Nuotr.: fraport-skyliners.de
Nuotr. fraport-skyliners.de

Prienų-Birštono „Vytauto“ gretose kitą sezoną netrūks žaidėjų, kurie savo žaidimu sieks paneigti skeptikų prognozes. Virginijus Šeškus savo komandoje muštruoja tris Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinius, kurie debiutavę pagrindinėje ekipoje rimtesnio vaidmens taip ir nebuvo išsikovoję.

Vytenis Čižauskas ir Tomas Dimša – vyrukai, kurie gavę šansą, pagrindinės Kauno krepšinio ekipos vadovų savo sugebėjimais neįtikino. Prie jų neseniai prisijungė ir Vytenis Lipkevičius, kuris nors ir praleido „Žalgiryje“ ketverius metus, rimtesnio vaidmens šalies čempionų klube taip pat neužėmė. 

Jeigu Čižauskas ir Lipkevičius anksčiau yra rungtyniavę ir kituose LKL klubuose, tai Dimša po 2015 metų nusivylimo paliekant „Žalgirį“ pasuko kitu keliu. 22-ejų metų kaunietis susiviliojo patraukliu pasiūlymu iš Vokietijos, kuomet ant jo stalo atsirado Frankfurto „Fraport Skyliners“ pasiūlymas. 

Nepaisant to, kad Dimšos istorija mieste prie Maino upės prasidėjo sėkmingu žaidimu ir trenerių liaupsėmis, tačiau vėliau krepšininką užklupusios traumos neleido vokiečiams parodyti viso potencialo. Galiausiai Frankfurto ekipa po sezono nutarė atsisakyti vidutiniškai po 5,2 taško rinkusio ir po 1,2 kamuolio atkovojusio gynėjo paslaugų.

Dabar Dimša savo karjeros knygoje verčia naują puslapį – sugrįžęs į Lietuvą jis gins „Vytauto“ garbę. Tiesa, 195 cm ūgio šoklusis krepšininkas neslepia – „Žalgirio“ svajonė jo galvoje dar nėra pamiršta.

„Be abejonės, vieną dieną tikrai norėčiau grįžti į Kauną. „Žalgiris“ yra aukščiausio lygio komanda, todėl ten visada norisi sugrįžti, bet pirmiau reikia kažką įrodyti. Po tokių kelių sezonų kol kas nieko nesu įrodęs. Nesakau, kad iš karto po sezono Prienuose, bet žiūrint į ateitį, reikia gerai pasirodyti, o tada kilti aukščiau“, – kukliai tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo kaunietis.

– Po dvejų metų „Žalgiryje“ 2015-ais nusprendėte pasukti į Vokietiją. Kaip vertinate pirmąją legionieriaus patirtį?
– Sunku pasakyti, bet tuomet, kai ten atvažiavau viskas buvo labai gerai. Tačiau vėliau gavau traumą. Tiesa, treneris laukė, kol aš pasveiksiu. Nepasveikau vieną mėnesį, antrą, trečią ir nebegalint laukti buvo nupirktas dar vienas legionierius. Jam atvykus, mūsų komandoje buvo per daug užsieniečių ir dėl limito aš nebežaidžiau. Sezono pabaigoje viskas taip ir sugriuvo.

Tomo Dimšos karjera

2011-2012: Kauno Žalgiris-Sabonio krepšinio centras (NKL)
2012-2013: Kauno Žalgiris-2 (NKL)
2013-2014: Kauno Žalgiris (LKL)
2014-2015: Kauno Žalgiris (LKL)
2015-2016: Frankfurto „Skyliners“ (Vokietija)
2016-2017: Prienų-Birštono „Vytautas“ (LKL)

– Sezono eigoje ne kartą išsiskyrėte sėkmingais pasirodymais. Ar tai reiškia, jog tikėjote savo jėgomis ir toliau reguliariai žaisti aukščiausiame Vokietijos divizione?
– Taip, tikrai. Sezono pradžioje jaučiausi gerai ir komanda buvo pajėgi. Galėjau laisvai žaisti. Gaila, kad traumos pakišo koją. 

– Vokietijos klubai garsėja savo tvarka. Kokia buvo jūsų patirtis prisiliečiant prie organizacijos šioje šalyje?
– Vokietijos lygoje, neliečiant krepšinio reikalų, lygis yra tikrai labai aukštas. Vokietijoje vyrauja didelė tvarka – viskas vyksta laiku, geros gyvenimo sąlygos, atlyginimai niekada nevėluoja. Rungtynių organizuotumas taip pat aukšto lygio – į rungtynes keliaudavome mačų išvakarėse.

– Bet atėjo vasara ir jums teko ieškotis kitos komandos. Kodėl pasirinkote būtent „Vytautą“?
– Buvo ir kelių kitų LKL komandų pasiūlymai ir kvietimų galėjau laukti ir ilgiau, bet galiausiai pasirinkau vietą, kur tikiuosi gauti daugiau laiko aikštelėje. Po tokio sezono Vokietijoje ir dar dvejų metų „Žalgiryje“ norisi tik žaisti, daugiau nieko.

– Minutės aikštelėje buvo pagrindinis prioritetas renkantis komandą?
– Taip. Mūsų komanda yra jauna, daug naujų žaidėjų, todėl tikiuosi gauti laiko pasireikšti. Tiesą sakant, to man dabar ir reikia. Norisi žaisti, o ne ieškoti laimės ir išvažiavus sėdėti ant suolo.

– Neseniai jūsų komandos draugas Tomas Delininkaitis kalbėdamas apie „Vytauto“ trenerį Šeškų sakė, kad emocingas stratego charakteris jam problemų nesukelia. Kokį įspūdį spėjote susidaryti jūs?
– Taip ir yra (juokiasi). Na, treneris ir turi rėkti. Būna trenerių, kurie apskritai nerėkia – žiūri į tave ir nieko nesako. Net nežinau, kas blogiau. Šiuo atveju, jei rėkia, tai bent jau žinai, už ką gauni pylos. Bet taip, mūsų treneris nepavargsta rėkti. 

– Sprendžiant iš pirmųjų draugiškų rungtynių, panašu, kad treneris jus mato komandoje užimant svarbų vaidmenį.
– Anksti taip sakyti. Dabar negaliu pasakoti, kad daug žaisiu, jei atsitiks visai kitaip. Stengsiuosi įrodinėti, kad galiu žaisti ir tikiuosi tai daryti, o kaip bus – pamatysime.

– Šią savaitę oficialiai pranešta, kad į Prienus atvyks buvęs jūsų komandos draugas „Žalgiryje“ Vytenis Lipkevičius. Akivaizdu, kad „Vytauto“ gretose buvusių žalgiriečių kitą sezoną netruks.
– Jis yra patyręs aukšto lygio žaidėjas, tuo labiau, kad jis pats anksčiau yra žaidęs Šeškaus treniruojamoje komandoje, todėl viską turėtų žinoti. Ir jam pačiam bus lengva, ir komandai tikrai padės, juolab, kad greičiausiai ir pats norės žaisti, kadangi Kaune daug laiko negaudavo. Noro bus daug. Jo bus daug ir pas mane, ir pas Čižauską, kadangi „Žalgiryje“ daug nežaisdavome.

Komentarai:
Draugaas
Reikia nebegert pirma tomeli :D dabar gal ne taip bet anksciau kas dedavos vajezau vajezau, tik pajuto pinigus jaunimas ...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-13
+2
Atsakyti
Tomas
Dimša sapnelį

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-13
+6
Atsakyti
Gariunu Abibas>Miegutis rakem24.lt
Klausyk sapneli,jai ne Zalgirio sistema,puse visu rinktiniu be medaliu sedetu.Ir is kur jus tokie kugeliai lendat,nu pagaut ir iskart i srutu backa.
2016-09-13
-11
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
Eilinis talentas uriam buvo zadamas netgi pickas pirmame raunde suzlugdytas zalgirio sistemos. Tas pats buvo su Delasu (pries persikelima i kauna jam prognozuojamas buvo Top 15 pickas) kuris po degradavimo kaune net pasauktas drafte nebuvo, tas pats bus ir su vokieciu, kurio pickas nuo Top 8 jau krito iki 20+ picko. Pazesim kas toliau bus su juo. Nenustebciau jeigu isvis bus nepasauktas drafte ;ddd
2016-09-13
+4
Atsakyti
to lieptas
Girdejau pacesas persikele I KK Ziegdrius nes bus 2 PG po Narkomanijaus Adatto Kuris ragaves Taboro duonos
2016-09-13
-2
Atsakyti
Lieptas
Jau turbut tuoj bus viesa paslaptis, kad Javtokas su Hartenstein irgi i Vytauta keliasi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-13
+3
Atsakyti
--@--
As norejau kazka irodyt, bet dabar as bbd nx

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-13
-11
Atsakyti
djgaffer
Smagiai šiemet atrodo Prienų sudėtis.Yra ir jaunų,ir patyrusių žaidėjų.Dėl bronzos tikrai gali pakovoti.
2016-09-13
-4
Atsakyti
Arnas
Dar Kupšas yra. Ir Miniotą galima pridėti, kurį paleido Žalgiris po sezono dubleriuose
2016-09-13
Atsakyti
Jie su visais zais su ypatingu uzsidegimu, kad parodyt jog gali kilti. Netgi manyciau, kad su Zalgiri zais su 120% uzsidegimu, kad.parodyk jog neprastesni uz turimus. O kas liecia ryta, tai jau nebetapati komanda, kuri buvo dar Jonui vadovaujant, tai manau, kad nebetaip jiem ir rupi. Nebent jie paskui noretu ten zaist, kaip Juskevicius, tada gal ir pasistengs

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-13
+4
Atsakyti
Maldeikis
Vytautas akivaizdziai sustiprejo, buve zalgirieciai neabejotinai tures motyvacijos. Galima neabejoti kad pries vainauskini komuniagu skudura sita chebra zais su ypatingu uzsidegimu.
2016-09-13
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.