačo Šarūnas Jasikevičius atkreipė dėmesį į savo žaidėjų norą ir žudiko instinktą.
2022-10-27
Šarūnas Jasikevičius ir „Barca penktadienį namuose susikaus su Ettore Messinos treniruojamu Milano „Emporio Armani“. Prieš rungtynes ​​tarp dviejų Eurolygos titanų Šaras paaiškino Brandono Davieso, kuris praėjusį tarpsezonį persikėlė iš Katalonijos į Lombardiją, išvykimą.
2022-10-12
Sunkiai sezoną pradėjusi „Barcelona“ (0-1) pasitinka dar vieną „El Clasico“ – Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai ketvirtadienį Eurolygos rungtynėse namuose priims Madrido „Real“ (1-0).
2022-10-08
„Barca nesugebėjo susidoroti su Pirėjo „Olympiakos“ efektyviu puolimu ir patyrė pralaimėjimą Eurolygos starte (70:80). Po rungtynių „Barcelonos“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad komandos nuoseklumo stoka buvo viena iš pralaimėjimo priežasčių.
2022-10-06
Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ ruošiasi pirmosioms Eurolygos rungtynėms su Pirėjo „Olympiakos“ ir lietuvis pasidalino mintimis apie artėjančias rungtynes bei išsakė nuomonę apie Nicko Calatheso komentarą.
2022-10-06
„Barcelona“ turi aiškų tikslą naujam Eurolygos sezonui – laimėti. 2021 metais „Barca“ sugrįžo į finalo ketvertą praėjus septyneriems metams po paskutinio pasirodymo jame, tačiau krito finale.
2022-10-05
„Valencia“ šį sezoną sugrįžo į Eurolyga, o klubo vyriausiasis treneris Alexas Mumbru laukia savo debiuto čempionate. Po keturių sezonų Bilbao „Surne Basket“ gretose Mumbru nekantrauja žengti žingsnelį į priekį ir susidurti su geriausiais treneriais Europoje. „Valencia“ treneris trumpai apžvelgė pirmąjį Eurolygos varžovą – Vitorijos „Baskonia“ ekipą.
2022-06-16

„Barcelona“ dramatiškai išlygino Ispanijos finalo seriją, o po rungtynių katalonų treneris Šarūnas Jasikevičius gyrė savo auklėtinius.

2022-05-17

Madrido „Real“ vyr. treneris Pablo Laso dalyvaus 7-ajame Eurolygos finalo ketverte. Nė vienas iš strategų nėra tiek kartų ten atsidūręs per pastarąjį dešimtmetį.

Ispanijos treneris prieš išvykdamas į Belgradą spaudos konferencijoje aptarė artėjančius iššūkius.

Laso patvirtino, kad tik Carlosas Alocenas negalės rungtyniauti finalo ketverte, tačiau žaidėjas vis tiek kartu su komanda vyks į Belgradą.

„Matau, kad mano komanda yra pasiruošusi finalo ketvertui. Visi yra pasiruošę, išskyrus Aloceną“, – sakė Laso.

Madrido klubas kovo mėnesį neatrodė kaip Eurolygos finalo ketverto komanda. Tuomet ji strigo kaip niekada anksčiau – Eurolygos reguliariajame sezone iš antros pozicijos nukrito į ketvirtą.

Tačiau „Real“ puolimas sugrįžo, o komanda vėl patapo tokia, kokią esame įpratę matyti.

2022-05-17

Nikola Mirotičius nebuvo įtrauktas į Ispanijos lygos sekmadienį paskelbtą simbolinį penketą, o pasak BasketNews šaltinių, dėl šios priežasties „Barcelona“ išreiškė nesutikimą.

Katalonijos klubas nesupranta, kaip gali būti, kad žaidėjas, išrinktas į Eurolygos pirmąjį penketą, nepatenka į šalies čempionato simbolinį penketą.

Komandos vadovas Josepas Cubellsas išreiškė nepasitenkinimą ACB dėl Mirotičiaus neišrinkimo, prašo peržiūrėti ir pakeisti balsavimo sistemas.

Į penketuką buvo įtraukti Džananas Musa (Lugo „ Breogan“), Marcelinho Huertas (Tenerifės „Lenovo“), Nicolasas Laprovittola („Barcelona“), Chima Moneke (Manresos BAXI) ir Giorgis Šermadinis (Tenerifės „Lenovo“).

Per visą reguliarųjį ACB sezoną Mirotičius vidutiniškai pelnydavo po 14,8 taško, atkovodavo po 5,2 kamuolio ir rinko po 16,7 naudingumo balo.

Tuo metu Eurolygoje jo skaičiai buvo 16,7 taško, 5,1 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 19,4 naudingumo balo.

Balsai, renkant ACB simbolinį penketą, skirstomi į keturias šakas: sirgalius, žaidėjus, trenerius ir žiniasklaidą. Kiekviena iš jų sudaro 25 proc.

2022-05-16

„Nesvarbu, kuri komanda yra favoritė. Mus, kaip ir kitas komandas, iki triumfo Eurolygoje skiria 80 minučių“, – tokią žinutę prieš Eurolygos finalo ketverto kovas pasiuntė Šaras.

Praėjus kelioms minutėms po treniruotės, Šarūnas Jasikevičius įžengė į sausakimšą spaudos konferencijų salę, kurioje jo laukė būrys žurnalistų su didžiuliais lūkesčiais.

46-erių specialistas atskleidė, kad ketvirtadienį visi jo žaidėjai turėtų būti pasiruošę žaisti pusfinalyje.

„Šiandien treniravosi visi, išskyrus Sergi (Martinezą), kuris serga peršalimu. Šiame etape visos komandos turi problemų, bet pasikliausime visais. Gaila, kad Kyle'as (Kuričius) pastaruoju metu nelabai galėjo žaisti“, – prisipažino Šaras.

Belgrado mieste vyks 7-asis sezono „El Clasico“. Katalonai šį sezoną Madrido „Real“ įveikė penkis kartus iš eilės.

Nepaisant skaičių, Jasikevičius priminė, kad kiekvienos rungtynės yra nauja istorija.

„Galbūt tai, kad mes nugalėjome Madridą per pastarąsias kelias rungtynes, gali būti prieš mus. Jie gali būti alkanesni už mus ir labai nori mus įveikti. Pirmiausia turime jiems prilygti. Jie žaidžia geriausią savo krepšinį šiame sezone“, – pastebėjo lietuvis.

Prieš pusfinalį Šaras analizavo galimus esminius rungtynių momentus.

„Jau puikiai pažįstame varžovą, šį sezoną su jais žaidėme ne kartą. Daug ką turime daryti teisingai ir nieko neatiduoti. Tai yra raktas į pergalę.

Juos nustebinti bus sunku. Jei bet kuriose rungtynėse prieš „Real“ rezultatyvumas yra aukštas, taip yra todėl, nes atidavėme daug lengvų taškų“, – sakė jis.

2022-04-23
Madrido „Real“ penktadienį įspūdingu stiliumi namuose 95:66 nupūtė Tel Avivo „Maccabi“ ir Eurolygos ketvirtfinalio serijoje užtikrintai pirmauja – 2-0. Tai yra vienintelė serija, kurioje komandai pavyko laimėti pirmąsias dvejas rungtynes, o toks pasiekimas nustebino patį „Real“ vairininką Pablo Laso. „Real“ ketvirtfinalio seriją ...
2022-04-06
Šarūnas Jasikevičius, bendraudamas su užsienio žiniasklaida, prisiminė, kas vyravo prieš daugiau nei 30 metų jo gimtinėje. 46-erių kaunietis kalbėjo apie sunkią vaikystę ir pasidžiaugė kaip gera gyventi Lietuvoje yra dabar. „Kai atsiskyrėme nuo Rusijos, buvo sunku, nes jie mus atkirto nuo visko, – „El mati de Catalunya“ radijui sakė ...
2022-03-24
Lietuviškoji Vitorijos „Baskonia“ (11-15) iškovojo svarbią pergalę Eurolygoje ir nepaleidžia atkrintamųjų vilčių. Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujamas klubas trečiadienį namuose 77:62 nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“ (9-14) ir gerina savo šansus užkopti į aštuntąją vietą turnyrinėje lentelėje. Dabar ekipa žengia 9 ...
2022-03-19
Belgrado „Crvena Zvezda“ Barselonoje kovojo iki dvikovos pabaigos, tačiau lemiamame ketvirtyje nesugebėjo sustabdyti Dante Exumo ir patyrė pralaimėjimą. Po sunkaus starto Europoje įsivažiavęs australas pelnė 13 taškų, iš kurių 11 įmetė ketvirtajame kėlinyje ir dar kartą įrodė, koks yra svarbus žaidėjas Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje ...
2022-03-18
Rudy Fernandezas ketvirtadienio vakarą Eurolygoje pagerino asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą, o Madrido „Real“ 70:58 palaužė Vilerbano ASVEL. 36-erių veteranas pelnė 17 taškų (2/2 dvit., 4/6 trit., 1/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 24 naudingumo balus. „Pataikiau keletą gerų metimų, – po rungtynių sakė ...
2022-03-04
„Barcelona“ (18-4) namuose sugebėjo ištraukti pergalę prieš „Monaco“(10-13) (88:83). Katalonai iškovojo 12-ąją pergalę iš eilės ir nėra pralaimėję nuo sausio 20 dienos. Šarūnas Jasikevičius po rungtynių buvo patenkintas savo žaidėjais, tačiau pabrėžė, kas neleido ankščiau perlaužti rungtynių. „Tai puiki ...
2022-03-02
Šarūnas Jasikevičius negalėjo nuslėpti susirūpinimo dėl Ukrainos karo po rungtynių, kurias antradienį „Barcelona“ žaidė su Andoros „Morabanc“. Lietuvos treneris pasakė įstabią kalbą, išreikšdamas savo liūdesį dėl kraupių vaizdų, kurie šiomis dienomis matomi socialiniuose tinkluose. „Jei atvirai, jaučiuosi labai blogai. ...
2022-02-19
„Barcelonos“ žaidėjas Alexas Abrinesas rugsėjo mėnesį turėjo kelio operaciją, po kurios iki vasario mėnesio pradžios nesitreniravo su komanda. „Buvo sunku būti uždarytam sporto salėje. Iš tikrųjų to nekenčiau“, – šypsodamasis sakė 28-erių ispanas. Ispanijos taurės rungtynės su Manresos BAXI buvo pirmasis Abireneso pasirodymas ...
1 2 3  »